Fibrom uterin (27)
Raspunsuri - Pagina 12

cristela spune:
Buna fetelor!
Lyly, felicitari pentru decizie, si eu zic sa faci analizele din timp, dar mergi dinainte de a le face la Albu, am doua prietene carora Albu le-a recomandat FIV-ul si are o lista intreaga de analize pe care ti le da sa le faci, pe unele ti le recomanda sa le faci la anumiti tehnicieni/laboranti (sau cum s-or aia de la laboratoare). Eu zic sa mergi mai intai la ei, sa-i spui toata povestea legata de incercarile tale si sa-ti dea el analizele si recomandarile necesare. Am inteles ca este un doctor calm, rabdator si care explica bine totul.
De Cryss nu stiti nimic?
http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

cristela spune:
Cat despre mine, vesti nu asa de bune. Nu mi-am imaginat ca o sa am atat de curand in sarcina probleme de la fibroame si in niciun caz dureri asa de mari. La mine au inceput de vineri, pana seara ajunsesem efectiv sa plang de durere, n-am avut in viata mea dureri atat de graznice, n-au cedat nici la a 4-a pastila de no-spa forte de 80 mg, am ajuns sa fiu internata sambata pentru iminenta de avort. Durerile au cedat cat de cat abia dupa al doilea rand de perfuzii.Bine, nu de tot, ca inca mai ma doare la orice miscare cat de usoara, cand ma ridic etc, desi iau in continuare si no-spa si scobutil supozitoare si arefam. Groaznic. Nici n-am curaj sa ma gandesc la ce va mai fi, daca am inceput de acum de la 12 saptamani cu asa dureri. In fine, sper ca macar bebe sa fie bine, miercuri merg la eco de 12 saptamani si dublu test.
Sincer, la ce dureri am avut, mai ales ca doctorul m-a avertizat ca o sa mai am, plus ca fibroamele actuale vor mai creste si vor mai aparea si altele, eu una as recomanda totusi sarcina pe un uter curat, adica ma gandesc ca poate ar fi fost mai bine sa fac operatia, sa scap de fibroame. Sincer nu pot descrie prin ce dureri am trecut si n-am puterea sa ma gandesc cum voi trece din nou prin asa ceva....

lyly_mar spune:
Cristela,imi pare rau ca te-au luat durerile asa......din vreme.Este ideal sa ai uteru curat inainte de operatie.......dar acum tb sa speri ca or sa treaca.Parca Cryss zicea ca lua si altceva pentru durere.Incearca sa te odihnesti mai mult,poate iti iei si concediu.
Azi ma duc si la Puia ca iar pleaca in strainataturi ,sa vad ce zice de operatie.
Probabil ca Albu o sa-mi dea toate analizele de facut,oricum am o lista de la ML cu analizele pt FIV.O sa vad ce zice.fetele

Ninia81 spune:
Cristela, mi s-a facut pielea de gaina cand am citit mesajul tau. Nu mi-am imaginat ca sunt dureri insuportabile. Deja imi e frica sa ma gandesc...Doamne ajuta sa fie bine bebe si sa mai treaca durerile astea nenorocite.
Lyly, te asteptam cu vesti de la Puia si Doamne ajuta sa fie bine cu FIV-ul. Nu te-ai gandit sa il faci in Ungaria?
Visul nostru

lyly_mar spune:
Ba da,m-am gandit.Dar este ideea de drum si de limba
Engleza mea nu este asa de buna sa pot discuta despre FIV cu dr.Engleza mea este mai de shopping si de restaurant,asa mai de concediu
Citat: |
citat din mesajul lui Ninia81 Cristela, ![]() Lyly, te asteptam cu vesti de la Puia si Doamne ajuta sa fie bine cu FIV-ul. Nu te-ai gandit sa il faci in Ungaria? ![]() Visul nostru ![]() |

lyly_mar spune:
Am venit de la dr Puia,raportez:zona s-a mai dezumflat ca a putut sa imi faca controlul.Mi-a zis sa dau in continuare cu carpicon-crema si sa iau si supozitor,tot carpicon si sa iau si vit E.Si din luna mai sa iau duphaston.Dupa 15 aug la control si sa fac iar HSG,ca dupa operatie exista riscul de aderente si sa ne pregatim de FIV ca am o varsta.
Si a mai zis ca,dupa 4 luni de la operatie (din iunie) sa incerc cu naturalul,ca pot sa incerc....pana in sept cand zice el sa fac FIV.
Aaaa si sa ma duc la mare,la soare .....eu, care nu ma omor cu marea si merg mai mult la munte
Chiar nu prea inteleg de ce zice sa fac doar 4 luni pauza si pe urma sa incercca mai toti dr zic sa se fac pauza mai mult,ca sa se refaca peretele uterin........
pupici la toate fetele

Ninia81 spune:
Lyly, pai e un prilej bun sa iti faci planuri pt vacanta la mare si poate cu ajutorul lui Dumnezeu vine si bebelusul. Daca medicul zice ca dupa 4 luni poti, atunci asa e...
Visul nostru

aschiutza spune:
Cristela,
. Si eu am avut dureri in acelasi timp de nerv sciatic si de la fibrom, amindoua in partea dreapta, de nu mai stiam ce sa fac de durere. Mie nu mi-a dat doctorul decit concediu medical, nu am ajuns la spital, deci durerile mele nu au fost asa de tare ca ale tale.
Stai cit mai mult intinsa, nu te apuca sa faci curat (sau ca mine de periat covorul ), nu trage nimic, fa cum te simti tu mai bine (unii se simt mai bine sa nu se miste mai deloc, altii dimpotriva sa faca miscare usoara). Mie doctorul mi-a spus ca al meu fibrom nu creste in mod continuu, ci in salturi si de aceea am perioade cu dureri. Asa ca sper ca si la tine sa fie cel mult din cind in cind Ai grija cit mai multa de tine!!!
------------------
Still looking for pieces of heaven...

mayaione spune:
Cristela si eu am avut dureri, nu asa puternice, s-au calmat acum. La mine insa exista riscul sa nu se ridice placenta din cauza fibromului, se afla pe aceeasi parte cu el bb, pe peretele anterior al uterului. Asa ca pana la 24 de saptamani stau in niste emotii f mari. Insa fibromul a stagnat nu a crescut deloc, chiar are mai putin 3,12 cm. Sper sa ramana asa, dar tot incomodeaza placenta. Imi pare asa de rau ca dr nu a vazut fibromul inainte sa raman, macar il tratam, il operam faceam ceva decat sa ajung in situatia asta.

cristela spune:
Buna fetelor!
Eu n-am putut intra ieri, am stat acasa, mi-am luat o zi de concediu de odihna si am avut probleme cu internetul.
Dupa-amiaza am fost la eco de 12 saptamani si din fericire este in regula pentru moment sarcina, bebe este in grafic, dezvoltat normal pentru varsta sarcinii. Este o problema si la mine cu placenta partial inserata peste unul din fibroamele intramurale pe care le am, dar asta e, nu pot decat sa fiu pozitiva. Azi dimineata am facut si recoltarea de sange pentru dublu test.
Nu stiu daca faptul ca eco era 4D si aparat mai performant sau ca ecografista era mai experimentata a ajutat cu ceva, dar mie mi-a zis deja doctorita de la eco ca din ce vede ea o sa avem un baietel, chiar daca e devreme sa fie 100% sigura de sex. I-a facut si poza intre picioare, cum statea cu funduletul in sus si ne-a dat si CD cu 2 filmulete si cateva pozici de la eco, am mai analizat si noi bebele acasa.
Din fericire, durerile m-au mai lasat, chiar daca continuu sa iau no-spa si supozitoare cu scobutil, doctorul a zis ca daca nu ma lasa pe viitor imi va da si niste antiinflamatoare, dar abia dupa ce trec de primul trimestru si toate organele sunt dezvoltate.
Mayaione, te inteleg perfect cu stresul, si la mine fibromul intramural peste care e partial inserata placenta poate pune probleme bebelusului. Doctorul mi-a zis ca va fi un grad de risc, pana creste uterul suficient de mult si se ridica bebele si placenta. Nu putem spera decat ca totusi va fi bine.
Eu am fost chiar incurajata de ginecologi sa am o sarcina cu fibroamele asa, nu sa fac operatie, dar sincer daca as fi fost pe deplin constienta de atatea probleme si riscuri si stres si dureri in sarcina din cauza lor mai degraba as fi ales sa fac operatia. Mi se pare totusi ca s-au minimalizat aceste aspecte si s-a insistat mai mult pe riscurile operatiei la mine. Asa tratamente naturiste si acupunctura am facut, dar fara efect asupra fibroamelor. Of, sper doar sa fie bine!
Doamne ajuta pentru toata lumea!