Pepenasi de iulie-august 2008 (175)
Raspunsuri - Pagina 17
marimar spune:
Mi-a placut partea asta:
"We're impressed when they can read early or identify their shapes. It's much harder for us to inspire them to come up with a creative idea." Children who can think creatively are more likely to be able to bounce back if their first idea doesn't work. They also know it can take time and patience to come up with a good solution. The goal, says Greenspan, is not to have a child who knows how to answer questions but one who will grow up to ask the important questions.
( traducere libera: " Sintem impresionati cind copiii incep devreme sa citeasca sau sa cunoasca formele. E mult mai greu pt noi sa-i inspiram sa se gindeasca la o idee creativa. Copiii care gindesc in mod creativ sint mai capabili sa incerce din nou atunci cind prima idee nu a functionat. Ei stiu, de asemenea, ca e nevoie de timp si rabdare sa ajungi la o solutie buna. Scopul nu este ca un copil sa stie cum sa raspunda la intrebari ci sa puna intrebari importante" )
dana81 spune:
LA muuuulti ani BOTI, sa fii sanatoasa si fericita alturi de minunea cu ochii ca albastru cerului.Te pupam si te imbratisam cu drag
La multi ani Serbanica, tot binele din lume!!!!
Vio
suntem bine, doar ca e asa o astenie de primavara
23+
RIANA &
CLARA 06.08.08
katalyna spune:
buna fetele!
noi am fost la tzara, a murit bunicul sotului. eu ma simt cam rau ca am facut frigul acolo. nu mi-am luat o geaca groasa ca era cald cand am plecat.
astept si eu parerea voastra dupa ce veti citi ce scriu mai jos.
la pomana au venit fel si fel de oameni. femeile care ajutau acolo ne-au zis sa stam si noi la masa ca ele au mancat pana sa venim noi de la cimitir. in fata mea la masa statea o femeie si langa ea o fetita de 6 ani tare dragalasa si ne-am dat la vorba. printre altele mi-a zis ca are 6 copii din care unu de 2 luni nebotezat si ca nu are cine sa i-l crestineze. mi s-a aprins imediat beculetul si l-am intrebat pe sot daca vrea sa-l botezam noi cand mergem peste 6 saptamani la pomana bunicului. a strambat din nas (ca de obicei) si la insistentele mele a zis sa merg sa-l vad. asta am si facut si cand am ajuns acolo am avut un soc, o mizerie de nedescris: 6 copii de 10, 6, 4, 3, 2 ani si cel 2 luni. erau in picioarele goale pe jos, dormeau pe 2 saltele imputite, mirosul de urina era la el acasa. m-a marcat foarte tare ca cele 2 fetite mai mari scoteau mancare din pungutele primite de pomana si le dadeau celor mai mici sa manance, iar acestia erau tare fericiti. cand m-am intors, sotul era la masa cu cumnata-mea si cu bunica-sa si le-am zis ce am vazut, iar bunica sotului a zis ca femeia asta 'doarme' cu diversi la caminul cultural din sat. pe drum l-am intrebat pe sot daca il botezam pe cel mic si a zis ca nu ca eu n-am auzit ce face femeia aia? i-am explicat ca nu ma intereseaza si ca nu are legatura cu botezul copilului si ca asta este o pomana pe care putem sa o facem ca avem atatea pacate. a zis ca el nu vrea, i-am explicat ca nu ne costa mult pentru ca e la tara si doar il ducem la biserica sa-l botezam si atat si a zis ca 'ce-l duc eu pe el la biserica' si ca daca vreau sa merg singura. i-am explicat ca e bine sa botezam si noi un copil si e pacat de toate hainele care le raman mici ioanei si lui david si ca le putem da lor ca au atatia copii. n-a mai zis nimic dupa aceea si a ramas asa o stare muteasca si eu nu stiu ce sa fac. acum va intreb pe voi: daca sotul nu vrea, eu pot sa botez copilul asta singura? (soacra-mea este alta religie si nu i-a dus la biserica niciodata, asa ca chiar daca este ortodox, ca asa a fost botezat, el nu simte nicio atractie care biserica ortodoxa) va rog mult sa-mi dati un sfat ca sunt asa de intoarsa :(((((
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
katalyna spune:
la multi ani boti, sonia si serbanica
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
bujo spune:
Kata imi pare rau de bunicul sotului. Cu botezul te inteleg foarte bine. Si eu as face asta, mai am divergente cu sotul care imi spune ca nu pot salva pe toata lumea. Si ai mare dreptate, copilul nu are nicio vina pentru ce face mama. Daca sotul nu vrea sa participe, poti boteza singura, ca nas de botez poate sa fie si cineva necasatorit, nu e musai sa fie doi. Numai sa nu ai tu probleme mari cu sotul. Si eu cred ca l-as boteza.
bujo mami de Filip
katalyna spune:
multumesc bujo
cam asa sunt si eu, mi-as da pielea de pe mine daca stiu ca asta il face fericit pe cel de langa mine. am fi putut sa cununam, dar nici noi nu o ducem extraordinar cu banii, de botezat e mai greu sa o facem pentru ca majoritatea au nasi de cununie care le boteaza si copiii, am simtit asa ca este un semn de la Dumnezeu si mi-a ramas in minte copilasul ala care dormea pe perna
sper sa nu se suceasca si sa nu ma lase sa il botez si mai sper ca ajungand la tara si ducandu-ma la biserica sa il imbuneze Dumnezeu si sa imi spuna ca vine si el.
estrella80 spune:
Monica
Serbanica
Multa sanatate si o viata plina de bucurii alaturi de cei dragi voua!!
Din pacate, zilele acestea nu prea am mult timp la dispozitie ca sa pot scrie multe insa va citesc!!

flo1980 spune:
Kata condoleante pt. bunicul.
Si eu l-as boteza pe copil!
Chiar ca nu-ti trebuie nimic de la ei, doar sanatate de la Dumnezeu!
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
flo1980 spune:
Kata poate il convingi pe sot sa citeasca pe DC si isi va schimba parerea ![]()
_
Are mama 2 baieti: un fulgulet si un pepenash!
katalyna spune:
multumesc pentru raspunsuri
nu prea pot 'comunica' cu el, daca ii intra ceva in cap nici cu clestele nu-i scot. mai este timp pana mergem la tzara si poate isi schimba parerea.
ma mai gandesc acum si la datoria morala a nasilor, e cam greu pentru mine sa-i indrum pasii in viata, el fiind la 150 km de noi, dar ma mai gandesc si la cate au facut nasii pentru copiii mei, spiritual vorbind si imi dau seama ca e totusi o pomana si ca multi nasi nu fac mai nimic pentru finii lor, plus ca nici nu pot avea o relatie cu parintii lui, sunt din alta lume, nu-i judec, dar nici nu am cu cine crea relatia asta. sunt convinsa cu multi nici nu ar mai fi vrut sa mearga mai departe dupa ce ar fi vazut conditiile in care traiesc, numai ca nu ma gandesc decat la copilasul ala si la fratiorii lui.