Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (46)
Raspunsuri - Pagina 16
r_ocsy spune:
Eu m-am inregistrat duminica trecuta pe situl lor iar joi mi-au sosit actele prin curier ; le-am citit, le-am completat si le vom trimite inapoi tot prin curier ... am inteles ca trusa de recoltare ajunge in maxim o luna la noi.
R_ocsy
27 +
Ana Sofia
NicoletaB spune:
Mie mi-au spus ca atunci cand ma hotarasc imi trimit contractul in original.
N-am citit inca ce scrie ca sa pot citi cu sotul diseara.
Probabil nu sunt interesati de cele ce doriti sa le donati caci nu-si recupereaza cheltuielile. La randul lor cred ca ei trebuie sa le dea la spitalele de stat si nu cred ca deconteaza statul ceva.
Aici e ceva privat, totul se rezuma la recuperarea cheltuielilor. Ceva de stat organizat pt asa ceva nu cred ca exista!
23+ 
cris_09 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Jocurban
Si eu le-am scris de mai bine de 2 saptamani, ma interesa sa donez celulele... Se pare ca nu sunt interesati, din moment ce nu s-au sinchisit sa raspunda nimic. Probabil ca daca eram client "adevarat", interesat sa cumpar produsul lor, aveam parte de alt tratament. Asta e profesionalismul in Romania. Carla, 30+ in asteptarea Sofiei Maria si a Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas ?Blogul mazarichilor www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami |

poze
Cristina
cu Seby 30+
Onana spune:
Salutare din nou!
A aflat si seful vestea cea mare dar...nu de la mine!
Oricum, cand m-am dus la el stia deja si eram scoasa din calcule pt urmatorii 2 ani
Mi-a urat totusi nastere usoara, etc...
Fug inapoi la treaba si revin mai tarziu.
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
30+ Tudor
r_ocsy spune:
Femeile care vor sa stocheze celulele stem in banca privata, care vor fi folosite in cazul in care copiii lor se imbolnavesc.
Spre deosebire de recoltarea pentru uzul familial al sangelui placentar, donarea pentru o banca publica va fi efectuata exclusiv in unitatile medicale care fac parte din proiectul “Banking public de sange placentar” si doar in baza criteriilor generale de includere si excludere.
Avantajul existentei unei astfel de banci in Romania este reprezentat de accesul la grefa de transplant gratuit si imediat, lucru care mareste capacitatea de a lupta mai eficient contra bolilor.
Pentru ca o banca publica sa poata fi declarata functionala, este necesar ca aceasta sa aiba in stoc cel putin 3.000 de unitati de sange placentar, criteriu care pune probleme la infiintarea unei astfel de unitati, deoarece romanii nu sunt inca obisnuti cu actul donatiei.
In momentul de fata, o femeie care naste are trei optiuni cu privire la sangele placentar: sa pastreze unitatile de sange, contra cost, sa le doneze sau sa refuze donarea, caz in care sangele placentar va fi aruncat la nastere, impreuna cu placenta
r_ocsy spune:
Din cate am inteles nu bancile private , gen Cord Blood Center se ocupa cu recoltarea sangelui placentar din donatii ci bancile publice ( nu stiu daca avem sau nu in Romania o asemenea banca, dar se poate cauta pe net ).
R_ocsy
27 +
Ana Sofia
cris_09 spune:
Am mai gasit ceva,mai recent Transplantul gratuit de celule stem din sange placentar, acum si in Romania![]()
poze
Cristina
cu Seby 30+
r_ocsy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Onana Salutare din nou! A aflat si seful vestea cea mare dar...nu de la mine! Oricum, cand m-am dus la el stia deja si eram scoasa din calcule pt urmatorii 2 ani Fug inapoi la treaba si revin mai tarziu. Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 30+ Tudor |
Pana la urma ai avut parte de un sef intelegator
R_ocsy
27 +
Ana Sofia
r_ocsy spune:
Se pare ca exista o banca publica de celule stem :
http://www.romedic.ro/prima-banca-publica-pentru-celule-stem-din-romania-0N4070
Eu cel putin doar pe aceasta am gasit-o !
Iar aici e fundatia respectiva unde cele interesate pot adresa intrebari :
http://www.eurocord.ro/mp.html
R_ocsy
27 +
Ana Sofia

Eu cand le-am scris prima data,pe la 24 de saptamani nu mi-au raspuns
in asteptarea
?