Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (46)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Exista pe prima pagina de la odisee un subiect special destinat celulelor stem. Dupa ce l-am parcurs cu atentie, am citit si eu ca de recoltarea pentru donatii se ocupa o "divizie" separata a celor de la Cord Blood, numita Eurocord. Le-am scris acestora, asa cum se spunea in instructiuni, insa n-am primit niciun raspuns.

Nu sunt paranoica, dar nici naiva. Inteleg ca interesul oricarei banci este sa te atraga de client, sa-ti ia banii si sa-ti depoziteze celulele in sistem "privat banking", dar atunci sa nu mai faca parada cu vezi-doamne implicarea lor in recoltarea de celule donate... Se bat cap in cap!

Paginile siturilor lor sunt pline de material de propaganda despre cat de nepretuite sunt aceste celule si cum pot ele salva, miraculos, viata unui om.... si despre cat de important e sa le recoltam, fie pentru noi, fie pentru a le dona cuiva care ar putea trai datorita lor!!! Si atunci?! De ce ramane totul doar scris frumos, pe prima pagina? De ce nu se intampla practic nimic, daca cineva vrea efectiv sa le doneze?

Nu e rentabil?! No shit! Adica da, daca trebuie totusi sa suporte ei cheltuiala kitului de recoltare (care oricum nu costa 30 milioane, la cat il vand ei mai departe), atunci brusc nu mai sunt interesati de miracolul salvarii unei vieti... ca doar e un business pana la urma, nu? Nu e caritate... Prea putin le pasa lor de salvarea vietilor,d aca nu aduce si un beneficiu financiar propriului buzunar...

Mie lucrurile astea imi provoaca dispret. Inteleg ca donarea presupune din partea lor suportarea costurilor de recoltare si stocare, insa daca ar fi ei asa implicati in cercetare, in proiecte medicale de salvare de vieti umane cum se pretind a fi, sa nu-mi spuna mie ca n-au fonduri - la ditamai businessul - sa recolteze de la mine, ca donator... si daca totusi n-au fonduri, okey... ii costa atat de mult sa imi dea un raspuns nefavorabil, sa imi explice pe scurt ca nu sunt interesati?

De ce, daca le-as scrie ca si potential client, mi-ar raspunde probabil cu maxima promptitudine, grabindu-se sa-mi trimita si contracte si tot... iar daca le-am scris in calitate de potential donator, nu s-au sinchisit nici macar din politete sa-mi raspunda?!

Unde e profesionalismul unor astfel de oameni? De ce mi-as lasa celulele stem pe mana lor, de ce as mai avea incredere ca celulele mele sunt in siguranta, pe viitor, in mainile lor?!

Scuzati-mi debitul, dar sunt chiar furioasa!

Carla, 30+
in asteptarea Sofiei Maria si a Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas ?

Blogul mazarichilor

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Cristina, campania de care ziceai se refera la alt tip de celule stem, care se extrag cumva din sangele nostru, de adulti... am citit si despre proiectul acesta al Bancii de donatori... e foarte interesant, e similar donarii normale de sange, doar ca la inceput ti se fac niste teste de sange si esti inregistrat in banca ca si potential donator pentru un anumit tip de sange, iar cand cineva bolnav are nevoie de tipul tau de sange esti solicitat sa donezi.

Sistemul funcioneaza la nivel mondial si chiar salveaza mii de vieti... fara ca pe noi, potentialii donatori, sa ne coste nimic.

Dar cred ca vor mai trece multi ani peste tara asta pana sa ne aliniem si noi europenilor... noi, romanii, care n-avem niciun cult al sanatatii, al donarii si voluntariatului... noi, care in proportie cred de peste 90% nici nu concepem sa ne "deranjam" sa donam sange odata in viata macar, ca doar nu ne pica nimic de acolo... nu?!

Carla, 30+

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Cristina, campania de care ziceai se refera la alt tip de celule stem, care se extrag cumva din sangele nostru, de adulti... am citit si despre proiectul acesta al Bancii de donatori... e foarte interesant, e similar donarii normale de sange, doar ca la inceput ti se fac niste teste de sange si esti inregistrat in banca ca si potential donator pentru un anumit tip de sange, iar cand cineva bolnav are nevoie de tipul tau de sange esti solicitat sa donezi.

Sistemul funcioneaza la nivel mondial si chiar salveaza mii de vieti... fara ca pe noi, potentialii donatori, sa ne coste nimic.

Dar cred ca vor mai trece multi ani peste tara asta pana sa ne aliniem si noi europenilor... noi, romanii, care n-avem niciun cult al sanatatii, al donarii si voluntariatului... noi, care in proportie cred de peste 90% nici nu concepem sa ne "deranjam" sa donam sange odata in viata macar, ca doar nu ne pica nimic de acolo... nu?!

Carla, 30+

Blogul mazarichilor

Eu de exemplu cand merg in tramvai si vad ca nu se ridica nimeni,zic..poate nu au observat ca sunt gravida..ca nu au raspuns la mail(desi le scrisesem ca potential client);zic poate nu l-au vazut..ca nu au fost interesati pentru donare,zic ca poate era in faza de proiect,si au vrut sa se finalizeze ca sa dea un raspuns favorabil..incerc sa privesc lucrurile pozitiv..ca daca le privesti asa cum sunt iti vine sa emigrezi in congo

poze
Cristina cu Seby 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mommy_to_be spune:

O primavara minunata va doresc, burtici dragi! Sa va bucurati de soarele din viata voastra. Chiar daca se arata sau nu pe cer, daca veti cauta adanc in inimile voastre, nu aveti cum sa nu gasiti macar cateva raze. Sa va duceti frumos sarcinile in continuare si sa aveti niste floricele de liliac superbe, care sa va parfumeze si insenineze viata[

V-am citit mai in diagonala, caci am avut de recuperat, asa ca nu va suparati pe mine daca am scapari

Sabina, Nana, Mary, imi pare rau ca v-am speriat Sunt bine, dupa cum a spus si Corina, dar am avut un weekend atat de plin, incat acum sunt mai putin odihnita decat vineri... Am avut examen sambata dimineata, apoi am fost la Baby Expo, de unde am luat ring sling pentru Maya. Fetelor... nu va spun cum am ajuns acasa dupa o tura de targ... asteptam autobuzul in statie si efectiv mi-au dat lacrimile, atat de tare ma dureau calcaiele(Asta a fost pentru mine semnul ca nu ma mai pot avanta la sopping session-uri). Acasa curatenie, bucatarit, vizite... Dar a fost un weekend frumos. Abia astept sa ajung acasa sa ma bag in pat

Carla, mare grija cu episoadele astea. Ma bucur ca acum te simti mai bine, insa te rog eu, daca se mai intampla, fa-i o vizita doctorului tau

Arturica, baietii tai sunt tare, tare dulci Asa tare m-am emotionat cand am citit despre gesturile lor si afectiunea pe care deja o poarta pentru Sabina!

laurita, tare rau imi pare ca s-a intamplat asa cu dezvoltatorul... imi inchipui cat erati de nerabdatori... gandeste-te insa ca daca s-a intamplat asa, poate a fost un semn ca nu e asta cea mai buna alegere. Veti gasi alta casuta si ma frumoasa, cu siguranta

Cris, imi pare tare rau pentru prietena ta, pentru pierderea suferita... Stiu ca sunt de prisos cuvintele... Sa le dea Dumnezeu putere multa sa reuseasca sa treaca peste acest cosmar, iar mai apoi sa ii binecuvanteze cu un copil sanatos, care sa-i bucure.

Aseara am citit si povestea de viata pentru care ne-a dat link Carla... si m-am simtit atat de vinovata pentru toata nerecunostiinta de care am dat dovada de atat de multe ori in sarcina asta... M-am plans de atatea ori, mai ales in ultimul timp, ca mi-e greu, ca vreau sa nasc odtata, ca nu mai pot... Uitand parca pentru cateva momente ca am fost binecuvantata cu o minune care creste si se hraneste ininteriorul meu, o bucatica din mine, din el, o bucatica de iubire pura... In loc sa ma bucur ca ea e bine, eu ma stresez ca m-am ingrasat, ca ma doare spatele, ca ma dor picioarele si cate altele... Toate astea vor trece, si reprezinta un pret atat de mic pentru toata fericirea pe care Maya ne-o va aduce... Da, sunt de acord cu ce au spus si alte burtici. Trebuie sa ne amintim mai des sa apreciem ceea ce ne-a dat Dumnezeu... de aceea, azi m-am trezit tare fericita, impacat si optimista pentru tot ce va fi.

Si inca ceva... Maya a primit azi primele flori... Un coleg mi-a adus 2 buchete de ghiocei. Unul pentru mine, si unul pentru minunea mea.

Sa aveti o zi minunata, burtici! Si nu va lasati preada depresiei!

Mira fericita 28+cu Maya Alesandra

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Buna dupa-amiaza de primavara, burtici!

La Multi Ani de Martisor si de la mine, si o primavara minunata, in asteptarea minunilor din burticile noastre!

De dimineata va tot citesc, si abia acum am ajuns 'la zi', tare harnicutze ati fost!

Am fost si noi joi la BabyExpo, de unde am luat un frumos ring-sling , cateva body-uri si salopetzele tare dragalase si, pentru ca nu am putut sa ma abtin, am luat si... ta-na-naaa... o rochita de botez superbissima Ma rog, de fapt initial am zis ca sunt nebuna sa cumpar de acum pt botez, ca oricum de 'outfit'ul de botez se ocupa nasha si tot asa, dar pe urma mi-a parut rau rau ca nu am luat-o, asa ca am trimis-o pe sora-mea a doua zi sa o cumpere. Si ma uit cu atata drag la ea! Oricum, fata de preturile pe care le mai vazusem in oras la rochite de ocazie - la Zara sareau de 130 ron chiar si rochitele normale - am zis ca 78 de lei e chiar o afacere

Va pup, o zi frumoasa in continuare, cu muuulte surprize de la sotiori, ca meritam sa fim rasfatate din plin!

Cristina, fericita 24+ cu Patricia

Mergi la inceput

Cristina, pentru pozitivismul tau. Eu am obosit de la atata mitocanie. N-o sa ma pot obisnui niciodata cu rautatea unor oameni, cu superficialitatea sau dezinteresul altora, cu ingustimea mintii ce pare sa devina sindrom national in ultimii ani.

Mira, totusi putina libertate de rasfat, de a ne plange, de a cere rasfat avem dreptul si noi... Daca nu acum, atunci cand?

Carla, 30+

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

eu ma bucur ca mi-am gasit remediu homeopat pt constipatie , alta viata nenica...

_

Mami de pui nazdravan (2/9/07) + 25+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Vivela, spune-mi si mie te rog ce remediu ai gasit - stiu ca in general homeopatele sunt 'personalizate', dar poate asta functioneaza pe scara mai larga

Cristina, fericita 24+ cu Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Va mai amintiti de noi?
Eu tare mi-as dori sa scriu mai des dar nu fac fata laudabil nici cu cititul. De citit cel putin ma straduiesc sa o fac la zi, constiincioasa, ca sa imi compar trairile si simptomele cu cineva avizat
Cred ca o sa ma declar, fara falsa modestie, Ioana-Campioana la categoria . Nu indraznesc sa ma compar cu burticile cu gemenei dar pt o sarcina cu fat unic cred ca sunt prima in top, detasat, cu cele ta-na-na-nam.....13,5 kg la 29 s.
Si culmea, eu nici nu ma percep asa grasa ca la prima sarcina aveam 17 si ceva la aceeasi varsta a sarcinii.
Ca sa va "incurajez", eu sunt un exemplu de "asa nu!"....in sensul ca ffff greu reusesc sa ma abtin de la papa bun. La prima sarcina m-am dus la nascare cu 85 kg in decembrie 2005(plecata de la 61 kg), m-am externat cu 81 kg (bb de 2.900, nascut fix cand intram in saptamana 37) si am ajuns la 61 kg in iulie 2009. Iar de bine ce am ajuns la 61 am ramas rapid .
Dar incerc sa nu ma mai stresez, sa nu ma depresez pt ca iau kg cu viteza luminii si ma rog sa fim bine si eu si bebe mik.

O intrebare pt fetele cu aceeasi varsta a sarcinii (mai ales pt cele la a doua sarcina): sunteti linistite in legatura cu frecventa si intensitatea miscarilor bebelusului? Mie mi se pare ca misca muuult mai rar si mai anemic decat Razvan la aceeasi varsta si de asta sunt un picut ingrijorata.
Azi mi-am repetat si eu analizele si maine seara dupa ce iau rezultatele am programare la echo. Abia astept sa vad bebelina si sper din suflet ca e bine, se dezvolta perfect si e doar domnisoara mai sfioasa, de asta nu loveste f tare!

Va pup pe toate, fug sa-mi iau iubirea de la gradinita si intru diseara de acasa sa vad ce mai faceti!

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 29+ cuSonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3 , www.dropshots.com/T_Ioana6" target="_blank">4(NOU) , Filmulete serbare

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Salutare fetelor,

Va doresc si eu o primavara minunata.

Cristina imi pare tare rau ptr prietena ta. E cumplit sa treaca prin asemenea momente. As usual sist nostru medical e de doi bani. No comment!

Noi azi am fost la eco si am vazut bebelinele. Sunt tare dragalse. Am simtit eu ca s-au intors, probabil de aceea ma dureau sambata toate prin burta. Sunt amandoua cu capul la iesire, cred ca se bat care sa iasa prima . Azi erau asa bine conturate, nu stiu mi s-a parut o eco speciala. Au Ekaterian 1 kg 700 si Iustina 1 kg 600. Nu cred ca vor depasi fiecare cate 2 kg500 la nastere. Faza mai nasoala ca mi s-a scurtat colul la 2.6, dar inca nu ma impacientez. Sa vedem ce mai zice si maine dna dr.

Fug back to work!

Sabina 32+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
AMR - 8 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

_

_****_
**_**_
**_**
**_**
**_**
**_**
_

O primavara Minunata

p.s. mai aveti un Martisor si pe webshots in album la mine

Neata!

Mary, eu am creat un martisor insa cuvintele tale sunt superbe! Multumim!
Nicoleta, felicitari ptr echo, bine ca si-au bagat arterele mintile-n cap! Sa o tina tot asa!
Ptr vaccinuri, unele se"pupa" si altele nu cu schema data de "stat".
Daca la stat ti se dau exact anumite "branduri", dr pediatru poate sa iti dea acelasi fel de vaccin insa cu alta denumire insa in plus si altele.
Eu nu am incredere in cele gratuite ptr ca nu sunt alese taman pe criterii corecte. Stii cum e, castiga ala care da mai mult unde trebuie.....
Carla, musai te rog o poza cu ghioceii aia macar daca dau in depresie sa stiu de ce! Mi-e dor de curtea noastra de langa Buc!!!!!

Mai ce carucioare in culori faine aveti voi acolo!!! Eu gasisem unul roz/mov insa nu e ok sotul cu modelul si nici cu pretul. Asa ca mai caut.
Pana la urma tot cu 3 roti cred ca ramane preferatul din cauza faptului ca poate merge pe orice fel de teren. Noi avem o padure in spatele blocului si probabil o sa ne plimbam mult pe acolo (decat pe langa sosea,masini, etc).

Cristina, imi pare rau pentru necazul prietenei tale...

Multumesc si eu tuturor pentru martisoarele virtuale!

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 30+

Mergi la inceput