Cat de des trebuie dus copilul la medic?
Am o fetita de 1 an si 4 luni. Am dus-o la medicul de familie pana la varsta de 1 an pentru vaccinarile obligatorii, ocazie cu care a si beneficiat de o consultatie generala. Urmatorul vaccin am fost informata de d-na doctor ca il va face la gradinita. Dar ... nu mai trebuiesc facute controale preventive? Ma gandesc ca poate ar trebui ceva analize facute?
Raspunsuri
petra spune:
Mariana,
DAca copilul este sanatos. mananca , doarme si se dezvolta normal cred ca este necesara doar o vizita pe an la medic, pentru un consult general. Daca ceva vezi ca este in neregula poti merge de cate ori vrei sau este necesar.
Eu am 2 copii si am fost la medic regulat pentru vaccinuri si apoi odata pe an( in luna in care au ziua de nastere) la un consult general, asta pana la varsta de 5 -6 ani . In rest am fost de cate ori au fost bolnaviori si atat .
Alizee spune:
Chiar daca un copil poate parea sanatos, el ar putea avea rahitism. Parerea mea e ca o data pe luna, mama poate sa faca "efortul" sa isi duca propriul copil la control medical. Medicul vede si stie mult mai multe decat o mama, oricat de atenta ar fi ea la prunc.
Sa nu mai duci copilul 4 luni la medic, este mult prea mult, fiindca este un copil mic.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
mina spune:
Pana la varsta de un an,l-am dus lunar. Dupa aceea....fiecare cum poate-simte-are nevoie. La noi, de regula si in medie, ieseau vizite cam la 3 luni.
Oricum eu, in general, prefer sa-l duc la medic si pt un fleac si sa fie vizita degeaba, decat sa evaluez singura si sa gresesc.
A, si-l mai duc la medic, pentru control "de siguranta" atunci cand urmeaza sa il las la bunici pentru vacanta sau cand urmeaza sa plecam noi cu el undeva, etc. Al meu le mai face si ascunse, poate sa aibe rosu in gat si amigdalele cat capu da sa nu spuna ca-l doare si sa fie vioi.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Eseea spune:
si mie mi se pare exagerat la o luna dus la medic un copil sanatos. Daca raceste, etc , are ceva atunci da. Pt rutina, cred ca la 3-4 luni e suficient. Daca e mai mare putin, chiar mai rar.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Sa nu mai duci copilul 4 luni la medic, este mult prea mult, fiindca este un copil mic. |
Dar era vorba de copil de 1 an si 4 luni, nu de bebe!
Eu dupa 1 an l-am dus de cate ori a fost necesar (adica in caz de boala), pentru control inainte de concedii pana in 2 ani apoi chiar doar cand a fost cazul. Oricum din ce in ce mai rar, totusi macar o data pe an.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
mariana_flo spune:
Am norocul sa am o fetita foarte vioaie si vesela. A fost o singura data racita si a primit tratament homeopat, dat de medic. Ma gandeam insa ca poate ar trebui sa facem un control al ochilor, poate si un control parazitologic, depistarea vre-unei lipse de calciu sau altceva. As vrea sa ma asigur ca este sanatoasa fara sa aplic metode invazive.
Eseea spune:
revin pt ca mai vreau sa spun ceva. Cu analizele nici eu nu stiu cum e mai bine. Fetita are 2 ani si 10 luni, ultima data i-am facut analize la 1 an si 2 luni ( a avut enterocolita si i-am facut si analize de sange- nu va zic ce chiiiiiinnnnnnn ). De atunci a mai vazut-o medicul cand a fost la cel mic, de mai multe ori in ultimul an, ca asa s-a intamplat cu bb mic. Ideea e ca acum vreo luna ma batea si pe mine gandul sa-i fac niste analize de sange asa sa fie ( cand citesti atatea cazuri de leucemii, cancere la copii..:( ), am vb cu dr si ea a spus ca nu are rost din mom. ce copilul pare sanatos, e vesel, vioi, nu pare a avea nimic - ca analizele ii produc o trauma totusi copilului ( si asa e!! noi am trecut prin asta, ca am stat internate cu enterocolita)si mai bine sa le lasam pt atunci cand va avea nevoie sa facem doamne - fereste.
cum o fi mai bine?
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Deus spune:
al meu are 5 ani si am fost la medic doar la vaccinuri:-)
bea vigantol in toate lunile de iarna, mananca bine si sanatos, este vesel, creste frumos, plin de energie...de ce sa ma duc la medic cu el?
Anul acesta au avut la gradi doi copii infestati cu ceva paraziti si i-am dus noi la analiza de 4 ori KKa..in rest cat mai rar cu atat mai bine.
Sanatate la toti puiutii
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
alex_andra spune:
Noi tocmai am facut vaccinul de un an si vreau sa-i fac niste analize de sange.
Eva pare sanatoasa, dar vreau sa fiu eu sigura ca e totul in regula, desi stiu ca probabil o a fie suparata cand i se va lua sange.
Dup-aia as vrea sa o duc la un control de siguranta, o data la cateva luni, sa vedem daca evolueaza bine.
Apropo de analize : dr mi-a zis, dat fiind ca ii vom face si glicemia, sa nu manance inainte, dar nu stiu ce sa fac, pentru ca la analize o sa mergem dimineata la 7 , iar eva e obisnuita sa bea lapticul la 5 dimineata. Ce fac?? O las nemancata?? Macar un ceai neindulcit pot sa-i dau?
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)