Trombofilia o cauza a infertilitatii - 22 -
Raspunsuri - Pagina 4
sarrah spune:
salutare,
vin si eu cu o intrebare(rugaminte)... as vrea mai multe parari in legutura cu medicatia pe care o urmati sau ati urmat-o pt anticorpi anti-beta 2 glicoproteina si MTHFR A1298C..
eu in martie voi face ET cu embrioni congelati...si deocamdata dr Uscatescu mi-a dat decat vit C-1/zi, acid folic, Mg+B6 2/zi.
Ala, Paula - am vazut ca avem aceleasi probleme...
miki- astazi trebuia sa primesc analizele imunologice pe mail dar pana acum nimic !
multumesc frumos si succes in continuare !
kitzy spune:
Rocris la gena MTHFR am mutatia C677T si A1298C ambele heterozigote.
Azi dr ginec mi-a zis ca am avut enorm de mare noroc c-am dus fetita fara probleme pana la capat, inaintea ei avand inca un avort spontan, mi-a zis ca in orice clipa se putea opri din evolutie. Pana una, alta, mi-a dat acid folic de 4 sau 5 mg, cate 2 tb/zi si B-uri, numa c-a zis ca imi trebuie ceva B-uri care sa nu contina si acid folic si a ramas sa se intereseze la cineva la Sensiblu si sa ma sune sapt viitoare. Si dupa ce raman insarcinata sa incepem cu Aspenter si daca ajungem in sapt 8-12 intram cu Clexane. 3 luni mi-a zis sa ma protejez.
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
rocris75 spune:
Am inteles. Nu mi-ai spus la ce medic esti :).
Multa sanatate fetitei tale!
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
kitzy spune:
Rocris la dr Bartok Ildiko de la Gine 1. Tu?
Unde locuiesti, acuma am vazut ca esti din Cluj
Poze Diana
Povestea nasterii
Raluca, mami de Diana (24.04.2008)
alla76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_let Buna Aveti idee unde se face TIPAJUL HLA-DQ si cat costa? Dar Imunoglobulina? Si inca ceva: voi ati facut Cariotipul? Multumesc 3 sarcini oprite in evolutie: curetaj 8s, av habitual 8s, curetaj 7s, Ac antibeta2glicoprot1 pozitivi |
si eu si sotul am recoltat pentru cariotip la blue life medical center - cluj, pe observatorului. asteptam rezultatele in 2 saptamani
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
alla76 spune:
sarrah eu iau aspenter de 75, femibion 800 folsäure, acifol de 5mg, 10 zile pe luna vit E si vit C (in perioada in care stimulez ovulatia)
_
neagudaniela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui neagudaniela
|
alla76 spune:
neagudaniela incepe cu analizele
la arad este centru de recoltare synevo, este laborator Bioclinica, la timisoara ai laborator synevo si este si bioclinica.
analizele sunt pe prima pagina a topicului.
citeste-le si daca ai intrebari, intreaba-ne, la ce stim raspundem, la ce nu stiu cautam impreuna
_
letzy81 spune:
Daniela bine ai venit in primul rand!
Pentru ca ai pierdut o sarcina si mai ai si un deficit de prot S ar trebui sa faci neaparat cel putin analizele de trombofilie(le gasesti pe prima pagina).Cat despre faptul ca nu ai mai ramas dupa sarcina pierduta-nu toate suntem la fel,unele raman mai usor altele mai greu.Poate nu ar strica sa vezi daca nu exista si alte probleme(de ex o trompa infundata sau chiar la sotul tau-spermograma nu tocmai OK).Un ginecolog ar trebui sa te lamureasca mai bine.
Oricum eu ti-as recomanda sa nu ramai insarcinata pana nu faci analizele de trombofilie ca risti sa mai pierzi o sarcina,asa cum am facut eu.Multi ginecologi nu-si trimit pacientele la analize dupa o prima sarcina pierduta ci abia dupa 2-3.
Cumnata mea a ramas insarcinata dupa un an si jumatate de incercari.
FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap
rocris75 spune:
Kitzy, merg la Boitor-Borza la Gine 1 si la Iuga la Gynia (in primul trimestru, cel putin). Macar au auzit amandoi de Clexane :)).
Adica asa am hotarat prin octombrie, de atunci am facut pauza, ca n-a mai fost cazul. Acum va fi din nou cazul, fiindca aseara s-a pozitivat testul de sarcina. Sper ca a treia oara va fi cu noroc...
2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot