Congelarea laptelui matern

Congelarea laptelui matern | Autor: liliana83

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici! Am o prietena care tocmai a nascut, are o fetita superba ,un ingeras!Am stat noi putin de vorba ca intre mamici si mi-am amintit c-am citit pe aici despre congelarea laptelui matern.Aceasta mamica are foarte mult lapte si dupa fiecare alaptat este nevoita sa se mulga si sa arunce surplusul de lapte, si eu i-am sugerat sa-l congeleze pentru cand nu va mai putea sa alapteze.I s-a parut super ideea.Dar as avea nevoie e niste informatii de la voi , ca la mine n-a fost cazul , din pacate eu n-am putut alapta decat 3 luni.As vrea sa stiu care este procedura si daca se gasesc la farmacii cumva recipiente pentru pastrarea laptelui.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=147106

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Sunt niste pungi speciale pt congelat laptele matern, stiu ca Avent le are. Evident, ii trebuie o pompa cu care sa scoata laptele, apoi il pune in pungute si in congelator cu el. Poate fi tinut in congelator normal 6 luni si in lada frigorifica pana la 1 an. Atentie, cand il dezgheata, numai in apa calduta, nu la microunde, ca isi pierde mare parte din proprietati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Multumesc si-mi cer scuze ca n-am cautat intai
Edit. Am citit acolo... si nu erau prea multe amanunte ... asa ca daca nu-s probleme as dori totusi ca mamicile care-mi pot impartasi din experienta s-o faca aici..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

sugestie : sa congeleze in recipiente pt urocultura, sunt sterile si au cam 100-125 ml. E o solutie nu f scumpa, eu asa am facut.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am folosit pungile de la Lansinoh. sunt pe bebelusultau.ro. foarte practice, incapatoare, cu inchidere dubla.
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

sugestie : sa congeleze in recipiente pt urocultura, sunt sterile si au cam 100-125 ml. E o solutie nu f scumpa, eu asa am facut.

EXACT ! Si eu la fel am facut, sunt sterile si dupa utilizare se pot spala si steriliza fara probleme la orice sterilizator ! Au si capac, stau bine in congelator, fara teama ca se varsa laptele, mie mi s-a parut solutia ideala !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

buna ideea cu recipientele pt urocultura, desi cand ma gandesc ca sunt de plastic... oricum eu nu m-am gandit la vremea respectiva la aceasta solutie. eu am congelat in sticlute (de sticla, nu plastic) de suc, santal, de 200 ml, celelalte marci de suc aveau sticlutele mai mari. luam sucul, il goleam, spalam si sterilizam sticlele dupa care puneam lapticul in ele. acum acele sticlute sunt bune pt...sucul de rosii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu am folosit pungile de la Lansinoh. E important ca inainte sa se mulga sa sterilizeze pompa si recipientul in care colecteaza cu pompa.
Pungile sunt super ok. Poti sa notezi pe ele data congelarii si ml.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 3+

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

eu am folosit pahare de unica folosinta, cu punga prinsa cu elastic peste gura paharului, iar pe punga scria data "productiei". Eu am avut foarte mult lapte, si nu puteam altfel. Pungile erau din alea simple pt sandvis.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu am folosit www.hopa-sus.ro/magazin-produse-copii-bebelusi/via---recipiente-pentru-laptele-matern-144-p-51-c.aspx" target="_blank">recipientele Avent VIA, initial pentru laptele matern, apoi pentru hrana diversificata.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput