Bucurii de sept -oct 2006 editia Martisor (178)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Lexi, chiar asa fobie are de apa Mariuca ta? Noi am avut probleme cu spalatul pe cap, urla pur si simplu, acum s-a invatat si lasa un pic capul pe spate, tine manutele pe ochi ca sa nu intre apa si spuma, care oricum nu ustura.
N-ai intrebat-o ce i-ar placea sa-i dai sa stea la baita? Sau cum i-ar placea sa-i faci baita?
Imi imaginez ca te-ai simtit groaznic, saracuta de tine!

Deci asa cu Singulair-ul asta. Noua ne-a dat cate o pastiluta pe zi.

Lilina, Singulair-ul ti l-a dat pe reteta gratuita, nu? Si Ketof-ul. Sinupretul stiu ca-i cu bani, dar noua ne-a recomandat Imunogrip.
Zyrtec si Ventolin n-am mai folosit pana acuma.

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Fetelor, cu Singulair si Ventolin, cititi si aici:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=142876&whichpage=5
Mie mi se pare ca acest Singulair este recomandat prea usor. Eu cand citesc reactiile adverse, gen halucinatii si altele, ma ingrozesc. Plus ca nu pricep de ce se da concomitent cu Ketof care e tot antialergen, plus Zyrtec, tot antialergen. Adica are acelasi efect. In afara de asta, normal era ca prima data sa va puna sa faceti analize de sange (IgE uri) ca sa se vada daca este copilul alergic sau nu (si daca iese Ig marit abia atunci se trece ulterior la teste specifice). Ca daca e pe fond viral (ceea ce in acest sezon e ff posibil) indopati copilul aiurea cu med. antialergene.
Inca ceva, Ventolinul sub forma de sirop nu are aceleasi beneficii ca si cel sub forma de puf. Mai mult ajungand in stomac are reactiile adverse pe care puful care ajunge doar in caile respiratorii, adica unde trebuie, nu le are.Asta am aflat si eu dupa ce i-am dat sirop la primele doua crize.
La noi, Toma nu are fond alergic (fapt dovedit de Ige uri in limite normale), are insa o imunitate scazuta motiv pt care atunci cand ia virusi face crize respiratorii. La ultimele crize diagnosticul a fost bronsita asmatiforma recidivanta. Tratamentul a acelasi, 15 zile, Ventolin si Flixotide (5 zile ambele, apoi doar Flixo, administrate intr-un anumit mod). Si doar Panadol la febra.Iar pentru tuse,Sinecod sau Paxeladine.

Lilina, avand in vedere ca esti in Bucuresti, imi permit sa iti recomand sa il duci pe Vladone la dr. Stanciu Adrian. E la Budimex, dar are si un cabinet privat. La noi el l-a pus pe picioare pe Toma, numai la dansul mergem acum, chiar daca turbez pana ma programez (de regula pe lista de urgenta). Daca vrei sa mergi si ai nevoie de detalii sa imi spui sa ti le spun.

Multa sanatate!

Lexi, imi pare rau pt frica Mariei, nu sti cum sa te ajut.

O zi frumoasa tuturor!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Eunice, Mariei i-l prescrie prima oara. Si numai Singulair i-a prescris. Si dupa ce i-a prescris alta lista de medicamente.

E adevarat, n-am facut alte investigatii, ci numai ascultat plamanii ascultat tusea si uitat in gatut.

Eu sper sa fie bine...

Asa creste Maria Diana

www.phenforum.com/ticker/img,47,76,0,kg,76.5,72.8,65,/weight.png" target="_blank">Vreau sa slabesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eunice, noua Singulair-ul ni l-a recomandat dna dr Culcer in care eu una am incredere oarba. A fost si pediatra mea, ma stie de cand am iesit la lumina, a fost acolo cand m-a nascut mama si m-a scapat in copilarie de o boala destul de urata. Nu i-a dat Mariei Singulair pastile ci pliculete care se dau pana in 2 ani. Cel putin asa scrie pe cutie. La inceput nu stiam de ce, acum stiu de ce ne-a recomandat asa. Sa vedem, noi ne-am luptat cu tusea 4 luni si numai dupa ce am inceput sa-i dau Singulair cu apa plata, am reusit sa scapam.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Lexi, chiar nu stiu ce sa spun despre fobia Mariei fata de apa. Noi intr-o perioada am incercat sa folosim ochelari de inot pt spalatul pe cap, dar pana la urma cel mai bine a functionat o alta "reteta". Nu a fost nimic regizat, asa a iesit: intr-o seara la baie, sotul meu (care obisnuia sa il spele pe Dudu pe cap, pt ca are mai multa putete sa il tina daca face miscari bruste) si-a iesit din fire si a tipat la Dudu. Am profitat de asta si am intervenit, rugandu-l pe sotul meu sa ma lase pe mine. I-am propus copilului sa incerce sa aiba incredere in mine, promitandu-i ca nu va avea deloc de suferit. Primele dati il spalam doar cu palma peste cap (chiar daca uneori rezultatul nu era perfect), apoi treptat l-am convins sa lase capul pe spate, iar de vreo luna am ajuns la performanta de a accepta sa stea in pozitia "pluta" sustinut de tati, atunci cand il spal pe cap. Nu stiu in ce masura te poate ajuta exemplul meu, am vrut doar sa subliniez ca metoda cea mai sigura pare a fi o dezvoltare progresiva a increderii copilului.

Apropo de tratamente cu antihistaminice pt afectiuni respiratorii, pediatra ne recomanda aproape de fiecare data Ketof, foarte rar Zyrtec (dar niciodata impreuna). Iar Ventoline si Flixotide (aerosoli) ne-a dat doar la cazurile mai grave (otita, traheo-bronsita).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Fetelor, eu mi-am permis sa intru sa va scriu postul anterior doar pentru ca eu stiu ce am tras cu Toma din cauza tratamentelor date fara investigatii. Nu ca sa critic vreun doctor sau altul. Stiu doar prin ce am trecut noi.
Si mai stiu ca Singulair se da in cazuri de bronsite asmatiforme, in astm bronsic diagnosticat prin investigatii si nu pentru tuse. Din pacate, la noi a fost o perioada si se pare ca mai e si acum cand dr prescriau Singulair destul de usor. Dati o cautare pe net sa vedeti cam cum sta treaba cu medicamentul asta.
Acum, evident, nu trebuie sa fie nimeni de acord cu mine, dar ma intreb de ce sa administrazi unui copil care nu e diagnosticat in mod clar cu astm sau bronsita asmatiforma un medicament care poate avea ca efect astm bronsic?
Si inca o chestie analizele (exudat faringian, nazal, si IG general din sange) alea puteti sa le faceti si de nu zice dr, pe cont propriu. Eu am inteles, destul de tardiv, cat de important e sa facem la 6 luni exudatul faringian ca sa vedem daca are copilul streptococul betahemolitic (care poate cauza pb respiratorii, articulare, cardiace, rosu in gat, scarlatina).

Pentru tuse, in afar de ceaiul de podbal si nalba de care v-am mai scris, puteti sa mai dati ceai de podbal in amestec cu cimbrisor. Si eu le mai dau, cu efecte ff bune, bicarbonat (un vf de cuti adugat in laptic).
Repet, eu nu am vrut sa critic pe nimeni, am vrut doar sa trag un semnal de alarma, stiind ce am patit dupa tratamente neadecvate.

O seara placuta va doresc!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Eunice, stai linistita, nu s-a suparat nimeni, e foarte bine ca ne-ai spus. Uite, eu recunosc ca nu am citit ce efecte adverse are Singulair-ul decat acum, dupa ce ne-ai atras tu atentia. Eu chiar te rog, si de fapt va rog pe toate, sa ma trageti de maneca atunci cand vi se pare ca ceva nu e in regula sau cand voi ati trecut prin experiente similare.Eu am vrut doar sa spun ca, in cazul nostru, nu cred ca dr i-a prescris Mariei medicamentul fara un motiv serios. Sper ca nu am suparat pe nimeni.
Si pentru cine vrea sa o vada pe Mariuca, am cateva poze noi aici.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput

Buna ziua, mamici!

Eunice, sa stii ca am citit cu mare atentie postarea ta. Nu ma supara, ci doar poate sa ma puna pe ganduri. Si incep sa-mi pun intrebari: dar daca?
Mai este la mijloc sa tusea care pare sa nu treaca. Si la noi in Iasi este un singur spital de copii in care nu este recomandat sa intri. Trebuie sa te tii cat mai departe de el.

Maria n-a mai tusit azi noapte deloc. S-a trezit in schimb dimineata si a tusit de vreo 5 ori.
Acum am vorbit cu buni si mi-a zis ca Maria s-a plans ca are "caca-pute" in gatut.

In rest e bine, noi ne-am apucat sa izolam un perete, iar azi mergem sa cumparam parchet.

Lexi, imi place tare mult cum ai tuns-o pe Maria. Il are tuns drept sub ureche, nu?

Mariei i-am taiat eu bretonul, in rest il are ondulat, nu stiu pana unde ajunge, ca lungime. Azi ii fac baie si incerc sa-i mai fac o tura de pozici.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Gety, da, sub ureche i l-am tuns. Din pacate Maria mea nu mai are onduleurile pe care le avea pe al 1 an jumate (asta pentru ca mentionai buclele Mariei tale). Mai face, dar mult mai putin ca atunci. Acum, de cand am tuns-o, nu se mai onduleaza deloc. Oricum, cred ca ii prinde bine si parului o regenerare...

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute

Mergi la inceput
Mergi la inceput