Viitoare mamici de septembrie-octombrie 2010 (11)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maya71 spune:

Zozela, suflet, stai linistita... nu iau nimic fara sa zica doctorul. Dar cand ma duc la el( de fapt e o ea-prietena mea), sa intreb de aia, de aia, sa stiu ce posibilitati sunt... idei...)

Mergi la inceput

Crina, Anamaria MULTUMESC MULT ptr raspuns! Sincer, sa nu radeti (glumesc) eu nu am luat temperatura niciodata, faceam dupa met. calendarului dar de aici am aflat ca poate sa ex. ovulatie intarziata. La mine ciclul venea ceas dar nu ramaneam din cauza ca faceam sport fff mult (cred) si fumam (cam 5-7 tigari/zi. proasta, m/am luat acum 3-4 ani). cum nu mai m/am dus la aerobic si m/am lasat de fumat, cum am ramas...

Mergi la inceput

Iuliaip, stii de la ce poate sa mai fie senzatia de gat uscat? De la lipsa umiditatii in camera unde dormiti. Diferenta intre aerul rece de afara si caldura din casa... irita gatul... asa ca aseaza un vas cu apa pe calorifer (si daca suporti... 2-3 picaturi de ulei de menta. portocala, etc) sau exista umidificatore ptr camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Neatza burtici si o duminica calda si buna!
Voi mai beti cafea? Io nu ma pot abtine, si bag cate un canoi in fiecare zi, apoi am mustrari, desi stiu ca nu e contraindicata in sarcina. Hmm...
Ce fac eu pana pe 2 martie cand fac urmatoarea eco...asa de greu trece timpul...

Cristina 7+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui darene

Buna dimineata !

Maya iti tin si eu pumnii sa vezi dublu pe 28 !.

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007
6+

Darene, uff am ras (de emotie) cu lacrimi. serios. daca e sa fie, atunci o sa vad cvadublu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui zozela

Neata!

Nerantula,Otilia Va multumesc pentru sustinere-inseamna mult pentru mine,acum!
Uite ca nu m-am gandit ca ar putea fi vina progesteronului..
Am citit si eu despre branza de vaci,dar abia dupa cele doua episoade cu sanii angorjati..
Otilia,Doamne-ajuta sa nu simti nico contractie inainte de momentul nasterii si sa poti alapta cat mai mult!
Oh,nici nu stii cat imi doresc sa nasc natural.Astept sa treaca saptamanile astea cu risc si sun la C-ta la Isis.Ma gandeam sa vb. si cu seful de sectie de aici de la noi,pt.ca e un tip caruia ii place sa fie laudat,sa faca performanta-poate propunerea mea l-ar incita
Mi-am analizat si tiroida.Valorile au oscilat f.mult,lunile astea.
Eu am facut TSH-ul,Ft3,Ft4 si ATpo.Si pt.astea,mai astept cateva saptamani si le repet. Sper sa nu-mi fie rau sa mai si vomit,ca atunci chiar ar fi de rau..Si-asa mi-e groaza cand ma gandesc ca trebuie sa-mi fac iar analizele!Fierul va trebui sa-l iau in continuare,sigur va trebui,numai ca,de cand am ramas insarcinata,ma constipa si asta iar nu-i chiar bine.Mi-am schimbat nitel alimentatia si cred ca pot sa tin sub control,tranzitul
Sunt curioasa,in Norvegia faceti dublu test,triplu test?!

Zozela, se face DT insa numai daca ai peste 38 de ani. Eu n-am facut nimic la prima sarcina insa la aceea odisee m-am imprietenet cu o mamica, aveam DPN foarte apropiat si baietelul ei are SD. La fel am mai cunoscut nepoata unei prietene, ii mai dadusem prietenei si un fluturas daca vrea sa faca analiza gratuit la Emilia Irza . Iar la cozonacei nu stiu cum dar cu o zi inainte de Elisa s-a nascut un bb cu SD,copil obtinut cu greu prin FIV, cine sa se fi gandit. Asadar la a doua sarcina am fost foarte stresata pe tema aceasta si in final am obtinut sa masoare pliul nucal si sa vada osul nazal, plus ca am mai facut o eco in privat sa se uite si la inima, morfologia oaselor. Si chiar daca pliul nucal a iesit bine, eu nu ma linistisem complet ca nu am facut tot testul, adica si analizele de sange aferente, am venit in Ro si am prins pe ultima suta de metri sa fac TT.
Acum am facut la fel, eco pliu nucal si os nazal la stat, eco in particular in aceeasi zi de verificare plus morfologie. Analizele nu pot face ca nu exista decat laborator la spital si v-am zis ca nu am dreptul.
Te-am ametit? Incerc si eu ce pot in sistemul lor.
Nerantula, eu nu primesc rezultatele analizelor ci medicul de familie. Am vazut asa pe furis pe fisa ca bifase 3 analize si parca erae TSH, FSH si Atpo. La capitolul tiroida m-a prins complet pe afara, nu le facusem niciodata.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buburuza_10 spune:

Maya, sa inteleg ca ne tii in suspans pana pe 28!!! Okkkkkkkkkk!!! Baftaaaaaaaa si la cat mai multe liniute!!!

Chiciutza, mi-e teama ca voi fi tinta rosiilor, dar eu tot iti zic: daca nu o poti lasa, macar inlocuieste canoiul cu canutza! Eu nu mai beau cafea si nici macar ceai negru sau verde (poate un cappuccino decaf la 10 zile)...ok nici asa exagerata ca mine nu-i bine sa fii! Zic eu ca de-a lungul celor 9 luni trebuie sa fim moderate, sa nu exageram cu nimic si sa gasim acel echilibru optim!

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Asa Maya,foarte bine,fa listuta cu intrebari!

Otilia,nu m-ai ametit! La Mihai,am facut toate masuratorile(pliul,osul nazal,fiecare oscior,inimioara) si asa o sa fac si acum.
DT si TT nu am facut,pt.ca ecografistul mi-a zis ca atat timp cat masuratorile sunt mai mult decat perfecte,n-are rost sa ma stresez degeaba si cu astea,mai ales ca-am zis din start ca poa'sa fie cum o fi,e copilul meu si eu il vreau asa cum e!
Eram doar curioasa,pt.ca am observat ca in nicio alta tara nu se fac atatea investigatii,cate se fac la noi.Din punctul meu de vedere,e mai bine cum e prin alte parti!
Mai treci pe-aici!

Ela,sufletelului blond si a unui samburel!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!

Lingusitorul te linguseste totdeuna,asa cum ar dori el sa fie lingusit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Neata burtici!

Nerantula, Zozela, Otiliav, parerea mea e ca ar tb sa faceti cum va dicteaza instnctul astfel incat ca fie bine si pentru copilasi si pentru samburei. Bafta!

anamaria, cand simti intepaturi, un no-spa si putina odihna.

maya, tin pumnii pentru data de 28

crina-s, in momentul cand ramanem gravide creste si cantitatea de sange din organism necesara sa-l hraneasca pe bebe, arderile sunt mai lente, retinem mai mult lichid in organism. Se poate ca cresterea ta in greutate sa fie datorata celor de mai sus. E normal sa fie asa. Ideal ar fi sa luam cam 1 kg pe luna.

darene, bafta la medic!

buburuza, esti vedeta

chichiutza, si io mai beau cafea, dar nu in fiecare zi. Un canoi e totusi cam mult. Nu crezi? Cum stai cu tensiunea? La prima sarcina ma gandeam sa nu beau cafea ca sa nu iasa bebe agitat si plangacios. Cu gandul asta m-am abtinut toata sarcina.

Azi ma duc sa iau baiatul de la mama . Imi e asa de dor de el, nu l-am vazut de marti. Sa vezi dstractie diseara!

V-am pupat! Duminica placuta!

Povestea nasterii

Mada 7+ si mami fericita de Cristian - 29.12.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Madutza multumesc pentru informatii.
Am sa incerc sa am grija ce mananc.

va pup dragilor
sa aveti o duminica superba!

8+

crina

Mergi la inceput