Bobocei de sept-oct 2008 (264)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

intru si eu cu o intrebare:
Lumi la ce cresa ii dai pe huni...sper ca nu la TITAN IV....

si cu riscul sa imi iau un milion de rosii in cap...daca incepi munca in septembrie...de ce ii dai pe huni din martie??..
te rog mult sa nu te superi pe mine..
eu sunt o mamica ..care a sustinut sus si tare ..la un moment dat.. ca un copil trebuie dat in colectivitate devreme..ca socializeaza...etc...
dar dupa toata experienta cu Stefan mi-am schimbat destul de tare convingerile astea..si nu mi-as mai da copilul la gradi inainte de 3 ani..decit daca este singura si ultima solutie posibila...

si gindeste-te de mii de ori ..inainte sa faci pasul asta..please

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

mamidestefan dar ce are cresa titan 4??....sti ceva si de titan 2??

nocom ....fir-ar ele de educatoare ce sadice sunt....sa lesin de ras...si chiar nu era nimeni cu nici un par acolo??

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Nocom

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Lidia, si eu incep serviciul in septembrie, si incerc sa dau baietii la gradi din martie-aprilie.
De ce? (ca sa am timp sa dorm, dea?! - pe jos pe la usa gradinitei pana ma voi convinge ca sunt ok).

Deci.. de ce?

1) pentru ca am considerat ca au nevoie de timp de acomodare; poate nu le place, poate nu sunt tratati cum trebuie si ii retrag si reincep cautarile, pana gasesc, iar ne integram si tot asa... Poate merge din prima, poate nu... mi-am luat putin timp pentru asta.
2) primavara mai bine decat la inceputul toamnei, din punct de vedere imunitate/imbolnaviri, sau cel putin asa mi-am format eu parerea observandu-l pe Teo.
3) cand voi incepe seviciul va fi un cosmar fiecare intrerupere. Nu prea am cu cine sa-i las, iar de la serviciu nicio sansa sa beneficiez de concediile legale fara sa-mi tai singura craca. Sper ca pana in septembrie se vor cali si rata imbolnavirilor va scadea. Bineinteles, e ceea ce gandesc acum.
4) locuri la gradinita, chiar si la una privata, nu prea sunt. Am vorbit in februarie, si deja era bataie pe locuri. La o alta sunt pe lista de asteptare de anul trecut din august, si nicio veste inca...
Deci sanse aproximativ zero sa gasesc o gradinita buna unde sa incepem din septembrie, cu inscriere... la vara...

Daca vrei, impartaseste-ne din experienta ta cu Stefan, cand l-ai dat, ce s-a intamplat, ce fel de comunitate era cea in care a mers, etc.

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

nikolici eu stiu trei fete scorpion care au o relatie perfecta cu mama lor, pur si simplu sunt prietene la catarama, e uimitor sa le vezi impreuna. Stiu ca nu prea conteaza dar asa o bila rosie acolo...
mamidestefan cred ca Lumi ii da asa devreme ca sa aiba timp sa se obisnuiasca, sa nu fie obligata sa ii arunce la cresa si sa ii lase plangand in hohote pe principiul ca oricum se obisnuiesc dupa cateva zile. Eu nu sunt un fan al gradinitelor/creselor dar sunt total pentru introducerea copiilor cat mai treptat posibil (nu sunt analfabeta dar nu stiu sa exprim mai bine de atat ce vrea sa zic cu adevarat) atunci cand acest lucru este musai sa se petreaca.

La sondajul carti nu ma bag sa raspund, pentru Dimitri cartile au functia de ciocan asa ca nu are rost sa ma dau cu parerea.
Si cu gandul la dyanira mi-am amintit cum la varsta din prezent a lui Dimitri eu vorbeam cu Alexei despre ecografii, mers sa il vad pe bebe din burta si cum Vladareanu (putea sa pronunte foarte bine numele) urma sa ma taie pe burta si sa il scoata pe bebe. Pe Dimitri l-am rugat sa vina sa ii pun pijamaua iar el a sarit in cap de pe pat. exact ca asta a facut.

Mergi la inceput

Miruna, esti mortala...

Copiii sunt atat de diferiti, ma uit la ai mei si greu ma abtin de la comentarii cu voce tare...
Teo cum vorbeste el perfect (si a vorbit din prima corect, fara stalceli majore) iar Radu bombane 2-3 chestii pocite... Teo n-a rupt o carte de cand se stie, Radu le-a facut praf pe toate, le suge, le roade si le rupe, le tranteste din biblioteca si se urca pe ele... le ferim de el, ce mai. In schimb nu exista scaun sau centura care sa-l retina pe Radu, chestie pe care sa nu se poata cocota, maruntis pe care sa nu-l poata inhata cu doua degetele, vrea sa se imbrace singur, sa manance, sa bea... pe Teo nu-l intereseaza asa ceva, el sa stea pe margine, sa comenteze si altii sa se ocupe de detalii
Hai ca plec cu cioara....

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Apropo de carti, ultima achizitie (pentru Teo... dar scrie pe ea 18+, luni, desigur ) este o carte cu personaje din Cars foarte draguta, din carton gros. Are pe fiecare pagina o poveste scurta cu pesonajele, cu surprize (sub bucati de carton care se misca /se deschid sunt imagini ascunse), iar intr-o parte sunt butoane cu personajele, pe care apesi si scot felurite sunete (motor, scrasnet de roti, bormasina pneumatica, claxoane...)

Am mai vazut carti din carton gros cu ferestruici, daca sunt deja copiii obisnuiti cu cartile si nu le devasteaza ca Radu mi se par foarte atractive.
Ridici/glisezi si dedesubt ai o surpriza (personaje, numere, raspunsuri la intrebari etc).
Mai avem carti care canta diverse melodii si alaturi ai si versurile (in engleza, Old McDonald si inca 3 cantece avem noi).

Gaia, mumã pentru voi:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Miruna chiar ca esti simpatica.Am ras tare de tot sper sa nu te superi si sa crezi ca de Dimitri eu am ras de cum ai povestit tu comparatia a fost tare elocventa.Banuiesc ca m-ai mentionat si pe mine ca sa ma faci sa ma simt mai bine si sa imi dai ex ca si Dimitri e frate cu Andrei

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Mltumesc din suflet pentru urari!!!!!!!!!!

Ma simt asa bine cand ma mai baga si pe mine lumea in seama, de regula aud: ce face baiatul, Vlad, printul.... si nu ca m-ar supara asta, Doamne Fereste, dar daca ma apuc sa zic ce face dumnealui, inchei convorbirea si nimeni nu apuca sa afle ce fac eu sau tati, pe nimni nu mai intereseaza

acum am culct uraganul, eu vreau sa dorm si tati .... sa bananaie pe campii, cred, ca doar este ziua nevestei lui, nu?

carti: Vlad nu le place, nu vrea sa citeasca/rasfoiasca/coloreze.... le rupe si le arunca din trei miscari... i-m luat culori:pauza totala... progres: a prins un pix si mi-a scris pe asternutul meu din dormitor.... nu este absolut deloc interesat de carti, el vrea sa alerge, sa se catere, sa joace fotbal/baschet, sa care oalele din bucatarie....nu are rabdare ptr carti, le rupe, nu vrea sa auda cum face: gaina, rata, oaia, etc... nu-l intereseaza, punct. Singurul lucru: il vrea pe piticul Duni la culcare, apasa el pe butoane pentru povesti sau cantece, nu vrea sa-l mai culcam noi, nu ne mai suporta in preajma lui cand vrea sa doarma, vrea piticul in patut si adoarme singur, butonandu-l si band 2 biberoane de lapte.....

Mananca ce mancam si noi, nu gatesc cu porc(prea des, desi adora sarmalele cu mamaliga si smantana), imi procur de la tara de la ai mei tot: gaini, vitel, curcan, oua, lapte si porc, gatesc sanatos(nu prajeli) si mancam toti aceeasi mancare.... adora spanacul si brocoli (noi nu) si tocaturile de carne cu iaurt si smantana, manaca mere ca o capra, cu coaja (daca-l curat de coaja sau i-l tai mi-l arunca in freza, lipeste cojitele pe mobila sau ni le da noua in mana, portocala o stoarce de suc in gura, o recicleaza(o scuipa si apoi o mai suge o data) si apoi ne intinde pielita alba, este topit dupa sucuri de orice fel, le bea din pahar normal, nu le vrea cu cana lui sau cu paiul, am inceput sa-i iau Tedi si etc..(altfel ne fura Fanta, cola, se duce cu ele in dormitor si le linge capcul

are nervi de otel: face usoare(grele) crize pentru anumite lucruri, noi il certam si el ne intoarce spatele si pleaca in alta camera.... nush ce-i in capul lui....... este extrem de fixist si perseverent (il intrece pe tati, spre sincera lui uimire), daca-i intra in cap sa faca un anumit lucru , il face, nu poate intr-o ora,ok, il face in 5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Ah si referitor la ce a zis Mamidestefan eu ii dau si ei dreptate dar ii dau dreptate si lui LumiSa nu radeti ca nu sunt nebuna dar asta e cea mai grea decizie din viata mea de pana acum.Tind sa inclin ca e bine sa se obisnuiasca treptat dar nu ma lasa sufletul sa o fac inca tot aman si iar aman si se face septembrie si uite asa...Cine isi va da atunci in si in ca de ce nu l-a dus mai repede sa se obisnuiasca Ati ghicit EU.Dar eu tot mai sper ca imi apare pe parcurs o solutie salvatoare si nu trebe sa il duc pana la 3 ani

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput