Copila - au trecut anii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Incep sa raspund la mesaje acum.

Ramona, intr-un fel ai dreptate ... sunt constienta de asta. Daca stau sa ma gandesc la cele intamplate si mai ales la felul in care a sunat sa-si ceara repede scuze, e clar ca a fost santaj sentimental. reactia mea a surprins-o, asa ca m-a sunat "sa rezolve" situatia. Dar nu pot sa-i port pica pt asta pt ca o inteleg mult prea bine. Ce n-as fi dat sa fi putut si eu la varsta ei santaja pe cineva sentimental ... Eventual, asa cum spui, trebuie sa fiu atenta cum gestionez situatia. La partea cu banii ai dreptate: i-am dat bani cash cand a venit la mine pt ca are doar 7 euro pe saptamana ca bani de buzunar de la stat, apoi m-am gandit ca nu e bine sa o obisnuiesc asa si sa asocieze apoi vizitele la Sibylle = bani si m-am gandit ca e mai bine sa ma ajute cu ceva in schimbul banilor. Dar saptamana asta o sa-i explic ca mi-am schimbat parerea, avand in vedere faptul ca ea foloseste banii lichid pt a-si cumpara tigari si vin. Eventual sa facem o conventie si sa punem banii intr-un plic, iar la Craciun mergem sa-si ia un cadou. Asta doar daca accepta, evident. Daca nu accepta, nu facem nimic. :-)

Sibylle 36 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu stie nici ea cum sa reactioneze. Conteaza pe tine, poate prea mult. Dar tu o poti ajuta sa invete sa aiba incredere in puterile ei. Asta inseamna sa fii si dura citeodata. Dar a functionat de data asta, nu?
Succes cu bebe si o sa fie bine si cu Copila.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Mersi mult !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Sybille,
m-am gīndit ca poate ar ajuta daca te-ai comporta cu Copila asa, cum īncercam noi mamicile sa ne comportam cu copilul mai mare, cīnd apare bebe mic. Nu stiu cum e programul ei si daca nu e totusi prea mult pentru tine, dar daca e posibil, poate ar ajuta sa mergeti īmpreuna la cumparaturi, sa-i aleaga ea un mic cadou lui bebe. Si pe urma, eventual sa-i dai tu telefon si sa-i ceri ajutorul. rugīnd-o sa-ti cumpere de ex. un pachet de pampers, pe motiv ca esti slabita dupa nastere si nu poti sa iesi. Ideea e sa se simta implicata si responsabila. Avīnd sarcina importanta de a te ajuta pe tine si cu gīndul la bebe, poate nu-i va mai arde de vin alb si rosu. Si fumatul cade oricum, ca-i dauneaza bebelusului.
Ai grija de tine si de bebe, atīta timp cīt sunteti sanatosi, sunt sigura ca vei rezolva restul problemelor.
Cu drag,
Enn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hermelina spune:

Sibyl, stiu ca ai intentii bune si din pacate sunt putini oameni ca tine, dar totusiavand in vedere ca vei deveni mamica, eu te sfatuiesc sa te retragi din acest caz, pt ca iti poate face mult rau la un moment dat. Stiu un caz asemanator si pot sa spun ca lucrurile au luat o directie neasteptat de rea dupa nasterea copilului- persoana ajutata a devenit deosebit de invidioasa pe copil si la un moment dat violenta cu copilul. Nu vreau sa te superidar aceasta fata nu este stabila psihic, si nu sti la ce sa te astepti din partea ei. In nici un caz sa nu o lasi singura cu copilul, nici macar o secundaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Te roggggggggggg pt binele bebeului.
Multa sanatate si putere sa treci peste toate.

"Daruieste dragoste si vei fi binecuvantat cu dragoste"

Mergi la inceput

Hermelina, [ emoticon cu un arici infuriat ].

Nu pot sa ma retrag din acest caz, pt ca pt mine nu este un caz. Pe mine m-a invatat cineva ca nu trebuie sa-ti para niciodata rau daca ai facut un bine... eu chiar cred in lucrul asta. Copila nu locuieste cu mine, ne vedem din cand in cand, iar atitudinea mea fata de ea este de foarte buna prietena. Daca o sa simt vreodata un pericol sigur ca o sa iau distanta, dar deocamdata mi s-ar prea foarte trist si mult prea nedrept sa nu acord credit cuiva din cauza ca a avut niste necazuri ...

Sibylle 36 +
Pozele mele Poze noi

Pdit : acum am observat si semnatura ta ... se cam contrazice cu mesajul tau ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Esti asa o dragutza si te admir foarte mult pt ceea ce faci.
Sa-ti dea DD multa sanatate,putere si rabdare sa ai o nastere usoara si un bb frumos si sanatos.

Mergi la inceput

Lemoni, te rog eu nu ma admira, ca nu fac nimic iesit din comun. De admirat e cel ce salveaza vieti, ce face lucruri cu adevarat mari!

Sa mai raspund si la mesaje acum :

Noltic, nu e vorba de grija maternala, chiar daca seamana mult cu asta. Uite, azi mi-am dat seama ca asa mai aflu si eu cum e cu criza asta de la 16 ani, poate imi va folosi in viitor, nu ? Iar daca ea se afla acum pe un drum pe care nu stie INCA sa mearga, nu ma costa nimic sa o mai indrum din cand in cand. Nu-i poate face decat bine.

Sabina, poate totusi nu e geloasa... Nu cred ca sunt eu centrul preocuparilor ei ( azi mi-am dat seama si o sa va povestesc), dar vrea muuuulta atentie din partea celor din jur. PS : azi scriu aici cu zambetul pe buze si nu am mai luat-o in tragic.

Enn, cand zici de mine ca-s "tanara, frumoasa si cu inima de aur", incep sa cred ca-s Monica Columbeanu. Glumesc ! Mai ziceai de fumat : pai la mine acasa ea n-a fumat niciodata. si niciodata in prezenta noastra, chiar si Ronan s-a abtinut pe acelasi motiv : sa nu-i dam nas! Dar o mai luam la misto si-i ziceam :"stiu de ce te cam foiesti acum, dar ti-am zis ca nu-i bine sa fumezi !" Ei, sigur ca eu sunt constienta ca la adolescenti una le spui si ei uita in momentul urmator, dar ma rog, rolul meu nu e sa o incurajez sa fumeze ...

Sibylle 36 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Mazzel ( S.), stii de ce au adoptat-o ? Pt ca in Franta era la moda acu cativa ani adoptatul copiilor din Ro. Ei mai aveau copii si au mai facut si dupa adoptie, dar nah, dadea bine la imagine in sat ... de adevarata familie catolica. Chiar si acum la proces ei nu au spus ca regreta cele facute, ci s-au plans ca nimeni nu le mai vorbeste in sat, de cand s-a aflat ca fata e sub protectie judiciara.

Si mie tot de droguri mi-e frica, mai ales intr-un astfel de mediu. Si sa nu uitam ca in Franta unul din doi adolescenti fumeaza droguri usoare, e o realitate.

Stiu ca mai toti am facut minuni din astea in tinerete, unii am reusit sa o facem fara urmari urate, altii nu. Eu nu vreau sa faca parte din a doua categorie.

Betiana, mi-ai dat o idee foarte buna. Copila scrie f frumos, desi mai face greseli de ortografie ( nu sunt catastrofice) ... adica mai trebuie sa lucreze putin si la asta, insa exprimarea e f frumoasa. Am remarcat asta in scrisorile ei. Cand lucram la scoala ei si nu avea voie sa-mi vorbeasca, imi lasa biletzele ascunse in toaleta... zici ca eram Romeo si Julieta ( in sens naiv, evident ). Imi scria f frumos pt un copil de 12 ani despre viata ei si despre notele pe care le lua la scoala...

Sibylle 36 +
Pozele mele Poze noi

Mergi la inceput

Elise, e vorba exact despre ce spui tu: faza "rebela" de la 16 ani. Dar uite vezi ca ce povestesti tu despre tine s-a terminat in mod frumos ... pana la urma cel mai important e aluatul din care suntem facuti ... si gratzia cu care stim sa iesim din rahat ... instinctul de conservare, cum spui.

Mergi la inceput