Calatorii low-cost si copiii

Calatorii low-cost si copiii | Autor: Cygni

Link direct la acest mesaj

Vom merge in concediu cu oprire la Madrid cu Blueair sau EasyJet. Eu nu am calatorit cu avionul de 3 ani si niciodata cu vreo companie low cost.
Avand in vedere ca voi calatori cu fetita mea (2 ani juma) as dori sa stiu la ce sa ma astept. As dori orice fel de detalii, daca ati intampinat probleme la astfel de calatorii, cu bagajele, pierderi, daca aeronavele sunt mai "inghesuite" decat cele de la companiile obisnuite. Ca fiica-mea nu sta locului, desi banuiesc ca daca e noaptea calatoria o va lua somnul.

Si nu mai stiu daca e permis sau nu cu lichide, mancare, sau va trebui sa cumparam din avion.

Multumesc.

Multumesc.

It is a miracle that curiosity survives formal education

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Eu mi-am dus puiul la Paris si cursa interna a fost cu Tarom. De mancare nu a fost nevoie sa iau pe drum, au avut mancare buna (Bucuresti-Paris). Singura problema a fost ca amandoi am varsat si ochii din cap. Si nu erau pungi destule, dar ceilalti pasageri au fost destul de draguti si au cautat pe la alte scaune sa ne aprovizioneze. Baiatul meu avea vreo 5 ani si cand a decolat avionul a devenit extrem de nervos si agitat, desi stia ca va zbura. " Mami, ce se intampla?" I-a fost atata de rau ca deasupra Parisului cand stia ca trebuie sa coboram imi spunea ''Mami, nu vreau sa coboram" si o zicea plangand. Noi am luat ceva pastilute contra raului de miscare dar nu si-au facut efectul nici la mine si nici la el. De miscat a avut voie odata ce am ajuns sus la 11.000 de metri altitudine, deci nu asta a fost problema. In final a obosit de la plans si varsat si a adormit.
In rest..totul ok.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Iasmin, imi pare rau de patania ta.
fetita mea e mai mica, nu i-as da sa manance orice pe avion (bine, poate ca nici nu e nevoie de mancare), stiu ca la Tarom e ok mancarea, dar tocmai ca am inteles ca la low-cost si apa trebuie sa ti-o cumperi. Nu imi este clar, la low cost e diferit si as dori sa stiu aceste detalii.

Rau de avion eu nu am, taica-su nu are, sper sa ne semene ca altfel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

la blue air conditiile sunt destul de ciudate, trebuie sa te interesezi bine in general. la modul ca ai voie sa ai un bagaj de persoana de 20kg insa doi soti nu pot imparti un geamantan de 30. platesti suprataxa de 10kg...sau daca nu citesti cu atentie cand cumperi biletul online, te trezesti la aeroport ca bagajul nu e platit-costa 20 euro-si il platesti in aeroport. apa plata itit dau ei, mancare gasesti contra cost-sandwichuri, snaksuri, deci nu foarte child friendly...asa ca mai bine iei cu tine ca e permis.
eu am mers cu piticul cu avioane obisnuite, nu low cost, si m-au lasat cu apa din biberon-330ml si cu borcanele de mancare, cereale, biscuti. altfel, lichidele nu pot depasi 100ml.
mie nu mi-au pierdut bagajele niciodata, pe niciun fel de zbor, nu cred ca e o incidenta mai mare la low cost.
intr-adevar spatiul mi se pare mai stramt ca in alte avioane la blue air, insa cum fata ta are peste 2 ani, va plati bilet intreg si va avea locul ei deci nu vor fi probleme.
daca fata e obisnuita, e binevenita o suzeta la decolat si la aterizat, reduce presiunea din urechi si disconfortul, si copilul sta linistit. merge si cu un laptic in biberon pe care-l bea in respectivele momente
vacanta placuta!

ralu- de bebe albastru
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Altfel trebuie sa o adormi.
Noi a trebuit sa cumparam apa din aeroport, nu am avut voie cu apa noastra. Ah, da, si eram in sandale si cand trebuia sa trec pe sub detector acela piuia de mama focului. M-au controlat si pe urma am trecut tot desculta pe sub ele. Pe pui spre exemplu nu-l puneau obligatoriu sa treaca pe sub detector, dar eu da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

sandivisuri, biscuiti, mere merg.
apa poti cumpara din duty free, dupa verificare.
noi am tot mers cu low cost si n-am pierdut nik.

luati joculete mici (noi:))
si guma de mestecat. la Matei singura problema cind mergem cu avionul e ca i se infunda urechile. ii dau sa mestece guma si daca nu are efect facem exercitii ca cele de respiratie (ma-me-mi-mo-muuu), ajuta mult.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, la companiile low-cost ca mancare primesti doar un sandwich cu branza, sau cu sunca, dupa preferinte, suc, cafea, apa, de baut.Cam asta am primit cand am fost eu cu cei 2 copii ai mei,dar sunt bune, depinde cat timp ai de zburat, pentru ca noi in ora de zbor nu aveam nevoie de mancare.
In schimb copii nu au avut voie sa-si paraseasca nici o clipa locurile, si asta a fost putin mai greu, dar s-a rezolvat cu o jucarie, o carticica.
Inca ceva, oricat de initant ar fi sa priviti pe geam, sa vedeti privelistea de jos, macar fata nu o lasa sa faca asta, are rau garantat.Daca se uita doar asa la nivelul geamului nu cred ca sunt probleme.
Noi nu am avut slava Domnului peripetii cu bagajele, sau de natura de intarziei, dar din ceea ce scrie atunci cand cumperi biletul , deci esti informat , nu poti sa tragi la raspundere compania.Iar in caz de intarzieri, anulari sau din astea, nu sunt obligati sa iti puna la dispozitie alt mijloc de a ajunge la destinatie, cum sunt obligate companiile normale , daca pot sa ma exprim asa.
Zbor placut si fara peripetii va doresc.

Mergi la inceput

Mi-ati cam dat de gandit. Vacanta va fi mai tarziu, in vara, dar vreau sa cumpar bilete luna aceasta pentru ca mai tarziu vor fi din ce in ce mai scumpe.

Diferenta de pret dintre un zbor cu o companie low-cost si cu o companie normala ar fi de 90 de euro. Si nu stiu daca pentru banii astia merita sau nu sa-mi bat capul cu low-cost, ca de aia mi-e si mie teama, sa nu aiba mari intarzieri, anulari, copilul e tintuit, zbor de noapte etc.

ralu, multumesc pentru detalii, fetita mea a renuntat la suzeta si nici din biberon nu bea asa ca treaba cu presiunea ar fi o problema

buli, e buna ideea cu guma insa ea nu a mestecat niciodata si apoi cred c-o sa vrea tot timpul (sunt paranoica, stiu)

roxy o vom aseza intre noi. Deci copiii sunt mai sensibili la chestia asta cu raul? Ca eu nu am rau de avion si inaltime dar am de masina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai ce Matei crezi ca maninca guma mereu?
doar cind merge cu avionul
e aliment de mincat in avion

dar exercitiile sint super - ultima data ne-au scos bine, eram cam panicata ca imi pocneau si mie urechile
de ex:
suflam lumānarile de pe tort;
- suiera vāntul;
- mirosim floarea;
- suflam papadia;
le mai asezonezi cu o poezioara ceva

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Eu am rau de masina si am sperat din suflet s anu am si de inaltime Necastigatorrrrrrrrr

Mergi la inceput

buli, imi plac ideile tale chiar aseara a suflat la baloane din sapun si in lumanari de-am ametit

Iasmin, le-ai nimerit pe toate, poate totusi nu ai rau de vapor

Mergi la inceput