Scoala de Arta
Raspunsuri - Pagina 4
boticelina spune:
Daria eu nu am copilul la scoala de arta, e prea mica inca sa ma gandesc la o directie, dar am fost in situatia Giuliei. Adica mi-a placut sa pictez de mica si mama m-a sustinut.
Clasele I-IV le-am facut la scoala din cartier iar de prin clasa a doua am mers in particular la o doamna pictorita, pe langa care pictam, faceam si eu tot diverse reproduceri, am invatat multe tehnici, lucrul cu acuarela, uleiuri, laviuri...
Din clasa a V-a am mers la Liceul de arta (am dat admitere), apoi am continuat acolo si liceul, apoi am facut si facultatea de arte.
Mie mi se pare nedrept sa spui ca nu poti compara artele plastice cu muzica, si la pictura/desen trebuie mult studiu, multa munca, asa cum la muzica nimeni se descurca daca nu invata solfegii, game si altele (nu ma pricep io prea bine la muzica), asa nici la desen sau pictura nu-i deajuns sa tii pensula in mana. Orice exercitiu este bun, chiar daca asta inseamna sa desenezi un mar de 100 ori. A fi creativ este un mare plus dar ca sa poti sa pui pe hartie ce creezi/imaginezi ai nevoie de tehnica si exercitiu, de cultura plastica...
Eu nu sunt cea mai creativa sau inzestrata persoana de pe planeta dar am ani de munca in spate si ma descurc excelent in bucatica mea. Si da, lucrez in domeniu, lucky me ![]()
Deci, sustin ideea ca o poti inscrie pe Giulia la un cerc de pictura, la noi sunt cele din cadrul Palatului Copiilor, sunt gratuite si chiar daca tie ti se pare ca doar fac reproduceri, ei raman cu mult mai multe, de la cum sunt alaturate culorile pana la insusirea tehnicii de a umple un contur. Modelajul e iarasi extraordinar pentru dezvoltarea gandirii si a vederii in spatiu, merge geometria ca unsa la un sculptor bun...
Atentie insa ca e o mica problema cu liceele vocationale. Din clasa a IX-a se intra intr-un fel de studiu intensiv, orele de cultura generala sunt grupate in 3 zile pe saptamana si cele de plastica in celelalte doua zile, programa e modificata (nu se face fizica si nici chimie - doar putin in clasa a IX-a parca, s-or mai fi schimbat lucrurile), cu matematica si in general materiile "reale" nu-si bate nimeni capul, eu nu stiu daca as fi reusit sa recuperez astfel incat sa dau la arhitectura de exemplu (ceea ce mi-ar fi placut ca second best, dupa grafica). Noroc ca n-a fost cazul dar tot mi-e jena ca nu stiu matematica decat cat sa nu ma fure vanzatoarea din colt la rest...
Monica si gargaritza
Nancy, 04.07.2008
blog revival
- chestii gargaricesti
video bazar
"If you are unware of your choices, then you have none"
ralucis spune:
Salut! Eu am doua fetite micute, care au real talent la cantat. Nu e de mirare, eu insami am facut 12 ani de cor profesionist, iar sotul are si el antecedente in domeniu. Sunt foarte bucuroasa ca sunt talentate, sotul zice ca i se pare ca au talent si la dans, dar cum eu am doua picioare stangi, ma abtin sa dau verdicte la capitolul asta. Vroiam sa va spun ca desi am facut atata muzica la cor, nu am ales sa urmez o scoala de profil, din prostia mea, pur si simplu.
In clasa a sasea, eram deja la cor de 3 ani, mama a vrut sa ma duca la scoala de muzica, la clasa de flaut, in ideea ca intr-a noua ma duc la canto la liceul de muzica; m-a ascultat Georgeta Stoleru si a zis ca am o voce excelenta de mezzo si sa continui in directia asta. Eu nu am vrut sa ma despart de colegii mei de la scoala genreala si nu m-am dus, iar azi regret enorm ca mama n-a stiut sa se impuna si sa ma duca mai departe spre mzuica, pentru ca este lucrul pe care il fac cu cea mai mare placere si cred ca ar fi fost exceptional de bine daca ajungeam sa cant si sa imi castig painea cu meseria asta, chiar si asa prost platita cum este. Asa ca eu voi face tot ce pot sa le ajut pe fete, daca vad ca au real potential, dar, bineinteles, asigurandu-ma ca nu le spupun la vreun chin, ceva.
ralucis spune:
Si banuiesc ca nu exista gradinite de arta de stat, nu? Imi spunea cineva ca are fetita la asa o gradinita, dar cred ca era particulara.
szivarvany spune:
Am fost ieri la intalnirea cu viitoarele cursante si cu dl prof.
Am ramas placut impresionata 
Vom merge marti(grup de 6 copii) si joi(grup de 4 copii).
Giulia e incantata mai ales ca merge impreuna cu doua prietene.
Cursul se intinde pe 4 luni si se va incepe cu creionul grafic de la punct / linie mai apoi culoare si lucrul cu lutul ![]()
Cred ca nu ajunge doar sa ai talent, sa-ti placa. Fara notiunile de tehnica nu reusesti sa te dezvolti nici la desen, cum nu poti nici intr-un alt domeniu.
Giulia are si ureche muzicala, de asta poate ne vom ocupa mai incolo, in fct de posibilitati si doleante.
Abia astept sa va spun impresiile despre prima ora care va avea loc marti 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
crinuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamagiuliei Am fost ieri la intalnirea cu viitoarele cursante si cu dl prof. Am ramas placut impresionata ![]() Vom merge marti(grup de 6 copii) si joi(grup de 4 copii). Giulia e incantata mai ales ca merge impreuna cu doua prietene. Cursul se intinde pe 4 luni si se va incepe cu creionul grafic de la punct / linie mai apoi culoare si lucrul cu lutul Cred ca nu ajunge doar sa ai talent, sa-ti placa. Fara notiunile de tehnica nu reusesti sa te dezvolti nici la desen, cum nu poti nici intr-un alt domeniu. Giulia are si ureche muzicala, de asta poate ne vom ocupa mai incolo, in fct de posibilitati si doleante. Abia astept sa va spun impresiile despre prima ora care va avea loc marti ![]() Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela |
Bravo. Inseamna ca va fi bine.
Categoric talentul nu e totul, dar fara talent poti munci oricat, ca niciodata nu va fi acelasi lucru, mereu va lipsi acel ceva...., iar munca va fi mai multa.
Referitor la muzica, de unde stii ca are ureche muzicala? Sa nu te superi ca intreb, poate tu chiar iti dai seama, dar am avut un caz in care parintele mi-a adus copilul la ore de pian, spunandu-mi ca e foarte talentat, are ureche muzicala, etc, iar cand a venit, de fapt am constatat opusul...din pacate.....
Crinuta si
minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
szivarvany spune:
Crinuta, eu spun aici ce mi spun educatoarele din gradi (nu doar doamna noastra) si profa de desen si profu de sport ![]()
Insa daca vrei, iti dau pe pm un film cu fi`mea cantand ![]()
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
paula2003 spune:
Eu chear sa aiba talent special la ceva anume nu vreau sa urmeze o scoala specializata pe acel domeniu. Nu am sa le cer sa faca performanta. Este prea mult de munca, copilaria este scurta si nu te mai intalnesti cu acesta perioada fara griji.
Daca vad ca au un talent anume, facem in particular ceva ore si transformam talentul intr-un hobby.
Fac dans cu Paul sa stie sa mearga frumos, sa aiba atitudine, prestanta, sa stie sa invite la dans o fetita, sa aiba o activitate si sa faca ceva cu timpul liber. Nu mi-as dori sa devina dansator.
crinuta spune:
| citat din mesajul lui mamagiuliei Crinuta, eu spun aici ce mi spun educatoarele din gradi (nu doar doamna noastra) si profa de desen si profu de sport Insa daca vrei, iti dau pe pm un film cu fi`mea cantand Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela |
Cum sa nu, astept cu placere.
Iti trimit si neu ceva pe pm, legat de zodia noastra.
Crinuta si
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
ralucis spune:
| citat din mesajul lui paula2003 Eu chear sa aiba talent special la ceva anume nu vreau sa urmeze o scoala specializata pe acel domeniu. Nu am sa le cer sa faca performanta. Este prea mult de munca, copilaria este scurta si nu te mai intalnesti cu acesta perioada fara griji. Daca vad ca au un talent anume, facem in particular ceva ore si transformam talentul intr-un hobby. Fac dans cu Paul sa stie sa mearga frumos, sa aiba atitudine, prestanta, sa stie sa invite la dans o fetita, sa aiba o activitate si sa faca ceva cu timpul liber. Nu mi-as dori sa devina dansator. ![]() Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank">Copiii nostri 1 |
Eu cred ca talentul autentic trebuie sustinut de catre parinti, daor daca cel mic prezinta grave semne de oboseala sau chin sau chiar nu ii place ar trebui ca parintele sa nu mai insiste. Eu sunt foarte multumita ca am facut toata copilaria cor ca un adevarat profesionist, pentru ca am avut o copilarie de n ori mai fericita decat a celorlalti copii de varsta mea: turnee in tara si strainatate, responsabilizare, m-a ajutat sa ma organizez mai bine, sa fiu constienta de locul meu, sa imi fac o scara de valori, sa intru intr-o lume culturala la care nu multa lume are acces. Nu a fost nicio clipa o corvoada pentru mine, desi tin minte ca in liceu eram asa de ocupata cu scoala si corul, incat mai adormeam pe drum in metrou, parcurgand traseul dintr-o parte intr-alta. Dar a meritat fiecare clipa!
crinuta spune:
| citat din mesajul lui paula2003 Eu chear sa aiba talent special la ceva anume nu vreau sa urmeze o scoala specializata pe acel domeniu. Nu am sa le cer sa faca performanta. Este prea mult de munca, copilaria este scurta si nu te mai intalnesti cu acesta perioada fara griji. Daca vad ca au un talent anume, facem in particular ceva ore si transformam talentul intr-un hobby. Fac dans cu Paul sa stie sa mearga frumos, sa aiba atitudine, prestanta, sa stie sa invite la dans o fetita, sa aiba o activitate si sa faca ceva cu timpul liber. Nu mi-as dori sa devina dansator. ![]() Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281&skin_id=0 br / " target="_blank">Copiii nostri www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank">Copiii nostri 1 |
Stii, asta cu " vreau sa fac, nu vreau sa devina" nu tine intotdeauna de parinti.
Daca e talent cu carul, e pacat sa nu fie exploatat. Talentul este un dar, trebuie valorificat.
In cazul meu, parintii mei, cel putin tatal meu nu dorea sa fac, crezand ca e un moft de moment, insa cand amenintat ca plec de acasa si tot fac, n-au mai avut ce face, iar ulterior s-au convins ca nu a fost un moft de moment, ci am investat enorm in ceea ce primisem.
In general nu e bine sa transferam dorintele noastre copiilor nostri.
Eu imi doresc un singur lucru: ca indiferent ce meserie va alege copilul meu, sa o faca din placere si sa fie fericit.
Atunci cand ii voi descoperi vreun talent, il voi sustine, dar niciodata alegerea nu va fi a mea.
Crinuta si
Second chance