Calatorii low-cost si copiii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cygni
Diferenta de pret dintre un zbor cu o companie low-cost si cu o companie normala ar fi de 90 de euro. Si nu stiu daca pentru banii astia merita sau nu sa-mi bat capul cu low-cost, ca de aia mi-e si mie teama, sa nu aiba mari intarzieri, anulari, copilul e tintuit, zbor de noapte etc.

Din punctul meu de vedere, nu merita, mai ales ca esti si cu copiii.
Noi nu am zburat niciodata cu low-cost, tocmai pt. ca au fost atatea cazuri in care au avut intarzieri mari, sau s-au intors din drum din cauza defectiunilor.
La unele companii low-cost, nu primesti loc cu nr., te asezi unde nimeresti liber, ca in autobus, iar daca sunteti mai multi membri in fam. , riscati sa stai separat. A patit-o nasa mea care a fost cu 2 copii dupa ea, si baiatul de 7 ani a sta singur , iar ea cu fetita de 2 ani, in alta parte. Nasol.
O singura data , intr-o iarna s-a intamplat sa pierdem un avion din cauza vremii,( Dublin-Bucuresti, cu escala in Amsterdam) ca era iarna, si fiind zbor de dupa-masa, am ajuns pe seara la Amsterdam, acolo ni s-a dat hotel, masa de seara si dimineata, bilete noi pt. un alt zbor spre Bucuresti, cu escala Austria, din nou pirdut avion, din nou masa de pranz, alte bilete, toata astea pe costul companiei de zbor ( Luftansa), si asta pt. toti pasagerii. Ei , ma intreb daca aceste companii low-cost ar face asa ceva. Eu cred ca nu, cel putin nu am auzit niciodata.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !

Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Voi mergeti doar pana la Madrid, sau si mai departe? In mesajul initial ai spus de un concediu "cu oprire la Madrid".

Nu este foarte recomandat sa folosesti low-cost in cazul in care zbori cu escala. Totusi daca Madrid este destinatia ta finala atunci e ok si intarzierile nu va pot provoca pagube prea mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, la mine copii, eu, carut, tot am trecut prin detector, tocmai pentru ca multi pot ascunde in hainele copilului sau in carut obiecte interzise, si nu cred ca ar fi mai convenabil sa inceapa sa-l dezbrace pe copil, nu a fost nici o problema, al meu a trecut ca trenu prin detector, era la varsat fugii si nu a stat la scanat, ca de era alt om strain si nu statea la oricine sa-l pipaie, dar nu i-a interesat prea mult.Probabil nu avem nici fetze de teroristi .
In legatura cu locuri obtinute separat, am patit si eu, adica locul meu si a celui mic erau in stanga si a baiatului mai mare in dreapta mai in fata.Dar am gasit un domn dragut care avea al treilea bilet langa noi si s-a mutat el pe locul baiatului meu cel mare si acesta a venit langa mine.Fara vreo suparae sau sa nu vrea, doar era un loc si s-a rezolvat.In rest nimic spectaculos inca.
Mergeti fara griji, ca si asa aveti destule griji din cauza de drum cu copil, nu va mai trebuie si altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

adina, irlandezaMergem doar pana la Madrid. In plus, inainte sa fac plata, am avut optiunea de a-mi alege locurile pe care am platit doar 6 euro. Erau si mai scumpe, eu am ales niste locuri la vreo doua randuri dupa aripa.
Deci daca deja imi apar locurile pe confirmare, nu cred ca voi probleme, nu?
Cu reducerea aparuta ieri diferenta a fost mult mai consistenta decat acei 90 euro.

ralcat, iti multumesc foarte mult, detaliile date de tine sunt binevenite. fiind zbor de noapte tot sper sa fie mai somnoroasa si sa adoarma desi nu ma pot baza niciodata pe asta cu somnul ei dar jucarii, carticele si de-alde astea sigur vom avea. ma gandesc chiar sa-i iau o bomboana pe batz de care altfel nu i-as da in ruptul capului

alinus noi vom lua carucior, sigur ca poti sa-l iei si tu insa e posibil sa mai trebuiasca sa platim vreo taxa in plus, nu stiu sigur. eu cand am cumparat biletele am avut optiunea de a plati in avans si bagajul de cala pentru fiecare pasager caci cel de mana era inclus. dvd player sigur ca poti lua. daca copiii se pot da jos din scaun asta cred ca depinde si de aeronava, cat de aglomerat e, daca sunt turbulente cumva. vei calatori singura cu ei doi? in bagajul de mana poti lua tot ce au ei nevoie, servetele, niste sandvisuri, biberon sau sticla cu apa -am inteles ca orice lichid (max. 100 ml/sticla) trebuie puse in pungi transparente din acelea care se inchid.

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Cygni, daca ai cumparat locurile, nu mai ai probleme, de obicei aceste persoane merg inainte in avion sa-si ocupe locurile. Si bine ai facut ca ai platiti bagajele on-line, daca plateai in aeroport erau mai scumpe.
La carucior nu stiu ce sa zic, daca trebuie sa platesti pt. el, la celelalte companii nu trebuie platit.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !

Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Si noi am mers de vreo 3 ori cu Blue Air si nu am avut niciodata probleme iar de 2 ori cu copilul.Prima data fetiata avea 2,7 ani. Avionul era a 7 dimineata, noi am plecat din Piatra Neamt pe la 9 seara si am ajuns in aeroport pe la 3 noaptea. Asa ca in avion a dormit de-a rupt. Am mai fost cand avea vreo 4 ani si i-a fos putin frica ca a vrut sa stea la geam si s-a uitat i jos si a inceput sa planga, dar am linistit-o si am pus-o intre noi. Nu au avut intarzieri niciodata, nu ne-au pierdut bagajele. Nu ne-au dat gratis decat apa in rest totul era contra cost. Dar pt 2 ore nici nu aveam nevoie de altceva .

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

noi carucioul il predam la cabina avionului,adica duceam copilul in el, pana in avion,iar cand sa intri in avion il dadeam la persoana care ne intampina, si-l luam la aterizare, asa nu mai caram si copilul pe sus.Nu am platit in plus si din cate stiu nu se considera la bagaje.Mai ai posibilitatea de al preda la cala, da la bagaje usoare, iti pune hartie din aia pe el, ca la restu bagajelor, si ti-l iei de pe banda cand iei si bagajul.Cam asa a fost la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Noi am zburat cu copiii si cu low cost si cu alte linii. Singura linie aeriana cu care eu nu mai zbor, nici nu ma uit la preturi, este Tarom. Problema mea a fost ca as fi avut nevoie de asistenta din partea reprezentantului Tarom de pe aeroport si acesta a fost de o crunta mitocanie si nici nu m-a ajutat. Si compania, sesizata, a ignorat pur si simplu reclamatia.

In rest nu am avut cu nicio linie probleme mari (probleme mici cu ambele categorii...). La low-cost nu primesti mancare, dar cu cativa euro poti cumpara copilului ce vrea. Acolo unde am primit mancare mi s-a intamplat sa nu se atinga de nimic...

Cu lichidele exista peste tot restrictii, dar e vorba de controlul de aeroport, nici nu te intreaba cu ce linie zbori. Poti cumpara ceva dupa control sau din avion (dar in avion nu poti cumpara imediat ce te urci!).

Din punctul meu de vedere singura problema ar fi estimarea corecta a pretului transportului in totalitate. La Blue Air trebuie sa citesti foarte exact contractul. Am o prietena care a zburat cu Blue Air si a avut transportul bagajului inclus in bilet. Noi, cand am zburat am platit 10 euro de fiecare bagaj de cala si tot atat pentru carut. Daca nu plateam impreuna cu biletul, trebuia sa platim la aeroport si dublu, adica 20 euro de bagaj (si, daca nu ma insel, in RON). Noi am zburat la Paris si aterizarea a fost pe aeroportul Beauvais. De aici la Paris se ajunge cu un autobuz care costa 14 euro un drum, deci la costul biletului adaugi practic inca 28 de euro.

Drum bun si distractie placuta. Copiii mei chiar se distreaza in avion (pana se plictisesc): "Vaaaajjjj, acum luam viteza, acum ne ridicam...sus, pana la nori..." In rest e bine sa iei tot felul de carticele si culori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Fomalhauti, deja am inclus si cei 60 de euro pentru noi 3 in costul biletelor, inseamna ca doar pentru carucior voi plati si gata

crissandrada multumesc, noi vom calatori 4h noaptea si cum pe ea n-o apuca foamea nici ziua ...

roxy da, mai rau e ca acum visez sa cumpar un nou carucior -MacLaren Volo, ala costa aproape cat jumatate din pretul biletelor

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput