Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (146)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Salutari tuturor! si cate o in loc de martisor! sa aveti o primavara frumoasa!

Aelita, am senzatia ca tu ai inteles ca am fost ironica in remarca mea ref. la pishu lui Andres...daca asa e, scuze...n-am vrut sa sune asa...

Desiree, esti dragutza...ca voi toate de altfel...

Alysh, vad ca ati luat deja o hotarare cu privire la imparteala camerelor...noi pana acum cateva luni am dormit separat, eu cu fata in dormitor (in acelasi pat) si tati cu baiatul in sufragerie (cand stateam in Titan, in paturi separate, de cand am venit aici in acelasi pat)...dar de cand Cris doarme iarasi in patut, tati s-a mutat in pat cu mine...cand Cris va fi mai mare, si tot la doua camere vom fi, probabil ca va dormi cu frate-sau, daca el va mai sta tot cu noi...bafta, sa fi gasit solutia cea mai convenabila pentru toata lumea...

Ylari, foarte bine ca pui niste probleme cu gradi la care eu nici nu ma gandisem...nu esti mama nebuna, dimpotriva...chiar te felicit

Gabitza, amuzant Andrei cu "romantismul" lui...eu si pe fiu-meu mi-l imaginez tot asa facand

Fata mea si-a format un program tare "puturos": la pranz nu adoarme pana nu face si kk...si intre timp mananca si tot laptele asa ca dupa ce o schimb tre' sa-i fac inca o portie de lapte...si uite asa "rade" doua portii de lapte o data...

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Voiam sa-i mai raspund lui Alysh: noi nu am dormit ninodata cu piticii in pat. Din prima zi piticele au dormit in patutul lor. Cea mare doarme de la 6 luni singura in camera si cea mica din prima zi.
Cred ca problema este a mea ca atunci cand aveam vreo 10 ani si s-a nascut prima mea verisoara multasteptata am adormit alaturi de ea si la un moment dar se pare ca m-am intors peste ea. M-am simtit tare aiurea si ceilalti erau tare speriati. Probabil asta e motivul pentru care n-am dormit in pat cu copiii. Pe de alta parte cea mare iti da niste picioare daca incerci sa o invelesti parca ar fi un cal salbatic.
Asa ca noi dormim in dormitorul mare, cea mare in dormitorul mic si cea mica in sufragerie. Dormitorul mic este destul de departe de al nostru si foloseam un interfon care ne trezea la orice foiala. La cea mica n-am folosit nici un interfon.
Am incercat la un moment dat sa le culc pe amandoua in acelasi patut si au fost cuminti vreo 2 minute dupa care s-au muscat, gadilat, tras de par.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

saluti!

o primavara frumoasa!

azi am inceput si noi gradi...e asa pustie casa fara eli...e un sentiment tare ciudat! Nu a plans deloc azi...se cunoaste ca era familiarizata cu gradinita si cu doamnele. am dus-o direct la programul lung sa nu o mai bulversez si cu programul. E cu cri in acelasi loc...ea la grupa mica, el la mijlocie.

eu i-am pus in aceeasi camera...au paturi diferite..nu sunt suprapuse ca nu-mi plac nici mie. acum le renovez si baia de serviciu, care e chiar langa camera lor si vor avea si baie proprie.

am vazut poze de gabitza (si eli tot asa bulanoasa ca raducu e!) si de simonix.

va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuca spune:

Poftiti la Martisoareeeeee ! O primavara minunata va doresc !

Am intrat scurt sa va spun ca am vazut pozici superbe, copiii nostri sunt din ce in ce mai dulci , asta e clar...
Mi-a placut jurnalul de calatorie al lui Simonix, Egiptul era si pe lista mea,dar mai asteptam sa se linisteasca lucrurile si pe acolo. Voi chiar nu ati avut armata in hotel? nu defilau cu mitralierele? eu asa auzisem ca se intampla pe acolo... in fine,eu o sa ma multumesc cu discovery deocamdata .

Noi suntem mai bine, nu mai avem mucisori, doar o usoara tuse. Vineri seara oricum am fi ne luam zborul spre bunici la tara, abia asteptam iar cand ne intoarcem in buc, o sa incepem cresa.

Va pup, ma intorc la ale mele !, o zi superba va doresc

Elenuca mami de Lizuca 29 Mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Flori si martisoare la toata lumea !

Ce dragut a fost dimineata, cand baietii mei mi-au dat martisoare

Simonix welcome back! Multam de raport, frumos povestit iar pozele... inca le mai admir!

Ylari unde ti s-a parut ca m-ai vazut? In Ikea? Nu, nu am fost! In schimb am fost in Mall, pt plimbare, la Diverta Robert s-a jucat nitel cu jucarii scumpe (m-am saturat sa i le cumpar, sa se joace si el acolo, ca e criza ) apoi am luat cate ceva din carefour.

Alysh si mie mi se pare dificil cu spatiul, 2 copii, 2 adulti 2 camere, pt ca sufrageria urasc s-o consider dormitor, poate mai vine vreun mosafir, ce bine ar fi cum zice Adriana sa fie 3 camere, dar daca nu-s!!!! Diferenta de pret e totusi mare de la 2 la 3 camere, inainte nu era asa.

Ylari scrie-mi si mie ce intrebari vei pune la gradi, poate le completeaza si fetele si ORICE GRIJA ai vizavi de gradi e fireasca pt un parinte responsabil... exact ca si tine , eu ma gandeam la apa, ca Robert nu prea bea, ffff rar cere el si noi ba suntem constipati, ba nu, e dificil. So... despre gradi as vrea sa se vb la greu aici, cu scuzele de rigoare pt mamicile noastre dragi care au trecut de faza asta si care pot veni cu sfaturi.

Ieri am cumparat cartea dr.=ului Mencinicopshi,e super, v-o recomand, o sa-mi reevaluez gatitul si mancatul, mai ales pt copil; chiar daca nu i-am dat deloc, cat voi putea nu-i voi da nici de acum inainte salamuri, sunci si fieluri, daca pot sa ignor celelate E-uri, polifosfatii cica impiedica fixarea calciului si... la copii asta inseamna mult prea mult. Abia am inceput s-o citesc, eu oricum sunt fan vechi al doctorului Menci, e minunat scrisa, asa for dummies, nu in limbaj tehnic medical.

Pup si eu copanele lui Raducu si de unde parul ala? ca e mai mare decat a lui Robert care n-a fost tuns deloc.

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Eu am 4 camere si dorm tot cu piticul in pat si ne gandim sa-l punem si pe-al doilea cu noi, sau macar sa ni-i impartim pentru ca nu vreau sa fac diferente intre ei. Eu sper din tot sufletul sa ma inteleg cu el la un moment dat sa-l pun in patutul lui, dar nu vreau sa aplic metode extreme, sa-l las sa planga sau din astea. Am facut greseala si l-am pus cu noi in pat cand era mic, de-acum asta este, platesc pentru greseala mea, copilul nu are nici o vina, el nu stie saracul cum e sa dormi singurel. Asa ca mergem inainte asa. Deocamdata e OK, insa ma tot gandesc cand vine bebe2, dar mai este pana atunci, nici macar gravida nu sunt... Deocamdata camera lui Patrick am facut-o birou. Da, eu lucrez aici si in fata am numai ursuleti Pooh, zebre si hipopotami. N-am reusit sa-l fac pe piticot nici macar sa stea un 10 minute in camera asta, o uraste efectiv, nu stiu de ce. Camera de joaca si-a facut-o camera de oaspeti si asta e birou. Sufrageria sta mai mult goala, e numai pentru musafiri si dormitorul e de dormit. Mai avem si o camera de mancat, numai cu masa si scaunele, si un solar, unde e masina de spalat si de uscat. Asa ca spatiu am tot inainte, insa noi tot ne ingramadim in dormitor claie pesre gramada.

Voiam sa zic ca am uitat ca am vazut si eu pe ajutorul bucatar Andra cea tunsulica si simpatica foc, mi-a lasat gura apa dupa pestele ala, eu sunt moarta dupa peste. Am vazut si nazdravanii lui Gabita, wow ce a mai crescut Raducu!

Ylari, Lorich uitati de pe un forum unde ma mai uit eu, de aici canadian, despre gradinite, nite intrebari pertinente. Acum aici intrebarile astea se pun si nimeni nu se simte ofensat. In Romania stiu ca s-ar simti cam ofensate educatoarele sa le intrebi toate astea, dar le puteti reformula. Eu una gasesc ca parintele are dreptul sa stie toate astea , e locul unde copilul lui va petrece mare parte din zi. Nu e numai locul unde i se da de mancare si este supravegheat, ci locul unde va primi si educatie si care-l va forma ca om. Deci cateva intrebari :

-Ce valori sunt importante pentru dv si care ati vrea sa le transmiteti copilui?
-Ce tip de disciplina aplicati?
-Ce reguli trebuie copilul meu sa respecte? Ce se intampla daca nu le respecta?
-Ce metode aplicati sa invatati copilul sa faca la olita?
-Iesiti afara in fiecare zi? ce fel de activitati faceti afara?
-Exista televizor in gradinita, ce loc ocupa el sau desenele animate?
-Copilul meu este obligat sa participe la vreo activitate chiar daca nu doreste? Aveti alternative pentru copii care nu doresc sa participe la activitatea principala cu ceilalti?
-Cum ma puteti asigura ca exista securitate - usi / ferestre / colturi / scari, cum sunt ele securizate?
-Ce se intampla cand copilul este bolnav, ce temperatura trebuie sa aiba ca sa ma sunati si sa ma chemati sa-l recuperez?
-Cand se poate intoarce inapoi la gradinita dupa o boala ? (aici e regula de 48 de ore fara febra inainte de a-l duce la gradi, insa nimeni n-o respecta)
-Cum va asigurati ca infectiile sa nu se propage in gradinita?
-Cand se spala pe maini copii si cand se spala pe dinti, exista ore anume unde toti sunt pusi sa faca asta?
-In caz de accident cum procedati, aveti un protocol anume?
-Care este opinia dv in ce priveste siesta copiilor? Ce se intampla daca copilul meu nu vrea sa doarma cu toti ceilalti?
-Care sunt valorile dv in ce priveste alimentatia? (aici e o intrebare importanta pentru ca sunt multe obiceiuri mai putin sanatoase, am auzit de o gardiana care ii baga pe toti in van si-i ducea la McDonalds in fiecare zi, hihihihih aici McDo este mancarea cea mai proasta posibila)
-Ce gustari oferiti? Meniul este afisat in fiecare zi?
-Tineti cont de particularitatile alimentare ale fiecarui copil ( in caz de alergii, constipatie, diaree, etc)
-Care sunt strategiile dv pentru a incita un copil sa manance?
-Cum procedati daca copilul refuza sa manance?
-De cat timp sunteti educatoare?
-Cum pot sa fiu informata de modul in care a decurs ziua copilului meu?
-Ce trebuie sa aduc de acasa? (pampers, servetele, crema solara, medicamente, biberon, canita, etc...)

Si cam astea. Normal nu trebuie sa mitraliezi toate astea din prima. Totusi incet, incet, asa poti sa afli raspunsul la toate intrebarile.
V-am pupat ca am de lucru....

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fac imediat capitol nou.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Doloress multam fain! foarte de bun simt intrebarile! o sa le condensez ca sa nu para interviu, ca romanii sunt foarte sensibilosi. Cum mai e Patrick?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Capitolul 147

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorich

Flori si martisoare la toata lumea !

Ce dragut a fost dimineata, cand baietii mei mi-au dat martisoare

Simonix welcome back! Multam de raport, frumos povestit iar pozele... inca le mai admir!

Ylari unde ti s-a parut ca m-ai vazut? In Ikea? Nu, nu am fost! In schimb am fost in Mall, pt plimbare, la Diverta Robert s-a jucat nitel cu jucarii scumpe (m-am saturat sa i le cumpar, sa se joace si el acolo, ca e criza ) apoi am luat cate ceva din carefour.

Alysh si mie mi se pare dificil cu spatiul, 2 copii, 2 adulti 2 camere, pt ca sufrageria urasc s-o consider dormitor, poate mai vine vreun mosafir, ce bine ar fi cum zice Adriana sa fie 3 camere, dar daca nu-s!!!! Diferenta de pret e totusi mare de la 2 la 3 camere, inainte nu era asa.

Ylari scrie-mi si mie ce intrebari vei pune la gradi, poate le completeaza si fetele si ORICE GRIJA ai vizavi de gradi e fireasca pt un parinte responsabil... exact ca si tine , eu ma gandeam la apa, ca Robert nu prea bea, ffff rar cere el si noi ba suntem constipati, ba nu, e dificil. So... despre gradi as vrea sa se vb la greu aici, cu scuzele de rigoare pt mamicile noastre dragi care au trecut de faza asta si care pot veni cu sfaturi.

Ieri am cumparat cartea dr.=ului Mencinicopshi,e super, v-o recomand, o sa-mi reevaluez gatitul si mancatul, mai ales pt copil; chiar daca nu i-am dat deloc, cat voi putea nu-i voi da nici de acum inainte salamuri, sunci si fieluri, daca pot sa ignor celelate E-uri, polifosfatii cica impiedica fixarea calciului si... la copii asta inseamna mult prea mult. Abia am inceput s-o citesc, eu oricum sunt fan vechi al doctorului Menci, e minunat scrisa, asa for dummies, nu in limbaj tehnic medical.

Pup si eu copanele lui Raducu si de unde parul ala? ca e mai mare decat a lui Robert care n-a fost tuns deloc.

Uite aici cateva de pe net:

Questions To Ask Kindergarten Teachers
How can I prepare my child for kindergarten?
How will my child spend his day?
Are there opportunities for children to choose their own activities?
Will my child learn to read?
What are the academic goals of kindergarten?

Daca mai gasesc, mai pun

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput