dintisorii de lapte
Raspunsuri - Pagina 2
roxy spune:
alinutza am citit textul din linkul pus de tine despre dentitie, pentru ca stiam ca dintii de lapte nu au radacina, pentru ca daca ar avea nu ar fi asa usor de extras cand pica, ci ar fi la fel ca la dintii de os, definitivi, pe care oricat as incerca sa-i scot singura nu as reusi.Si citind textul , cum spuneam , am dat de asta "Radacina dintilor de lapte ramane pe deplin formata aproximativ trei ani, dupa care incepe sa se resoarba, pentru a lasa loc dintilor permanenti.".Deci , atunci cand dintii de lapte sunt pe duca, ei nu mai au radacina, asa e mai corect, nu ca nu au avut deloc, ca ma gandeam si eu, cum au radacina, cand i-am vazut chiar eu tinandu-se doar in putina piele .Acum m-am dumirit .Tot e bine sa fii documentata.
roxana c. spune:
N-a folosit polizorul, i-a curatat cu o chestie care la capat avea ceva ascutit. Caria era marisoara, mai ales prima, ca am amanat din cauza ca era prea mic- spuneam eu- ptr stomatolog, aveam emotii mai mari ca el
Nu stiu daca exista sau nu nerv la dintii de lapte, nici n-am timp acum sa ma uit pe linkul acela, dar n-a folosit niciun anestezic, nimic, si nici nu l-a durut deloc.
Mai are 2 carii mici- mici la canini, i-am spus sa-i curete si p-aia, dar mi-a spus ceva cum ca nu-i smaltul spart si ar trebui sa-i dea cu nu stiu ce, anestezic cred, dar ca-i prea mic si nu se incumeta. N-am fost prea atenta ce anume a spus, sper sa nu fi spus prostii eu acum, atunci eram cu ochii dupa el, ca incepuse sa cotrobaie prin cabinet, oricum am retinut ceva de anestezic , ca-i prea mic.
Deci mergeti fara teama, explicati-i copilului inainte ca se uita tanti/nenea dr in gurita lui, ca-i va pune o "gumita" acolo, sa pape si dintele.....bla bla bla Si conteaza si medicul, al meu si acum ma intreaba cand mai mergem la " tanti dotol"
21vili spune:
Fetelor,am fost ieri la dentist si am cariat maseluta cariata.Pt.ca si eu credeam ca dintisorii de lapte nu au radacina am discutat ieri cu doctorul si mi-a spus ca e gresit,au toti radacini,cum spunea si Roxy mai sus,cand e timpul sa apara cei permanenti sunt pur si simplu absorbiti.Mereu invatam ceva nou!Pt.ca aveam o minunatie de carie a trebuit sa-i faca anestezie,dar nu a durut-o deloc.Bineanteles conteaza si doctorul.Iar cu privire la dintisorii care nu se grabesc sa iasa mi-a spus sa nu-mi fac griji ca se mai intampla si gingia este umflata si trebuie sa apara!Am scapat de-o grija!
rapsody spune:
Ce fel de anestezie i-a facut, injectie? si i-a plombat canalul ca la adulti? din pacate si eu trebuie sa ajung cu baiatul, are 2 carii..cat a costat?
anya spune:
Si pustiul meu a avut carii la maselutele de lapte si au fost plombate. Una a fost mai adanca si i-a facut anestezie - injectie. Eu eram foarte stresata de toata afacerea asta, deoarece copilul meu nu suporta nici macar sunetul de la aspirator. Cand era bb urla, de pe la varsta de 5 ani se muta in alta camera....asa ca gandul la sunetul frezei ma facea pe mine sa ma ingrozesc.
Cum s-a terminat istoria? Am avut noroc de medic ok si in final copilul a declarat ca ii venea sa adoarma la stomatologie si cand ni s-a parut ca fratiorul lui mai mic ar avea o carie incepuse sa-i povesteasca ca n-are de ce sa-i fie frica ca e o doamna draguta si nu-l doare nimic...
Andreea23 spune:
Fetitei mele de 5 ani si 2 luni i-se clatina doi dintisori.in maxim doua zile vor cadea cred..sunt foarte slabiti.
Acum vreau sa va intreb pe acele dintre voi care ati trecut prin asta..cand ii vor creste ceilalti dintisori ca parca n-as vrea s-o vad stirba pana pe la 7-8 ani..