Bucurii de sept -oct 2006 editia Martisor (178)
Raspunsuri - Pagina 12
tanima_i2002 spune:
Mersi de idei, fetelor. Azi nu am ajuns sa caut nimic. Cred ca voi opta ptr ceva bulbi de flori sau butasi, dar nu stiu cum voi ajunge sa cumpar. Oi vedea, maine cum trag o fuga, macar la o florarie. Daca nu...niste flori si cu mana goala nu ma duc.
Gety, punctele care le-ai vazut tu pe amigdale pot fi si mucozitati coborate din nasuc. asteapta sa vezi cum evolueaza, mai ales ca zici ca are si mucisori.
La capitolul muci, la fel stam si noi. Nu mai functioneaza nimic: nici sinupret, nici colargol in nas si nici macar tinctura de propolis bagata in nas (e crunta dar...incerc orice, chit ca ii cam chinui).
Fug sa fac curat. Azi am varsat o cana de cacao cu lapte in bucatarie si 3 sferturi de bucatarie e dalmatian. Vai, cat de greu se spala laptele de pe parchet!!! Deja am spalat de 2 ori si tot patat este parchetul. Acum ma bag pe sub mobile sa spal si s-a si uscat. 

Va pup. O seara placuta.
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
eunice78 spune:
Buna, fetelor!
Flavia Ramona, iti urez si eu cu intarziere La multi ani! Sa fii sanataoasa si sa ai parte numai de bucurii!
Eu nu prea am mai citit, nici nu am avut timp. Acum insa sunt acasa ca m-am accidentat la coloana, am facut o contracatura musculara in timp ce faceam fitnes asa ca am apucat sa mai citesc ceva.
Am intrat in primul rand pentru Gety, ca am vazut ca ati avut bronsiolita si ca Maria mai tuseste si ai vazut ca ar avea candida in gatut. Avand in vedere ca Toma a avut repetate bronsiolite imi permit sa imi dau si eu cu parerea: e ff important ca bronsiolita sa fie tratata corect. Am simtit-o pe pielea noastra. Toma a fost tratat la primele 2 episoade cu antibiotic cate 10 zile desi brosniolita NU se trateaza cu antibiotic. A primit Salbutamol (Ventolin) sub forma de sirop care de fapt ar fi trebuit sa fie administrat sub forma de pufuri. In fine de la a treia criza am schimbat doctorul, ne-am chinuit, am facut pufuri dar un an intreg, desi am mai avut crize de bronsiolita, nu a mai luat antibiotic. Antibioticul se administreaza numai daca dr te-a trimis cu Mria la analiza si a iesit ca aveti, de regula, streptococul betahemolitic sau o infectie in organism. nu vreu sa te sperii dar cu crizele astea de wheezing (suieratul acela din piept) nu e de glumit.
Pentru tuse poti sa ii dai ceai de podbal. E ff bun. Sau ceai de nalba (nalba nu se fierbe, o lasi peste noapte la inmuiat si dimineata doar o incalzesti). Asta din categoria naturistelor. Desi sa stiti ca noua dr ne-a zis ca nici multe antitusive nu sunt bune pt ca prin tuse se curata caile respiratorii. Pentru gatut poti sa ii dai un sirop de nuci (17 nuci sparte,cu coaja cu tot, 1 litru apa si o cana zahar se fierb pana scad la jumatate), nucile avand un continut de iod siropul e dezinfectant.
Adriana, noi primim in fiecare luna cate o mapa cu lucrarile copiilor. Mai nou, la Petru am primit si o evaluare, de fapt la inceputul anului, iar educatoarea si directoarea a avut discutii cu fiecare copil in parte in vederea pregatirii examenului de admitere la scoala. Noi primim vesnic chestia asta ca Petru intrerupe ceilalti copii si sa incercam sa remediem si noi situatia. Nu stiu, poate eu nu sunt f sensibila, dar eu nu m-am suparat niciodata pentru ca stiu ca educatoarele au perfecta dreptate. Ca fiul meu chiar asa face. Eu, ca fosta educatoare, le inteleg si pe ele. E exasperant un copil care intrerupe pe toti ceilalti si care vrea numai el sa vorbeasca. Adica pe de o parte e bine, ca e clar ca e copilul destept, ambitios, etc, dar pe de alta parte la activitati si ceilalti copii trebuie sa vorbeasca si fecare are dreptul la o parere. Si noi am mers pe ideea la inceput ca e prea mic (cand era ca Toma) si i-am spus ca nu e bine, etc..dar e clar ca nu a mers. De ex. in urma cu vreo luna l-au trimis pe Petru sa stea deoparte, un fel de time out pt ca pe langa faptul ca raspundea primul la intrebari indiferent ca i se permitea sau nu, a intervenit intr-o discutie dintre educatoare si directoare ca sa le spuna ca el stie mai bine ce e corect in discutia acestora. Si insista si insista drept pt care a fost trimis pe scaunul de time out. Nu ca ar fi contat..ca atunci cand m-am dus sa il iau, Petru era pe scaunul respectiv, dar toti copii erau in jurul lui iar el le tinea o prelegere..dar deh, el isi ispasea pedeapsa. Eu insa imi fac griji, ca nu stiu cum va fi la scoala, daca tot intervine fara sa fie intrebat.Eu personal, sper sa nu te superi, cred ca ar trebui sa te gandesti daca chiar face Dudu asa si sa procedezi in consecinta. In fond nu te obliga nimeni sa recurgi la pedepse, discutiile pot fi fructuoase. Eu de regula cand ma duc la gradi le intreb pe educatoare ce au facut copii in ideea si de a afla partile negative. Ca alea pozitive le vad si eu. Cateodata vad chestii pozitive care nici nu stiu sigur ca exista, dar deh fiecare cioara isi lauda puiul. Sper sa nu te superi pe mine, eu doar cred ca o critica poate fi si de bun augur si nu cred ca impune automat o pedeapsa. Dar face parte din cunoasterea copiilor nostri.Iar cu copii cu multa personalitate treaba nu e niciodata simpla.
Cam atat imi permite timpul sa scriu momentan. Copii mei sunt binisor, mi-e si frica sa spun, Toma nu a mai luat pufuri din ianuarie, a inceput sa vb germana si el fluent. Cu Petru, e alta poveste, el e indragostit pana peste cap de o fetita de la gradi si ma exaspereaza pt ca aia (Doamne ce soacra o sa fiu) i/a bagat in cap ca are puteri magice si Petru o crede pe aia si nu pe mine. Si situatia ar fi chiar hilara daca aia nu i-ar spune chestii gen / ti-am dat un lant invizibil care te va proteja in apa si nu te vei ineca, si ca ea a fost pe luna si i-au impletit zanele parul, etc. Si astea pot deveni periculoase. Am vrut sa il bag in cada ca sa vada ca nu merge lantul si el mi-a zis ca magia fctz numai in ape adanci. asa ca incerc sa scot femeile din capul lui fi-miu. Deh copil cu personalitate.Si nu are decat 6 ani jum. Vai de capul meu. Si o crede pe fetita aia din tot sufletul, s-au coalizat impotriva tuturor pentru ideile lor, se tin de mana de cate ori apuca.A zis directoarea ca ea nu a mai vazut asa amor la gradi pana acum. Deci cam astea sunt preocuparile noastre.
Va urez multa sanatate tuturor si va doresc numai bine!
Baietzii mei
Adriana mica spune:
Eunice, nu am de ce sa ma supar. Orice sugestii sunt binevenite. Si intr-adevar, este bine sa primim feedback-ri care sa ne ajute sa imbunatatim anumite aspecte; ce ma deranjeaza este ca par sa nu isi dea seama ca lucrurile nu sunt intotdeauna albe sau negre, si ca un anumit aspect trebuie privit din toate unghiurile inainte de a trage o concluzie sau a pune o eticheta.
De exemplu, cred ca in cazul lui Dudu reactiile lui sunt generate de mai multi factori; pe de o parte, fiind copil unic, s-a obisnuit cu ideea de a fi in centrul atentiei; in plus are o personalitate expansiva. Pe de alta parte insa, tematica abordata la gradi se repeta in fiecare an, iar pt el (care a frecventat si grupa de 2-3 ani) s-ar putea ca anumite lucruri sa fi devenit plictisitoare. Tocmai de aceea sper sa fie benefica discutia de la gradi, adica sa gasim de comun acord o abordare consecventa, pe mai multe planuri. Pana la urma, aspecte gen diversificarea temelor discutate, incurajarea jocurilor de grup nu pot fi decat benefice pt toti copilasii din grupa lui.
Nu suntem nici noi adeptii sa trecem cu vederea anumite chestii (doar pt ca este "mic"), dar am vrea ca cei de la gradi sa gaseasca o metoda care sa il ajute sa inteleaga faptul ca actiunile lui pot avea consecinte. Si nu sunt sigura ca izolarea lui intr-o alta incapere (si etichetarea lui) pt ca nu strange jucariile (de exemplu) sunt cele mai potrivite in acest sens.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
eunice78 spune:
Adriana, ma bucur ca nu te-ai suparat. Sa stii insa ca aceasta problema o vei avea mereu, nu neaparat pentru ca s-ar repeta anumite chestii. Sunt copii (cum e Dudu, Petru) care sunt ff destepti (si nu vreau sa sune a lauda, dar chiar asa este) si care "se prind" mai repede de anumite chestii. Iar pentru ei sunt activitati la gradi, mai ales cele repetitive, care tind sa devina plictisitoare. si oricat de buna ar fi educatoarea, e ff greu, sa eviti asa ceva. e obligatoriu ca educatoarele sa se ocupe de toti, iar daca i-ar trata pe cei mai dotati altfel s-ar naste niste sentimente de superioritate / inferioritate nedorite de nimeni.
Mult suuces la gradi! Si la cultivarea rabdarii, ca asta e cheia. Iar cand gasesti cheia sa imi impartasesti si mie secretul, please
!
o seara placuta!
Baietzii mei
AdinaF spune:
eunice, asta cu izolatul copilului de grup doar fiindca intrerupe conversatziile si "deranjeaza" mi se pare o masura luata din comoditate de catre educatoare, rezultatul apare imediat, copilul de frica invatza sa nu-si mai cashte gura ... pe mine (si pe Adriana cred) m-a deranjat intr-o astfel de situatzie ca ele nici macar nu si-au dat osteneala sa afle de la copil care-s motivele pt care disturba activitatzile ... motive pe care eu intr-o conversatzie meshtesugita acasa le-am aflat in 2 minute (la noi au fost: copiii mari canta prea repede si ei nu intzeleg sau nu le-a convenit pe ce scaun, langa cine i-a asezat doamna si altele care pt noi pot parea probleme marunte).
Chestia e , ca educator tb sa ai rabdarea sa investighezi si sa ajutzi copilul cand are o problema, sa-i vorbesti calm si bland, nu sa-l maturi cumva sub covor , si nu prea vad sincer ce are gradul de inteligentza cu o astfel de situatzie, mai degraba gradul de sensibilitate al copilului zic eu (am vazut si eu cu ochii mei cum ii spuneau unui baietzel de 6 ani sa iasa din incapere pt ca deranjeaza, si el raspundea cu tupeu ca nu vrea si gata, dar astia mai micutzi nu au inca tupeul acela de a se apara cu orice pretz - sau cel putzin ai mei nu il au). Desi daca ma gandesc bine, Alex i-a zis odata doamnei ca are furnici in fund
.
O seara frumoasa fetelor!
Adriana mica spune:
Fetelor, va multumesc ca va implicati. Chiar si discutiile in contradictoriu sunt benefice, sper doar sa nu apara tensiuni suparatoare.
Am alta veste: Dudu are varicela! Stiam ca sunt cazuri la gradi, la grupele mari. Iar noi nu am facut vaccinul. Sper sa fie o forma usoara, deocamdata inceputul asa este.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Crisnemes spune:
Adriana - sa scapati usor de varicela - un debut usor nu inseamna ca nu o sa se accentueze pe parcurs. Daca face o forma usoara atunci nu se imunizaza cum trebuie si atunci mai poate lua o data boala.
Eunice - bine ai revenit
. Imi pare tare rau ca ai probleme cu coloana.Refacere rapida iti doresc .
Iar Petru e un scump si crede-ma ca stiu cum e . Eu nu am probleme de iubiti - Dragos nici nu vrea sa se uite la fete si e tare suparat ca fug dupa el sa-l pupe.
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
Crisnemes spune:
XANDRUTZA - 
"La Multi Ani!" - multa , muta fericire alaturi de cei dragi si toate dorintele tale sa se implineasca.
P.S. Asteptam o felie de tort 

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album
Ancuta_eu spune:
Xandrinne 

sa fii sanatoasa, iubita, fericita si toate visele sa ti se indeplineasca!
http://picasaweb.google.com/ancuta2009
anangel_lexi spune:
Xandrutza, la multi ani fericiti, sa te bucuri de minunile tale, sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot ce-ti doresti. Te imbratisez mult de tot si-mi pare rau ca anul asta nu am apucat sa-ti trimit o felicitare!

Adriana, multa sanatate lui Dudu.
Cat despre evaluare si eu zic sa mergi sa discuti cu educatoarea.
Eu m-as bucura sa primesc o evaluare a Mariei dar nu cred ca asta se va intampla prea curand. Din ce povestiti voi despre copiii vostri, a mea mi se pare ramasa in urma, dar refuz s-o mai compar cu alti copii. Povestea Cris ca Victor a desenat un os, a mea nu face decat niste mazgaleli, cand coloreaza nu respecta niciodata contururile, etc. De facut multimi nici nu se pune problema.
Iar cu stransul jucariilor, aici e alta problema. Oricat mi-as bate gura sa-i spun sa si le stranga, nu da niciun rezultat. O data i le-am luat si i le-am aruncat la gunoi, efectiv nu mai stiam ce metoda sa aplic. A plans toata seara si se uita cu asa o ura la mine incat mi-am dat seama ca nici asta nu e o metoda buna. Am luat-o si cu vorba buna si cu tonul ridicat, nimic. Asa ca momentan o las in pace.
La gradi e un cu totul alt copil, sta cuminte pe scaunel, isi strange singura lucrurile, se imbraca si se dezbraca singura, nici nu-mi vine sa cred ca e fii-mea. Dar sunt convinsa ca o face din timiditate, stie ca daca nu ar face asa, doamnele i-ar acorda mai multa atentie si ea exact asta evita din partea strainilor. Nu-i place sa-i dea cineva strain atentie, se rusineaza, se baga in mine, daca sunt de fata, fuge...
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet