dintisorii de lapte

dintisorii de lapte | Autor: 21vili

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti,sunt ingrijorata,fetita mea are 6 ani jumatate,i-au cazut 2 dintisori de sus acum aproape 2 luni si nu au mai iesit cei noi!E normal?Stie cineva ceva?Ca sa nu mai spun ca are cateva maselute de lapte cariate.Doctorul mi-a spus ca trebuie plombate!Nu e ciudat sa plombezi maselutele de lapte?Ce ziceti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui 21vili

Dragi parinti,sunt ingrijorata,fetita mea are 6 ani jumatate,i-au cazut 2 dintisori de sus acum aproape 2 luni si nu au mai iesit cei noi!E normal?Stie cineva ceva?Ca sa nu mai spun ca are cateva maselute de lapte cariate.Doctorul mi-a spus ca trebuie plombate!Nu e ciudat sa plombezi maselutele de lapte?Ce ziceti?

Am patit-o si eu cu baiatul cel mic .Medicul stomatolog a zis ca nu este o problemaia,perioada pana apar noii dinti variaza de la copil la copil . Acum are 11 ani si asteptam de cateva luni ca-i creasca caninii. A avut si el o masea cariata, dar stomatologul nu i-a plombat-o, a zis ca el trebuie sa le schimbe acum si nu se merita sa-l mai chinuie.Fetita ta e mai mica si mai are pana schimba maselele, s-ar putea sa o doara cu timpul.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 21vili spune:

Mersi pentru raspuns Elyda!Intre timp am mai citit multe pe aici despre dintisori si am aflat ca exista multi copii chiar mai mici cu o gramada de probleme cu dantura.Mai asteptam putin sa vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

scuza-ma ca intervin, dar faptul ca alti copii, fie ei si mici au probleme cu dantura, nu e motiv sa ne scuteasca de grija.Dintii de lapte indiferent in ce stadiu sunt, doar daca nu sunt din aia ce se clatina si se mai tin intr-o fasie de piele, in rest toti se trateaza si se plombeaza, pentru ca pot afecta si dintele definitiv.Faptul ca nu au crescut imediat dupa ce au cazut primii, poate indica ca fie au cazut prea repede, mai ales daca au fost si ajutati sa cada, gen scosi cu ata ca se pare ca se clatina sau in urma unei lovituri.Atunci cand ei cad singuri, de la sine , imediat se vad cei noi, dar nu e regula.Al meu cel mare datorita faptului ca primii dinti i-au iesit la un an si cateva zile, si cazutul lor a inceput tarziu, spre 8 ani.Fara sa fie vreo problema cu asta.Si a avut si el cativa care au cazut si abia dupa cateva luni, au inceput sa-i apara altii, dar asta din cauza ca pe primii i-am scos eu din cauza ca nu putea manca, erau dintii din fata si se clatinau da nu cadeau, iar cand musca zicea ca-l deranjeaza tare.De aceea am spus mai sus ca e posibil decalajul asta.Dar am fost la dentist, a facut radiografia si pe ea s-a vazut ca ceilalti dinti , sunt pe vine, deci am asteptat linistiti.
Sunt rare cazurile cand dintii noi nu mai apar deloc, dar sunt.De regula aceste anomalii se intalnesc si la alti membrii ai familiei largite, deci nu numai parinti, dar se rezolva dupa ce copilul ajunge la 18 ani prin implant.
Cam asta stiu .Sper sa apara repede dintii cei noi , nu va faceti grija de asta, dar daca tot mergi la doctor sa-i faca radiografie , zii sa-i plombeze maselutele ca sa nu ii afecteze si pe cei noi, care pot iesi gata cariati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Si noi am trecut prin asta, nu te ingrijora o sa iasa in cele din urma.I-au cazut devreme, mie asa mi-a zis dr., in mod normal incisivii centrali apar pe la 7-8 ani.
Referitor la maselute/dintisori cariati, eu am fost cu fata mea si i-a plombat 2 maselute pe cand avea 3,5 ani, dr. a spus ca este bine sa i le plombeze deoarece caria ar putea ajunge la gingie si deja celalalt dinte v-a iesi "bolnav". Vad ca parerile sunt impartite cu plombatul dintilor de lapte, asa ca fiecare procedeaza cum crede.

lili@domnisorica daria

my creature

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Chiar saptamana trecuta am fost cu cel mic ( 3,4 ani)la stomatolog sa-i plombeze o maseluta ( a 2-a). De cate ori avea vreo bomboana sau pastiluta o rodea, asa ca a ajuns la carii( am inteles ca dintii de lapte au smaltul foarte subtire). Initial am vrut sa mai aman vizita la stomatolog, dar a inceput sa-mi spuna ca-l doare, noaptea avea program de tipete, desi ii dadeam Nurofen, dura putin pana il calma. Si am ajuns la stomatolog, unde i-a pus 2 plombite- la 2 masele. Am avut ceva emotii, dar a stat linistit, i-a placut chiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luxe spune:

Vaiii fetelor...si fetitei mele i se misca doi dintisori ( de-abia a implinit 5 ani ),unul se misca chiar bine ! Eu nu stiu ce sa fac...oare sa ajut dintele sa cada sau sa-l las sa cada de la sine ??? Si dupa ce cade,se pune ceva pe gingie??? Mie mi-e mai frica decat ei !
Eu cam cad din luna acum....eu credeam ca doar dintii din fata se schimba....oare maselele cum o sa cada ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Care e varsta si perioada de schimbat dintisorii ?
Noi avem abia 5 ani si nici o miscare.
Cat mai o ducem asa, fara problema asta ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 21vili spune:

Buna fetelor!Va multumesc tuturor pentru parerile voastre,dintisorii piticilor nostrii sunt cu adevarat importanti si trebuie sa avem grija sa-i tratam la timp daca au probleme.Dintisorii fetitei mele care au cazut si nu mai apar intr-adevar au suferit un mic accident si cred ca au fost cumva grabiti sa inceapa sa se miste si pt.ca o deranjau la mancat i-am scos cu ata.M-am mirat pt.ca cei doi dintisori de jos au cazut singuri si au aparut imediat.Varsta e normala,incepand de la 5 ani incep sa cada,a spus doctorul,in functie de cum apar.Oricum voi merge la doctor si pt.o radiografie si sa plombam maselutele cariate sa nu avem regrete mai tarziu.Nu stiu,doare plombatul?Oare se da ceva pt.amortire la copii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

draga 21vili, in mod normal nu ar trebui sa doara, pentru ca dintii de lapte nu au nerv, nu au radacina, de aceea si ies asa usor, spre deosebire de cei definitivi.Dar daca pentru plombat se folseste in mod normal freza, sa curete, poate sa-i fie copilului teama nu atat de durere ca nu are ce, ci de zgomotul facut, de faptul ca se lucreaza acolo, e ceva ce nu e obisnuit.Dar durere nu cred ca e, cel putin nu mare.Si da, se poate face o anestezie usoara,daca chiar e nevoie.Aici pentru cazuri cand trebuie mai mult lucrat, si lucrari grele, se si adoarme copilul, da nu cred ca e cazul.O sa fie cuminte si la urma primeste si ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

dintii de lapte au radacina
http://www.romedic.ro/dentitia-la-copii

luxe, cel mai bine ar fi sa te duci cu fetitza la dentist, mie mi e frica de metodele astea, scos dintele cu ata etc, mai mult se sperie copilul...Si David si a schimbat primul incisiv la 5 ani si jumatate, se misca putin, dar cel definitiv deja iesise un pic, in situatia asta trebuie scos dintele de lapte cat mai repede.

in privinta cariilor la dintii de lapte parerile nu ar trebui sa fie impartite...orice carie se trateaza, cu cat mai repede cu atat mai bine. O carie de suprafata nu are nevoie de anestezie, pe cand una profunda da....

Mergi la inceput