Bobocei de sept-oct 2008 (263)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

nerantula, si noi ne gandim sa-i trecem pe huni in pat de copil in locul celor de bebe, dar avem o mare dilema. sigur ar cadea din pat, la fel ca Gruia, ii pun intr-un loc si se trezesc in cu totul alt loc si pozitie. noi avem la huni in camera o canapea extensibila si ne gandeam s-o folosim, ca se poate strange, si ramane ceva spatiu, dar problema e ca vor cadea din ea. trebuie sa inventeze tati ceva aparatori pe margine, cele ce se gasesc in comert nu pot fi folosite la noi...
exista la ikea pat pentru copil, din lemn, de o persoana, pe care se pot monta f usor astfel de aparatori. Mihnea de Paula si Matei de Alexa au astfel de paturi, poate daca sunt pe faza mai pun o data pozele. aparatorile nu tb sa fie inalte, 20cm e suficient, zic eu, ideea e sa nu cada copilul cand se rostogoleste in somn, dar sa se poata da jos f usor daca se trezeste si vrea la mami. sau mai tarziu la baie, sa bea apa etc.
cat despre tati... poate situatia se va schimba cand va mai creste Gruia. la noi asa a fost. si hunii il respingeau la inceput pe tati, intrucat el nu se ocupa mai deloc de ei. dar am inceput, initial cu forta, apoi a devenit cooperant, sa-l implic in mai multe 'operatiuni': la baie, la masajul si imbracatul de dupa, la masa de seara (asta e responsabilitatea lui tati, care se poate enerva cat vrea, eu dispar din peisaj, nu stiu, nu aud, el tb sa se descurce. si o face cu brio). si asa, incet-incet, hunii au devenit mai apropiati de tati, apoi au descoperit jocurile impreuna, ce sa zic, e ok. dar e nevoie de timp si rabdare din partea ta.

piolica, hunii papa bucatele, dar si pasat. asta vine cam asa: biscuiti cu lapte (biscutii ii zdrobesc bucatele), fructe date pe razatoarea mica, legume pasate, dar cu morcovii dati prin razatoarea mica, cereale cu bucati de fructe prin ele, iaurt cu fructe date pe razatoare, bucati de paine, covrigi, biscuiti. dar mancarea nu e in totalitate bucatele/taiata marunt, dpa cum vezi, ci parte pasata, prin care sunt si bucati. daca le dau exclusiv bucati, nu mananca, se enerveaza si prefera sa faca foamea.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Am vorbit cu Lavinia,e bine...doar busy,busy,busy

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Nerantula eu as fi de acord cu astfel de schimbari numai daca mi-as trezi sotul in mod obligatoriu sa se chinuie impreuna cu noi in timpul trezirilor nocturne de acomodare. Dar eu sunt o nevasta cam ciufuta si nu-s buna de model :). Anda doarme in patul nostru si daca ar aparea bebe 2 as transfera-o cu tac-su in cealalta camera spre 2 ani. Si asta ar depinde daca ar mai suge sau nu. Hai ca ti-am dat o mare mana de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300
Anda doarme in patul nostru si daca ar aparea bebe 2 as transfera-o cu tac-su in cealalta camera spre 2 ani.

Apropos de asta, facusi test?

Nushulica multumesc, multa bafta si tie!!

Eu am presat weekendul acesta un sufleu de banane care a iesit f bun. Daca va intereseaza, se face asa:
- 10 banane
- 6/8 cubulete de zahar brun
- 1/2 linguri de miere
- 4 oua
- 60 g unt
- un plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie/ rom

Se curata bananele si se paseaza cu o furculita. Separat, se freaca untul cu zaharul iar in alt vas se bate albusul spuma, apoi se agauga galbenusul batut bine. Se toarna toate peste bananele pasate si se toarna compozitia intr-o tava de sticla unsa cu unt. Se coace la foc mic cam o ora. (eu am copt pana s-a format o pojghita auriu-maronie la suprafata)

Se serveste cu dulceata de visine pe deasupra sau cu crema/sos de ciocolata. (pentru adulti)Nu cred ca ar fi rau nici alaturi de o inghetata Oricum, e mai bun rece decat cald.

Nu pot sa spun ca M. s-a omorat dupa sufleul acesta, dar el nici nu e prea mare fan dulciuri, asa ca....ne-am sacrificat noi

Mami fericita de Mihnea-Cristian & cu 13s3z
Mihnea se face mare Gargaritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Fetelor tzuc de pi deal :)

Bancu e pe tratament am hotarat sa nu i dau antibiotic inca, sper sa fi facut bine

ete niste poze

http://picasaweb.google.com/inisa2004/Munte2010#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Lumi, merci pentru raspuns. Elsa maninca fructe la greu, musca din ele, plus paine, insa cind e vorba de legume, aici se schimba treaba. Vrea numai pasat. I-am dat niste piure de cartof + niste somon zdrelit cu furculita, pai scotea tot somonul. La ea cred ca trebuie ca toate componentele sa aiba aceeasi densitate:) ca altfel nu-mi explic cum maninca bucati de mere, pere, portocale, banane la greu, insa daca in legume pasate am pus orez sau altceva de alta consistenta, nu mai vrea. Am incercat si cu legume taiata felii si cubulete, nu se prea omoara.

verisoara ei, la virsta asta, minca cot la cot cu parintii, de unde si interbarea mea catre voi, eu nu cred ca Elsa va minca ce mincam noi prea curind.

E un timp superb aici, am fost in parc! Cred ca dupa somnul de prinz mai dam o tura pe afara.

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Laureta, ce frumos e acolo la voi! Vacanta placuta in continuare. Sanatate lui Biancu!

tzitziri, si tu esti la munte?

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Nikolici, sper sa va fie usor si ai incredere in puterea de adaptare a lui K...Sunt convinsa ca ei ii va fi mai usor decat tie...

Nerantula uite poza cu patutul lui Matei.
Initial a fost asa cu perne la margine: http://picasaweb.google.com/lh/photo/iKk2RtVu98aJA7V5A1fwmg?feat=directlink. Apoi i-am pus o aparatoare cat patul de lunga si inalta de 50cm...sa fim siguri ca daca se ridica in fund cu spatele la marigine si apoi se lasa pe spate nu cade (parinti paranoici...mai ales tatal). Apoi am inlocuit aparatoarea mare cu una mai scurta de 170cm si inalta de 30cm. Patul are 200/90cm si salteaua este cu vreo 5 cm deasupra ramei patului. El doarme acolo de la 1 an. Este un copil foarte energic chiar si in somn. Nu exista nici 5 cm patrati din patut pe care sa nu-i parcurga...in fiecare noapte. Cateodata se mai trezeste suparat ca s-a blocat in cate un colt si nu reuseste sa iasa...

Patutul are liber dar un colt vreao 30cm pe oparte si 20 pe cealalta. Aici pun o perna mare si mai ferma in fiecare noapte ca altfel cu siguranta ar cadea pe acolo. Daca vrei sa iti arat mai explicit cum arata si cum am facut adaptarile sa-mi spui.

Tatal lui Gruia va trebui sa se ocupe de unul din copii...vrand nevrand ca altfel iti va fi imposibil. Eu si cu sotul meu (care se implica f mult.. ii face baie, ii face prajiturele, mancarica, il schimba....nu am de ce sa plang, dar nu il poate linisti noaptea...nici nu prea incearca ce-i drept) chiar am avut discutia asta cand ne-am hotarat sa mai facem un bebe si ne-am impartit atributiunile...

In ceea ce priveste impartirea pe camere, noi ne-am gandit ca Matei sta la el in camere si bebe mic va sta cu noi pana pe la 6 luni (la fel ca Matei) sau 1 an si apoi depinde cum vor dormi amandoi pana atunci si de cum se inteleg...ori amandoi in aceeasi camera fiecare cu patul lui, ori in camere diferite. (Inca nu avem 3 dormitoare insa pana atunci le vom avea).

Nu sunt insarcinata, planuim sa semaram "actiunile" spre sfarsitul anului...

Bine v-am gasit ...mi-a fost dor de voi

Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Lau ce bine tre sa fie acolo..si aveti si catelusi..iar Bia si Inisu cred ca se ditreaza de minune

Laura , Alexia (14.09.2008)
Andrei(07.04.2002)

"Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea intruna explicatii"
(Micul Print)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paula-Laura spune:

Buna!

Super vremea pe afara, am alergat azi prin parc la greu!

Nerantula uite aici patul . Nu a cazut niciodata din el, i l-am luat la 1 an(din Ikea). Si el se foieste in patul nostru, se foieste si in al lui insa nu a cazut niciodata (bine, a cazut din al nostru la incaput cand puneam prea multe perne si nu isi dadea seama unde se opreste patul)

Piolica Mihnea papa legumele pasate la furculita, insa nu suporta sa dea de carne bucatele. Le scuipa imediat! Iar orezul si pastele a inceput sa le accepte de mai putin de o luna.
Fructe mananca bucatele insa dureaza masa o mie de ani si nu mananca f. mult. Daca vreau sa manance mai mult trebuie sa le pasez.

Dya Flash Forward e pe AXN, de la 11 noaptea, dar nu mai stiu exact in ce zile

Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput