Trombofilia o cauza a infertilitatii - 22 -
Raspunsuri - Pagina 5
p@ulici spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_let Paula, multumesc Cred ca nu m-am exprimat eu bine..... Cand vb de anal genetice, ma refer la cariotip si tipaj.... MTHFR si Fact II de coagulare le voi face, ca sa stiu daca trombofilia mea e genetica sau daca e dobandita deoarece dintre cele 3 tipuri de anticorpi antifosfolipidici, mie mi-a iesit 1 singur pozitiv: AC antibeta2glicoproteina, care spun ca e posibil sa am SAFL desi ceilalti 2 sunt negativi. In concluzie ceva la sange am ....mai ales ca si in 2008 au iesit acesti anticorpi pozitivi....dar trebuie sa stiu daca e genetic sau daca aceasta trombofilie se manifesta numai in sarcina (dupa cum spunra si dna dr Avram, sarcina este o trombofilie dobandita). De cariotip nu stiu ce sa zic insa ..... chiar sa avem ghinionul sa nu ne potrivim genetic? Avem acelasi RH (desi stiu ca nu are legatura cu cariotipul ....). Si va ma zic ceva: a doua sarcina, pe care am eliminat-o LA MENSTRUATIE DE FAPT, era maricica , avea aprox 2.5-3 cm si se cunostea cordonul ombilical al embrionului eliminat, chiar si forma de cap si consistenta destul de tare, ca un muschi...nu stiu cum sa explic.... (mie imi venise ciclu peste sarcina atunci)! De aceea tind sa cred ca e pb de coagulare si nu de cariotip de cuplu.....mai ales ca eu am un uter retrovers, iar unul dintre dr la care am fost a afirmat ca e intr-o poz mai putin vascularizata si ca acest fapt completeaza tabloul clinic. Voi ce ziceti? Iti doresc, Paula, sa fiti sanatoase si tu si minunea ta mica. Fete ca tine ne intaresc si pe noi aspirantele mai putin optimiste 3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi |
Imi pare rau ca nu am inteles bine. Ma bucur ca va da curaj si va intaresc cele care sunt in situatia mea si sa sti ca te cred. Si eu ma simt incurajata cand vad ca o mamica are aceleasi probleme si are copilul sanatos. Cand am vazut ca mcrissa are un baietel nascut si are exact aceeasi problema ca si mine m-am simtit incurajata ca va fi bine. Intr-adevar as vrea sa aflu ce tratament a primit in sarcina pentru a putea compara cu cel pe care il am eu.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
alla76 spune:
citat din mesajul lui rocris75 Kitzy, merg la Boitor-Borza la Gine 1 si la Iuga la Gynia (in primul trimestru, cel putin). Macar au auzit amandoi de Clexane :)). Adica asa am hotarat prin octombrie, de atunci am facut pauza, ca n-a mai fost cazul. Acum va fi din nou cazul, fiindca aseara s-a pozitivat testul de sarcina. Sper ca a treia oara va fi cu noroc... 2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot |
iti dai seama ca nu ma abtin sa te felicit si aici!!
sarcina usoara si un BB sanatos si la termen e tot ce iti pot dori!!
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
rocris75 spune:
Multumesc mult, Alla!
Mi-e frica, dar sunt optimista. Macar stiu ce am, stiu ca exista tratament, si va am pe voi.
Si apropo de asta...zicea Miki la un moment dat ca e prea lunga prima pagina de nume si mutatii :). Dar pe mine pagina aia m-a ajutat foarte mult. Am stiut cand am vazut lista aia mare de nume ca trombofilia chiar e o problema, ca sunt multe femei care au pierdut sarcini din cauza ei, si m-am hotarat sa fac analizele pt. mutatii (bineinteles ca medicii mi-au spus ca n-are sens sa le fac, ca sunt prea scumpe :D). Asa ca acum stiu ca sunt mutanta :)), am auzit de Clexane, am auzit de Uscatescu - nu mai sunt in ceata.
Va multumesc ca sunteti alaturi de mine, si sper din tot sufletul sa se mareasca lista de gravidute si de mamici fericite :).
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
p@ulici spune:
citat din mesajul lui sarrah salutare, vin si eu cu o intrebare(rugaminte)... as vrea mai multe parari in legutura cu medicatia pe care o urmati sau ati urmat-o pt anticorpi anti-beta 2 glicoproteina si MTHFR A1298C.. eu in martie voi face ET cu embrioni congelati...si deocamdata dr Uscatescu mi-a dat decat vit C-1/zi, acid folic, Mg+B6 2/zi. Ala, Paula - am vazut ca avem aceleasi probleme... miki- astazi trebuia sa primesc analizele imunologice pe mail dar pana acum nimic ! multumesc frumos si succes in continuare ! |
Tratamentul pe care il am eu este dat de dna dr ginecolog din Satu Mare, dna Heim Manuela. Zilnic am 1 Clexane 0.4(pana am avut hematomul am luat 2 Clexane 0.4/zi), 1 CetebeZn-pt imunitate ca e perioada de iarna si sa nu racesc(de la inceputul sarcinii), 1 Elevit, 2 Acid folic 5mg, 1 Utrogestan(pana am avut hematom, iar acum din nou pentru ca au aparut contractii), 1 TromboAss 100mg. Daca te pot ajuta oricand cu placere. Eu intru zilnic si citesc forumul, dar nu la aceeasi ora.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
miki-miki spune:
Rocris Felicitari!!! Sarcina usoara si la termen!
Ma bucur tare mult ca avem o veste asa frum la cap asta. Cat despre lista tb sa fie si mai lunga, eu nu am mai actualizat-o cu noile venite, rog fetele care doresc sa fie trecute sa-mi dea datele. Sa scrie cu rosu.
Neagu Daniela Tb sa repeti prot S si dc inca odata iti iese deficit at tb sa fii trecuta pe clexane. Sfatul meu e sa te duci la Fundeni cu o trimitere de la med de fam (un biletel oarecare cu o stampila), cu copii dupa anal care le ai pana acum de trombofilie iar pe un biletel scrii ce pastile inghiti acum si istoricul tau(varsta sarcinii oprite din ev, dc tata/mama/bunicii au pb cu varicele, au facut AVC, TPV, infarct...). Toate ac puse intr-un dosar. Tb sa fii acolo la prima ora pt recolatrea sangelui iar la pranz te va chema din nou pt interpretarea anal. Sigur d-na dr Uscatescu te va trece pe tratam si dc e asa nu uita sa ceri o scrisoare medicala pt clexane.
Bafta!!
Fetelor care ma ajuta cu moderarea sub? Urmatorul il voi deschide cu nick-ul trombofilia.
Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
Caut pregnyl........... ieftin
p@ulici spune:
citat din mesajul lui miki-miki Rocris Felicitari!!! Sarcina usoara si la termen! Ma bucur tare mult ca avem o veste asa frum la cap asta. Cat despre lista tb sa fie si mai lunga, eu nu am mai actualizat-o cu noile venite, rog fetele care doresc sa fie trecute sa-mi dea datele. Sa scrie cu rosu. Neagu Daniela Tb sa repeti prot S si dc inca odata iti iese deficit at tb sa fii trecuta pe clexane. Sfatul meu e sa te duci la Fundeni cu o trimitere de la med de fam (un biletel oarecare cu o stampila), cu copii dupa anal care le ai pana acum de trombofilie iar pe un biletel scrii ce pastile inghiti acum si istoricul tau(varsta sarcinii oprite din ev, dc tata/mama/bunicii au pb cu varicele, au facut AVC, TPV, infarct...). Toate ac puse intr-un dosar. Tb sa fii acolo la prima ora pt recolatrea sangelui iar la pranz te va chema din nou pt interpretarea anal. Sigur d-na dr Uscatescu te va trece pe tratam si dc e asa nu uita sa ceri o scrisoare medicala pt clexane. Bafta!! Fetelor care ma ajuta cu moderarea sub? Urmatorul il voi deschide cu nick-ul trombofilia. Miki Anul asta pun d'un pui...... 2010 e anul meu MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari, 2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s) Caut pregnyl........... ieftin |
Vreau si eu in lista. Graviduta PaulaPor 26 ani, prima sarcina, Gena MTHFR A1298C genotip homozigot, Medic Ginecolog Heim Manuela Satu Mare, Tratament TromboAss 100mg 1/zi, Clexane 0.4 1/zi, Acid folic 5mg 2/zi, Cetebe Zn 1/zi, Utrogestan 1/zi, Elevit 1/zi
sarrah spune:
rocris- FELICITARI ! SARCINA USOARA !TREBUIE SA FII OPTIMISTA ! VA FI BINE, VEI VEDEA !
alla - multumesc frumos !
succes, tuturor !
rocris75 spune:
Multumesc mult, Sarrah! Incerc sa fiu optimista :).
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
goggy spune:
citat din mesajul lui mihaela_let Buna Aveti idee unde se face TIPAJUL HLA-DQ si cat costa? Dar Imunoglobulina? Si inca ceva: voi ati facut Cariotipul? Multumesc 3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi |
La Institutul de Hematologie de pe Dr Felix. Nu costa nimic daca te duci cu trimitere, doar ca nu au kit pt HLA-DQ alfa, adica ceea ce intereseaza cel mai mult.
Cariotipul il poti face ( cel mai ieftin ) la Parhon.
IgG cred ca poti sa o faci oriunde, arca e vreo 40-50 ron.
RAMONELLA spune:
ROCRIS FELICITARI!!!SARCINA USOARA SI UN BEBE SANATOS!!!
Eu inca astept sa vina mutatiile...sper ca pe luni ,marti sa-mi vina.Ca deja le-am innebunit pe cele de la Synevo.Si hemocisteina.Cu anticorpii anticardiolipinici m-am lamurit.E ok analiza.Nu e 2870,e 2,870 dar cei de la Synevo scriu cu caractere englezesti...pana la urma e ok.Sper totusi sa-mi gaseasca ceva,macar sa stiu cauza.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata
2 sarcini oprite din evolutie la 5 si 7 sapt.