Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (46)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinettero spune:

Buna fetelor,
n-am reusit sa citesc din urma, va scriu si apoi citesc.
Va multumesc pt toate urarile de bine pentru sotul meu.
Am fost ieri la eco, toate bune si frumoase, bebe este bine dar mai mare cu 6 zile si are 1590gr =-230gr. I s-a parut prea mare si ma suspecteaza de diabet gestational, tb sa fac analiza de glicemie provocata.Trebuie sa recunosc ca am intrat putin in panica.
Abia astept sa merg la analize. Voi ce stiti despre asta, am citit putin pe net(din fericire n-am prea avut timp,ca sigur as mai panicata).
La serviciu mai merg luni si gata concediu.
Va pup,merg sa citesc din urma

30+ Tudor Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Alinettero : ma bucur ca bebele este bine ; nu sunt specialista dar daca la masuratori e mai mare cu 6 zile, nu mi se pare motiv de panica ; s-a mai discutat aici de greutati, grafice si asa mai departe, si toate am ajuns la concluzia ca fiecare bebe cu ritmul sau de crestere. Nu mai stiu care mamica de aici spunea ca bebele ei a avut la nastere 4 kg si nu au fost probleme, doar un bebe foarte bine dezvoltat .


R_ocsy 27 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Rocsy , cum sa fii rea?! Eu sunt arhi mega super constienta ca de la pat mi se trage... Dar din pacate nu am alternative. Oricum, sunt atatea metode de dat jos kg in plus, ca sigur o voi gasi pe cea potrivita dupa ce nasc. Mi-e ciuda de mor ca in sarcina asta nu mi-am satisfacut si eu poftele (ce-i drept nici n-am avut), ca o gravida adevarata, dom'le !!! Sa am si eu un motiv "palpapil" pentru kilele in plus, nu mancare la regim si pat ... dar lasa ca la sarcina urmatoare o sa ma fatai cu mandrie cu burtoiul peste tot, si o sa pap si eu bunaciuni (ciorba de fasole a Carlei )

Alinettero , sa-ti creasca sanatos in continuare ! Ia intreb-o pe Sorana, ca-ti spune ea cum sta treaba cu baietoi grasunici in burtica , si nu te ingrijora! Am facut eu testul de toleranta la glucoza, si nu-i chiar asa de rau, insa am tras o criza de hipoglicemie dupa, de-am crezut ca dau coltu'! In ziua 1 mi-au luat sange pe nemancate si mi-au facut o glicemie de control. A iesit ok, asa ca m-am intors la laborator in ziua 2, cand au urmat asa: prelevare sange pe nemancate, baut glucoza, peste o ora luat iar sange, peste doua ore luat iar sange, peste trei ore luat sange ultima data. Pe tot parcursul testului nu ai voie sa mananci sau sa bei apa. Mie au vrut sa-mi dea lamaie, dar nu mi-a fost rau deloc.

Nana 28+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neaparat kilogramele jos dupa nastere, asa mi-am propus si eu ... ne vom sustine moralul in lupta cu kilogramele tot aici printre prietene ; vom avea probabil o noua lista cu cele inscrise in maratonul slabirii .


R_ocsy 27 + Ana Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinettero

Buna fetelor,
n-am reusit sa citesc din urma, va scriu si apoi citesc.
Va multumesc pt toate urarile de bine pentru sotul meu.
Am fost ieri la eco, toate bune si frumoase, bebe este bine dar mai mare cu 6 zile si are 1590gr =-230gr. I s-a parut prea mare si ma suspecteaza de diabet gestational, tb sa fac analiza de glicemie provocata.Trebuie sa recunosc ca am intrat putin in panica.
Abia astept sa merg la analize. Voi ce stiti despre asta, am citit putin pe net(din fericire n-am prea avut timp,ca sigur as mai panicata).
La serviciu mai merg luni si gata concediu.
Va pup,merg sa citesc din urma

30+ Tudor Andrei


Eu mi-am facut alazila aceasta cu doua saptamani in urma. Nu e nimic grav. Ti se ia sange pe stomacul gol, la prima ora a diminetii, apoi ti se da sa bei un pahar de glucoza dizolvata in apa (cu lamaie), care e chiar buna la gust, ca o limonada (daca ii pui lamaie). Astepti doua ore si ti se ia sange din nou, pentru a se depista ce reactie a avut organismul la glucoza. Ideea e ca daca glicemia creste prea mult intre cele doua masuratori, nu-i okey. Insa mie mi-a spus doctorita de acolo ca foarte-foarte rar li s-a intamplat sa depisteze vreo gravida cu diabet de sarcina... de obicei aceasta analiza se face doar preventiv. Si, chiar si in cazul in care se depisteaza probleme, se impun restrictii speciale doar pana dupa nastere, apoi organismul isi revine singur la normal. Succes, sunt sigura ca vor iesi bine analizele!



Carla 29+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

salutare!

Daa, eu am experienta in bebei maaari, asa ca sa zic cum a fost la mine: eu am luat in sarcina trecuta doar 13 kg, din care 4,4 kg a avut Matei. Glicemia a fost mereu in limite normale, asa ca nu m-a suspectat nimeni de diabet gestational, desi au existat voci care se intrebau. Matei era mereu la eco cu 2-3 saptamani inainte, insa la cei 4,4 kg trebe sa atasam si cei 55 cm lungime, deci era maricel cu totul, si nu gras. Dar sa nu uitam, eu la nastere am avut 3,800 si sotul a avut 4,200, iar ca inaltime, eu am 1,70m, iar sotul 1,90, deci tine mult de statura parintilor.
Acum, cu Tudor, iar mi se spune ca este in avans cu 2 saptamani, deci iar bebe mare, doar ca acum stiu la ce sa ma astept, la 28 de saptamani avea aproape 1900 gr. Glicemia tot buna, pana acum, nu mi-a indicat sa fac glicemia provocata.
Asa ca nu neaparat o greutate mare a bebelului e semn de diabet gestational, sigur ca si la mine s-a pus problema, dar se pare ca o glicemie ok a fost suficient sa stam linistiti.
Stiu caz cu diabet gestational si bebe mic, deci nu stiu daca e relevanta doar greutatea bebeluilui ca sa ne stresam.
O sa-l intreb si eu pe dr meu daca-mi recomanda sa fac glicemia provocata si va spun ce am aflat, insa de-abia peste o luna ajung la el

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 30+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Am citit din urma dar sunt confuza total, nu mai stiu cine ce a zis
Oricum, e de bine, vesti bune de la eco avem, Tatyana rezista eroic si bebelina creste bine la caldurica, si Nana vad ca e ok, cu iubirici sanatoasa si vioaie, colul la fel de rezistent, bine ca-s toate cele importante in regula.
Eu una, sa fiu sincera, nu ma stresez deloc cu gandul la nastere, incerc sa profit de aceste momente de liniste inainte sa creasca familia. Stiu deja la ce sa ma astept, am uitat durerea si chinul nasterii (eu am nascut fara niciun fel de anestezie) deci mai rau nu poate fi, chiar nu am nicio emotie. Sa vedem mai incolo daca ma dau tot asa de tare
Azi o sa primesc si pozele cu burtica si cu Matei, facute la fotograf, am primit cateva pe mail si de la party, o sa incerc in we sa pun si pe contul comun, sunt tare reusite, imi plac mult.
Maine sper sa ajung si eu la Baby expo, avem un weekend incarcat, avem si un botez, etc

Azi noapte am visat ca era si mama gravida o data cu mine si m-am trezit dimineata cu o stare proasta, ciudata, asta apropo de vise stranii de gravi.
Scuze pt mail-ul asta destul de incoerent, nu reusesc deloc sa ma adun..
Va doresc o zi frumoasa si ne mai auzim. Fug sa mai lucrez un pic, ca trebe sa fructific din plin zilele de munca pana la concediu

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 30+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Bun gasit burtici..sa avem un capitol nou plin de vesti bune..
Pe mine ma doare rau "noada" ca abia pot sa merg..azi dimineata m-am aplecat si de atunci a inceput sa ma doara si mai tare si se lasa pe piciorul stang daca ma las pe el.. e tare deranjant.aveti vreo una dintre voi problema asta??
Rocsy sa stii ca sotul e fericit ca are puta
Fetelor sunt confortabili colantii pt gravide? habar n-am cum sunt..banuiesc ca au si sustinere pt burta..si nici nu stiu unde gasesc in magazine, Rocsy poate ma ajuti tu..
O zi buna burtici..

elena 23+ Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Ola frumoaselor

Harnicute harnicute ca niste furnicute.

Felicitari fetelor care au fost la eco si au venit cu vesti asa bune. Bravo bravo! Sa o tinem tot asa
tigruta de colanti de gravide nu stiu, dar dresurile de gravide se intind bine de tot pe burtica, au doua cusaturi in fata si elasticul mai lat si nu strange burta. Dresurile pe care le am eu sunt pe marimi - adica pe langa marimea clasica 1,2,3, etc mai au si specificatia 0-3 luni, 3-6, 6-9
Si pe mine m-a durut noada, acum vad ca m-a lasat. Pe mine m-a ajutat perna de gravide pe care o port dupa mine prin casa mai tot timpul - cand dorm, cand stau pe jos sa ma joc cu Tudor, cand stau in pat sa ma uit la tv sau sa stau la calculator, etc. Si am mai folosit si gel cu arnica pe zona dureroasa cand simteam ca se ingroasa gluma.
nana foarte frumos caruciorul. Plimbari lungi si placute va doresc.

Despre diabetul gestational nu stiu ce sa zic. Si Tudor a avut 3900 la nastere, iar eu aveam inainte de nastere 13 kg luate (cu tot cu copil, placenta, etc etc). Eu stiam ca nu conteaza numai greutatea copilului, ci si a mamei.

Pe mine de ieri dupa amiaza ma doare spatele, dar destul de tare. Ma dor shalele de zici ca sunt o baba. Am luat nospa, m-am dat cu gel cu arnica, nu vrea sa treaca nicicum. Doare si cand sunt in picioare, si cand sunt in pat, si cand stau pe spate si cand stau pe o parte. Bubulina insa vad ca e vesela, voioasa si miscacioasa.



Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 27+

Handmade by Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

hello, burtici!
Azi am fost si noi la doctor, mi-a facut si eco, bebe are 1200 grame, este in avans tot cu 2 zile.
Nu am apucat sa citesc din urma ce ati mai scris caci ma grabesc acum sa pregatesc niste ficatei.
Va doresc tututor un sfarsit de saptamana placut si sa aveti grija de viu si de bebici.

mamica de fetita si 28s+ cu

Mergi la inceput