Cat de des trebuie dus copilul la medic?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Nu-i da nimic. Ia biberonul cu lapte cu tine si imediat dupa ce i se ia sange i-l dai. Asa se mai si consoleaza. Zic asa pt ca, daca tot i se ia sange, sa fi sigura ca totul a fost facut cum trebuie. Si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Doamne ! De c vreti sa le luati sange copiilor? Pe bune, chiar vi se pare necesar? De ce sa ii recoltezi unui copil sanatos? Mai bine il duceti in parc, pe bune... Glicemia... De ce? La ce bun?

Chiar nu va inteleg. Nu va e bine acasa cu ei sanatosi? Ce va tot trebuie medic ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

La 1 an si 4 luni, copilul este mic. Trebuie dus la control de rutina daca nu lunar, cel putin la 2 luni. Macar sa nu fie nici-o problema de sanatate.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Dupa perioada cu vaccinuri am mers de cate ori era racit,avea alte probleme sau preventiv inainte sa plecam in concediu, inainte de sarbatori deci cam 1 data la 3 luni
Dupa varsta de doi ani, in afara de vizitele ocazionale, mai mergem o data pe an pentru analize (recoltat sange , urina si analize KK-pe astea le facem chiar mai des dar le ducem noi la lab)si control general cand doctorita il masoara, il cantareste pentru a vedea evolutia in timp .
Baietelul nostru in general este vioi si are multa energie -ce sa mai pare un copil super sanatos din pacate de fiecare data la analize am mai descoperit cate ceva; lipsa calciu, creatina scazuta, glicemie mica, .....diferite analize nu tocmai ok.
Din fericire aceasta experienta anuala nu este traumatizanta pentru el deoarece am avut parte numai de doctori buni care l-au faut sa se simta bine in prezenta lor asa ca fimiu nu e speriat de medici. S-au mirat toti doctorii cat de cooperant este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

Doamne ! De c vreti sa le luati sange copiilor? Pe bune, chiar vi se pare necesar? De ce sa ii recoltezi unui copil sanatos? Mai bine il duceti in parc, pe bune... Glicemia... De ce? La ce bun?

Chiar nu va inteleg. Nu va e bine acasa cu ei sanatosi? Ce va tot trebuie medic ?

Kay, eu insist sa-i fac analizele, pentru ca eu la 1 an aveam o anemie puternica, care s-a vazut numai la analize. Eu, de altfel, paream perfect sanatoasa.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Prima analiza de sange la 5 luni (din deget), apoi la 1 an si apoi inainte de gradi care a coincis si cu analizele pt alergii.
La pediatra am mers de cate ori am considerat ca e nevoie.
Cum zice pediatra "la primul stranut". Eu nu sunt medic, prefer sa merg din timp la primul simptom.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

aici pentru ca eram si eu ingrijorata in legatura cu fierul , pentru ca cel mic e mai alb in obraji, decat restul familiei(nu ca noi am fi negri , (s-a dovedit ca asa era el de fapt)i s-a luat doar un pic de sange din deget si analiza s-a facut pe loc la pediatru.Nu a fost deloc traumatizant.Dar daca vrei un tablou complet de analize de sange, atunci da , trebuie din vena.Dar si aici se poate face fara sa fie traumatizant, dar depinde foarte mult de priceperea asistentei care recoteaza, si de dorinta ei nu numai de asi face repede treaba , ci mai ales sa nu traumatizeze copilul.Eu am intalnit ambele tipuri de asistente de aceea spun.O data l-a intepat de nustiu cate ori in vena, unde se ia de obicei sangele din mana, fara sa se uite ca nu i se vad venele bine acolo, iar alta mult mai buna, i-a cautat venele fara sa-l intepe si si-a dat seama ca la laba piciorului se vad perfect si i-a recotat de acolo, fara sa zica a l meu nici pas.Deci se poate.Trebuie sa se uite la incheietura mainii, sau pe partea exterioara a palmei , sunt o multime de locuri de unde pot recolta, si de unde pot nimeri mai bine vena, nu numai din locul standard.
Doar trebuie noroc sa nimeresti o astfel de asistenta, cu toate ca asta ar trebui sa fie general valabil, mai ales cand lucrezi cu niste copii asa mici.
Iar analizele de regula se fac cand esti bolnav.Altfel este o trauma in plus fara sens, doar asa ca vrem noi.
Iar anemia, chiar daca nu se vede asa, semne tot are, copilul e mai palid, oboseste mai usor, transpira mai des...asta mi-a spus mie cand am cerut analiza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Eu nu sunt o impatimita a controlalelor, a doctoriilor, doctori , etc.
Iau doctorii chiar ff rar.
Dar, mi se pare ff important un control si la adulti si la copii, preventiv macar o data la 1 an , daca nu la 6 luni.

Off topic:
DE CE?
Sa va spun:
Acum aproximativ 7 ani (aveam 24 de ani), prietena mea, (de aceeasi varsta cu mine,care avea obieciul sa-si faca analizele o data la juma de an si eu radeam de ea ca e ipohondra) se simtea usor slabita si pentru ca vroia sa plece la mare si-a facut analizele.
Eu, probabil ca in locul ei nu mi le-as fi facut, pentru ca era vara si as fi considerat ca e de la caldura, etc.
Daca eram eu in locul ei, azi nu as mai fi fost aici.
Pentru ca ea, asa preventiva cum a fost, desi parea sanatoasa, a descoperit ca avea LEUCEMIE. (foarte marele ei noroc a fost ca era intr-o faza foarte de inceput, daca nu desoperea atunci, in 3 luni era dusa). Si uite asa, a luptat cu dintii pentru viata ei, ca a vrut sa traiasca, a luptat cu parintii ei care nu intelegeau de ce face citostatice, ca-i cade parul si-i este rau si-si face ficatul praf, ei vedeau doar partea rea si nu intelegeau ca o pot pierde in orice clipa.
Acum, dupa ani de lupta nebuna, e bine, sanatoasa si are un bebe minunat.

Ea este exemplul meu dupa care ma ghidez, datorita ei imi fac analizele mie, cel putin o data pe an si mai verifc una, alta. Pentru ca vreau sa previn. Si stiu ca e neplacut pentru fetita mea sa ii iau sange si ca o sa fie suparata, dar vreau sa fiu eu sigura ca ea este bine.
M-am lungit cam mult cu off topicul, scuze

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Andra, eu la 1 an mergeam si vorbeam. Fiica-mea nu. Asa ca nu vad relevanta comparatiei.

Allinta, treaba ta. Dar sa stii ca nu e normal. Acum daca esti prietena cu medicul, inteleg, faceti o vizita, vede copilul etc. Altfel nu inteleg.

Noi mergem la 3 luni la control la munchen. Asta pt ca exista o problema ce tb tinuta atent sub supraveghere. Altfel mergeam la 6-12 luni. De recoltat sange eu nu am probleme, o faceam chiar eu pe cateter in spital, si la 300 (aprox) recoltari cate are ce mai conteaza una? Io zic sa chill, 1 data pe an daca vrei musai, fa-i un test de sange. Dar crede-ma ca in G de ex nu-ti face nimeni teste de sange asa aiurea...

Ah, mi-am amintit ca eu ii faceam Soniei zilnic recoltare pt coagulare, o intepam in deget zilnic, apoi la 2 sapt ii faceam hemograma. DAR urmaream ceva. Hk si Hb crescut imi aratau daca i-a mai scazut nIvelul de oxigen din sange si daca tb sa mrg la control la inima.

Dar de cand e totul ok, de 1 an si 2 luni i-am recoltat 1 data la niste muci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Eu n-am dus copiii la dr decat la nevoie dupa 1 an si jumatate. Si nevoia asta a fost de max 1-2 ori pe an (cand chiar era nasol cu otite etc) si le facea atunci si control general.

Si analize nu i-am facut celei mari (7 ani) niciodata si celei mici (4.5 ani) numai 1 data cand am operat-o de vegetatii si n-am avut de ales

In rest, nimic, la ce bun?

Mergi la inceput