Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (146)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetelor, o si

O PRIMAVARA FRUMOASA ,

Ylari, asta cu securitatea aveam si eu un stres. Gradinitza unde merge Mara, are poarta se deschide numai din itnerior (suni la poarta si deschide cineva din cladire sa poti intra, si intre timp e la usha, sa vada cine esti si ce doresti), in plus am dus copii la buletin pt cei care pot sa o ia pe Mara, cu mentiunea: de acum o sa o ia soacra - am dus soacra, prezentat, mentionat: in seara asta vine tati/etc.

Am inteles ca si la gradinitzele de stat e asha - ba chiar un coleg era tare nervos, ca si-a dus si el copii la gradinitza dupa mult timp si i-a cerut buletinul si la lasatul copiilor - se gandea ca ii aduce copii in plus

Dupa un timp, ne recunosc toate educatoarele: stiu cine sunt, ca sunt tanti mama lui Mara, mara care ieri a manancat tot, mara azi a facut un kk de a depashit parametrii pampersului, etc.

edit: ca cetii ce scrise mi_bebelina. deci caz la o gradinitza, parintii in divortz, dupa muult timp apare prima data TATI sa ia copilu de la gradinitza. Nu i l-a dat educatoarea!! plus, peste cateva zile, cand a venit de la tribunal, sa faca ancheta sociala in cazul familiei, educatoarea a si zis: "Pe mama o cunosc f. bine, tatal a aparut o singura data si nu i-am dat copilul ca nu il cunosc!"

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

O primavara frumoasa va doresc si eu!

Ylari,te inteleg ca ai o gramada de intrebari si ca te sperie multe ganduri...o sa vezi ca o sa fie bine in final. Referitor la problema cu constipatia, eu cred ca daca o rogi pe educatoare sa aiba grija ca Eva sa bea mai multa apa decat ceilalti copii, nu e bai. Ca te gandesti ca oricine iti poate lua copilul de la gradi....nu e chiar asa. E cum ti-a zis si Cleo. In plus, cand te vei duce sa o iei pe Eva de la gradi, iti va alerga in brate....la un strain ar face asa? Oricum cel mai bine e sa stie educatoarele cine vine sa ia copilul, ca sa nu fie probleme. Ele stiu si cand parintii sunt divortati si are voie sa ia copilul doar mama, sau doar tata....in fine, nu e cazul. Ti-am spus doar ca sa stii ca gradinita nu e un loc unde doar iti lasi copilul iar la sfarsitul programului vine fiecare si isi ia un exemplar. E un loc unde vei gasi intelegere in primul rand. Ca doar nu suntem toti la fel. Fug ca ma striga....

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Alysh, noi tot doua camere, doi copii, tot asa am avut greutati la imaginarea formulei perfecte de dormit Pina la urma n-am avut incotro si doarme tati cu Andrei in sufragerie, iar eu cu piticul Raducu in dormitor. Fostul patut de bebe s-a transformat si el in patut de baietel, e si el in dormitor si teoretic Andrei poate dormi si el acolo, dar prefera cu taica-su. Am schimbat canapeaua din sufragerie cu una mai buna de la Ikea, macar sa nu fie dormitul baietilor mari un chin. Se mai intampla sa mai facem schimb de copii si de paturi din cand in cand.
Mai greu e ca nu mai am loc de intalnire cu taica-su...doar daca il mai convingem pe Andrei cand si cand sa se culce in dormitor....

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

ALYSH-eu am 3 camere(doua dormitoare )si desi e sufrageria in plus,cum nu doarme nimeni niciodata in ea,iti raspund cum facem cu cele doua dormitoare pe care le folosim.
cand s-a nascut Andres,Sofia avea 1an si 4 luni.dormea in camera ei de la 6 luni.L-am tinut si pe el 6 luni langa patul meu intr-un cosulet special,mic.dupa 6 luni(Sofia facuse 1 an si 10 luni) l-am pus in camera ei,in patut.ea se mutase deja in pat si eliberase patutul.cand el se trezea,la primul scancet eu eram acolo si daca dadea semne sa planga mai rau il luam sa nu o trezeasca.asa la primul scancet nu o trezeste,eu in prima secunda sunt langa ei.Nu prea mai sugea noaptea,cand o facea,il luam la mine in camera,adormea,daca adormeam si eu ma trezeam si il mutam la loc.in curand se lasa de supt noaptea,in general,ca mai sunt si exceptii,dar daca doarmea singur nu dadea de mine sa isi aminteasca de supt.si acum daca mai doarme cu mine,nu doarme bine,se agita de cate ori se atinge de mine,nu suporta de cald sa se atinga,sau are impresia ca nu are loc..
in schimb dorm amandoi dimineata cu mine in pat,vin ca soriceii,se baga langa mine,si se culca la loc.

DESIREE,a,nici nu ma indoiam ca tu crezi ca nu ar sti Castro in ce hal e orasul..Am spus-o asa,ca pt el,si pt noi toti carora ni s-a mai vandut odata povestea asta despre cum "nu stia" nici ceausescu nimic,de parca ori ei ar fi prosti(ceea ce e exclus la un dictator asa mare, ca nu ar face fata),ori noi am fi toti prosti .Deci scrisesem fiind vocea "tutuLor"

Citat:
citat din mesajul lui YLARI

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui Adriana_78

Ylari, si sa stii ca nici la locul de joaca din Mall Cotroceni nu au voie copiii sub 3 ani - ca spuneai tu odata ca daca mergi cu Eva acolo, nu stii cum s-o scoti - nici n-o lasa sa intre, deci nici o grija

Adriana

in toate mall-urile e limita 3 ani. Mara la 1 an juma..o bagam. Nu poate urca mai sus, pe plase, etc, sta jos la bile, si daca nu poa sa iasa, rog un copilas mai mare sa o urce de funduletz.

Aaaa... hai ca m-ati linistit. Pai nu-i corect nene... Si tu de ce trisezi Cleo, ca mi-e ciuda ca eu n-am curaj...
Pai si eu tot doar la bile as lasa-o. Dar nu v-am zis ca pana la urma am dus-o un pic la toboganul acela de langa patuturile de copii si am stat eu cu ea. Tare bucuroasa era.

YLARI
asta vara,in Ro,am mers la locul de joaca de la Unirea(pe la etajul 5 parca-voi poate stiti unde e,ca eu nu as mai sti,m-au dus fetele de la odiseea Sofiei),si acolo nu il primeau pe Andres,daaaar pana la urma i-am luat si lui o bratara,si ne-au lasat...pt ca el deja intrase..si s-or fi gandit ca decat sa intre gratis oricum ca el oricum nu putea sa plece mai departe de bile,avea 1 an si 3 luni atunci.Sofia avea 2 ani si 7 luni.
El intra,il mai scoteam,iar fugea,iar...pana la urma mai mult acolo statea,si zic hai doamna sa platim ca si asa a stat acolo destul,macar sa nu stea gratis ca nu ma simt bine.

YLARI deci pana la urma soacra,cand pare ca face ca tine,iti da peste ochi ca e slaba,ca si cum din cauza ca nu ii dai tu bine !vorba ta,o inrasa ea la ora aia !
pt ei oricum toti sunt slabi,adica tot ce nu e f gras.normal la ei nu exista.pe mine nu ma innebunisera cu Sofia cand era mica?si acum ma uit pe poze si vad ce pufoasa era,si nu stiu ce aveam in cap si cum ma stresam din cauza mancarii,ca ma faceau sa cred ..
E normal sa te gandesti sa fieo gradinita unde nu lasa copiii sa plece cu oricine.aici nu lasa nici cu bunica,sau matusa,chiar daca vrea copilul si cunoaste,daca acea persoana nu e trecuta pe lista.
sau daca parintii sunt divortati,si tatal are anumite zile,e trecut acolo pe calendar ziua cutare vine tata,restul mama.Daca tatal vine in alta zi,nu i-l da! stie adica cine e,dar nu e ziua lui!
eu cred ca si acolo e asa,mai ales ca nu e rar,nu doar nebunii din afara vin ,cel mai des se intampla in familie,mai ales in caz de separare..se duc multi bunici sa ia copilul ca ei considera ca au dreptul,sau unchi,matuse..
Copilul poate sari in brate la ei,deci la persoane care poate nu au dreptul/voie sa ia copilul.
Educatoarea trebuie sa stie clar cine vine,nu sa se ghideze dupa copil.
Oricum ,sigur au grija,pt ca ei sunt responsabili pt tot ce se intampla cu copilul in programul lor.

15+
Sofía (2ian2007) ,Andrés(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Alish, e greu intr-adevar cu 2 copii in 2 camere. Cand eram mici, cel putin pe vreme de iarna, eu cu tata dormeam intr-un pat si frate-miu cu mama in celalalt.....toti in sufragerie....aveam o canapea si un recamier.....in dormitor era foarte frig ca era pe colt, caldura nu prea era...hi-hi, probabil ca daca tata voia intalnire cu mama se duceau la frig in dormitor

Deliutza Broscutza

Deliutza micutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Sambata a fost Andrei la concursul de desen, care de fapt n-a fost chiar concurs, ca le-a dat la toti cate o diploma si cate o ciocolata si a fost toata lumea fericita
Dupa care a fost distractia maxima pentru el ca s-au dus in oras sa cumpere martisoare pt. mami (adica moi), pentru bunici, pentru fetele de la gradinita, educatoare, ingrijitoare, etc. Si binenteles ca a vrut si pentru el unul, adica el de ce nu?

L-am intrebat pe taica-su dimineata cum a fost la gradi cu impartitul lor. Era Andrei foarte tzantzos, tinea florile ca pe steag, se infinta la ele si le zicea , foarte romatic: "Ia si tu unul"

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Un Martisor si-o zi frumoasa tuturor!

ref la camere si dormit - eu ma minunez cum va descurcati voi in 2 camere cu 2 copii. La noi e hoas peste tot, daca ar mai fi si inghesuiala nu stiu ce am face.
In plus sotul meu nu e deloc de acord sa dormim la nesfarsit cu copiii in acelasi pat sau camera.
Acum e mereu nemultumit si comenteaza ca nu mai avem intimitate, ca nu se poate bucura pe deplin de patul conjugal, ca mereu e un piticot pe acolo.
Nu a vrut sa accepte de nici un fel sa dormim separat, eu am fost "tradatoarea" si noptile mai ma refugiez cu Annika in alta camera (slava Domnului ca avem unde).
Solutie: cel mai bine sa va luati 3 camere si pe viitor e o investitie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Fetelor, multumesc mult pt raspunsuri si impartasirea experientelor....ideea e ca ta-su dar si eu ii vrem mai independenti si vrem si noi intimitatea noastra, la un moment dat.
Eu am dormit cu mama pana tarziu si mi-a fost f greu sa ma obisnuiesc singura....nu mai zic ca stiu o pers care la 20 ani doarme cu ma-sa in pat tot din acelasi motiv: dormit pana tarziu cu parintii.

O sa fac precum Aelita: cand o sa implineasca si bebe din burtica 6 luni ii voi muta impreuna in dormitor si ne ramane noua sufrageria. Pana atunci o sa dorm eu in dormitor cu Stef si bebe mic iar daca Vlad se va simti cumva singur si frustrat il voi lasa pe Stef sa doarma cu el in sufragerie, dar nu in acelasi pat.

Daca aveam camere era mult mai simplu....

Gabitzam, super haios Andrei, abia astept sa vina si la noi perioada de perle.

ALI, mami de Vlady si 24+ cu Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Fetelor va multumesc pentru raspunsuri.
Nu am dat niciun telefon azi ptr ca am iesit pe afara cu mandra. Sunt rupta de oboseala ca a calarit TOATE toboganele, leaganele, balansoarele, scarile, etc, etc... si am plecat fara carucior deci la intoarcere mi-a rupt mainile. Plus ca imi tremura (de oboseala) si acum... Asaaa...
Acum papa si apoi nani (si eu cu ea) ca nu mai tine.
Gabitza foarte romantic scumpul tau Andrei Cred insa ca e o maaaare bucurie sa vezi cum se gandeste el la tine! Ce dragutz si concursul de desen!
Eu m-am visat cu sefii la servici. O sa fie board meetingul zilele astea si or sa prezinte procedurile facute de mine in zilele alea doua, asa ca sunt cu emotzii. Sper sa fie bine.
Inca o data, va multumesc. Stiu ca imi fac griji aiurea, dar nu ma pot abtine. Stiu ca e responsabilitatea lor, dar in tara asta in care traim, nu prea au multi dedicarea asta in ceea ce priveste munca lor. Ma uitam zilele trecute cand a fost un atac la o scoala din america si un profesor a sarit si l-a imobilizat pe agresor, a zis ca a facut-o ptr ca "copiii acestia sunt copiii mei" asa a zis, m-a busit plansul, asa de tare m-a emotionat. La noi nu stiu cati dascali cred asta. In fine, nu ma intelegeti gresit ca nu ma bantuie ganduri chiar atat de negre. Pana la urma, a mai zis cineva (dar nu retin cine, sorry) ca trebuie sa avem si incredere in ei, in Dumnezeu ca totul va fi bine, altfel o luam razna.
Va pup.
Hai ca a mancat fi-mea 2 castroane de supa cu galusti si carnitza! Mai ies cu ea pe afara

YLARI

EVA mea

ticker

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Salutare,

Vine, vine primavara, .......sper Floricele si martisoare pentru toate fetele.

Am vazut pozele unei familii minunate si implinite de Aelita. Ce copii frumosi, eleganti, iubitori, apropiati;

Am mai vazut-o pe Andra mare bucatareasa. Parea ca pestele e mancarea ei preferata. cand colo mamaliga era preferata ei...

uitai de puiutii minunati ai Gabitei. Ce pulpite dolofane are Raducu, iti vine sa-l papi si pare asa cuminte...

Am vazut poze din Cairo si am observat discrepantele dintre saracia locuitorilor si luxul afisat pentru turisti.

Ylari: 2 castroane? zau unde au incaput?

Mergi la inceput