L-ati vazut pe Giuliano?
Raspunsuri - Pagina 11
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Lali, din cate stiu eu, gimnastica de perfomanta se incepe de la varste fragede. Nu poti sa devii gimnasta de renume daca te-ai apucat de muncit la 10 ani. Si nu inteleg ceva: de unde stiti voi ca Giuliano nu face de drag ceea ce face si de unde stiti ca nu e genul care nu se opreste pana nu ii iese perfect un anumit exercitiu? Si de unde stiti ca parintii se poarta urat cu el sau ca il bat ca sa-si faca antrenamentele??? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Da, stiu ca se incepe pe la 5, 6 ani, la gradinita, nu la 2.
O fi altfel acum, nu zic nu.
Giuliano mie mi s-a parut nefiresc de cuminte pentru varsta lui. Nu am deschis televizorul cu vreun gand preconceput dar mie personal mi s-a parut chinuit si trist. Apoi nu mi s-a parut normal sa stea 1 ora pe canapea langa fratiorul lui mai mic fara a se juca, fara a schita un gest ca vrea sa se miste. Mai ales un sportiv, nu ar trebui sa aiba stare. Maruta a vrut sa ii duca intr-un colt al studioului, la joaca, pana se termina discutia de oameni mari. Au refuzat sa se joace, taticul primul, copiii apoi.
Daca faci de drag ceea ce faci la varsta aia mai si zambesti, te mai si joci in timpul antrenamentului, zic eu, posesoare de copil care face la 5 ani sport cu drag, in joaca, cu gura pana la urechi.
In plus, medicul sportiv prezent in emisiune a spus ca e prea mult pentru varsta lui, ca si durata, greutati, intensitate.
Madona spune:
D. Moceanu nu are credibilitate pentru ca si-a acuzat parintii la initiativa boyfriendului care o vroia emancipata la 17 ani ai ei...
Uite aici un articol care descrie situatia:
http://www.nytimes.com/1998/12/01/sports/gymnastics-gymnast-moceanu-gets-order-of-protection-against-father.html?n=Top%2FReference%2FTimes%20Topics%2FPeople%2FM%2FMoceanu%2C%20Dominique
Nu cred ca vreun parinte normal la cap si-ar lasa, fara sa comenteze, fata minora sa-si cheltuie banii cu boyfriendul cu care fuge de acasa lasandu-se si de scoala in acelasi timp. Nu-i datoria noastra de parinti sa ne aparam copiii minori de astfel de profitori lipsiti de orice fel de scrupule?
conchita spune:
citat din mesajul lui Lali Yo n-am vazut fetite de 2 ani la gimnastica... |
pe-aici incep si mai devreme. grupa cea mai mica e de "tumbe", cred ca pe la un an. fetita mea merge de la 2 ani jumate.
denizel spune:
Lali, eu nu am vazut emisiunea, asa ca nu ma pot pronunta.
Totusi, unul din beneficiile sportului nu este si invatarea si practicarea autocontrolului?
Nu te poti tine de sport daca nu esti serios si cu vointa uriasa, nuu???
denizel spune:
citat din mesajul lui Madona Nu cred ca vreun parinte normal la cap si-ar lasa, fara sa comenteze, fata minora sa-si cheltuie banii cu boyfriendul cu care fuge de acasa lasandu-se si de scoala in acelasi timp. Nu-i datoria noastra de parinti sa ne aparam copiii minori de astfel de profitori lipsiti de orice fel de scrupule? |
Desigur .
parintii au facut tot ce-au putut, au dat-o pe mana antrenorilor de olimpici.
Daca ea a fost nerecunoscatoare si s-a inhaitat cu baieti la 17 ani, ce puteau bietii parinti sa mai faca?
Lali spune:
citat din mesajul lui denizel Lali, eu nu am vazut emisiunea, asa ca nu ma pot pronunta. Totusi, unul din beneficiile sportului nu este si invatarea si practicarea autocontrolului? Nu te poti tine de sport daca nu esti serios si cu vointa uriasa, nuu??? Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Eu cred ca autocontrolul vine in timp. Poate sunt copii inzestrati de la mama natura cu autocontrol si vointa uriasa. La noi, care facem 2 sporturi de placere, la 5 ani nu se pune problema de prea multa seriozitate. Dar pot sa spun, din observatie proprie ca, odata cu trecerea timpului, ora de ora, scade numarul draciilor si al inventiilor si creste numarul minutelor de practica. Antrenorul imi spune ca a inceput sa vada la el placerea de a face bine ceea ce face. Dar bucuria lui ramane constanta sau in crestere, ceea ce eu nu am vazut la copilasul de la TV. Si cu toate astea face efectiv progrese ora de ora asa ca se poate si fara chin. Daca vom ajunge la performanta sau nu, e optiunea copilului, nu a mea.
Guestus spune:
Hai lali ca ai vazut copilul la Tv 5 minute cap coada....stii tu ca era maniaco-depresiv sau ca avea alte probleme?
Dar cind vedeti la fetele de la gimnastica de 14 ani muschii de la picioare si de la miini ce spuneti..ce copil bine dezvoltat..de la papusi draga are muschii...sau ce?
uite diferente...unul spune o viitoare campioana..."mindria tarii"..altul spune "vai de mama ei ce copil chinuit"..ala de la Nike o vede ca o gaina cu oua de aur...si tot asa.
Lali spune:
citat din mesajul lui Guestus Hai lali ca ai vazut copilul la Tv 5 minute cap coada....stii tu ca era maniaco-depresiv sau ca avea alte probleme? Dar cind vedeti la fetele de la gimnastica de 14 ani muschii de la picioare si de la miini ce spuneti..ce copil bine dezvoltat..de la papusi draga are muschii...sau ce? uite diferente...unul spune o viitoare campioana..."mindria tarii"..altul spune "vai de mama ei ce copil chinuit"..ala de la Nike o vede ca o gaina cu oua de aur...si tot asa. |
Mai, tu ai o idee fixa cu gimnastica versus Giuliano.
Macar citeste posturile celor cu care intri in dialog, ca nu am spus nicaieri ca cei de la gimnastica sunt 100% OK.
Eu mi-am spus parerea, e treaba mea daca l-am vazut 5 minute sau 10. Copilul a fost expus la astfel de pareri spuse dupa 5 minute tocmai prin faptul ca a fost la TV. Iar "maniaco-depresiv" iti apartine in totalitate .
Si repet: nu sunt de acord cu nici o forma de abuz, indiferent de numele sportului sau abuzatorului.
nelia spune:
Nu interpretati spusele participantilor la discutie ca sa demonstrati ce vreti sa spuneti. Aduceti propriile argumente sau contra-argumente.
Denizel, eu cel putin nu am spus nicaieri ca este abuz fizic, ca parintii il bat pe Giuliano ca sa-si faca antrenamentele, ci doar ca patru ore de antrenament pe zi inseamna foarte mult pentru virsta asta si ca sa aiba muschii aia pe el, trebuie sa fi inceput mult mai devreme. Am si spus ca nu stiu cum e copilul, ca nu l-a intrebat nimeni... daca are capacitate de concentrare atit de mare incit sa stea o ora fara sa miste in fata camerei de filmat, cred ca ar fi fost destul de apt sa raspunda si la intrebarea: Giuliano, tu cum vezi lucrurile? Iti place ceea ce faci? Care este varianta ta? L-a intrebat cineva!?! Ca eu nu am vazut emisiunea...
Guestus, hai, mai, eu stiu si tu stii ca ai dreptate, dar totusi... am vazut multe fetite de 5 ani care fac gimnastica si chiar si baietei... dar chiar asa muschi nu au nici unii. Si fetita mea cea mare are muschi, si pe picioare si pe spate, dar sint facut de la 2 la 8, cu diverse sporturi, iar in ultimul an s-au dezvoltat datorita patinajului si inotului. Face in jur de 10 ore de sport pe saptamina, fara sa se rupa-n doua, adica incet, lucrind cu placere... nu tine regim, are timp de joaca suficient... si are prietene care fac sporturile ei de performanta, cu riscurile de rigoare, pe care eu nu am vrut sa le accept, ca nu e viata si sanatatea mea in joc, ci a ei... lucreaza mult, dar crede-ma, nici macar antrenorii ei, care sint in majoritate tineri, campioni provinciali unii dintre ei... si nimeni nu arata ca Giuliano... Intelegi tu? Adica acolo s-au lucrat muschii prea mult.
De fapt, singura problema pe care o am eu cu acel tata este scopul pentru care s-a lucrat cu copilul (cartea recordurilor!) si ca i-a dezvoltat masa musculara mult prea mult pentru virsta lui, face exercitii mult prea grele, copilul este in crestere si va avea de suferit... El face exercitii de gimnastica, dar muschii de pe el sint atit de bine lucrati, incit pentru mine e clar ca asta s-a urmarit, nu intarirea corpului si construirea unui trup de atlet.
Nu am spus nici un moment ca sint de acord cu ceea ce se intimpla in gimnastica sau in alte sporturi, atunci cind antrenorii abuzeaza copiii punindu-i sa faca exercitii peste puterile lor, vizind performanta maxima si atit (si prestigiul lor, bineinteles), si mai rau, facind asta cu metode aspre, cu batai, cu tipete... etc. Orice reusita cere sacrificiu, daca acel copil din fata ta este de acord sa-l faca, atunci il face singur, tu esti acolo sa-l coordonezi si atit. Nu admit sub nici o forma bataia sau tipetele sau orice urma de abuz de orice natura cind e vorba despre copii, indiferent la ce sint pusi sa faca. Va mai trece mult, mult timp pe pamintul acesta pina cind adultul va intelege ca acesti copii pe care ii concepe sint fiinte umane, ca sint nascute ca sa fie liberi, ca ei sint perfecti cind se nasc, asa cum sint, si ca, dupa ce le-a dat viata, ei nu mai au rol decit de gradinar, de ghid pentru viata lor... sa nu-mi spuneti acum ca gradinarii isi bat florile sau tipa la ele ca sa creasca si sa infloreasca! Si, totusi, cit de frumoase sint!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
denizel spune:
Nelia, eu nu am vazut emisiunea, dar din moment ce copilasul ala facea exercitiile alea (vezi filmuletele din prima postare), ma gandesc ca taica-so il antreneaza pt. gimnastica, nu vrea sa il faca mare culturist .
Probabil ca a lucrat cu el si pentru definirea muschilor (in caz ca muschii nu se definesc oricum cand faci gimnastica performanta, exercitii cu asemenea grad de dificultate).
De altfel, scrie tot in prima postare:
E si un antrenor de fitness in emisiune si zice ca nu avem de ce ne scandaliza pt ca si la gimastica de ex fetitele si baieteii de varstele astea tot munca asta o fac. Mie una mi s-a parut cam mult. Voi l-ati vazut? ce parere aveti?
Deci, tot la vorba lui Guestus ajungem .