Copilasi de iulie-august 2004 (40)
Raspunsuri - Pagina 20
g_ioana spune:
Neatzala noi este intr-adevar primavara,asa ca a trebuit sa o incalt pe mandra cu adidasii,ca altfel nu iesea din casa...aseara am iesit cu troti in parc azi a zis ca vrea cu bici...si liftul este in revizie doua saptamani
Vivia...nu stiu ce sa mai zic.....nu cred ca distonocalmul este solutia pentru tine
Andreeap si mie mi-au placut tare mult pozele..iar tu arati foarte bine,tanara si vesela!
Simo deci tu esti "obraznica" familiei....la noi nu prea tine chestia cu "te spun lui tati"...in schimb stie ca pe tati nu-l poate aburi sa-i cumpere toate prostiile
hai sa avem o zi excelenta
carmenp spune:
citeva poze de la noi http://family.webshots.com/album/576892396OuGmDj
olivia, pastreaza distonocalmu` pentru situatii mai disperate, de exemplu pe cind ti-o aduce fata acasa;))
Andries spune:
Mai eu sunt suparata pe Vic dintr-un motiv mult mai grav.
Nu neaparat ca se da cu fundul de pamant si urla, ca aia face destul de rar si cand o face este atat de evident ca e calculata ca te pufneste si rasul. Pur si simplu plange la comanda (ii dau lacrimile la comanda, nu-i trebuie mai mult de 5 secunde, n-am vazut asa ceva pana la el) si daca ii spui ca nu e cazul sa planga ca nu ma impresioneaza si ca nu o sa obtina ce vrea... se opreste!!!
Si incepe: "dar imi dai?, imi faci? ma lasi? pot sa..? M de ce poate si eu nu? toti copiii au, numai eu nu, etc etc etc"
Apoi: "mi-ai spus ca pot!!" chiar daca nu ii spusesem ca poate, dar nu-i spusesem ca nu poate, mai exact ...daca nu precizez ca nu are voie e ca si cum i-am dat voie by default!!!
Apoi: "tu de ce ai voie si eu nu?" sau "voi intotdeauna faceti cutare, deci si eu pot sa..."
Dar nu asta e motivul pentru care sunt foarte suparata, ci altul. Adica faptul ca nu ma asculta decat dupa ce incearca minim de 3 ori sa faca pe dos, nu e atat de grav cat e urmatorul: el ne considera pe noi parintii sai niste fraieri. Mai pe romaneste "prosti" dupa cum a si verbalizat duminica, de credeam ca il impaiaza tac-su. Prosti pentru ca: mergem la serviciu de dimineata pana seara si nu mergem decat foarte rar la distractie. Avem logan in loc de pahero sau mercedes sau hummer, in fond orice "barbat adevarat" are minim un jeep in fata casei. Ma-sa merge cu o masina obisnuita de asemenea si nu are dvd player in masina..asta e doar un exemplu. El se considera deja un "fraier" daca nu ii cumpara ma-sa PSP si telefon mobil, plus ca deja a observat ca anumiti copii in tabere si peste tot "nu au reguli", orice ar face rau vin parintii si platesc dupa aia.
Nu mergem in Turcia la piscina sau in Austria la ski si nu are bani sa mearga la Paris cu dulcineea!!! Abia asteapta sa "fiu adult si sa scap de voi, iar cand o sa fiu bogat nici bani de benzina n-o sa va dau!!"
Nu se face "inginer" si nici pe santier nu vrea sa lucreze pentru ca e prea greu! Idealul este sa conduca o masina de curse si sa castige bani din ...autografe!! La scoala deja stie ca e "plictisitor" si de fapt e mult mai important sa mearga la film si la locul de joaca, sa nu rateze nici o petrecere, sa mearga cu bicicleta, sa se uite la TV, sa se joace pe computer, sa-i cumpar "ceva" la fiecare vizita in hipermarket...ufff... sa mai spun???
Pentru mine asta deja este o obraznicie mult prea mare.
Andries
szivarvany spune:
ce frumoasa si finuta e Ilinca
Andries, ioi ... cred ca anturajul e de vina, probabil si in tabere sunt copii mai mari, si-i aude vorbind si laudandu-se, probabil si la gradi si de aici toate impresiile astea, chiar daca nu e el convins ca stie ce scoate pe gura si nici nu-l intereseaza de fapt explicatiile .
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
carmenp spune:
pe 8 martie are serbare cu dansurili si`o sa presteze dansuri tiganesti printer altele, excluzind bluza si ciorapii aia o sa fie costumatia. si sa stiti ca`i talentata ca ma-sa la dansuri:D
edit, nici umbrela nu`i parte din tinuta;))
Andries spune:
Simona, la mine situatia e asa: o pereche de bunici la 500km distanta si alta pereche care lucreaza, deci nu sunt disponibili decat "aranjat" si oricum ma costa. Dar am incept sa ridic si eu pretentii si ii mai "debarc" cate un week end pe ambii ca sa avem si noi spatiu.
"parent's time" inseamna ca la 8:30 copiii sunt in camera lor unde strang jucariile pana la ora 9:00 cand se inchide lumina si dorm!! fara discutie, fara comentarii, drame, "esti cea mai rea mama din lume", etc etc.
Si asta am invatat de la sefu' care nu pricepea de ce trebuie sa culc copiii la 10:30 si nu pot sa ii trezesc la 7:00 ca sa fiu la 8:30 la job!! Ca la prusaci asa este si nu se discuta si este de neimaginat sa fie altfel!! Asa ca ... de gura bossului de la job am schimbat schedula copiilor si pe bune ca e mai bine!! A trebuit sa vina un strain sa ma invete cum sa-mi educ copiii!!
Iar "parent's space" inca nu am cum sa fac pentru ca nu am loc!! Poate de la vara, asta inseamna camera si biroul parintilor in care "copiii nu intra, nu au ce cauta acolo" plus "common space" care este holul, sufrageria, bucataria, baia in care trebuie respectate clar niste reguli. "child space" e doar camera lor ...unde si acolo au niste reguli, dar au un mare beneficiu (tineti-va bine): "sunt consultati" vis-a-vis de amenajari, culori, etc ...pai daca vine la mine acasa si vede TOTI peretii mazgaliti si mancare peste tot ... nu mai zic.
Andries
BLUE ANGEL spune:
mai Andries , probabil ca aude la gradinitza astfel de discutii ..eu ma indoiesc ca si crede intr-adevar ce spune ..ca poate la varsta asta sa aiba dicernamantul de a alege valorile materiale ...
dar nu este deloc de neglijat ..de acum este momentul pentru educatie in acest sens ...pentru ac din pacate sunt multi in jururl nostru care chiar asa gandesc ...
eu de exemplu m-am suparat pe Luca ..ptr ca nu-si apreciaza jucariile ...vrea tot timpul o jucarie noua ...se joaca o zi max doua dupa care o arunca in mormanul cu jucarii ...si cand vede vreo jucarie la prietenul lui ..chiar daca nu este foarte atras de ea ...vrea sa-i cumperi si se milogeste de toata lumea sa o faca ...
i-am promis ca nu mai vede nicio jucarie pana nu vad ca si-o doreste cu adevarat si stie sa o aprecieze in felul lui , normal ...
ohhoo, si sunt multe de spus ...si eu ma supar si reactionez aiurea pentru ca-l vad ca este atras numai de lucruri negative , la gradinitza copiaza numai comportamentele urate...
dar apoi stau si macin ...si imi dau seama ca ei testeaza si cineva trebuie sa-i invete ... de unde sa stie ?
dar asta zic ...noi nu avem rabdare sa-i invatam , sa-i orientam si sa le explicam ...de unde sa mai gasim si puterea aia dupa 9 ore de munca !!!
mai este partea cu puterea exemplului ...
dar la fel zic si eu ..cand e vorba de altul sunt tare luminata ..cand e vorba de al meu ..ma innegresc toata si reactionez aiurea ..si apoi imi pare rau
Daria , si Luca e dependent de dulciuri , de fapt tot universul lui se invarte in jurul dulciurilor ...si nu a celor facute de mine ..bleheee..ci a prostiilor din comert
Olivia , si eu zic ca ar trebui sa continui sa-l duci pe Luca in comunitate ...poate vreunul din copii se poarta urat cu el ...
am vazut si o tzucurica frumoasa !!!
cristalina spune:
Neata!
Mariuca e bine, clar a fost de la suc! Oana e cu gatul.
Aseara au iesit si au tipat pana nu au mai putut asa ca de dimineata Oana vorbea din butoi. I=am dat niste tantum verde (da-mi siropel din sticla aia grasa ) si o tin in casa, sper sa nu se complice treaba.
Olivia, poate ca Luca insista sa faca pe dos pentru ca a vazut ca atinge la toti cei apropiati o coarda sensibila (pe langa stresul emotional datorat mutarii, care nu e deloc de neglijat). Sper sa gasiti activitati care sa-l intereseze!
Andries, trebuie sa recunosc ca e emancipat Victor, Maria nici nu stie ca exista o tara care se numeste Austria
Ne povesteste ca o sa mearga sa se plimbe in "turcenia" si o sa ne ia si pe noi...:)))
Andreea/philip, tare frumoase activitatile de la scoala lui philip! Insorit loc! Vrem si noi putin soare...:)
Daria, bona noastra incepuse sa le dea zilnic dulciuri desert. Maria dupa ce manca ceva intreba "si desert imi dai?!" asa ca trebuie sa recunosc ca eu le-am taiat portia, au voie de doua/trei ori pe saptamana un ceva mic si atat. Acum "lucrez" la o strategie de introducere a iaurtului ca desert :) Nu cred ca o sa am succes dar eu incerc...:)
Ioana, vrem si noi putina primavara...:)
Simona pai sa fii mai cuminte de acum incolo!...:)))
Carmen, tare frumusica tigancusa...:)
O zi minunata sa avem!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
szivarvany spune:
Nea, Giulik vrea prajitura facuta de ma`sa - aia puturoasa si neaparat 2 dungi de cioco milka sau kinder dupa ce papa si linge farfuriile
Asa ca de dimineata am instruit bona: ori se spala de 2 x pe zi pe dinti, ori ciuciu ciukalata. Ca de dragul ciukalatii, mananca si-o vitica
Saptamana trecuta i-am trantit tort - santajul zi de zi a fost: duc tortul la servici daca ...
Cristal, pupam cucuietele urlatoare
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
Andries spune:
Al meu cunoaste valoarea jucariilor, dar tot asa ...daca vede alta jucarie la alt copil, instantaneu jucaria aia trebuie sa o aiba si el , cat despre geografie stie ca Terra e planeta, cunoaste sistemul solar, are atlas geografic si glob, stie continentele, tarile din europa, stie in ce tari si orase am fost noi parintii (de ex eu am o tara in plus fata de ta-su, dar el are cateva orase in plus...pana si aici e competitie), stie ce tara e mai tare la ce sporturi, se uita la Olimpiada si face inventarul de medalii...nu pot sa spun ca am dat banii degeaba pe gradi (ca acolo a invatat cel mai mult) doar bunul simt ii lipseste!!
Si pe bune ca ne considera fraieri ca mergem la job si nu ne facem "firma" sa avem o gramada de bani!!!
Andries