Bravo Oanka80, Marsy,Jeni_h !!! Iepu 2010 (107)
Raspunsuri - Pagina 4
andra_s spune:

CURAJ OANKA!!! NASTERE USOARA!!!

MARIUTA TE ASTEPTAM SA SCOTI NASUCUL LA LUMINA!!!
POZE
Mami de minune mica
Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers
!!!
Rebiana27 spune:
HAI OANKA!!!!!
Probabil pana acum ai nascut si sper ca totul sa fie bine cu tine si Mariuca!!
Mami de Luca
again ~
... dulcea si frumoasa printesa rozalie ~Luna a noua!!!~
I can't fake with dignity so i'll not try!!
andra_s spune:
OANAcat de scump si frumos este Eric!!! m-am indragostit 

sa iti traiasca si sa fie sanatos!!!
POZE
Mami de minune mica
Ianis Stefan (19.01.2010)
Suntem cei mai fericiti parinti din Univers
!!!
decenuela spune:
Buna burticute si mamicutze de...iepurasi dragalsi
va dau eu cafelutza in dimineatza asta....
Sunt de la odiseea vecina….cea care este pe picior de plecare spre clubul scutecelor.Vreau sa va scriu si eu cateva cuvinte in aceasta ultima zi oficiala a noastra pe aici (desi s-a hot sa ramanem pana la ultimul pufuletz)
Ultima data cand traiam astfel de emotii a fost pe 31 dec…cand fulgusorii lasau locul pufuletilor…nestiind ca emotia cea mai mare avea sa urmeze la miezul noptii….cand am adus pe lume primul pufulete din 2010, Luca, desi il rugasem sa nu cumva sa vina de Craciun sau Rev….a venit cand a vrut el.
Sunteti multe dintre voi pe ultima suta de metri cum se zice…cand va pierdeti rabdarea, simtiti cum zilele trec destul de greu iar noptile sunt si mai grele, cu insomnii, deplasari dese la baie, greutate la miscat de pe o parte pe alta mani si picoare umflate….si multe alte simptome de care abia asteptati sa scapati….
Stiti, desi am trecut prin aceste etape..mi-e dor de acea perioada…fara restrictii…fara pretentii ca de, eram gravida….cu treziri pe la 1…in schimbul 3…cum ziceam noi pe forum….mi-e dor de bunatatile pe care le mancam ..acu de domn’le, avem restrictii..face rau la bb. Incercati sa profitati cat mai mult de tot ce aveti pofta..dormiti la nesfarsit….fiti….rasfatata familiei pt ca….peste putin timp veti fi detronate…de cel mai mai mare miracol al vietii…bb.
Credeti ca mai mult de atat nu puteti iubi?? Veti afla singure raspunsul in momentul magic, cel in care veti face cunostinta cu “locatarul”. Tot ce pot sa va spun e ca tot ce credeam ca stiu sau simt s-a dovedit a fi teorie…viatza mea a reinceput odata cu el…nume de scena..jiji…
Acum doarme pe burta mea, cu capul intre titi…ma uit la el si ma topesc toata…
uit ca dorm 2-3 ore din cauza colicilor, uit ca n-am mai fost si eu ca fetele la shopping, uit ca nu am timp sa mananc si de intimidate cu tati nu mai zic....nici macar pe burta n-am reusit sa dorm….desi era primul lucru pe care mi-l doream sa-l fac. DAR acum ma incaltz singura…![]()
hehe
Din fericire fetele din odiseea mea au fost ….a doua mea familie…am fost si suntem un grup de mamici si cateva..intarziate…care am gasit inDC refugiul in momentele bune si grele. Am impartasit experiente..ne-am spus ofurile…am descoperit ca sunt inteleasa mai bine decat oricine…aici…mi-au tremurat picioarele cand s-a nascut primul pufulete de Andre_lina..pe 1 Dec,,patriotul cum il dezmierdam noi…am fost alaturi cand Adina a plecat in Germania sa-si salveze fetita…sau am dansat virtual la nunta lui Cris_mario...nu mai zic cum JIJI le-a stricat fetelor revelionul…
subiectele discutiilor au fost inepuizabile…

.si acu e la fel….desi grupul s-a mai micorat si nu din rea vointa ci din cauza oboselii , a colicilor, a lipsei de timp. Eu sunt fericita posesoare a unui laptop si…am invatat sa scriu cu o mana. Asa ca…cand jiji suge ..hop si ..la o barfa cu fetele…ca si acum dealtfel. Le multumesc din suflet ca exista...
Va doresc nastere usoara…nu va fie frica..trece repede…laptic mult si bun pt bb…si ne auzim cu drag la clubul scutecelor….si raspundem la orice intrebare sau nelamurire aveti…
Sunt sigura ca veti primi un mesaj emotinant demn de odiseea noastra de la fetele noastre autorizate si talentate...cu speranta ca nu v-am plicti ...va
dulce si....o primavara superba,..cu cei mai frumu iepurasi
Mihaela,
de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
poze
AMR....din cate-au fost, 25, ...mai ramasesera 15....se mai suparara 6....si ne luptam cu 9 ( si-apoi inca vreo -4 ar fi ideal)
cris.dogarel spune:
Dragi mamici de iepurasi
Iata ca am ajuns si aici: incheiem odiseea noastra de pufuleti
si lasam loc in lumina reflectoarelor pentru iepurasi
.
Parca mai ieri eram un grup mic de fete adunate pe DC, care cu testul cu cele doua II in mana, care doar cu speranta ca luna aia iese, care cu confirmare clara de la eco sau doctor cum ca....vom fi mamici
. Am crescut in 9 luni ca un cozonac mare si pufos, plin cu de toate: bucurii, emotzii, cununii, retete, fluturari in burtica, ecografii cu fete zambarete de bebei mult asteptati; au fost si cateva ganduri negre alungate , cateva vesti triste de la doctor (fete care nu mai sunt mamici, bebeii au plecat din burtica
), cateva incercari trecute cu bine de noi si bebelusii nostri.
Am ajuns in 1 decembrie rotunde, relaxate, fara prea multe griji: nasterea era...departe. Insa primul pufulete era grabit si, dupa un travaliu si o galerie cu trairi intense, de 15 ore, a venit pe lume Todor, bebe patriot , la 35 de saptamani, dar 3200 gr. si sanatos tun
. Ne-am dat seama ,brusc, toate ca...nu mai e asa de mult
; ne-am apropiat si mai tare si am inceput sa scriem frenetic, chestii de bucatareala, gravideala si...de suflet. Iar pufuletii au inceput sa vina si ei, cativa in decembrie, unul chiar de Revelion (Luca, bebe petrecaret), multi in ianuarie si februarie, iar vreo 4-5 asteapta inca la mami in burtica ..sa vina primavara. Ii asteptam si noi cu drag.
Pare de necrezut ca zeci de femei pot sta de vorba zilnic fara sa se certe, fara bisericutze si inca sa fie impreuna, mai unite ca niciodata, dupa 9 luni. Insa la noi la odisee asa a fost si este inca:sfaturi, glume, idei, aprecieri. Ne e bine impreuna si multe nu putem sta cateva zile fara forum, cum zice si sotul lui Lorex, am ajuns Pufuletus Dependentus.![]()
De cateva zile ne tot gandim ca trebuie sa predam stafeta. Treaba asta cu stafeta seamana cu anii de scoala cand ii intrebam pe elevii din anii mai mari cum e profu#8217; cutare, ce metoda merge mai bine la materia cutare, etc. In general vrem si e binevenit un sfat, ceva de la cei care deja au trecut printr-o experienta prin care urmeaza sa trecem in curand.
Asadar, pentru ca noi deja am nascut (mai)toate, va spunem ca va asteapta..."the time of your life". Nasterea e/poate fi un pic grea, dar unica, iar suferinta fizica este anulata rapid de puiul de om ce se va lipi de voi imediat ca sa se linisteasca si de sufletul vostru, ca sa va fericeasca pentru toata viata. 

Si primele saptamani sunt grele, bebe nu vine cu instructiuni de folosire
, iar voi nu veti mai fi asa de fresh ca in perioada sarcinii
. Insa instinctul de mama va va ajuta sa treceti peste toate, iar unde nu reuseste el, va puteti sprijini cu incredere una pe cealalta cu un sfat, o vorba buna. Va asteptam si noi cu drag pe la noi, oricand doriti.
Va dorim sa nasteti usor si rapid, sa aveti iepurasi sanatosi, mancaciosi si... necolicosi (prietenii stiu de ce
), sa aveti laptic mult, rabdare si....dragoste multa. De atat au nevoie si bebeii si mamicile pentru a fi fericiti impreuna!
Si, inainte de a trece la mesajul "poetesei" noastre dragi, Plateea, sa punem si noi ultimele motzate pentru fetele noastre "comune" si Arwen:

GO, GO, GO ARWEN!!
GO, GO, GO CARMITA!!
GO, GO, GO LOREX!!
GO,GO, GO REBIANA!!
GO,GO, GO IOANA FOTA!!

SI ACUUUM
, ARTISTIC
:
A fost odata ca-n povesti. A fost ca niciodata, Din rude mari împaratesti, O prea frumoasa fata. Si era una la parinti. Si mândra-n toate cele, ... errr... nu-i bun, asta e Eminescu... si era valabil pana la faza cu II liniute...
Eu am numai trei picioare, Si de-abia ma misc: top, top, Rad cand ma-ntalnesc copiii, Si ma cheama cuciu schiop... nici asa nu e bine, asta e Elena Farago, si mai dureaza vreo 2 ani pana ajungem acolo...
De ziua ta, mamico, In dar ti-am adus inima si crede-ma, mamico, Un dar mai frumos nu se putea... errr... nici asta nu e prea potrivit, tot minim 4 ani trec pana sa fie util! ia sa vedem...
Nani, nani, copilas.
Dragul mamei fecioras,
Culca mi-te mititel
si te scoala maricel.
Nani, nani, cu mama
Ca mama te-o legana,
Fa-te iute marisor
Sa fii mamei de-ajutor... asta e, domle, greu a mai fost... EVRIKAAA...
daca nu ati aflat pana acum, in urmatoarele 2 luni veti afla cu siguranta toate ca "Iarna nu-i ca vara, si ca in 3 nu e cum era in 2!"... sau dupa caz, adaugati sau scadeti sa iasa numarul final corect. ce viata, ce trai, ce sminteala, pana sa nasca omul (femeia de fapt, dar nu ne legam de amanunte)... chefuri, party, distractie, shopping cate 7-8 ore in mall, cine romantice, sex nebun cate o noapte intreaga, serviciu, scoala, tastat pe forum cu 2!!! maini, masaje de relaxare, spa, stat la coafor cate jumatate de zi, silueta, concedii ad-hoc, excursii neprevazute, intalniri cu prietenii in miez de noapte, gratare pe zapada...mai zic??? ei bine... toate astea se vor termina. cel putin, pentru o perioada. si vine ziua cand o sa fiti... cum sa zic sa nu gresesc... ei bine... nu o sa prea mai fiti nimic... nici femei, nici doamne, nici fericite, nici relaxate, nici odihnite, nici cu chef de coafor, dara-mite shopping in mall, nici entuziasmate, si nici calme si senine ca o zi de primavara. vine vremea, in viata fiecarui om (aici se poate adauga la femeie si omul ei, ca intra si el in peisaj), cand... tot ce isi doreste devine... o noapte (sunt modesta, bineinteles... a se citi vreo saptamana) de somn neintrerupt. mancare? chestiile alea reci, fara forma, culoare si gust, pe care le inghiti ca dupa foamete, in timp ce cu o mana pui la spalat o tona de rufe, cu cealalta organizezi haosul din jur, si cu ochii stai cat cepele pe patutul intrusului? nuuu... nu mancare iti doresti. shopping? excursiile alea in mall, cu minim 2 carduri pline, vitrinele frumos pavoazate, procentele de reduceri, extazul unei noi pungi de cumparaturi? nooo... aia e istorie! club, disco, party... deja sunt utopii, care si-au pierdut semnificatia! abia daca o sa reusesti sa mai stai la o barfa mica pe DC, atat cat sa-ti pastrezi capul pe umeri si sa nu ramai cu impresia ca ai murit si lumea asa cum o cunosteai s-a terminat intr-o apocalipsa infioratoare...
si toate astea, pentru ce? pentru un pui de om? o mogaldeata paroasa, care nu stie sa se exprime, care urla la orice ora din zi si din noapte, care are doar nevoi si nu prea da nimic la schimb, care nu cunoaste notiunile: somn minim 8 ore, sex nebun cu preludiu prelungit, shopping in mall, plimbari sub clar de luna, cafea cu fetele, bucate alese care necesita minim 4 ore de pregatit, calcat camasi fara cuta, baie cu spuma de 2 ore sau sticla de vin savurata pe indelete la lumina lumanarilor. nooo, toate astea, sunt deja trecut. pentru ca micuta gagalice, desi indelung asteptata, vine sa va demonstreze cine e "the new boss in town!"
printre schimbat pampersi (si.. slava Domnului pt ei... cum se descurcau mamele nostre cu scutece e un mister), papa, ragait, somnic, leganat, colici (oh, nooo... astea sunt din categoria grea), iar papa, iar caca... o sa realizati la un moment dat (mai devreme sau mai tarziu, in functie de starea de latenta a neuronului gravid) ca sunteti mamici... si de acolo, incepe totul...
o clipa fara sa il vezi/auzi, va deveni un cosmar. o cuta la hainuta, trebuie indreptata sa nu il raneasca. fiecare susulica sau part necesita schimbare imediata de pampers. fiecare inghititura de lapte trebuie sa aiba un anumit ecou. orice stranut, sughit, tuse, se transforma in griji nefondate si telefoane isterice pt pediatri. o ora in plus sau in minus de somn produce incertitudini. un kk mititel, putin iesit din tiparul normalului de pana atunci cere inspectii minutioase. sapunul, uleiul, dr pediatru, hainutele, mancarea, colicile, impun cercetari amanuntite pe google si discutii infocate pe DC, pana cand fiecare poate scrie un roman demn de un inginer NASA.
si printre toate astea, realizezi schimbarea. nu mai esti tu pe primul loc, ci altcineva. acel cineva pentru care nu numai ai renuntat la viata ta de pana acum, dar te-a transformat intr-un om mai bun. un copil e un motiv sa fii cel mai bun. e un motiv sa dai tot din tine si sa constati ca poti si mai mult. este lumina din viata ta, pentru care nu trebuie sa strabati intreg tunelul. e ceea ce ai nevoie ca sa vezi lumea cu alti ochi, sa iubesti mai mult si sa uiti sa urasti. e puterea de a fi fericit pentru ca fericirea cuiva depinde de tine.
un copil... e o clipa. o clipa in care realizezi ca totul s-a schimbat in jurul tau. o clipa in care fiecare rasarit si apus, fiecare cina linistita, fiecare pahar de vin, fiecare plimbare in iarba proaspat cosita, capata o alta semnificatie. e clipa in care se definesc prioritatile. e clipa in care tot ce credeai despre dragoste se ruineaza, si lasa in loc ceva mai presus de orice: un spatiu infinit pentru amintiri... un zambet, un planset, un nasuc infundat, un clinchet de carusel, o plimbare in parc, o fotografie, primul dintisor, si pasii timizi de inceput.
va doresc si imi doresc... liniste, intelepciune, rabdare, si credinta in Dumnezeu. restul... vine de la sine! nasteri usoare, si cresteri ca in filme sa aveti!

Cris, mami de
Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si
Ana(2003)
si
Plateea,
fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios
, si tati pentaxist
! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece! 
briza_marii spune:
Neata!
Fiindca ieri l-am laudat pe bebe ca e lenes si se scoala "dimineata" pe la 11, azi a inceput sa ma boxeze de pe la 8 ![]()
Hai Oanka!! Hai Mariuta

Deceunela vai ce surpriza
. Ma crezi ca zilele astea chiar ma gandeam la tine...am vrut sa iti scriu sa te intreb ce mai faci... Dragut din partea ta sa ne scrii aici...Pup la fata draga si la print Jiji
. Si mersi inca odata pt PM de atunci.
33+
Eric Mihai
Rebiana27 spune:
Decenuela, Cris.d 

asa frumos ati scris!! Ati scris despre miracole, despre felul in care ele se cladesc si exista! Alaturi, una de celalata, descoperim/redescoperim sensul vietii si ne umplem sufletele de ceea ce dainuieste pentru vecie, de dragostea neconditionata pentru un suflet ce timp de 9 luni s-a lasat purtat si crescut de pantecele noastre!
Multumim, fete dragi, pentru experientele pe care ni le-ati oferit si pentru prietenie! 
Cele mai bune ganduri pentru voi si minunile voastre! 

Mami de Luca
again ~
... dulcea si frumoasa printesa rozalie ~Luna a noua!!!~
I can't fake with dignity so i'll not try!!
plateea spune:
andira 

primavara plina de soare sa aveti!
Plateea,
fluturas drogat, dependent de doza zilnica de iubirea celor 2 baieti din viata mea, bbTo ochios
, si tati pentaxist
! Viata mea e mai frumoasa, cu fiecare zi care trece! 
www.flickr.com/photos/23363511@N05/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo
andira spune:
Oanka - tinem pumnii! 
Cenia - nu-mi mai aduceam aminte, dar m-am amuzat copios ![]()
.
Nino - hai si tu! Mai e asa putin... ![]()
Si deci maine preluam stafeta? Uau, cand o fi trecut timpul?...
Pt mine mai inseamna si ca incepe sarbatoarea la Prichindei de martie - aprilie 2005, ce vremuri...
Si cand au trecut 5 anisori din viata Irinei?...
33+