Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (46)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Neata si de la noi,

Sorana stiu ca sucul de coacaze ajuta mult in infectia urinara. Pana nu iese urocultura nu cred ca poti lua vreun medicament. Intreaba si tu medicul tau.

Nana nu am desfacut patuturile. Sunt inca ambalate. Nu are rost sa umplu casa cu ele si asa stam rau cu spatiul.

Ioana ce frumos povestesti tu de baietii tai. Ai sa vezi ce preocupati vor fi de micuta si dupa ce nasti. Si Ale a mea pupa burta si o mangaie, la fel le zice surorile mele Ekaterina si Iustina. Saptamana trecuta a venit o clienta la noi si a intrebat-o cum o cheama si ea spune Alexandra si aici (adica in burta mea) sunt surorile mele Ekaterina si Iustina.

Saptamana viitoare mergem la cumparaturi cu ea sa alegem lucrusoare ptr bebeline.

Am descoperit 2 situri interesante
www.hainute.ro
www.hainuteminunate.ro

Mary m-ai amuzat si pe mine cu negresa. Poate ai tu mirosurile modificate. Eu nu am incercat inca sa o fac. Nu am avut rabdare.

Laurita nasoala faza cu casa. Spor la shopinguiala. Eu nu mai ies, ieri m-am simtit groaznic de rau, zici ca ma batuse unul toata noaptea. Nu stiu ce am avut. Ma dureau toate. Azi am iesit un pic pana la bisercia si atat.

Maine ma duc la eco si apoi poimaine la control. Abia astept marea intalnire cu bebelinele. Sper sa fie totul bine. In rest iar ma asteapta o saptamana infernala.

Mira speram ca esti bine.

De gatit nu am chef sa gatesc, nici in stare nu ma simt. Ieri am mancat din oras, azi nu mai am idee. Noroc ca picea are deja mancare.

Nati da-le incolo de fiare. O mica zgarietura, poate iese si la polish.

Duminica placuta.

Sabina 32+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 8 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Hello,

hai mai Mary, ca ai povestit asa fain de prajitura ta de nu am putut sa ma abtin sa rad.
Imi pare rau insa ca nu ti-a iesit, daca ai rabdare, ia-o de la capat...
Frumoasa urarea despre ultima duminica a acestei ierni.
Aici, conform agendelor baietilor, prima zi de primavara declarata e

Noi azi la surpiza saptamanala, un loc de joaca asa ca ne-am petrecut o particica din zi in afara casei.

M-a apucat (iar) ordinea in dulapuri si uite asa am creat loc si am asezat si cele cateva hainute (6 body, un pantalonas, o salopetica si o fustita de la buni) frumos pe raftul lor.

Baietii au inceput sa puna acolo micile cadouri stranse de ei ptr Sabina, de la clame de par la breloc cu printese, etc.

Despre baietii cei mici, mai nou o mangaie pe Sabina seara cand le citesc lor povestea, o pupa si se amuza "cu ea". Iar burta mea nu e "burta" ci e f clar, "Sabina". Sunt niste draguti, sper sa ii tina si dupa ce se naste Sabina. Par preocupati sa ii luam hainute, pat, carucior, le place sa fie implicati in "alegere".
Un pic s-au stresat ca nu o sa stam impreuna vreo 3 nopti cand ma cheama dr sa o scoata pe Sabina insa cand le-am zis ca o sa mearga cu tati sa isi ia cate un Lego...s-au inseninat si le-a mai trecut din stres; cel putin ptr moment.

Sa aveti o duminica faina

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 30+

Foarte frumos din partea baietilor! Vor proteja printesa ca pe ochii din cap! ca sunt tare dragalasi! Felicitari pentru asa copii dulci!

Mary 26+ cu minune de

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui n_a_n_a

'Neata burtici !

Intru si eu sa va spun ca AM SOT IN CONCEDIU O SAPTAMANA !!! Si sa va mai spun una - alta, ce-am omis vineri, ca n-am mai intrat de atunci. Cred ca si saptamana care urmeaza o sa intru mai putin, ca o sa fiu ocupata .

Tatiana , ce mai faci?

Carla, asa m-am gandit si eu sa fac, las scaunul din dreapta jos, si fac "nani" pana la Cluj, ca pe Valea Muresului e foarte bun drumul si nu ma scutura masina ca si pe gropile de pe ruta prin Oradea. Si eu fac frecvent naveta, dar cu 50 de km mai scurta decat a ta: Arad - Cluj Napoca .

Marilena, sanatate lui Matei .

Veronica, ma bucur mult ca tau e bine si in grafic! Hai, ca mai ai doar doua saptamani pana la prenatal !

Discordia, felicitari pentru voinicel, care creste frumos si isi pastreaza avansul!

Cris, wow, felicitari pentru prefix!!! Mai avem si noi putin...

Sabina, cum sunt patuturile? Si eu am primit patut cadou , sa vedem ce mai urmeaza...

Ioana, da-o-ncolo de mancare sanatoasa... Ca mi-e lehamite deja! De vineri seara am trecut iar pe Ranitidina ca deja nu mai mancam aproape nimic, aveam arsuri si de la mentolul din Rennie - si nu glumesc! Sa stii ca sunt tare incantata de carucior, chiar daca e mai greu... Felicitari, esti un exemplu pentru noi ca te implici mult si ai atatea activitati in afara casei cu Arturicii ! Si sunt impresionanti baietii tai, cu cata dragoste isi asteapta surioara !

Laurita, Doamne fereste, nu ma invidia! Ca urla foamea in mine si eu nu pot manca nimic, daca iau o gura de paine prajita, toata imi vine inapoi si ma arde, si jumatate o vomit. Dar de la Ranitidina nu mai e asa acid refluxul si reusesc sa tin mancarea in stomac. Imi pare rau de problemele cu dezvoltatorul, sper sa o scoateti la capat pana la urma !

Mary , sa vezi ca noi doua o sa fim exceptiile care confirma regula, adica o sa ne mai ingrasam foooaaarte putin pana la nastere . Am facut si noi negresa alba ieri: am pus in coca vanilie si coaja de la doua portocale - este un deliciu - zice sotul, cumnata si cumnatul ca eu nu am avut curaj sa gust! Am pus si niste caise confiate taiate marunt, care s-au dus ca bolovanul la fundul tavii, dar nu cred sa fii afectat cu ceva. Totusi, recomand ceva fructe mai usoare.

Nata, da-o-ncolo de masina si nu fi suparata! Se mai intampla! Bine macar ca stii ca ai "aranjat-o" tu, sa vezi ce nervi te apuca cand o gasesti gata zgariata in parcare! si sanatate pentru Cami.

Andrea, pentru tine si Timi! V-ati hotarat la nume pentru bebelusa mica?

Mira , daca ai vreme scrie-ne un randulet ca ne e dor de tine si de Maya!

Nana 28+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

NANUTZA, pariez ca ti s-a mai spus asa;)!
Felicitari pentru bunatatea cu cioco alba! ce bine ca e sotul acasa, nu? Mie imi lipseste mult sa il am mai mult in preajma, mai ales ca timpul trece in defavoarea mea: ma misc din ce in ce mai greu...inclusiv ridicatul, cum spuneam, e mai dificil acum. Sotul meu este teoretic mereu linga mine insa acum e prins cu multe activitati si ne vedem numai seara putin... Insa nu te invidiez pentru ca il ai aproape, ai avut si tu zile de singuratate, saracutza!
CE MA INGRIJOREAZA SI MAI TARE sunt picioarele, care nu mai au glezne de ieri...am stat iar la bucatarit vreo citeva ore in picioare, aprox 5-6. Mama are aceleasi probleme, tzipa de durere si trebuie sa o ajute cineva. Aseara pe la 11 cind am ajuns la dush, m=am speriat: sunt umflate si in lateral, cumva... parca au revarsat peste papucii de casa. Peste noapte nu s=a schimbat mare lucru, doar 10% daca a mai disparut din edem. NU stiu ce sa fac inafara de ceai de codite de cirese. Aseara am dat un piculetz cu Lioton gel, pe baza de heparina - nici nu am gasit daca e permis sau nu in sarcina... Stiu ca se impune statul cu picioarele pe pereti insa nu am cum, pentru ca lucrez si zi-lumina la birou, sa imi pot preda actele in ordine pe 8 martie. Ce sfat primesc de la tine/voi? Ce as mai putea face?! Pentru mine nu e de mirare ca se umfla... eu vara am mari probleme circulatorii care nu au fost diagnosticate decit cu "sindromul picioarelor obosite" de cit stau spinzurate la birou - stiti voi cum is de=o vreme medicii - superficiali...
Sunt atit de umflate incit pielea ma stringe, sta sa crape, se exfoliaza exterioorul cumva... sper sa nu fie prea aproape preeclampsia... ca tare nu imi doresc! De asta vb-eam eu de nastere prematura... si nu vreau sa cobesc! Ma asteptam insa la umflaturi si pe fondul predispozitiei...
Va pupic, sper sa imi dati sfaturi, ca ma simt presata de "subiect".

Mary 26+ cu minune de

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Mary, ref. la greutate, in ultimele 3 luni se pun in medie cam 500g pe saptamana, deci cam 6 kg...asta pe putin.
bineinteles ca depinde foarte mult de organismul fiecareia, la sarcina anterioara eu aveam +8 la 27 de sapt si la 40 am ajuns la +15. (dar stiu si persoane foarte slabe care au pus 7 kg toata sarcina si bb a fost foarte bine).
culmea e ca eu din spital am plecat cu +10 , in conditiile in care copilul a avut 3,700 si am avut totusi senzatia ca m-am dezumflat. cantarul insa zicea altceva...mai ca am dat-o in depresie din cauza asta.
in fine, pana la urma am ajuns la greutatea de dinainte, fara sport organizat (adica faceam miscare non-stop, constand in impins la carut, plimbari lungi pe jos cu puiul in marsupiu, nu prea apucam sa ma asez in pat ca fi-miu parca avea senzor, cum ma asezam, cum se trezea si plangea...). am revenit la greutatea de dinainte cam la 8 luni de la nastere, mi s-a parut extrem de greu sa slabesc, in conditiile in care eram mereu in alerta, mancam de multe ori doar un sandvis pe zi, alaptam de 15-20 de ori - la cerere - si de dormit, in primul an si jumatate nu am dormit NICIODATA mai mult de 3 ore legate. regimul asta draconic se pare ca nu m-a ajutat prea mult la slabit, kg stateau pe mine de parca erau prinse cu super-glue....
asta e, poate acum o sa fie altfel...

eu ma bucur ca mi-am gasit remediu homeopat pt constipatie , alta viata nenica...

insa fi-miu cel mare e cu muci si tuseste, nici nu stiu daca maine o sa-l duc la gradinita, offf, si vroiam sa impartim amandoi martisoare ...

sa aveti un we placut in continuare, in ciuda vremii mohorate.

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 25+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

oh, asa de bine cunosc acest "sindrom" al kilogramelor parca lipite, care nu vor deloc sa dispara! Sper insa intr-o schimbare de metabolism odata cu sarcina! Am voie sa ma amagesc si eu, da:P?

Mary 26+ cu minune de

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata!

Multumim ptr aprecieri; acu ramane sa vedem si sa va anunt cum o sa fie mai tarziu.

Odiseea de iepurasi a primit "oficial" stafeta de la pufuleti!!!!!

Peste 2 luni urmam!!!!

Vai, am visat ca am nascut-o pe Sabina, ca mergeam cu ea cu tramvaiul (astia erau baietii mei care se agitau in pat la 6 dim...) si ca trebuia musai sa il sun pe dr sa ii explic ca a mai lasat in burta un bebe, simt eu cum misca (asta era Sabina, ca stateam cu mana pe burta si ea se impingea pe acolo...)

Si, m-am mai trezit cu gandul la negresa voastra! Asta in urma vizionarii blogului Carlei unde are o superba poza cu negresa cu pricina.
Problema e ca nici bananele ce le am eu in casa nu-s (inca) destul de coapte. Asa ca probabil si posibil (daca nu ii stiti pe Probabil si Posibil din Aventurile lui Habarnam, va recomand cartea) ma apuc acu de dimineata (7:40 aici) sa coc o negresa!

va anunt ce am facut

Ioana,

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Neata si de la noi,

Mary m-ai amuzat si pe mine cu negresa. Poate ai tu mirosurile modificate. Eu nu am incercat inca sa o fac. Nu am avut rabdare.

Da Sabina, admit, am mirosul modificat, dar gustul:)?! Nu spui ca dimineata mi=am trimis sotul sa mai aduca 2 banane din aceeasi locatie, sa le gust si sa vad dak sunt din cele crude, adik nearomate: am testat produsul crud - e la fel de "minunat" la gust, ba chiar si salciu! Deci: o sa incercam varianta alba cu ananas, desi e cam grelutz... pun mintiuca la contributie sa vedem ce iese. Picioarele tale Sabina sunt fara glezna, si fara a fi preeclampsie? Am o temere insa am citit aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=80165&whichpage=2 ca este posibil sa le ai umflate pur si simplu in sarcina. Si la sare am renuntat pe cit posibil de aprox. 2 saptamini!
si dragalasei Ale, sa o tina tot asa!:)

Mary 26+ cu minune de

evolutia lui bebe

Mergi la inceput

Mary, imi pare rau de picioarele tale; eu nu am problema asta insa mi le simt uneori umflate si tensionate; seara nu pot sa adorm decat daca am o perna sub ele.
Sper sa reusesti sa termini cu bine ce ai de predat si apoi sa stai cu picioarele "pe pereti", poate o sa te ajute.
Cu dr tau nu poti sa discuti?

Ioana,

Mergi la inceput

Nana, o saptamana minunata sa aveti!

Ioana,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Ioana cartea de referinta a copilariei mele a fost "Aventurile lui Habarnam". Trebuie neaparat sa o caut sa o am in casa. Si a mai fost una "Aventurile Doctorului Au Ma Doare" cu aniumalul Trage-Impinge.

Mary o sa vad ce zice si dr marti. Eu am mega picioare umflate, se revarsa ca si coca la cuptor. Ieir nu prea mai erau asa ca nu am stat decat in pat. Concluzie: daca stau ca apucata la birou se umfla, altfel sunt mai acceptabile. Beau multa apa, port adidasii lui Silviu. Problema asta am avut-o si la Ale numai ca era luna a 9-a, deci nu stiu care poate fi maximul. Intr-adevar poate duce la preeclampsie de aceea trebuie monitorizata tensiunea. Eu dorm noaptea cu picioarele suspendate pe o perna.

Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ioana5255

Ioana cartea de referinta a copilariei mele a fost "Aventurile lui Habarnam". Trebuie neaparat sa o caut sa o am in casa. Si a mai fost una "Aventurile Doctorului Au Ma Doare" cu aniumalul Trage-Impinge.

Daca nu o gasesti sa imi zici, o am in format electronic, data jos de pe net. Noroc cu fetele de la Odiseea de ian-febr 2004 ca mi-au amintit de ea ca au am cam uitat ce am facut in copilarie.
Asa am gasit si alte carti faine ce m-au impresionat, demult.

Acum le citesc cu placere baietilor din Habarnam si sa avezi ce chiote si ce veselie e. Si e o poveste muuult mai faina (parerea mea normal) si mai educativa decat, de ex Capra cu 3 iezi...

Ioana,

Mergi la inceput