Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

PEntru ultima oara inainte de culcare, intru din nou...

Fetelor, va rog dati-mi voie sa ma laud cu extraordinara reteta de Negresa cu banane, a iesit extraordinara, dupa cum spuneati si voi! Am postat aici poze: http://injoaca.wordpress.com/ ... vai, am mancat si eu si sotul ca spartii toata seara! A mers la fix dupa ciorbita de fasole boabe!

Sabina, reteta o gasesti in link, daca n-ai dat de ea, intre timp.

Ana, legat de clatitele cu banane, eu le fac simple, le ung cu crema de ciocolata (Finetti, Nutella etc.) si pun deasupra o cantitate generoasa de babane taiate felii, apoi le rulez normal... mi se pare cea mai simpla si gustoasa metoda de preparare.

Rocsy, am lasat o portie de fasole fiarta si pentru frecat, si-a pregatit-o sotul cum ii place lui... eu nu ma dau in vant dupa ea. Oricum, suntem pe aceeasi lungime de unda!

Alinettero, m-am trezit si eu cu intarziere... sotului si sa fiti mereu fericiti!

Sorana, multa sanatate lui Matei, sa creasca frumos si cuminte asa cum iti doresti si sa-ti aduca mereu numai bucurii!

Dienutza, las'ca vezi tu cand vei incepe diversificarea Evei si vei gati zilnic ceva! Cu cat drag o vei face...

Nati, Alinutza, aveti dreptate... si eu cred ca spalarea sanilor cu apa ar fi suficienta, de fapt, intre mesele zilei. Important e, cred eu, sa nu ramana lapte nespalat sau, daca sanii incep sa curga intre mese, in momentul alaptarii sa fie pielea curata, spalata de ceea ce a curs.

Mira, ai incercat sa te "energizezi" cu suc natural de citrice? La mine functioneaza bine, daca fac greseala sa beau seara nu mai inchid ochii ore intregi!

Ioana, te astept cu darg in vizita, numai sa ajungi tu la Cluj... promit sa-ti gatesc orice doresti!

Tigruta, felicitari si la mai mare! La fel tuturor mamicilor cu vesti bune de la eco!

Dragele mele depresive, daca nu ne trece starea asta in cateva zile, eu zic sa facem un club si sa inchiriem un psiholog, sa ne ridice moralul! Sau... sa dam iama inr-o cofetarie, si-asa zicea Mary ca dulcele face minuni pentru tonusul psihic... la mine functioneaza negresit!

Gata, ma duc la culcare... somn usor tuturor si vise placute!

Carla 29+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia

Blog de babies

www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

hello!

Carla, ai sa vezi ca o sa vin!

Vesti de la dr:
mi-a facut o scurta echo, Sabina e acum asezata transversal (la echo morfo era diagonal, cu capul inspre jos), placenta inca rezista;

O sa facem cezariana in jur de 20 Aprilie.

Pt bubite, sunt de la hormoni mare lucru nu avem ce sa le facem ca si tot ceva cu hidrocortizon, cu alte cuvinte nu am rezolvat....

O zi faina tuturor!

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Neata fetelor!
Vad ca fasolea boabe e in top! Ieri am cumparat si eu fasole ca s-o pregateasca mama maine!
"Vai, sarmana mama!" (reclama Pronto). Ea cu mana rupta imi face mie de ale gurii!
Am devorat aseara cu sotul tiramisu ala cu capsuni, el nu se mai oprea! L-a adus in pat cu tot cu tava, pana i-am atras atentia ca am mancat 2/3 din el si ca frumos ar fi sa lasam si pt azi ceva. La care el: "ah, da?"
Astept ziua de maine sa vedem bebelinu'!
Felicitari fetelor pt vestile bune de la eco!
Voi de unde ati cumparat camasi de alaptat?
Aseara am visat ca ma luptam la o expozitie de carucioare sa pun mana pe unu care sa-mi placa si nu reusisem. Un tatic luase modelul care mi-ar fi placut mult, dar studiindu-l cu atentie am observat ca nu avea roti de cauciuc, ci din plastic si asa ma bucuram ca-si luase teapa! (ce ti-e si cu capra vecinului si in somn ne bucuram de moartea ei!)

Ati vazut aseara cazul mamicii din Galati care a murit la o jumatate de ora dupa nastere? Cica de epuizare! Asa ma apucase un plans si niste ganduri negre.....

O zi frumoasa si cu soare fetelor!

22+

Mergi la inceput

Arturici- felicitari pt data nasterii!
Deci esti a 2-a dupa Sabina pana acum!
Laura o fi a 3-a?

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

Dragelor, revin la voi cu intrebarile pt cele care nasc la medlife!
E adevarat deci ca nu trebuie rezerveare la medlife si nu trrebuie dat avans?Doar hartia pe care am inteles ca trebuie sa o faca dr meu va fi rezervarea?De unde am garantia ca se gasesc rezerve??
In sapt 30 cand merg la anestezist, ce analize se fac???

Va multumesc si astept cu nerabdare rasp voastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui olivia_popa

Felicitari celor care au schimbta prefixul. Sarcina usoara in continuare.

deci,am zis ca revin cu comenzile:
panalonasi scurti,camasuta,camasuta 2 pe portocaliu,salpeta1,salopeta2 si incaltaminte

ma mai intereseaza ceva,dar inca astept...e o placere sa fac cumparaturile pentru el...inca nu ne=am hotarat,Mircea imi place mult si mie,Mihai nu stiu daca imi place.

va pup!!!

22+

Olivia, am intrat pe site-ul lunababymall, intru pe capitole (pantalonasi, camasi etc.), dar nu reusesc mai trec de prima pagina. Paginile 2, 3 etc. nu se mai deschid. Are site-ul o problema sau sunt eu ?

Diana, 26+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

OanaMar- de ce mergi la anestezist in saptamana 30?
de avans stiu ca e zero, ca platesti tot la plecare. Cu programatul nu stiu multe, ma gandesc ca o programare e logica, mai ales in cazul meu care trebuie sa nasc intr-un anumit interval orar dupa ce opresc Clexane!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Ioana eu am inteles despre carucioarele cu o singura roata in fata ca ar fi mai dificil de urcat / coborat trepre cu ele pt. ca se pierde echilibru daca lasi carutul doar pe o roata. Asa e?

Tigruta, felicitari pt baby-boy si pt numele frumos!

Deocamdata depresii nu am. Ba chiar simt ca am energie. Ca pe vremuri (adica inainte de a ramane insarcinata). Cred ca sarcina ma motiveaza. Cu somnul stau mai prost ca la 22 cel tarziu adorm invariabil.
De astazi intram si noi in ultimul trimestru. Eu uneori ma speriu ca s-a rupt apa si ma duc repede la baie sa verific. Cred ca este ceva mai mult ceva psihic pt ca in realitate nu este nimic ud cand verific.

Nico pune si aici reteta de tiramisu cu capsuni. Ma tenteaza si pe mine, dar cred ca o sa fac cu fructe de padure ca am facut o obsesie pentru tot ce e cu fructe de padure (inghetata, dulceta, croissante, placinte etc.).
Camasi de alaptat se gasesc la Obor la parter si am mai vazut la kiabi http://www.kiabi.com/maternite/pyjamas/132 . Nu stiu preturi pt ca nu mi-am luat inca. Dar poti sa iti iei si o camasa de noapte simpla cu nasturi in fata.

Ref concediu de maternitate de 20 sapt in UE, legislatie de la noi este OK pt ca se da concediu de crestere copii pana la 2 ani. In alte tari este mai scurt. Este adevarat ca se dau mai multi bani, dar uneori este de preferat sa stai langa copilul tau decat sa castigi mai mult.
Uite ce spune propunerea Parlamentului European: http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/014-69364-054-02-09-902-20100223IPR69363-23-02-2010-2010-false/default_en.htm

Uite cum e prin alte tari: http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave

Diana, 27+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

Neatza burtici!!
Mary da e permis in sarcina din cate stiu eu.Cauta un prospect pe net sau intreaba doctorul
Nico eu sunt din Galati si am sa nasc tot in "iadul" ala.Si eu am ramas impietrita la stirea asta si cu ochii in lacrimi, sunt socata ca in secolul asta inca se mai moare la nastere.Sunt recunoscuti medicii de aici...este si o vorba celebra:cel mai bun ginecolog din Galati este "acceleratul spre Bucuresti"
Arturici felicitari pentru vestile bune.Oau s-a si stabilit data nasterii, ce putin mai e!!!
Nana ma bucur ca ai mai castigat 2 mm, sa tot creasca pana la termen

22+RIANA & CLARA 06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaMar spune:

nu stiu de ce in sapt 30 merg la anestezist. cand am vizitat, asa mi-a zis dr neonato ca anestezistul va face un dosar sa fie pregatit in caz ca ma apuca mai devremee nasterea, sa aiba doasrul complet (ce dosar va fi ala, nu stiu...) dar cel mai bine cred ca ma va lamuri dr meu cand merg la el.

Mergi la inceput