Fulguleti de nov-dec 2006 (228)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madana spune:

Buna ziua mamici si fulguletzi.

Sunt si eu o mamica de fulguletz de dec. 2006 dar nu am mai scris de muuult timp si nici la citire nu mi-am mai facut temele. Dar stiu ca mamicile de fulguletzi sunt ingaduitoare si poate n-o sa fiu pusa la colt.

Bia mea a crescut acum si se descurca de minune la gradinitza iar acasa se joaca mereu cu ... surioara ei de doar 7 luni Ana-Maria.

Suntem toti bine sanatosi si voiosi

Sper ca si restul fulguletzilor sunt sanatoshi

As fi vrut sa intreb mamicile care au avut nenorocul de a fi nevoite sa interneze copilul in spital(sper ca nu multe), ce parere aveti de faptul ca nimeni nu spune mamei ce are copilul si care este tratamentul care i se administreaza. Am evitat pe cat posibil spitalul dar cand s-a nascut Maria a plecat acasa cu mici cadouri de la maternitate asa ca am fost nevoiti sa incercam sa returnam aceste cadouri internendu-ne cand ea avea doar 10 zile. Si acolo daca vroiai sa afli ceva trebuia sa faci investigatii seriase demne de "Dosarele X". Am crezut ca acest lucru se intampla doar la spitalul respectiv dar aflu ca de fapt e o practica general aplicata si in toate spitalele cu sectii de pediatrie se merge pe ideea ca parintii nu merita sa afle diagnosticul. Replica asistentelor laintrebarea" ce-i dati copilului meu" este "Intrebati doctorul". Iar doctorul iti spune sec ca nu e obligat sa-ti spuna si ca ai semnat la internare ca esti de acord cu toate investigatiile si tratamentelee necesare.

Poate s-a mai discutat pe acest topic si in acest acz imi cer scuze si va rog doar sa-mi spuneti unde pot sa citesc.

Va pupam dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

I-am luat-o Lacramioarei inainte si va ofer o cafea aburinda, aburinda.. insotita de croissante cu ciucalata.

Dar inainte de asta sa ne delectam cu un mic dejun copios.. o omleta cu multe rosii si-un pahar urias de suc de portocale proaspat stors... yamy, yamy.

..timpul sterge totul, dar focul naste foc (Iris)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Ruxandra, sarumana pentru .... chiar am nevoie, ca pe la ora 4 Stefy a inceput sa tuseasca urat, tuse iritativa..... Azi pediatru scrie pe noi.... doar ca e dupa amiaza....

Madana, eu am avut nenorocul sa ajung de mai multe ori la spital, dar mereu mi s-a spus ce i se administreaza.... de obicei, ca m acelasi raspuns am primit de la asistente.... nu de la toate, de la unele, dar medicul mi-a raspuns mereu la intrebari.... Acum depinde si peste ce fel de om dai.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Acs, M are zile cand maraie.. de fapt trage de timp si la temele date. Nu ca nu le-ar face.. ca nu s-ar duce cu ele nefacute (i-am propus ).. da se joaca si eu nu am mereu nervii potriviti. In plus noi facem extrem de putin.. mai mult la citit ca ne-a spus si invatatorul ca acasa tb sa ne axam pe citit. Sfatul lui a fost sa citeasca orice.. ca-s reclame de pe strada sau ingredientele de pe produse. Carti citeste cu mine.. asa singurel, de bunavoie, a inceput cu revistele gen Spiderman. Dar nu ma plang.. nu-i usor sa inveti sa citesti/scrii concomitent in doua limbi.. cu reguli care se bat cap in cap si in limba cealalta este exact pe dos si. Norocul lui ca nu realizeaza ce i se intampla .. oricum potential si capacitatea la aceasta varsta sunt fantastice.

Raluca_u ce mica femeie este deja Adina.
Ma bucur mult ca Stefan este ok acum cu urechiusile.. ptiu, ptiu.

Saryta, si G s-a mai pland o vreme de dureri de picioare.. n-am considerat ca este ceva serios. Pentru ca, nu stiu cum , durerile astea apareau tocmai la tanc sa-l salveze de un strans de jucarii, de-o mustruluiala, etc.

Madana, in primul rand sa-ti traiasca fetitele.
In al 2lea rand.. imi pare rau de experienta avuta, dar nu este deloc in regula. Cum adica sa ii aplice copilului tau un tratament si sa nu iti explice ce fac. Semnatura aceea nu acopera cu siguranta asa ceva. Nu numai ca tu, ca reprezentant legal al copilului tau, tb sa fi informata, dar puteai sa si refuzi tratamentul, sa ceri o alta parere, etc.

Pe scurt, uite aici niste paragrafe din Legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului, Monitorul Oficial nr. 51 din 29.01.2003:

Art. 6.
Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.

Art. 13.
Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

Cat despre ar fi practica generala.. io personal nu m-am intalnit cu asa ceva. De curiozitate, despre ce spital este vorba?

Lacramioara, sanatate lui Stefy.

Mergi la inceput

buna mamici,

multumesc pt raspunsuri.

Ruxandra multumesc pentru informatie. Mie mi s-a intamplat in Grigore Alexandrescu in august anu' trecut. Cu o zi inainte de plecare (dupa ce incercasem inclusiv prin medicul de familie al Mariei sa aflu ce are copilul) mi s-a spus in cuvinte ff putine cam ce credeau ei ca a fost. Eram de 7 zile in spital. Tratamentul exact l-am vazut in foaia de externare. Dar sora mea a patit-o cu nepotica mea la Matei Bals acum o saptamana. Chiar sora mea a avut in salon o mamica care a facut tam tam mare in spital pentru ca nu-i spunea nimeni de ce i se ia inca o data sange copilului ei pentru analize. Si cu tot tam tamul tot nu i-a spus nici doctorul. Cand mi-a spus sora'mea nu-mi venea sa cred. Si sa nu mai spun faptul ca atunci cand ii era administrat tratamentul nepotelei mele dozele veneau deja in siringi sau, daca era praf, impaturita in hartie fara a fi specificat decat nr. salonului, patul si ora. Sora mea a incarcat sa traga cu ochiul in fisa, cand asistenta o adusese pt. vizita si i s-a spus ca nu are voie sa se uite ???? Sora mea e o pers. f calma ca alta cred ca ar fi strans de gat asistentele alea.

Iulia-Stefy

Spuneam ieri ca suntem bine sanatosi si azi Mariuca tuseste putin. Of of

O zi buna mamici si fulguletzi

Mergi la inceput

Hai ca am citit si eu putin pe aici.

Dandusa si eu cu doua domnisoare uneori imi vine sa-mi iau campii dar, Slava Domnului, dorm bine amandoua noaptea si imi mai incarc bateriile pana dimineata. Dar uneori simt ... nu stiu cum sa spun , mai ales cand ii spun Biei sa nu se mai urce peste Maria si ea imi raspunde "dar e surioara mea, o iubesc". Tot ce pot sa spun e ca nu mai sunt asa exigenta cum eram cand era Bia de cateva luni, acum mai las uneori patul nefacut si ma fac ca nu vad toate jucariile insirate. A si nu gatesc, soacra ne ajuta la capitolul asta

Lizzy ce frumos vorbesti de baietii tai ... aproape ca'ntr-o poveste

Yagmur ma gandesc la tine si la Luca si va imbratisez.

Dianav Bia are 15 kg. Nu stiu inaltimea dar e destul de inaltuta, in comparatie cu fetitele din grupa ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

neatza... stiu ca nu m-ati mai auzit demult, dar m-am gandit ca acum am cateva momente libere sa va mai scriu de noi
suntem la munte, in franta la bonneval sur arc, la ski, pt 2 saptamani... si e de vis.... ne simtim super, vremea e absolut minunata, nametii sunt de 2 metri, iar soarele ne bronzeaza toata ziua
anul asta am pus-o prima data pe oana pe skiuri si a fost un succes total... e absolut inebunita, nu s-ar mai da jos din clapari, ar sta toata ziua pe partie... nu mai spun ca dupa 3 zile de stat pe skiuri - cu noi pana acum, nu la scoala de ski pt ca se vorbeste numai franceza si nu pricepe nimic, si prin urmare n-a vrut- skiaza deja singurica, adica coboara partia cap=coada, face viraje, franeaza, si urca singura cu teleskiul si se da jos de pe el... mie mi se pare de necrezut ce face ea, eu ma gandeam ca doar o punem pe skiuri sa se acomodeze cu ideea si sa alunece putin, in nici un caz nu ma gandem ca o sa stie sa skieze la 3 ani si 4 luni.... si are o siguranta pe ea de te lasa masca... si azi, pt prima data, i-am luat profesor de ski - numai pt ea, care vorbeste engleza si unul din noi pe langa ei cu traducerea ... pfuai, nu-mi vine sa cred ce bine s-au inteles si ce a reusit sa o invete femeia aia intr-o ora (adica a meritat toti banii, nu tocmai putini - 40 euro/ora)....nu mai zic ca tipa a crezut ca are 4 sau 5 ani? - cred ca daca stia dinainte ca are 3 ani nu venea.... ce mi-ar fi placut sa stie oana franceza, adica macar sa inteleaga, ca erau super faine grupele de la scoala de ski.... sa vezi o multime de piticoti cu mucii curgand si cu suzeta inca in gura (aici copiii au suzeta frecvent pe la 3-5 ani) , unii inca plangand, dar indarjindu-se sa skieze.... si imi place ca au astia aici niste metode fantastice de a-i invata skiul pe copiluti....
poate reusesc sa pun si niste poze/filmulete pe picasa sau pe facebook sa ne vedeti in actiune... poate mai pe seara, ca acum ma incurc f tare in apple-ul sotului, sunt convinsa ca ne dusmanim pe vecie, asa rau ne intelegem (eu cu laptopul)
in rest, ce sa va mai zic? ca o sa plec cu 5 kg in plus de aici dupa atatea branzeturi, vinuri, tarte, croissante, raclette, etc, etc? nu mai are sens, oricat as skia nu pot topi atatea calorii cate bag in mine
va pup pe toate, poate mai revin zilele astea sa va mai spun una-alta despre noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Citat:
citat din mesajul lui saryta

Neata ... am si eu o problema ... de vreo cateva luni Tony se trezeste noaptea cu dureri de genunchi sau o doare tot piciorul nici eu nu stiu ... pina acum o durea piciorul drept, iar acu se plange de cel stang.Dr de familie a zis ca ii cresc oasele, sa-i dau nurofen si sa o dau cu crema ... mai are cineva probleme de genul?
O data la 2 luni ii dau osteocare.
Sanatate tuturor.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(nov.'06)

sorry, nu am avut astfel de probleme. cel mare se plange frecvent ca-l doare burta :(

in schimb, imi amintesc ca pe mine ma dureau rau de tot picioarele in adolescenta, undeva intre 12 si 16 ani, cred. acelasi lucru i s-a spus mamei: dureri de crestere.
personal as face investigatii. biata de ea, in mijlocul noptii?! offf :(

Mergi la inceput

vai dia, ce-mi faci? visam deja cu ochii deschisi!! ma bucur nespus de experienta voastra. eram sigura ca oana e capabila de asta. sti bine ca ea mereu a fost precoce

madana, nu e normal sa nu sti ce are copilul. e varianta in care nici ei nu stiu sigur ce are, dar e ok sa estimeze, sa trateze, si vada cum decurge situatia si sa-i schimbe diagnosticul. noua ni s-a intamplat inclusiv asa, cand cel mic avea 7 saptamani, si dupa 5 zile de enteroviroza cu varsaturi i-au facut o analiza care a dovedit ca e cu totul altceva, stenoza pilorica si necesita operatie urgenta. totusi, informatii am primit desi nu erau nici medicii siguri pe diagnostic.

mereu mi s-a spus ce i se da, in spital. si daca omiteau sa-mi spuna, intrebam medicul sau asistenta si mereu mi s-a raspuns.
mentionam ca asta se intampla la cele 2 spitale de pediatrie in care am fost internata de (cam) multe ori, in tg.mures.
medicatia i se pregatea de regula in fata mea - antib injectabile de pilda, sau cortizonul intravenos.
uneori medicamente le duceam de acasa, asa am vrut eu. de pilda nurofenul (in spital aveau doar marcofen), humexul (aveau doar rhinatiol). desi erau aceeasi substanta, pe incercate stiam la care reacitoneaza mai bine si le duceam eu.
antibioticele nu, niciodata nu i-au lipsit.

la adulti am vazut si varianta seringi pregatite in salonul asistentelor - a fost tata internat.

gata istoricul ca rascolesc amintiri pe care vreau sa pot sa le uit intr-o buna zi, cah :(

sanatate fetelor tale, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ruxandra_sb

I-am luat-o Lacramioarei inainte si va ofer o cafea aburinda, aburinda.. insotita de croissante cu ciucalata.

Dar inainte de asta sa ne delectam cu un mic dejun copios.. o omleta cu multe rosii si-un pahar urias de suc de portocale proaspat stors... yamy, yamy.

termina ca-s la dieta!

DONIA!!!!!
cum stai cu targetul vs achievementul?

Mergi la inceput