Fibrom uterin (27)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Cristela, . Si eu am avut dureri in acelasi timp de nerv sciatic si de la fibrom, amindoua in partea dreapta, de nu mai stiam ce sa fac de durere. Mie nu mi-a dat doctorul decit concediu medical, nu am ajuns la spital, deci durerile mele nu au fost asa de tare ca ale tale.

Stai cit mai mult intinsa, nu te apuca sa faci curat (sau ca mine de periat covorul ), nu trage nimic, fa cum te simti tu mai bine (unii se simt mai bine sa nu se miste mai deloc, altii dimpotriva sa faca miscare usoara). Mie doctorul mi-a spus ca al meu fibrom nu creste in mod continuu, ci in salturi si de aceea am perioade cu dureri. Asa ca sper ca si la tine sa fie cel mult din cind in cind Ai grija cit mai multa de tine!!!

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Din pacate nu puteam sa stau intinsa deloc, cel mai tare ma durea cand stateam intinsa, culmea, nu era nicio pozitie in care sa pot sta culcata si nu puteam dormi deloc de durere.

Nu fac treaba deloc in casa, nici mancare nu fac, imi aduce soacra, mama, face sotul.

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Hello fetelor

Fanta, ne bucuram ca ai mai intrat pe aici, pe prima lista esti inca trecuta la gravidute Sa iti traiasca si sa va bucurati de el! Maine-poimaine o sa facem si noi 2 ani, prin august!

Cristela, imi pare tare rau ca a trebuit sa faci fata unor dureri care te-au luat cam din vreme, dar gandeste pozitiv si ai sa vezi ca totul va fi bine pana la urma! Am vazut fete care au locuit efectiv in spital ca sa duca sarcina la capat si tot nu concepeau ca nu reusesc, asa ca se poate si mai rau, dar tu trebuie sa fii tare pentru bb! Si nu iti mai face ganduri ca ar fi fost mai bine sa te operezi si pe urma bb, n-ai fi avut nicio garantie in niciuna din situatii, stii bine ca eu una am incercat 9 ani sa scap de ele, nu concepeam sa raman insarcinata cu asa colectie de fibroame de toate tipurile , am facut si Diphereline pre-operator si tot nu m-a mai putut opera dupa, ce sa imi scoata...tot uterul? Si apropo, nu stiu daca v-am spus, eu personal am simtit ca e bine sa renunt efectiv la job din luna a 4-a ( nu mi-a fost usor, multi mi-au spus ca sint nebuna sa renunt la asa job, ambasada, pozitie buna, bine platit,etc dar uneori trebuie sa facem si sacrificii) si bine am facut, fara stres, stat intinsa in pat, dormit cat incape, gandit pozitiv, tot timpul eram fericita aparent fara motiv, asa ma trezeam si pe urma realizam ca am un bb in burtica si uite asa am dus sarcina pana la capt, fara dureri, o singura data am luat NOSPA...altadata pe la 7-8 luni mi s-a parut ca nu mai misca, nu mai sughita si m-am dus la cabinet la dr. la 11 noaptea , alarma falsa, cred ca era doar putin puturos... In fine, nu iti spun sa renunti la job cum am facut eu, dar ar trebui sa te rasfeti cu niste concedii medicale mai lungi . Iti tin pumnii sa fie totul bine!

Lyly, chiar ma gandeam ca ar trebui sa incerci si FIV! eu una cand am inceput sa intru in joc, mi-am propus sa fac absolut tot ce este posibil si sa nu imi para rau mai tarziu, am avut doar noroc ca s-a intamplat natural cu un fibrom in zona istmica, gatul uterului Multa bafta!

Va pup pe toate , nu ma pot scrie, avem muci, sper sa nu facem si febra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Buna fetele,
Nu am mai ajuns azi la ML la Albu,pt ca am avut o revelatieM-am gandit ca ce sa imi spuna nenea dr dc ii arata analize mai vechi de 6 luni,alea hormonale erau din 2007,spermograma de peste 1 ansi restul erau povesti spuse de mine:tratamente,inseminari,fibromul meu,probemele soatei etc??!! Probabil imi datea lista cu analize pe care eu o aveam de la ML ,am gasit o asistenta draguta care mi-a explicat cu ce analize tb sa vin, ca cica lista aia ti-o da doctorul Asa ca m-am gandit sa incep sa fac analizele,ca aibe si dr ce sa analizeze,nu?
Cristela, bine ca bebe este in grafic!O sa treci tu peste dureri si probleme! Daca fetele au reusit,tb sa reusesti si tu!fata si baietelul din burtica!

Pupici la fete si Doamne ajuta ca burticile sa treaca cu bine peste problemele cu fibroame!
Ninia
Bluel
Aschutza
Mayaione

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Bluel, ca intotdeauna cu mesaje incurajatoare. Eu cred ca pe Cristela ai facut-o sa se simta mult mai bine!

Lyly, e foarte bine ca faci analizele inainte de a merge la medic. Ce analize faci? Spermograma sotului si hormonalele tale? Succes sa iasa totul bine.

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lyly_mar spune:

Draguta fetita,eu vreau sa fac analizele care sunt solicitate pt FIV,am lista de ML,inclusiv hormonale si spermograma.

Citat:
citat din mesajul lui Ninia81

Bluel, ca intotdeauna cu mesaje incurajatoare. Eu cred ca pe Cristela ai facut-o sa se simta mult mai bine!

Lyly, e foarte bine ca faci analizele inainte de a merge la medic. Ce analize faci? Spermograma sotului si hormonalele tale? Succes sa iasa totul bine.

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristela spune:

Buna fetelor!

Deocamdata ma simt mai bine, durerile au mai cedat.

Bluel, as vrea eu sa fie asa usor. Mie medicul de familie nu-mi da medical decat daca sunt pe moarte, exagerez, dar cam asta e situatia, am avut vreo 3 zile de concediu medical in vreo 7 ani de cand sunt inscrisa la el, si am trecut prin ceva raceli, inflamari de amigdale etc. Iar ginecologul meu e la privat si nu poate sa-mi dea medical, decat scrisoare medicala pentru medicul de familie sa-mi dea el. Iar eu nu sunt din Bucuresti si nu stiu cine stie ce medici pe aici, nici descurcareata nu prea sunt, sotul e si mai molau. Iar eu sincer nu-mi permit sa renunt la serviciu, asta este.

Iar durerile nu au nicio legatura cu serviciul, eu no-spa am luat 3 pastile pe zi de cand am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv, de atunci am avut dureri, apoi au cedat, dar ca atunci cand am fost internata nu mi-am putut imagina ca exista dureri...si in acele momente nu prea concepi ca poti avea o sarcina sau un copil care sa se nasca normal, indopandu-te cu pastile. Crede-ma ca daca n-a fost nevoie sa iei decat o pastila de no-spa toata sarcina nu poti sa-ti dai seama de ce gen de dureri vorbesc.
Iar eu sunt genul care rezista la durere, n-am avut dureri menstruale cat sa iau pastile, nici la dureri de cap sau altceva nu prea luam, dar acum nu rezist fara. Si nu stiu cat de bine ii fac copilului, ca abia sunt in primul trimestru.
Dar asta este, merg inainte.

http://lbdf.lilypie.com/ks7bp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Cristela, tocmai de aia am renuntat si eu la serviciu, sa imi fie mai usor, ca sa nu mai stau sa ma rog de medicul ginecolog sa imi dea recomandare toata ziua catre medicul de familie pentru un concediu medical /risc de sarcina in fiecare luna; nici eu in 10 ani de zile nu am avut absolut niciodata concediu medical, nici nu se permite asa ceva la japonezi doctorul de familie m-a vazut la fata doar in perioada sarcinii, ca ma chema in fiecare luna sa ma controleze si sa imi faca analizele necesare sarcinii. Pe de alta parte, iti dai seama, ca nu e usor sa faci fata cheltuielilor avand doar un salariu si un copil (nu realizezi ce costuri exista cand ai un copil si cand vrei tot ce e mai bun pt. el), dar n-am avut de ales, ma sacrific temporar pentru copilul meu; eu sint o persoana care se poate acomoda si cu o viata in stil mare asa cum aveam inainte de sarcina, iesiri, calatorii, etc, dar si cu o viata mai "domestica" si cu mai putini bani ca acum, asta este, ma consolez ca e o perioada temporara, macar pana face Bubu 2 ani si ...Chiar daca, in general, sunt o persoana optimista, sa nu credeti ca fac fata tot timpul stilului de viata de acum (cand iesirile se limiteaza la parc iar calatoriile exotice la coafor/cosmetica o data pe luna ), plang, ma descarc si a doua zi o iau de la capat, ma uit in ochii coplilului meu si ma ridic, ce sa fac? Oricum, in momentul asta nu prea as face fata si unui copil si unui serviciu, fara ajutor....asa ca abia, dupa ce voi hotari ce voi face eu (pt ca nici nu mai vreau un serviciu atat de solicitant, ma gandesc sa ma apuc de ceva pe cont propriu, numai ca nu este momentul potrivit si fara fonduri considerabile, cam greu), abia atunci voi stii ce fac cu copilul, gradinita sau bona. O sa vezi, probleme vor fi tot timpul, se spune, "copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari" . Dar pana atunci, ne rugam sa iti fie bine, sa iti mai cedeze durerile (iti dai seama cum or fi durerile nasterii? eu ma bucur ca nu le-am experimentat ) si nu uita ca pana la urma e DREPTUL TAU la concediu medical pt. risc de sarcina, o sa vezi despre ce vorbesc cand vei fi cu burtica mare si abia te tarasti... Multi pupici pt. bb sa stea cumintel acolo in burtica! Mie doctorul meu mi-a spus ca nu exista niciun risc de la NOSPA, iar sora mea, fara sa stie, a luat antibiotice puternice in timpul conceptiei si copilul s-a nascut absolut normal, acum cred ca mai depinde de organism si de ...soarta.

In concluzie, fetelor, nu uitati ca un copil nu inseamna numai conceptia si perioada sarcinii, dar sigur ca voi acum sinteti in aceste etape si va doresc sa treceti de ele cu bine!

Va pup pe toate

Apropo, nor de cenusa vulcanica ne mai trebuia acum

Mergi la inceput

Neata dragelor! O duminica frumoasa sa aveti!

Cristela, ma bucur ca au mai cedat durerile.Doamne ajuta in continuare! Va trece repde timpul si maine, poimaine facem galerie pt nastere!

Bluel,mamica iubitoare si Bubu mic! Intotdeauna imi plac mesajele tale! Esti o luptatoare si asta imi place la maxim!

Visul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cristela, si eu am stat deja 5 saptamini in total acasa pe motiv de boala. Aici e mai usor, pt ca se poate da de orcie doctor te trateaza, nu numai de cel de familie. Dar eu cred ca doctorul tau de familie nu are nici un drept sa nu iti dea concediu (daca refuza eu fie l-as schimba fie l-as ameninta cu datul in judecata daca se intimpla ceva cu bebe), daca ginecologul tau recomanda pe motiv de "risc de sarcina" unul. Vorbeste cu ginecologul tau sa iti dea o scrisoare cit mai categorica. Pe mine m-a ajutat sa stau la patut frumos intinsa, miscarea si stresul de la servici nu m-ar fii ajutat prea tare! Daca ai un serviciu cu stres de orice fel, psihic, fizic, iti maninca din fortele de care ai nevoie pt bebe!

Bluel, stiu ca si eu ma voi boci de singuratate in concediu de crestere, asta e, nu le poti avea pe toate. Dar nici eu nu ma vad in stare sa am si copil mic si servici - nici eu nu pot avea ajutor din partea familiei prea mult.

Ninia, si tie o duminica frumoasa. La noi cica in fine vine primavara - sa vedem cit de data asta!

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Hey! Ce mai faceti dragelor? Nu mai ziceti nimic?
Gravidutelor ia veniti voi la raport! Cum sunteti?

Visul nostru

Mergi la inceput