Scoala de Arta
Raspunsuri - Pagina 3
crinuta spune:
De castigat au clar. Vor vedea in timp.
Eu am elevi care nu vor sa studieze muzica, fac doar de placere, in particular, dar o fac serios, pentru ca vor. Este esential sa vrei, sa iti placa, sa nu faci impins de la spate.
Eu daca fiul meu nu va dori, nu il voi forta. Muzica nu se face cu forta, si ce-mi place mie nu trebuie sa ii placa lui.
Crinuta si
minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
szivarvany spune:
Ieri am aflat de un nou curs de arte plastice la noi. Cu alt profesor, de data asta.
Azi intreb don`soara daca va vrea sa participe sau nu.
Anuntul cursului pare interesant, poate e un punct de plecare pt noi ![]()
Crinuta, cred ca asta conteaza foarte mult, sa vrei tu sa faci, nu sa fie un copil impins de parinti.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
crinuta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mamagiuliei Ieri am aflat de un nou curs de arte plastice la noi. Cu alt profesor, de data asta. Azi intreb don`soara daca va vrea sa participe sau nu. Anuntul cursului pare interesant, poate e un punct de plecare pt noi Crinuta, cred ca asta conteaza foarte mult, sa vrei tu sa faci, nu sa fie un copil impins de parinti. Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela |
Poti incerca, poate va fi cu folos. Important este ca profesorul sa fie foarte bun.
Crinuta si
minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
szivarvany spune:
http://bihoreanul.gandul.info/bihor/copiii-invitati-sa-invete-arta-plastica-in-orasel-5690414 aici articolul, suna frumos, sa vedem daca va vrea princess sa mearga si cum va fi 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
anamona spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crinuta Ce liceu de muzica ai terminat? |
daca iti spun ca am fost colege ma crezi?
Ti-am dat un PM explicativ
crinuta spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui anamona
daca iti spun ca am fost colege ma crezi? Ti-am dat un PM explicativ ![]() |
shhhhhhhhhhhhhhhtttttttttt

Crinuta si
minunea eiFara Dumnezeu nimic nu e.
Second chance
Sabina spune:
Daria, nu stiu ce sa zic. Eu pe fimea nu o dau la cursuri de desen deocamdata. Mi se par n ocive. Numa si faptul ca le impune o tema si se pare ca e aiurea la varsta lor. Asa mi-au zis constintele mele care activeaza in domeniul asta si am luat de buna.
Ea are desene banale si desene iesite din coumn nu prin dexteritatea figurativului, ci prin ideile absolut unice. Cum ar fi aici:
http://armonii.blogspot.com/2010/02/fara-cuvinte.html
Asa ceva i-ar ucide din fasa orice curs.
la pian am dat-o extern, la liceul de muzica. Ca nu faca drumul ala decat de 2 ori pe saptamana. Inca nu-mi dau seama cat talent are, are memorie f buna, are destula usurinta, insa noi anul asta scolar am avut ambii parinti proboleme serioase de santate si n-avem energie sa studiem cu ea cat ar t4rebui. Din cauza asta nu-mi dau seama ce si cum....insa vrem sa continue cu pianul macar pana in clasa a 8-a, indiferent daca alege muzica pe mai departe.
Studiul pianului ii va folosi in orice domeniu. Ca reper, mi se pare ca ar trebui sa inteleaga o fuga de bach si o sonata de beethoven, avand parinti muzicieni. La bach e vorba de gandirea pe mai multe planuri concomitent, la beethven e vorba de gandirea dezvoltatoare, cum sa inveti sa construiesti aproape de la zero. Asta ajuta tare mult in viata:)
Daca va dovedi o pasiune iesita din comun pt muzica (adica pentru compozitie), o voi preagati eu in timpul liceului pt admiterea la facultate, dar nu o dau la liceu de muzica.
dac va dori sa faca pian sau alt instrument, probabil ca as da-o din clasa a 9-a la liceu de muzica. In niciun caz mai devreme.
Daca va dovedi un talent urias la arte plastice, nu o dau deloc la liceul Tonitza, ci as duce-o in atelierul vreunui pictor/sculptor ca sa invete cum invatau ucenicii pe vremuri.
Nu stiu peste 4 ani cum o sa gandesc, asta cred eu acuma, cand ea e in clasa 1 la scoala de cartier .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
carmen spune:
Buna dimineata,
Nu am foarte mult timp la dispozitie dar iti scriu in mare. Ana este in clasa aIa la muzica, studiaza pian. A fost aproape 100% alegerea ei, nu am vrut deloc sa o "directionam" noi. Ii place, a dorit, am avertizat-o ca e de muncit. E foarte adevarat ca ii ramane foarte putin timp la dispozitie dar cred ca pe masura ce va creste si se va organiza mai bine va fi ok. Eu vreau ca ANa sa faca pian din pasiune si de placere, nu ii impun premii la concursuri si alte cele.
In privinta desenului nu stiu sa iti zic foarte multe, sunt de acord cu Sabina, la scoala nu le apreciaza imaginatia ci ii limiteaza la tipare, din pacate.
Numai bine.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
szivarvany spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, 
Noi vom merge la acest curs de arte plastice si vedem cum ne place ![]()
Sabina, desenul este extraordinar 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
crinuta spune:
Eu in clasele 1-4 mergeam cu clasa la muzeul Brukenthal si faceam ore de pictura cu un pictor :)
Nu doar ca faceam ore de desen acolo, dar ne ducea prin muzeu, ne vorbea despre picturi, interesant, nu?
Culmea e ca si lui Rayan ii place sa deseneze, si as spune ca e talentat, insa nu ma pot pronunta nefiind domeniul meu.
Crinuta si
minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Second chance