Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (37)
Raspunsuri - Pagina 16
Cris2010 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bumblebee Subscriu Carmen! Daca tin in mine gazele ma doare burta si n-are rost, oricum, acuma-s mai potolite, dar constipatia mai are o consecinta aiurea... H... daaa, hemoroizii ![]() Alina 17+ cu ![]() gargarita |
Si eu am probleme cu gazele. Bine ca sunt singura in birou
In legatura cu hemoroizii... dupa un tratament medicamentos si unguient nu mi-au trecut. Am incercat un leac din Formula As: sapte zile cu supozitoare facute manual din propolis si am scapat de problema. Bine, asta era acum vreo patru ani. De atunci am mai avut o singura data o criza si am rezolvat-o la fel. Propolisul este considerat un antibiotic natural si nu stiu daca e indicat in sarcina.
Cris
19+ cu
puiutz_mic spune:
| citat din mesajul lui CarmenAlbu Puiut mic pune-l pe sot sa iti faca masaj la ceafa, sa-ti impinga cu degetele mari acolo ca si cum ar incerca sa te ridice! La mine asta functioneaza! Si cu constipatia fetele aveti grija ca eu eram constipata si de jena! Cand au inceput gazele multe imi era jena sa le elimin tot timpul si au format goluri de aer pe intestin si de aici restul il stiti! Cad am inteles eu ce si cum, mi-a trecut toata jena, si nu las unul neeliminat ca imi e mai greu cu durerea de burta! http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png Doamne Ajuta-ne!!! 17+ cu ![]() |
Carmen, multumesc si tie pentru sfat. Decat sa-l trimit la farmacie dupa alifie chinezeasca, cred ca o sa prefere sa-mi faca masaj.
Cat despre gaze...

Deci fetele... lasati jena la o parte, gazati la greu, ca e sanatos!!!

Elena
15+
puiutz_mic spune:
Aveam si eu hemoroizi, aproape cronic. Stiti ce e foooaaarte ciudat?
Ca de cand am ramas gravida, au disparut!!! Nu am zilnic drum la baie pentru c...a, cam 1 data la 2 zile, dar e fantastic pemtru mine, avand in vedere ca eram constipata cronic, ajunsesem sa inghit Colon Help zilnic ca sa fac normal. Altfel...dura si 5 zile...
Colon Help din pacate nu e indicat in sarcina, poate provoca contractii, asa ca l-am intrerupt cand am aflat ca am bebe si ma gandeam cu groaza ce va urma... Pana acum nu ma plang, precum v-am spus.
Sa vedem de prin luna a 7-a incolo, cand uterul preseaza serios colonul...
Elena
15+
Cris2010 spune:
Puiut mic, ce-am mai gasit pe net, sper sa se vada bine. Poate te incanta ceva. ATENTIE SA NU DAUNEZE LUI BEBE!
- Ceai de ghimbir - se pun la fiert 375 ml de apa; dupa ce da in clocot, se adauga 10 g ghimbir proaspat, taiat feliute si 2 lingurite de zahar brun, continuand fierberea pe foc mic inca 10 minute. Se bea ceaiul fierbinte, de trei ori pe zi, pana la disparitia crizelor zilnice de migrena.
- Felii de cartofi cruzi pe frunte;
- Pentru a scapa de durerile de cap se leaga pe cap frunze de hrean sau de brusture, puse mai multe, una peste alta.
- Se aplica felii de cartof crud pe frunte si timple sau frunze proaspete de visin, menta, cimbrisor ori podbal (portiunea neteda);
- Se aplica, pe frunte si timple, frunze proaspete de varza putin terciuite. Cu sucul de varza se pot unge si incheieturile miinilor, pentru o mai mare eficienta.
- Se aplica pe timple, timp de 15-20 de minute, jumatati de ceapa (sau felii de ceapa), care vor īnlatura durerea.
- Se pun comprese cu mustar sau hrean ras la ceafa si mustar la talpi.
- Se taie coaja de la o lamiie (fara partea alba) si se aplica pe timple, tinindu-se pina la disparitia durerii (la locul contactului cu pielea, pot aparea mici pete rosii).
- In cazul in care tensiunea celui suferind de dureri de cap este mare, se fac bai foarte calde la picioare si miini (aceasta procedura nu este recomandata insa celor cu tensiune mica).
- Īn cazul migrenelor, foarte eficiente sint cataplasmele din faina de mustar aplicate la ceafa, frunte si talpi.
- Se fierbe pelin īn ulei de masline. Cu amestecul obtinut se unge locul dureros sau se aplica sub forma de comprese.
- Se aplica pe timple si la ceafa comprese cu infuzie rece de menta (30 grame de planta la 1 litru de apa) sau comprese cu apa rece (punga cu gheata pe cap, timp de 1-2 minute), apoi pe partile laterale ale gitului.
- In cazul migrenelor survenite in urma unui efort intelectual prelungit, se va face un dus rece la picioare (1 minut), dupa care se vor masa usor ceafa si spatele.
- In cazul unor dureri de cap persistente, se va bea suc cald de varza (cite 1/2 pahar, de doua-trei ori pe zi, sau suc de cartofi (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa).
- Se bea suc de coacaze negre (cite 1/4 pahar, de trei ori pe zi).
- In cazul unor dureri de cap generate de stres, se bea seara, inainte de culcare, un pahar de apa in care s-a dizolvat o lingura de zahar.
- Se bea miere de albine in amestec cu otet de mere (parti egale), zilnic, cite o lingura.
Cris
19+ cu 
didiloo spune:
fetelor multumesc la toate pentru primire

puiutz mic si eu am foarte des dureri de cap. si eu mai iau uneori cate un juma de paracetamol, beau ceai de tei, masaj....sper sa-ti treaca cat mai repede
aaaa...am uitat la data nasterii anul 16 iunie 1983![]()
15+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
didiloo spune:
cris foarte interesante remediile gasite de tine.
stiu ca ghimbirul nu e recomandat in sarcina
15+
MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
bumblebee spune:
Cris, eu am facut tratament cu Capricon cu mugur de brad si propolis, care actioneaza ca un antiinflamator natural al aparatului genital, dar actioneaza si pe partea hemoroidala, numai ca na, ii am de la 14 ani, nu-mi mai bat capul, numai sa nu-mi puna probleme mari, ca in rest oricum am suficiente fibre in alimentatie.
Alina
17+ cu 
gargarita
btz_ovi spune:
Fetelor,eu sincer nu ma abtin de la fāsuri si gaze pe gura.Nanul meu se abtinea mereu si s-a imbolnavit din cauza lor,asa ca eu le scot mereu ![]()
19+
Viitoare mamica fericita
My Baby
Cris2010 spune:
| citat din mesajul lui didiloo cris foarte interesante remediile gasite de tine. stiu ca ghimbirul nu e recomandat in sarcina 15+MTHFR C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot |
Nu stiu ce sa mai zic... Parerile sunt impartite. Eu stiam ca se bea in sarcina ceai de ghimbir pt a scapa de greturi

Cris
19+ cu
puiutz_mic spune:
Cris, saru'mana pentru lista de leacuri!!! Cred ca in situatia de fata cel mai usor e sa apelez la feliile de cartofi..
Mi-a facut sotul masaj dar nu prea m-a ajutat.. mi-a trecut durerea la ceafa, dar la tample nu.
Am pus o compresa cu apa calda si parca m-a mai lasat un pic...
De ceaiul de ghimbir si eu stiam ca e recomandat in sarcina contra greturilor. Eu chiar am luat pastile cu ghimbir dar mare ajutor nu am primit de la ele.
Multumesc inca o data pentru sfaturi! 
Elena
15+