Viitoare mamici de septembrie-octombrie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 6
Nerantula spune:
Klarisse, asta cred ca are legatura cu hormonii mai degraba decat cu imunitatea ...
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
7+
Klarisse spune:
Nerantula medicul de familie mi-a zis ca imunitatea scazuta in perioada asta e factorul declansator al eruptiilor.. Oricum ar fi sper sa scap de ele ca e inestetic
.
Klarisse 8+
LilianaR spune:
MIe imi pare mare procentajul asta de 10% azi, cand mai ai si ceva ajutor medical...
Pe vremea mamei inseamna ca era 25%? E cam mult, nu stiu ce sa spun.
Oricum, in ultimul timp multi tineri au probleme de conceptie... Ori stim mai multe decat inainte, ori e altceva...
Cu bitestul, am citit si eu... cert e ca daca apar alea ok de la eco, degeaba o fi markeri ciudati, ei nu apar ca s-au "propagat" la copil, sa spun asa. Nu stiu, o sa mai verific.
Stie cineva de vreo eco morfologica buna, dar bitestul prost? Si daca markerii tai genetici spun ca, raportat la varsta, ai putea avea copil cu probleme, dar din eco iese ca nu are probleme, ce faci? Ca varsta nu o dai inapoi, si nici alte date clinice materne, nu? Tu tot aia vei fi si la sarcina viitoare, cu aceleasi predispozitii genetice...
Scuze daca insist, nu stiu daca va intereseaza, pe mine insa ma fascineaza sutele de teste pe care le facem si sunt curioasa de utilitatea lor.
11+
eveline spune:
Buna din nou!
Cum va spuneam m-am speriat de faptul ca nu mai am greturi deloc si nici dureri de sani cine stie ce...asa ca m-am dus la dr (oricum trebuia sa merg sa-mi citeasca analizele)si i-am spus temerile mele. Asa ca mi-a zis ca daca am rabdare (avea niste paciente programate) imi face un eco....pentru samburelul meu am toata rabdarea din lume. Mi-a facut eco, totul e ok, e in paramaetri normali...mai putin un chist pe ovarul drept care e cam mare (s-a marit de la ultimul eco). A zis ca ar trebui sa-l tratam cu respect ca nu-i de gluma...asa ca trec si eu pe utrogestan ovule. Uh, asta sa fie tot....oricu,m era un deja vu...la cealalta sarcina la fel am avut si am tratat cu alilestrenol (acum nu se mai gaseste pe piata).
7+ si mamica de
Bianca
ariciu80 spune:
Eu stiu de morfologica proasta si DT si TT bune. In final a fost de rau.
D'aia intrebam ieri daca mai e nevoie de DT sau TT in cazul in care eco iese bine. Nici eu nu-s foarte lamurita ce-i cu testele astea.
Ariciu
in 8+ si mamica de
de 3 ani
ariciu80 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eveline Buna din nou! Cum va spuneam m-am speriat de faptul ca nu mai am greturi deloc si nici dureri de sani cine stie ce...asa ca m-am dus la dr (oricum trebuia sa merg sa-mi citeasca analizele)si i-am spus temerile mele. Asa ca mi-a zis ca daca am rabdare (avea niste paciente programate) imi face un eco....pentru samburelul meu am toata rabdarea din lume. Mi-a facut eco, totul e ok, e in paramaetri normali...mai putin un chist pe ovarul drept care e cam mare (s-a marit de la ultimul eco). A zis ca ar trebui sa-l tratam cu respect ca nu-i de gluma...asa ca trec si eu pe utrogestan ovule. Uh, asta sa fie tot....oricu,m era un deja vu...la cealalta sarcina la fel am avut si am tratat cu alilestrenol (acum nu se mai gaseste pe piata). 7+ si mamica de Bianca |
Felicitari, Eveline! Imi dai curaj.
Eu deja m-am panicat rau de tot. Si asa nu am simptome, acum mi se pare ca nici nu ma mai dor sanii cine stie ce si parca s-au mai inmuiat. As vrea sa ma duc la o eco neprogramata, dar mi-am mai luat eu tzeapa cu asa ceva. Dar parca n-am stare-n mine.
Ariciu
in 8+ si mamica de
de 3 ani
Nerantula spune:
Liliana, markerii aceia nu sunt genetici
7+
Klarisse spune:
Din ce stiu de la o prietena cu sarcina mai avansata, a facut morfologia, a iesit bine, a trimis-o la DT si pentru ca a iesit bine nu a mai facut si TT. Pe internet am gasit ca rezultatele de risc scazut nu garanteaza ca la nastere copilul nu are sindrom Down... asta mi s-a parut bizar.
Klarisse 8+
Nerantula spune:
| citat din mesajul lui Klarisse Din ce stiu de la o prietena cu sarcina mai avansata, a facut morfologia, a iesit bine, a trimis-o la DT si pentru ca a iesit bine nu a mai facut si TT. Pe internet am gasit ca rezultatele de risc scazut nu garanteaza ca la nastere copilul nu are sindrom Down... asta mi s-a parut bizar. Klarisse 8+ |
Risc scazut nu inseamna risc 0 (=garantie).
7+
ariciu80 spune:
| citat din mesajul lui Klarisse Din ce stiu de la o prietena cu sarcina mai avansata, a facut morfologia, a iesit bine, a trimis-o la DT si pentru ca a iesit bine nu a mai facut si TT. Pe internet am gasit ca rezultatele de risc scazut nu garanteaza ca la nastere copilul nu are sindrom Down... asta mi s-a parut bizar. Klarisse 8+ |
E ciudat. Mie la prima sarcina mi-a facut TT direct. Ma trimisese la o eco cu cateva zile inainte. Dar nu mi-a specificat ceva de pliu nucal. Dupa ce am avut rezultatul la TT s-a uitat pe el si a zis ca-i f bine. Acuma imi vine sa le fac pe toate, dar nu stiu care isi au sensul. Adica daca morfo e ok...
Ariciu
in 8+ si mamica de
de 3 ani