Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (40)
Raspunsuri - Pagina 4
beluistef spune:
Buna dimineata burtici si mamici
Este asa frumos afara ca abia astept sa ies din casa, pe a 11 merg cu cea mare la dentist, sa vezi chinuiala acolo, crize si stari de lesin din partea ei .
Am reusit sa fac rost de un cantar si m-am cantarit de dimineata...am 59 Kg, si am plecat de la 54.5. Aaa... experimentez de vreo 2 zile palpitatii..si nu stiu de la ce sunt, voi aveti asa ceva, sunt destul de neplacute.
Sa aveti o zi cat mai usoara si frumoasa
Elena, 21+ cu
Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)
Alina2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris2010 Fetelor care aveti saptamana asta eco, va tinem pumnii si va asteptam cu vesti bune. Cris 20+ cu |
Multumim, Cris!
Eu mai intreb o data, ca sa fiu sigura ca nu se pierde intrebarea pe drum: sa ma astept si la un streaptease din partea mea pt eco morfologica de trim II maine?
Baba mea e tot maine, sper sa imi poarte noroc. Eu pana mai acum cativa ani o puneam pe 7, pt ca e cifra mea norocoasa, dar cand am auzit ca baba e de fapt prestabilita, adica e data ta de nastere sau suna cifrelor din data de nastere, am ajuns sa zic ca e pe 3 (sunt nascuta pe 21-> 2+1=3)
Alina, 21+
Spiridush
ooana spune:
citat din mesajul lui Alina2005 PS cam cat ar trebui sa ma astept sa cheltuiesc pentru cumparaturile lui bebe (numai cele marunte, caruciorul si patutul le excludem)? Alina, 20+ Spiridush |
pe mine ma tot intreaba sotul...cam ce suma trebuie sa bugetam? si eu ii spun...ca nu stiu...doar nu am mai trecut prin asa ceva
poate ar fi util, sa facem o lista cu ce trebuie sa avem la nastere... o lista aproximativa, evident
ooana spune:
citat din mesajul lui paula_m Nu stiu cum va descurcati voi cu numele pt bebei, dar la noi e crunt, in fiecare saptamana are cate un nume nou...Am trecut prin Tudor, Andrei, Ionut, Sergiu, Robert si saptamana asta il cheama Raul. Nu stiu ce o sa facem, pana in iulie o sa terminam toata lista de nume si tot nu vom sti ce nume sa-i punem. Paula, 19+ cu |
ne descurcam prost..pana cum am ales un singur nume Eduard, pe care inca nu l-am schimbat ...dar parca tot nu suntem 100% hotarati
michelle1981 spune:
citat din mesajul lui beluistef Am reusit sa fac rost de un cantar si m-am cantarit de dimineata...am 59 Kg, si am plecat de la 54.5. Aaa... experimentez de vreo 2 zile palpitatii..si nu stiu de la ce sunt, voi aveti asa ceva, sunt destul de neplacute. Sa aveti o zi cat mai usoara si frumoasa *************************************************** Elena, 21+ cu Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003) |
Referitor la palpitatii, cred ca e normal. Incearca sa nu te stresezi si sa respiri adanc.
Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxv24nho4ve.png" target="_blank">18+
crissy77 spune:
Eu ce sa mai zic ca am facut pana acum (aproape 15 s) cred ca vreo 8 ecografii: la 4 s (cand am vazut si bulina in uter, eu ajunsesem la urgente cu dureri groaznice de burta, am crezut ca e apendicul), la 6 s (sangerare) si de atunci si pana in saptamana 13 eco aproape saptamanal. Acum suntem mai bine, multumim lui Al de SUS, ma cheama o data la 2 saptamani. Specific ca am avut ceva probleme cu sacul gestational (stafidit in loc sa fie bobita de strugure) si placenta (creata, ieri era f intinsa, se vede si la POZA - bebe sta cu nasul in placenta). O eco dura maxim 2 minute.
Conform eco de ieri, DPN e 8 sept
aelita, sunt superbe toate lucrusoarele . Le-ai facut cu andrelele sau cu croseta? Eu stiu sa impletesc+crosetez, dar recunosc ca nu am ramdare si-ti trebuie si oarecare talent sa iasa asa niste chilipiruri.
kittyescu, cum te mai simti?
Alina, eco vaginala se face pana prin sapt 12 (cu aproximatie) cand sonda abdominala poate da rateuri (daca gresesc, corectati-ma). Cat despre bugetul alocat pt strictul necesar pt un nou nascut... e greu de stabilit. Hainutele de copii sunt f scumpe.
deveghe, multumim pt informatii. Eu le consider vitale asa ca le voi trece pe prima pagina.
Voi v-ati ales baba???? Eu am uitat, dar in fiecare an aleg ziua de 8.
Cristina 14 s & Elise-Stefania
Alina2005 spune:
citat din mesajul lui ooana pe mine ma tot intreaba sotul...cam ce suma trebuie sa bugetam? si eu ii spun...ca nu stiu...doar nu am mai trecut prin asa ceva poate ar fi util, sa facem o lista cu ce trebuie sa avem la nastere... o lista aproximativa, evident |
Da da, sunt de acord, sa ne ajute fetele cu experienta si sa elaboram o lista de cumparaturi, mai ales ca listele pe care le gasim pe forum nu sunt facute neaparat pentru bebelasi de vara.
Alina, 21+
Spiridush
ooana spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Alina2005
Multumim, Cris! Eu mai intreb o data, ca sa fiu sigura ca nu se pierde intrebarea pe drum: sa ma astept si la un streaptease din partea mea pt eco morfologica de trim II maine? Baba mea e tot maine, sper sa imi poarte noroc. Eu pana mai acum cativa ani o puneam pe 7, pt ca e cifra mea norocoasa, dar cand am auzit ca baba e de fapt prestabilita, adica e data ta de nastere sau suna cifrelor din data de nastere, am ajuns sa zic ca e pe 3 (sunt nascuta pe 21-> 2+1=3) Alina, 21+ Spiridush |
eu imi aleg baba pe 3 in fiecare an...daca e dupa data de nastere (19) inseamna ca a fost ieri pe 1 si a fost foarte frumos afara
michelle1981 spune:
Apropo de lista pentru bb, am si eu o lista salvata de acum 2 ani (nu stiu cui apartine, cine a intocmit-o), asa ca pot incepe eu (va rog sa comentati/ modificati):
Lista necesar bebe la spital
Scutece absorbante
Servetele umede
2-3 caciulite
2-3 body-uri (maneca lunga /scurta in functie de sezon; poate chiar cu inchidere petrecuta in fata)
2-3 pantaloni + camasute
2-3 babete
3 scutece/zi x 3 zile spital. = 9 (10 scutece) finet (90 x90 cm) - cel mai bine le faceti acasa de dimensiunile astea. Cele din comert sunt de 60x60 si copii raman descoperiti ba la cap, ba la picioare. Sunt maternitati in care infasatul este impus, ar fi bines a va interesati mai intai.
plapumioara + costumas gros pentru externare
1 prosop maricel pentru asternut (asternutul din patut poate fi o ruptura veche)
1 prosop de fata pentru sustinerea spatelui (mai ales cand sunt infasati sarmaluta bebelusii se rastoarna pe spate si cu fata in sus; atunci ii proptiti spatele cu un sul facut din prosop)
Bonisan / Sab simplex
Pasta Petrini / Bepanthen (pentru dermatite de scutec sau alte iritatii la fundulet; Bepanthen poate fi folosit si la sani de catre mamici in cazul aparitiei ranilor provocate de supt)
Lista necesar bebe pentru acasa
Lenjerie de patut + patut
Biberoane, tetine cu scurgere lenta, suzeta
Termometru de camera
Termometru de corp (se gasesc chiar si suzette care indica temperatura mai precis decat alte dispozitive)
Baneocin pudra (se pudreaza buricul pentru a evita infectiile)
Leucoplast pentru piele sensibila (de la farmaciile Sensiblu pentru a proteja buricul proaspat curatat)
Glicerina boraxata (pe o compresa sterila se pune putin si se sterge cu varful degetului limba sugarului incarcata de laptic)
Supozitoare cu glicerina (pentru scaune mai rare, eventual un supozitor taiat pe lungime in 2)
Supozitoare Novocalmin (in caz de febra, nu se administreaza mai repede de 6 ore de la ultimul supozitor)
Sampon, sapun, crema de corp (i-am facut masajul inainte de baie, il molesea si imediat dupa baie, papa si nani)
Apa + galbenus de ou pentru baie (galbenus dizolvat initial in putina apa rece)
Apa + 1 plic de musetel + 1 lingura amidon alimentar pentru clatire (a fost bun cand au aparut mici bubite de la caldura)
Mihaela, www.pregnancy-duedate.com/tickers/rinqxxxv24nho4ve.png" target="_blank">18+
Cris2010 spune:
Si eu stiam ca doar in primele saptamani se face eco intravaginal, dar paraca una din fete a zis ca i s-a facut si mai tarziu asa ceva, parca Sheri ( ma ierti daca ma insel).
Belu si eu am avut de doua ori palpitatii in ultimele doua saptamani. O sa intreb medicul si eventual un consult la cardio. Eu aveam si inainte foarte rar palpitatii, iar la electrocardiograma nu a iesit nimic.
Cris 20+ cu