Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

hai ca am aparut si eu .

1. Kay, cand se intoarce tipa aia din US, astept PM de la tine. Sunt foarte interesata de voluntariat in acest scop!!

2. E foarte buna ideea lui Accept, aceea ca fluturasii sa fie impartiti de copii :).

3. In legatura cu fluturasii, ce cred eu:

- ca sa nu avem probleme (putin probabil totusi) cu imagini luate de pe net, fiecare din noi isi poate face fluturasi personalizati: avem poze faine cu noi si copiii, poze in care se vede clar cat sunt de fericiti aia micii.
Putem pune o imagine dintr-asta ca fond pentru textuletzul pe care il vom adopta.

- merg in continuare pe ideea imaginilor si mesajelor pozitive.
De fapt, cei care isi abuzeaza copiii sunt niste brute, iar pe brute nu le impresioneaza vederea unui copil abuzat si nu sunt capabile sa faca legatura intre imaginea copilului abuzat si copilul lor "educat".

- de asemenea, cuvantul "abuz" nu cred ca are vreo cine stie ce rezonanta in constiinta colectiva romaneasca.
Adica, daca ii zici hipopotamului sau hipopotamesei ca, chiar si o palma = abuz nu cred ca obtii vreo zvacnire neuronala .

Chiar si cei care isi bat copiii asa, cand si cand, plini de bune intentii si ca sa nu se uite cine-i seful, nu cred ca dau vreo importanta notiunii de abuz.

- nu cred ca e potrivit sa fie folosite mesaje in alta limba decat lb. romana

- o idee de textuletz: Mami, poarta-te cu mine asa cum ai vrea ca tati sa poarte cu tine!
Tati, poarta-te cu mine asa cum ai vrea ca mami sa se poarte cu tine!
Stiti, eu am fixul cu umblatul la empatie :D.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Eu n-as printa/distribui poze cu mine si copilul dar asta nu inseamna ca ideea nu e buna.

Uitati ce am gasit www.studentsoftheworld.info/sites/society/img/22758_child_abuse_big.jpg" target="_blank">aici.

O asemenea imagine am putea sa o desenam si noi, imi place si mesajul. Nu stiu in romana cum ar suna.

Evident ca mesajul ales va fi in limba romana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

Eu zic sa fie o singura varianta de fluturas, cum ziceam ma ofer sa ii tiparesc si sa ii trimit in fiecare oras in care sunt doritoare sa ii imparta. La imprimanta nu poti scoate o cantitate foarte mare si ies destul de scump. Mie mi-a placut ideea cu "Bataia e rupta din iad", asociata unei imagini corespunzatoare ar putea avea impact. Iar pe verso se poate pune textul legii citat de Anca.

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/

Mergi la inceput

da, ai dreptate, Anca.
M-am gandit ca daca eu si copilul meu impartim fluturasii, ce mai conteaza o poza cu mine si cu el acolosa?! :))
Dar, da, mai bine ar fi sa nu...

Deci, desenam noi una-alta?

Eu imi fac tricouri mai multe culori cu hocheistul gentle, asa sa stiti :)) .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
Deci, desenam noi una-alta?

Eu zic ca da, asa scapam si de problema copyrightului. La imaginea propusa de mine, am putea in dreapta sa desenam un barbat cu mana ridicata (in genul celui din imaginea lui Happy_in_To) iar in stanga o femeie nervoasa care zbiara la copii.

Copiii desenati cat mai mici si adultii cat mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

´´Iti aduci aminte de durerea simtita cand o persoana mai puternica decat tine te-a lovit, umilindu-ti sufletul? Aceiasi durere o simte copilul tau de fiecare data cand ridici mana si dai!

Opreste-te. Violenta asupra copilului este o barbarie sub nivelul tau.´´

Ma gandesc de ieri la un mesaj...va place sau e prea lung?

Mergi la inceput

A, stati asa! Vrem doar campanie impotriva bataii si urlatului la copil?
Pai, daca tot facem ceva, nu mai bine avem in vedere orice fel de abuz? :)
Pentru ca abuz este si sa ai pretentii exagerate de la copil si sa-l lasi sa planga in patut, si sa nu-l iei in brate etc, etc.
Oare ar fi buna o imagine cu un copil trist alaturi de un copil fericit??

Din experienta mea de amator-vazand-si-facand, am observat ca oamenii reactioneaza naspa cand le pui oglinda in fatza. Se inversuneaza si mai rau .
cand vrei sa prezinti un mesaj foarte scurt e nevoie, vorba lui Buli, de ceva manipulare (manipulare in cel mai pozitiv si nobil sens cu putinta ).
Doar daca ai timp pentru stat la taclale indelungate ii intinzi si cate un ou fierbinte si ii zici exact ce crezi despre aia si ailalta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu, Denizel, asta inseamna sa diluezi mesajul.

Eu votez pt BATAIA E RUPTA DIN IAD. NU FI IADUL PT COPILUL TAU! (cred ca am combinat 2 propuneri - super brainstorming pe topicul asta)

Mergi la inceput

Denizelule, eu as vrea sa trecem pe fluturasi si curatenia din parcuri.

Dar, vorba lui Sybille, ideal ar fi sa nu diluam prea tare ideea, mesajul sa ramana cat mai concentrat.

Ma gandesc ca daca un hipopotam citeste ca bataia e rea si copilul tre' tinut in brate se va gandi ca a doua clar e o prostie (cum sa-l tii in brate?!...ca se rasfata...orice hipopotam stie asta), deci implicit si prima, tot prostie e.

Mergi la inceput

Denizelule, zici bine cu manipularea...ma gandesc la un mesaj care sa-l faca pe hipopotam sa se simta ridicol atunci cand loveste un copil lipsit de aparare, fara a-i demonta calitatile de parinte.

Sau...

Cand ma lovesc, fug la tine si-mi trece. Cand ma lovesti, la cine sa mai fug?

Mergi la inceput