Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (36)
Raspunsuri - Pagina 3
Otiliav spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CarmenAlbu Otilia noi avem de la serviciu o asigurare privata de familie care acopera tot in toata lumea mai putin operatiile estetice daca ele nu sunt necesare! Chiar si lucrari dentare de prima calitate, stiu de la sot ca rata lunara platita de firma nu este mare nu stiu daca se considera publicitate eu scriu si rog moderatorii sa stearga daca este asa este , axa, intereseaza-te pentru ca noi fiind expati putem opta pentru asta in locul contributiilor normale la stat (oricum semnificative) ! Stiu ca la ei cel mai scump pachet care cuprinde absolut toate bolile si cele genetice, hiv, toate formle de cancer, accidente si transplanturi oriunde in lume , transferuri in conditii speciale pentru o familie de 5 membri costa 600 pe luna dar asta e cea mai scumpa! Depinde si de locul vostru de munca si ce accepta ei! http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png Doamne Ajuta-ne!!! 17+ cu |
Carmen, nu-mi fac sperante ca aici mi-ar scade cineva din taxe pentru ca sanatatea nu e taxata separat ci sunt toate la gramada, eu dau cam 30% impozit si nu platesc mai nimic in sarcina, nasterea e inclusa. Tot prin firma e cel mai bine, s-a propus dar se taragane treaba.
Nu stiu daca fetele sunt interesate dar eu te rog sa-mi scrii la cine aveti asigurarea privata, poate au filiala si in Norvegia.
Din pacate, sotul meu nu are servici asa ca in caz de nevoie avem o singura optiune, sistemul norvegian.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
Cris2010 spune:
citat din mesajul lui bumblebee Shery, bunica-mea l-a nascut pe tatal meu cu fundu-nainte. Si cu toate astea spunea ca tine minte mai bine o durere de masea decat durerea de atunci... dar ce sa-mi zica saraca, trebuia sa-si incurajeze nepoata fricoasa. Eu de la celelalte sarcini am interogat toate femeile despre desfasurarea nasterii si mie cel mai frica mi-a fost de ideea de epiziotomie, parerea unanima e ca atunci nu simti nimic, abia dupa... Alina 17+ cu gargarita |
Asa am auzit si eu de epiziotomie.
Cris 19+ cu
Lia73 spune:
referitor la epiziotomie
si pe mine m-a taiat
am simtit ca taie dar nu m-a durut
prob din cauza adrenalinei
nush sa zic
dupa aceea cand m-a cusut ce-i drept ca ma ustura
+17 Asteptarea este tare grea dar rasplata va fi pe masura!! pozulici
paunita
Otiliav spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Cris2010
Asa am auzit si eu de epiziotomie. Cris 19+ cu |
Hai ca va dau alta tema de gandire .
Eu a doua zi dupa nastere. Sun sotul si-i spun ca m-am chiorat eu bine si epiziotomia e infima (1,5 cm) nu ma doare deloc, am apasat eu. Problema mea era ce ma doare cand stau jos, ce puii mei simt nasol. La care sotul imi zice degajat "pai vezi draga ca te-ai ales cu doi H proaspeti"(v-am zis ca s-a uitat fara jena la toata operatiunea nascutul ). Iar eu habar nu aveam ce sunt, cum arata, cum se trateaza, m-am dus la farmacia spitalului sa iau o crema si ma intreaba sunt in interior sau exterior, eu dadeam din umeri . In fine, am scapat si de urati in 2 saptamani.
Dar epiziotomia tot nu m-a durut.
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)
racusor2010 spune:
am scris....de s-a dus in capitolul precedent :)
ufff, am terminat de citit ;)
Sheri, ce burtica frumoasa!!! si printesa e o minune! sa va traiasca! si ce fain sa stai la curte.....noi nu ne incumetam :(
bumbleeblee ce m-am distrat :)) i-am trimis si sotului primul banc, cel cu miracolul daca seamana cu el
nu mai vorbiti de dureri la nastere, ca mi se face frica si eu incerc sa ma imbarbatez sa nasc natural daca se poate!!
Carmen welcome back! :) felicitari pentru noua saptamana
Bulina 20+ cu
Bulina 20+ cu
CarmenAlbu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Otiliav
Carmen, nu-mi fac sperante ca aici mi-ar scade cineva din taxe pentru ca sanatatea nu e taxata separat ci sunt toate la gramada, eu dau cam 30% impozit si nu platesc mai nimic in sarcina, nasterea e inclusa. Tot prin firma e cel mai bine, s-a propus dar se taragane treaba. Nu stiu daca fetele sunt interesate dar eu te rog sa-mi scrii la cine aveti asigurarea privata, poate au filiala si in Norvegia. Din pacate, sotul meu nu are servici asa ca in caz de nevoie avem o singura optiune, sistemul norvegian. Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) |
Uite aici noi avem prin AIG europe AEGES aig global expat solution filiala din belgia si o folosesc peste tot , iti dau 2 carduri, unul de identitate asigurata unul de nevoi medicale, ai optiunea de a asigura intre 50 % si 100 %, la noi in general dam cardul la receptia spitalului il copiaza si returneaza! Nu am avut probleme cu ei, si suntem multumiti, daca reusesti la serviciu ce bine ar fi, pacat ca sistemul nu permite la voi, daca esti angajata la o multinationala vezi ca s-ar putea, la noi este cazul!
Daca iti da jobul asigurarea mergi pe cea completa ca ei platesc altfel, si poate au posibilitatea sa nu mai contribuie la fondul public, chiar daca iti deduc tie si banii aia merg acolo! Ai acces si in sistemul public de sanatate cu asigurarea asta, in Romania nu conteaza oricum ca se merge pe tanti spaga inca!Si aici dealtfel , si oricum Europa centrala si de Est nu e pregatita sa ofere servicii de cea mai buna calitate contra cost, se tine seama numai de profit!Aici spre exemplu la nastere la stat se da spaga minim 500 euro si daca vrei si rezerva atunci se dubleaza, iar daca miroase ceva cash urca s.a.m.d.!
Cumnata mea a nascut in Spania la privat si a iesit copilul albastru , nu aveau neonatologie, l-au chemat pe tata i-au dat copilul si l-au trimis cu un taxi la un spital cu neonatologie! Noroc ca erau taxiuri in zona!!!!!
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png
Doamne Ajuta-ne!!!
17+ cu
beluistef spune:
tare fain pps.-ul ala...
Elena, 20+ cu
Si mamica de Luisa ( 23.07.2005)& Beatrice ( 02.06.2003)
Cris2010 spune:
Cumnata mea a nascut in Spania la privat si a iesit copilul albastru , nu aveau neonatologie, l-au chemat pe tata i-au dat copilul si l-au trimis cu un taxi la un spital cu neonatologie! Noroc ca erau taxiuri in zona!!!!! http://tickers.baby-gaga.com/p/dev215pr_.png Doamne Ajuta-ne!!! 17+ cu |
Deci, si la spitalele private e cu dus si-ntors.
Cris 19+ cu