Intarcare bebe alaptat la cerere
Raspunsuri - Pagina 5
mita.2000 spune:
eu nu stiu ce sfat sa-ti dau cu intarcarea - dar pot sa spun cum mi-am traumatizat eu copilul .
am inceput servicul cand ea avea doar 5 luni - si pana la 5 luni a baut lapte de la san exclusiv - si era asa dependenta de laptele asta ca nu a vrut sa accepte biberonul - adica cred ca era dependenta de san - ca i-am pus in biberon lapte de la mine si degeaba nu vroia bibe si basta. ei si incet incet a acceptat lapte praf strict la limita subzistentei - astfel incat a inceput sa ia prost in greutate si cu mancarea solida s-a acomodat tot prost - si cum pana la 5 luni era in parametrii normali cu greutatea - si in ziua de azi este o super mofturoasa care nu manaca decat strictul necesar - are 2 ani jumate si aproape 11 kg. si eu cred ca de la intarcarea fortata i se trage. bine copilasii vostri sunt mai mari - si va felicit ca ati putut sa stati cu ei acasa - cred ca e cel mai bun lucru pentru copil.
catalina1 spune:
buna tuturor, sunt noua pe site, sunt insarcinata in 20 sapt, si am inceput sa am colostru, obs cand imi masez sanii. am o intrebare: am citit ca sanii trebuiesc masati mereu chiar daca pierdem din colostru pt a stimula laptele...in alta parte am citit ca nu trebuie sa pierdem nici o pic de colostru, si acum nu stiu ce este mai bine sa fac, sa-i masez chiar daca pierd din colostru sau sa-i las asa. ma poate lamurii cineva?
Lorich spune:
Catalina, cu permisiunea lui Syb ti-as spune ce as face eu - i-as lasa in pace (pe sani); in saptamana 20 si chiar si-n 38 tot n-as incerca sa stimulez lactatia, va fi ea stimulata de un botic mic si dulce de bebic. Acumaaa..eu n-am avut problema asta, dar ma gandesc ca daca in momentul nasterii, ma rog, fix dupa, daca ai o "tona" de laptic poti sa ai probleme cu sanii. Mi-aduc aminte ca la cursul First bebe ne ziceau ca in prima, a adoua zi dupa nastere sa nu ne apucam sa bem muuulta apa, pt lapte, ca n-o sa putem manage-ui bine lapticul si pot aparea probleme gen furia laptelui. Repet, eu as lasa sanii in pace acum, totusi faptul ca ai colostru e un semn bun pt ce va sa fie. Nastere usoara si bebitz sanatos!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
Chuny spune:
Lorich ca ai fost draguta. Nu-s eu sefa subiectului, oricine poate interveni. Si sunt de acord cu tine, sanii trebuie lasati in pace...deocamdata.
Apropo de apa dupa nastere: mie de fiecare data la spital mi-au spus la fel, sa nu beau multa apa pt ca laptele oricum vine ... daca bem prea multa apa "febra laptelui" poate fi mai dureroasa. Eu nu am baut mult si nu m-a durut foarte tare. Deci ma refer la primele 3 zile dupa nastere, apoi sigur ca trebuie sa bem mai multa apa ca de obicei pt ca bebe bea si el f mult in primele luni.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Lorich spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Eu nu am baut mult si nu m-a durut foarte tare. Deci ma refer la primele 3 zile dupa nastere, apoi sigur ca trebuie sa bem mai multa apa ca de obicei pt ca bebe bea si el f mult in primele luni. |
Exact la fel a fost si la mine! Tot ce ai scris acolo am aplicat si a fost minunat din primul moment de mufare (o ora dupa nastere) pana acum 2 saptamani.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)