America (191)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Irina, cred ca se pot manifesta oricum...eu am spus doar ca de cele mai multe ori...Marei nu i-au facut alte teste...si la ea ti-am spus cum se manifesta...
In alta ordine de idei...Aidan mananca lapte (formula contine proteina laptelui) de cand s-a nascut...nu e ceva nou...si iaurturi si alte lactate de pe la 6-7 luni, nu?
Daca suspectezi laptele, cel mai simplu este sa il scoti din alimentatie pentru o perioada complet, si in caz ca se opreste tusea, le re-introduci treptat...

Acum, inafara de testele cutanate (care eu stiu ca nu sunt relevante la varste atat de mici si chiunitoare), ai putea sa faci IgE ...(la ultimul blood test cat avea eosinophils -erau marite?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da, da si eu m-am gandit ca mananca formula si lactate si nu a avut probleme, dar uite si Alexandru (baietelul Ramonei) a avut aceeasi problema chiar dc a mancat formula si a debutat chiar cand a inceput sa introduca laptele de vaca (daca am inteles eu bine). Am inteles ca asta se paote manifesta la orice varsta, nu e obligatoriu sa fie de la inceput.

Nu stiu ce valori a avut, nu am cerut buletinul de analize.

In fine, o sa merg joi la doctor si o sa vad ce spune si el.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Miere, i-ai facut recent(1-2 luni) vreun vaccin?
Tin minte de la un alt subiect ca i s-a declansat bebelusului intoleranta dupa vaccinare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Irina, sotul meu a avut intoleranta la lapte, dar doar cind l-a baut asa, lapte simplu. Cind minca lactate nu avea nimic. Si acum, cind mai bea lapte (fff rar bea) are tot felul de reactii: ii curge nasul, stranuta ... Dar lactate maninca fara nici o problema (nu ff multe, dar maninca). Nu stiu cum se testeaza sau cum se trateaza, pt ca soacra-mea nu i-a facut asa ceva cind era mititel, iar acum nu vrea el sa mearga la dr Cred ca cel mai simplu ar fi sa ii dai lapte de soia (vezi ca sint si de-alea organice).
Si pe Eva au suspectat-o de intoleranta la protenia din lapte (constipatie si dureri de burtica - ceea ce probabil era cauzat de intestinal malrotation pe care am descoperit-o mai tirziu, dar la monentul respectiv nu stiam, deci nu stim exact daca a fost de la intoleranta sau IM), asa ca atunci cind a fost baby i-am dat formula din soia, apoi cind a trecut la lapte i-am dat lapte de soia; am inceput sa ii dam lapte normal putin cite putin, pina am vazut ca e ok cu ea. Acum bea lapte o gramada si nu mai are nimic.
La gradinita unde merge nu poti sa ii duci sippy cup cu laptele lui, de acasa?
Sper ca Aidan sa fie bine.

Oana 29+sapt si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Acum mi-am schimbat saptamina la semnatura, ca marti am 30 sapt, si m-au apucat tremuricii Daca baby se naste la 37 sapt, ca Eva, inseamna ca mai am vreo luna si ceva La Eva eram asa de nerabdatoare, iar acum, cind stiu cite se pot intimpla (si probabil ar trebui sa fiu mai linistita), m-a luat cu frica.
Trebuie sa ne apucam de montat patutul si cautat tot ce am avut pt Eva - ca le-am pastrat - bouncer, paturica de jucat, jucarii de baby, monitoare etc. Am comandat scaunelul de masina si carucior (am dat scaunelul Evei, iar caruciorul nu-mi mai place), dar mai am de cumparat asa de multe maruntisuri ...

Oana 30+sapt si Eva (29 iunie 2005)

Mergi la inceput

Macrina, da i-am facut doua vaccinuri acum 2 saptamani: Dtap si vaccinul contra chicken pox. Nu stiu dc mi se pare numai mie (dar si Lucian a observat), e foarte iritabil, nervos, plange noapte ore in sir. noi am pus-o pe seama cresei...

Oana, mai ai un picut...pupici!
Sigur ca ii pot duce formula la gradi, asta o sa fac.

Mergi la inceput

Am vrut sa zic pneumoccocal, nu Dtap, oricum nu are importanta, eu suspectez varilix-ul, pt ca e primul vaccin cu live virus pe care l-a facut vreodata si a avut ceva reactii de la el(febra mare, nervozitate, etc).

Oana, am o prietena care tb sa nasca in 2-3 saptamani si careia i-am dat f multe lucruri si gadget-uri de la Aidan, plus hainele mele de gravida. Nu iti spun ca am un soc de cate ori o vad imbracata cu ceva de la mine, parca vad o proiectie de a mea, sunt curioasa ce sentimente voi avea cand o sa vad bebelusul (tot baietel) imbracat cu hainutele de newborn ale lui Aidan. Eu nu am pastrat nimic de la Aidan, nu prea aveam spatiu de depozitare,

PS. am editat pt ca scrisesem o prostie:))) in loc de voi avea scrisesem coi avea:))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oana, se apropie...

Bine era daca se manifesta si la Alexandru alergia ca si la Mara, sigur ne-am fi dat seama mai repede de la ce i se trage. N-a fost asa si nu va spun cit am fost pe la medici de toate specializarile si cit a tras bietul copil.
Cit a primit formula a fost OK, manifestarile au aparut dupa ce l-am trecut pe lapte. La inceput au fost raceli, apoi nas curgator fara motiv aparent, otite, tot tacimul. Nu roseata, nu diaree, mai tirziu a facut o usoara dermatita. Atit.
Nu stiu exact care-i diferenta intre formula si laptele de vaca, presupun ca nu-s identice. Caseina este proteina preponderenta din lapte, dar nu-i singura. Cine stie la care component reactioneaza fiecare copil?

Mergi la inceput

Raportul dintre caseina si celelalte componente difera nu numai intre formula si laptele normal, cat si intre diferitele tipuri de formula, formula pt infants are mai putina caseina decat formula de crestere.

Ramona, Alexandru e ok acum, mai are probleme?
A trecut peste alergia asta? Cand s-a intamplat asta, cand ai inceput sa ii dai lapte normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Da, toate astea variaza de la produs la produs si chiar de la o firma la alta.
Cind mi-am dat seama de la ce i se trage noi am renuntat la toate lactatele. Nici soia nu i-am dat pentru ca multi sint alergici si la asta. El oricum apucase sa dezvolte alergii noi.
Pe la sase ani a testat negativ, dar nu i-am dat imediat lapte si apoi le-am reintrodus treptat.
Acum ca ma uit in urma mi se pare destul de logic tipul asta de reactie la lapte, nu stiu de ce n-am vazut si atunci. Stii ca intotdeauna se spune sa nu bei lapte cind esti racit - ca produce secretii. Se pare ca la unii chestia asta se intimpla si atunci cind nu sint raciti.

Mergi la inceput