Bobocei de sept-oct 2008 (261)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Duamna Nocom, pai cand dumneavoastra intrebati de ora la care se difuzeaza Grey's anatomy filmul era deja pe sfarsite.
Eu ma uit la el pe filmeonline.org ca imi place ca nu trebuie sa downloadez nimic.Dar am impresia ca nu au decat pana la sezonul 5...eu oricum il vad de la inceput ca am pierdut multe episoade.

Da doamna, am vazut . Am cautat pe net si am vazut ca e pe TVR1, dar cand am dat se terminase deja Am pierdut ceva??

Eram si eu curioasa, na, ce va emotioneaza asa pe toate...... dar n-am reusit sa ma edific.... Poate la seria urmatoare...

PUP si multzam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

oana, am pus si eu cantecele si o parte buna din poezii. o sa caut linkuri pentru cantecele, e o idee buna, pentru cei care nu le cunosc. bag acum un ochi pe trilulilu. sper sa gasesc pentru ce am postat.
altfel, 'surse' ale poeziilor si cantecelor eu nu am, le-am tot colectionat de cand s-au nascut hunii din diverse locuri. asta asa, for the record.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Hello,

o sa va povestesc putin din experientele mele cu cresa aici. Elsa e la o cresa particulara, sint 3 grupe, ea e acum la grupa mijlocie, insa a inceput la grupa mica cu din aia de 5-6 luni pina la 12 luni, ea avind atunci 11 luni si un pic. Am inteles ca la cresele municipale copiii sint toti la gramada, deci de la 6 luni la 3 ani!
Aici nu sint educatoare si ingrijitoare, ci un fel de 2 in 1, adica fac totul pt copiii din grupa lor. Sint 2 educatoare pe grupa + o stagiara destul de des, fiecare grupa are cam 12 copii, insa la aia mici e intotdeauna nevoie de forte, asa ca stagiarele de la celelalte grupe se duc in ahutor (indeosebi cind e ora de masa si de siesta + de schimbat scutece). Sint doi educatori care le fac activitati artistice, una din tipe e si profa cu juma de norma la conservator, asa ca le cinta la diverse instrumente, plus inca un tip educator care stie sa cinte la o gramada de instrumente si el e un fel de responsabil de activitatile copiilor. (dar cind e nevoie de schimbat un pampers sau sa-i dea un biberon sau cu lingurita unui copil sa manince nu zice nu. Ce-mi place aici e ca astia care nu au mult de lucru intr-un anumit moment al zilei se duc la celelalte grupe sa intrebe daca au nevoie de o mina de ajutor).

Ceva ce mie mi se pare important, dormitoarele sint de sine statatoare, adica nu pun patuturi in zonele de joaca ca sa-l transforme in dormitor. Fiecare grupa are sala ei de joaca si dormitoarele ei (sint 2-3 dormitoare la fiecare grupa), cu patuturi din lemn, fiecare copil are patutul lui si numai in ala doarme in fiecare zi cind merge la cresa. Plus de asta au o sala de activitati, acolo se duc pe rind copiii de la fiecare grupa in functie de ce activitati au in fiecare zi. Acolo au o bucatarie pt copii, masinute, bebelusi papusi, patuturi pt papusi, un tobogan imens, instrumente muzicale, tot felul de jocuri si jucarii + teatru de papusi.

Au o curte ff mare cu jocuri de exterior, pe timp de vara au si piscine gonflabile si cer ca parintii sa le lase copiilor costume de baie sa se balaceasca in piscine.

Cei de la grupa mare sint dusi la diverse chestii in afara cresei, gen la statia de pompieri, la un azil de batrini unde fac spectacole.

Fiecare copil are ritmul lui si asta e notat in caietelul lui. Ne intreaba destul de des daca s-a schimbat ceva in obiceiurile copilului ca sa noteze si ele. Fiecare copil doarme cind este ora lui de somn si nu i se impune o anumita ora. La fel si cu jocurile. Cum sint de virste diferite, o luna la virsta asta conteaza deja, ele incearca sa faca activitati comune, cit si individuale, atit cit se poate pt fiecare copil.

Sint fff atente, daca un copil plinge imediat se duc la el (stiu asta ca am stat ore bune la inceput cu ele, plus ca de multe ori ma intorceam mai devreme si vedema prin geam ce se intimpla fara ca ele sa ma vada)

Daca stau si ma gindesc bine, acomodarea nu a fost chiar asa de grea, insa mie mi s-a parut groaznica atunci. Am inceput cu o ora pe zi, eu stateam cu Elsa acolo, dupa aceea am stat cu ea o ora si am lasat-o o ora fara mine. A fost cam jale, a plins dupa mine la greu.
Dupa perioada asta a trebuit sa o las mai mult, trebuia sa prinda si masa. A fost crincen, Elsa nu a mincat nimic, a plins la greu, era obosita dar nu vroia sa doarma, toata cresa s-a mobilizat sa-i faca pe plac. Au plimbat-o peste tot, au tinut-o in brate, a stat pina si directoarea cu ea.
Mi-a placut ca toata lumea ma incuraja, de la secretara, femeia de serviciu, educatoare si pina la directoare. Spuneau ca Elsa e mare si ii e teama sa nu o parasesc, de unde si frica ei de a sta la cresa, dar se va obisnui. A durat cam 3 luni pina s-a obisnuit, cert e ca prin noiembrie incepuse sa se plictiseasca la grupa mica si directoarea mi-a propus sa o treaca la grupa mijlocie. Cind a inceput acomodarea acolo imi era greu sa o las la aia mici, pt ca ea se uita numai catrea sectia celor mijlocii. Si plinega la greau, insa nu dupa mine ci dupa aia mijlocii!!! am inteles asta mai tirziu, de fapt in ziua in care a trecut definitiv la grupa mijlocie si mi-a aruncat un zimbet pina la urechi cind am lasat-o acolo.

Ce-mi mai place la cresa asta e ca dimineata cind o duc pe Elsa trebuie sa le spun daca totul e ok, ce a mincat, cit a dormit, ca ele sa stie cum e copilul, iar seara e una din educatoare care-mi face acest 'hand-over'. Si-mi spune ce a mincat, cit, la ce ora, cit a dormit, ce activitati a avut + ce caca a facut si la ce ora, totul e notat.
va scriu de activitati in alt mesaj, ca deja m-am lungit rau

Piolica si Lizuca (12.09.2008)

Mergi la inceput

cam cum arata o zi la grupa unde e Elsa:
- dimineata au un cintecel de buna dimineata, de inviorare(Elsa nu prinde asta pt ca noi mergem de la 10:30), insa mi-au povestit educatoarele, urmat de suc de portocale.
- dupa asta sint jocuri de voie.
- pe la 10:30, cam cind ajungem noi, de obicei se trece in sala de activitati. Un educator le cinta la chitara, azi dimineata era un cintec spaniol, si toti copiii sint in sir indian dupa educator, cinta si ei, dau din maini si asa trec in sala de activitati. Acolo se joaca pe tobogan, la 'bucatarie', cu bebelusii de acolo, cu masinutele.
- dupa asta urmeaza masa de prinz si siesta pentru cei ce sint obositi. Elsa de obicei nu este, pt ca s-a trezit la 9:40, asa ca ea se mai joaca.
- cind se trezesc au gustare si iar activitati.
Intre momentele astea sint schimbari de scutece, alinat un copil care plinge si chestii de genul asta.

Ca si activitati in zona lor de joaca, va spun citeva:
- cintecele, colorat, abtibilduri, plastilina
- miercurea la 10 fac o prajitura pe care o maninca la gustare, asta e in fiecare miercuri.
- teatru de papusi
- activitati muzicale (un educator le cinta la diverse instrumente), dans, citit de povesti
- relaxare (cica Elsa sta si ea cuminte, cred ca acasa mi-ar ride in nas). Dau storurile jos, pun o muzica de relaxare si se aseaza pe mici covorase pe jos si fac mici exercitii cu ei de relaxare a corpului.
- martea trecuta au facut un carnaval, aici a fost carnaval in toata franta, asa ca si la cresa s-au deghizat si au facut tot felul de mici dansuri si nebunii. Erau o gramada de printese si printi. Eu pe Elsa nu am deghizat-o, dar am vazut ca-i placea sa se uite dupa cei deghizati.
- astazi vor avea o mica cursa de triciclete, sint unele mici de interior.
- v-am spus mai demult ca le-au dat sa miroasa anumite mirodenii, ca sa le dezvolte simtul mirosului

Plus ca se duc in sala de activitati in fiecare zi si se joaca cu jucariile de acolo.

Cind este cald ii scot in curte la joaca.

daca-mi mai amintesc, va mai spun.

Mergi la inceput

Eu v-am spus ca la inceput mi se parea bizar sa o duc pe Elsa la cresa in conditiile in care eu stau acasa, insa acum imi dau seama ca am facut f bine, atit pentru ea, cit si pentru mine. Cind Elsa e la cresa eu fac curat, mincare, calc, citesc, ma ocup de mine, rezolv chestii, gen mers la doctor, iar in acest timp stiu ca ea este inconjurata de copii de virsta ei cu care se joaca si se amuza. Plus ca personalul de acolo e mai mult decit profesionist, asa ca nu am de ce sa-mi fac griji.

Joi si vineri stam impreuna, Elsa e numai a mea, iar eu sint numai a ei (fara sa ma gindesc ca-mi sta in cale ca am de calcat, facut curat sau mai stiu eu ce si sa ma gindesc ca nu-i acord suficient timp pt diverse activitati). A nu se intelege ca daca voi va tineti copiii acasa ar fi rau, ca e departe de mine o astfel de concluzie. Ci va spun simplu cum e la noi si cum am facut ca zilele saptaminii sa ne simtim toti bine.
Iar in weekend sintem toti 3, doua zile full si e minunat. (plus in fiecare seara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Am venittttttt!

Mda dupa ce am citit ce a scris Piolica, mai are rost sa zic eu acusica?
Ei traim in Ro si asta bla bla bla, dupa ce am gresit strada si am pierdut 30 min pe putin asta asa ca sa o innebunesc pe K de cap si pe mine de cald, am ajuns si la cresa.Locatia dragutza, curtea destul de maricica, doamnele si anume dna doctor si dna asistenta si ele dragute.
Ne-am inscris nr.150 pe 80 de locuri, cica inscrierile au inceput de anul trecut pt anult aceasta.
Sa va povestesc ce mi-au raspuns la intrebarile de pe lista:
- grupe de 20 copilasi';
- 2 ATENTIE infirmiere, nici ingrijitoare nici educatoare;
- in patut se doarme cate un copil nu 2 cum s-a mai auzit;
- activitati , mai slabutz ca nu e personal ca sa-i anime, mai au cuburi, de desenat, ceva ceva tot fac nu ii lasa asa in dorul lelii;
- pret 6 ron mancarea/zi plus 15/luna fond rulment;
- nu este posibil nici macar 5 minute sa stau pentru acomodarea ei inauntru, chestia asta nu mi-a placut deloc, mi-au sugerat sa stea cate o ora doua la inceput;

Am vizitat putin locul la grupa 2-3 ani, picii dormeau frumos in patuturi de lemn, doamnele erau dragute care ii pazeau si erau cu dintii pana la urechi.
Locul de somn era numai pt asta, si loucul de joaca in alta parte, am vazut toaletele, olitele care stateau claie peste gramada sterilizate, sala de mese nu am vazut-o insa in mare mi-a placut ce am vazut, din pacate nu pot sa-mi dau seama cum se desfasoara o zi de cresa, nu am vazut copii in actiune.
Ne-a sfatuit sa ne ducem la inceputul verii, ca in functie de cum pleaca cate un copil, ei baga imediat pe altul si nu neaparat in ordinea listei.
Plocon am dat bomboane si cafea, asta e, sa fie pentru binele copilului daca asa tre sa procedez in aceasta tara.

Si ce mai ziceai Pio de cresa particulara din Fr, hai ucide-ma lent.Kidding da?

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Nikolici, sper sa fie bine si sa reusiti sa intrati la cresa.
mda, e nasol ca nu poti sta cu copilul pt acomodare, ti-au spus de ce nu se poate? La cresa unde e Elsa e obligatoriu, macar citeva zile sa stai cu copilul acolo. Ruptura e mai usoara.

Sint olite la cresa? Aici nu am vazut. La grupa Elsei au toaleta, dar numai pentru cei mai marisori, Elsa faca in pampers. Insa daca le-as spune ca Elsa stie cind face si sa o puna pe toaleta, ar pune-o. Mi-a placut mult o chestie aici, au o mica buda care e flancata de 2 mici pereti din lemn, insa e fara usa. Asa ca copilului nu ii e frica sa se duca, asta este in camera unde au masutele de schimbat, unde fiecare are dulapiorul lui cu pampers si unde se intra numai pt a schimba copilul sau cei care fac la toaleta. Cind am vizitat cresa, directoarea mi-a zis ca au pus acei mici pereti pt intimitatea copilului si mi-a mai spus ca au un tabel pe unul din pereti unde sint trecuti copiii care 'sint curati', asa s-ar traduce cum spun ei la cei care nu mai fac in chiloti. Insa acel tabel nu poate fi vazut decit de educatoare, asa intimitatea unui copil este pastrata (sa nu vada celelalte mamici si sa zica uite x-ulescu inca mai face caca pe el si e mai mare decit al meu). Cind am ajuns ieri seara, Elsa era pe masuta de infasat la schimbat si i-am spus educatoarei ca pot sa o schimb eu, daca vrea. Asa ca m-a lasat. Stiam ca tabelul cu pricina e dupa buda, pe unul din peretii aia mici din lemn, insa e clar ca nu e in vazul tuturor, iar asta mi-a placut. (ar fi trebuit sa ma duc in capat de tot si sa ma holbez dupa perete... ceea ce nimeni nu ar face, asa ca intimitatea copiilor e pastrata).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nikolici-ule, eu nu vreau sa fiu 'contra curentului', dar mie imi suna bine ce zici tu acolo....

Adica cred ca trebuie sa raportam putin si la pret/calitate.Ca probabil la 10 mil/luna adica cam 40ron/zi sunt grupe mai mici, au alte jucarii mai scumpe, etc....si cineva care chiar sa stie 'personalizat' ce face fiecare copil in parte....

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

pio mersic de incurajari, sper sa-i fie ei bine, cresa respectiva are feedback-uri pozitive, sper totusi sa nu fac o greseala.
Si raman cu speranta in suflet ca la Ada, ca poate macar facultatea sa o prinda intr-o tara si o institutie civilizata.

Yo Miss www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813a99ff4d721e97009477" target="_blank"> Karinutza(14.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Vio, poate nu ne poti spune cat dai la cresa, dar asa macar raportat la un salariu mediu de exemplu in Franta...
Incerc sa ma gandesc la raport calitate/pret..si sa sper ca la noi la cresele private e oarecum comparabil

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput