Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (45)
Raspunsuri - Pagina 11
NicoletaB spune:
Dana- of, of, curaj puiule ca te tai!
Cand am fost in Kiabi, parca n-am vazut camasi, erau pijamale, dar stiu ca la ceza se recomanda camasa si nu pantalon. Tare greu o sa-mi fie! Niciodata n-am suportat camasa de noapte! Pantalonu' e nepretuit!
Am facut tiramisu cu capsuni congelate, ca fructe de padure nu mai aveau, tare bune sunt ambele variante!
Reteta clasica de tiramisu e cea cu 5 galbenusuri crude, dar fiind gravida nu ma bag la asa ceva. Reteta o iau mereu de pe pachetul de piscoturi. La acest titamisu am facut crema din crema de vanilie de tort+ mascarpone pt consistenta+ esenta de lamaie (sau alte chestii indulcitoare). Fructele le puteti amesteca cu crema care va iesi roz sau sa le adaugati peste stratul de crema. Eu fac tiramisu din 2 straturi de piscoturi, iar deasupra nu pudrez cu cacao, ci cu scortisoara!
22+ 
Jocurban spune:
Neata buna, mamici!
Dupa festinul ""de neam prost" de ieri am facut o jumatate de noapte alba... dar a meritat! ![]()
Stiam ca voi avea arsuri ingrozitoare, dar nu ma gandisem ca o sa fac si o criza de fiere... cu varsat, au amar in gura ore intregi... ah, ce m-am distrat!
Acum iau mic dejon de bolnavi... paine prajita si ceai... dar vine ea dupamiaza si mai bag o tura de fasole si o farfurie de negrese!
Ca doar cui pe cui se scoate!
Ioana, dupa cum spuneam, te astept cu tot dragul! Pupici Sabinei, sa stea cuminte acolo in burtica si sa nu-ti face surprize!
Nicoleta, neaparat sa ne dai reteta de tiramisu cu fructe... poftim aici cu toate, dupa el 

... dar mai stai 2-3 zile, sa terminam negresele!
LEgat de camasile de alaptat, sa stii ca eu am cautat in prostie prin magazine si n-am gasit nimic, in niciun hypermarket si nici in micile magazine de copii/gravide... nici camasi clasice cu nasturi, nici din cele speciale, de alaptat. In cele din urma am cautat pe net, unde am gasit cu usurinta mai multe modele dragute si m-am bucurat ca am gasit solutia asta. Insa ai grija, preturile de pe un site pe altul difera foarte mult, nu te grabi sa comanzi de pe primul gasit, daca te hotarasti...
Si un sfat pentru toate mamicile, cu tot dragul din lume: nu va mai uitati la stiri, la tv!!!
Si-asa suntem atat de sensibile, de emotive, de preocupate in exces de chestiuni sufletesti... nu ne poate face decat rau sa vedem stiri de genul mamicii din Galati, sau cum vazusem eu acum doua seri, a unui tatic ce si-a omorat fara explicatie cei doi copii de 3 si 5 ani, apoi s-a sinucis etc... E ingrozitor!
Carla
29+ , mami nerabdatoare de
Sofia Maria si
Natalia Emilia
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
M&M spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OanaMar Dragelor, revin la voi cu intrebarile pt cele care nasc la medlife! E adevarat deci ca nu trebuie rezerveare la medlife si nu trrebuie dat avans?Doar hartia pe care am inteles ca trebuie sa o faca dr meu va fi rezervarea?De unde am garantia ca se gasesc rezerve?? In sapt 30 cand merg la anestezist, ce analize se fac??? Va multumesc si astept cu nerabdare rasp voastre! |
Oana, nu iti trebuie rezervare..eu aveam programarea la ceza pe 13 august si membranele s-au rupt spontan pe 30 iulie si aveau locuri . Mai nou stiu ca au marit sectia. Nu trebuie dat niciun avans ..,La anestezist se merge in sapt 36-38, eu asa stiu...In sapt 32 iti da dr tau ce analize sa faci..
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
27+ cu
Matei StefanAlex are nevoie de noi

Jocurban spune:
| citat din mesajul lui NicoletaB Arturici- felicitari pt data nasterii! Deci esti a 2-a dupa Sabina pana acum! Laura o fi a 3-a? 22+ ![]() |
Mda, asta daca nu va iau eu fatza la toate!
Cu intuitia mea...La pranz merg la eco, sa verificam daca au mai recuperat fetele din intarziere... ultima data, acum 10 zile, erau mult in urma cu cresterea
, dar nu m-am alarmat. Sunt optimista si sper sa ma intorc dupamiaza linistita, cu vesti bune... Daca nu, spitalul ma paste, deci nu degeaba mi-am pregatit bagajul. 
Carla
29+ , mami nerabdatoare de
Sofia Maria si
Natalia EmiliaBlog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
M&M spune:
..eu trec printr-o perioada cu stari de greata...
Cred ca mi se trage de la medicamentele pe care le iau
SI cand aud despre ce bunataturi vorbiti!...
Despre targ si eu am aceeasi parere ca si Alinutza: lume multa, promotii inexistente ...
Camasi de alaptat eu nu am folosit deloc...mi-au dat in spital si atat. In rest acasa purtam o bustiera in care puneam si tampoanele de sani si un maieut pe deasupra cu pantalon scurt. Dar era deja vara si cald.
Cristina,mami de
27+ cu
Matei Stefan
Alex are nevoie de noi
tigruta spune:
Buna dimineata burtici..
Multumim frumos de felictari la toata lumea..
Am inebunit cu duciurile, ma inebuniti si voi..
Nicoleta si eu aveam de gand sa fac tiramisu la sfarsit de saptamana dar cred ca am sa-l fac chiar azi

Eu nu stiu daca si lui bebe ii place, dar eu sunt satisfacuta cand mananc ceva dulce, iar el incepe sa miste, oare o fi in semn de protest?
Arturici felicitari pt data aleasa..
Tatyana iti doresc sa ai putere sa rezisti pana la sfarsit..te admir sincer
..sunt convinsa ca o sa fie bine si bebelina ta va sta pana la termen..noi suntem alaturi de tine..
Am citit din urma dar sincer sunt asa de adormita ca deja am uitat cine si ce a mai zis
Va doresc o zi frumoasa
elena
23+
Luca
NicoletaB spune:
Carla- e buna si mentiunea, nu va grabiti asa la premii!
Lasa-ti ca nasterea cat mai la termen si a unor puiuti sanatosi sa fie premiul 1 cu coronita! La toata lumea, doresc acest lucru, din suflet!
22+ 
nikolett2445 spune:
buna fetelor,priviti aici http://www.youtube.com/watch?v=PU84rDbdu8Q&feature=player_embedded
| Stiam ca voi avea arsuri ingrozitoare, dar nu ma gandisem ca o sa fac si o criza de fiere... cu varsat, au amar in gura ore intregi... ah, ce m-am distrat! Acum iau mic dejon de bolnavi... paine prajita si ceai... dar vine ea dupamiaza si mai bag o tura de fasole si o farfurie de negrese! Ca doar cui pe cui se scoate! |
eu nu gatesc,sunt lenesa,si destula74 kg, nici nu citesc retetele pe care le scrieti voi aici
,nici nu poftesc foarte tare,copilul sigur seamana cu sotul,are 55 kg, mananca numai bun ,frumos si cand ii e foame si doar cat are nevoie organismul,mereu lasa ceva in farfurie oricat de bun ar fi
eu nu am fost asa pana sa raman gravi,la a doua sarcina,ca la prima am luat 20,acu ma laud doar cu 8fetita mamei
NIKOL
28+
ANTONIA si DAVID
(15 MAI 2006)numaratoarea inversa incepe AMR 12 saptamani
M&M spune:
Nicoleta, Carla bafta multa si sa veniti cu vesti bune de la eco!!
Arturicii , wow!!! Mie tot nu imi vine sa cred ca mai este atat de putin...Sarcina trecuta parca trecea timpul mai greu..
Sabina, acum am vazut ca tu deja ai si stabilit data cezarienei!...Deja ma ia cu fiori...
SI eu am un mare stres sa nu nasc mai devreme, mai ales ca dr mea pleaca in luna aprilie in concediu...
Aaa..,mi-am adus aminte ca membranele se rup neaparat ca la carte, adica poc si gata, incepe sa curga lichidul amniotic , ci exista fisurarea membranelor cu pierderi insesizabile de lichid amniotic si, daca nu este depistata la timp poate duce la suprainfectarea lichidului amniotic .
Ma retrag , ma duc la puiul mic sa iesim putin afara. O zi buna tuturor.
Cristina,mami de
27+ cu
Matei Stefan
Alex are nevoie de noi
Virgi17 spune:
Buna dimineata fetelor!!!!
Dau si eu un ceai cald cu miere pe dimineata asta! Eu sunt cu casa intoarsa pe dos, sambata avem programata mutarea si de cateva zile tot fac saculeti, impachetez,tot ce presupune mai mult lucrul de migala de imapchetat pahare,cani, farfurii, maruntisuri din dulapuri si tot asa.Muncitorii inca mai lucreaza in noul apartament, cred ca o sa ne mutam cu ei pe cap, caci vad ca vorba nu e vorba, spuneau ca termina pe 15 februarie, noi am zis ca hai, maxim 20 si uite ca suntem in 25 si ei tot mai mesteresc cate ceva.![]()
Insa incerc sa ma pastrez lucida la cap si calma. Abia astept mutarea, mai ales ca Ioana mea va avea camera ei, langa dormitorul nostru si abia astept din martie sa incep sa cumpar lucrusoare, caci pana acum, nimic nu am luat pentru fetita.
Arturicii si Nana, noi trei suntem singurele care avem placenta previa de pe forum, nu? Voua ce vi s-a mai spus de catre doctorii vostri legat de placenta. De care aveti voi, anterioara, posterioara, acopera complet orificiul colului? Mie mi s-a spus ca tinand cont ca este posterioara sunt slabe sanse sa se mai ridice, in general se ridica cele anterioare. Si a mea acoperea la ultima eco tot orificiul colului, fiind intinsa mai mult spre dreapta. Din fericire nu am avut pic de probleme din cauza ei.Nu am stat nici in pat, insa clar cumintica cat am putut si cu colindatul si cu alte trebusoare. Dna doctor mi-a spus ca partea buna din toata povestea e ca fiind posterioara, operatia de cezariana va decurge mai usor, caci intai va scoate copilul, apoi se va ocupa de placenta.Daca ar fi fost anterioara, trebuia sa taie prin placenta sa scoata copilul si totul trebuie in conditiile astea sa se petreaca repede, repede,caci sunt doua lucruri importante de facut in acelasi timp.
Parca pe masura ce se apropie timpul, mi se face teama,caci pe net sunt o gramada de informatii despre previa si daca incerci sa te documentezi, mai mult intri in panica, zau asa...De aseara cred ca am intrat si eu in butoiul cu melancolie si temeri, nu ma rog decat sa fie totul bine si copilasa mea sa stea cat mai mult in burtica.
Poate mai imparasiti si voi din stiinta voastra aici, ca sa ne calmam reciproc
.
Acum ma duc iar cu pasi lenesi spre impachetat lucruri,parca nu se mai termina...
Pup fetele!
Virginia 26+
Ioana