Pepenasi de iulie - august 2008 (174)
Raspunsuri - Pagina 3
ariadnabr spune:
Pt Miki
" Cu alaptatul eu zic sa-l faci treptat, e cel mai usor si mai putin traumatizant si pt mama si pt bb. La varsta asta e deja mare si ai sa ai zile pline de tras de bluza si plansete asa ca, aplica urmatoarea schema. Daca il alaptezi la prima ora dimineata, aseaza-l pe scaunel si da-i solide in loc de san cu apa sau suc din paharel. Apoi DUPA ce a papat pune-l la san sa bea ce-o bea (n-o sa fie mult) redu timpul la san treptat, introducand o lingura in plus de papa sau pur si simplu "uitand" dupa cateva zile sa termini micul dejun cu sanul. Treptat in vreo saptamana scoti prima masa. Apoi treci tot asa treptat la urmatoarele. Cea mai nasoala de scos o sa fie cea de somnel daca adoarme la san. La noi (Sonia) s-a intamplat pur si simplu s-o lase ea intr-o seara cand a fost f. obosita. In schimb vei avea probleme cu bautul laptelui, asta daca sanul e singurul intake de lapte peste zi. Eu una la Sonia nici nu m-am agitat. Am avut grija ca cerealele de dimineata sa fie cu cel putin 180 ml de lapte si-apoi am completat fiecare masa de dupa cu un iaurtel mic. Ca ea gura pe lapte de vaca nu a pus pana pe la 2 ani, 2 ani si...La noi a durat toata povestea cam 4-6 saptamani. Si ea a uitat de titzi ,dar sa stii ca si acum la aproape 5 ani cand e suparata rau isi baga mainile sub tricoul meu intre sani , cred ca o face inconstient dar cum n-o face in public... In fine...iti trebuie rabdare si trebuie neaparat sa te tii pe pozitii. Odata modificata rutina, ramane modificata. Daca nu incepi cu san, la ora de san pune-l in scaunel si da-i ceva care ii place, iaurt (de preferinta) sau fructe sau ceva in genul asta. Si iara initial completezi cu san, dar DUPA ce a papat. La noi a mers, da' nu-i metoda universal valabila Bafta!"
Sau...metoda rapida dar aia implica sa o duci undeva cateva zile sa uite. Ori pur si simplu nu ii mai dai cu tot plansul...dar nu recomand, ca e greu si pt mama si pt bb.
MIKYCRIS spune:
BUJO nu stiu daca am spondiloza cervicala
Chestia e k mie frica sa mai fac exercitii de rasucire a capului k nu cumva sa imi plesneasca ceva la cap.
Locul ala umflat din spate(parca ar fi o galma) si langa a devenit fff sensibil numai cand ating.
Simt furnicaturi cand ating dar si cand nu ating
Acum 1 an dr neurolog la un control mia recomandat unguent DOCTOR BOICI.
Tu ai folosit?
mai precis ce creme folosesti?
Cum faci masajul?incepand de acolo sontinuand spre coloana umeri iar coloana si restul partii din spate a capului?
Sa nu rada nimeni de mine dupa cum ma exprim dar se exprima durerea nu eu
BUJO si astept sa imi spui ce si cum!
_
MIKYCRIS Album de familie
MAMI DE PRINTESE DELIA SI DILARA
Ne votati in fiecare zi? cate 10 stelute la http://fotostars.eu/user.php?id=452
MIKYCRIS spune:
Ariadnabr multzumesc frumos pt idei/sfaturi!
Salvez mesajul k sa il citesc si recitesc zilnic
Tu cum te mai simtzi?
_
ariadnabr spune:
Ana Maria Eu Juliei ii dau echinaceea sirop de vreo luna si jumatate asa, cam de cand a reinceput Sonia scoala dar singura nu prea avut efect. Am avut un episod micutz de diaree si i-am dat atunci probiotice si intamplarea a facut ca sa se discute si pe forum despre probiotice si Boti a zis de faza cu doua sapt. Si mi-am zis ca rau n-are cum sa-i faca...Acum ii dau 2 sapt da, doua nu. Dar fara probiotice. I-am facut cura atunci si vad ca acum e bine.
Moni ma bucur sa aud ca e mai bine puiul. Da, echinaceea sirop, special pt copii.
Vicky excuse me a second I need to shake some dirt off me
Mada sorry ca m-am apucat sa raspund pe mess, sper ca e totul bine.
Cam atat am retinut am avut o zi cam incarcata cu vizite si afaceri si planuri...yuk lol.
Pentru fetele care au intrebat, eu sunt ok, Mick la fel...tristi, el...e plecat in weekend-ul asta acasa, se intoarce acolo pt prima oara dupa moartea ei...ne-a cerut sa fie lasat singur o perioada, ii respectam dorinta...Domnul sa-l pazeasca si sa-l ajute A spus deja ca probabil se va intoarce in Irlanda, dar noua ne e frica ca se va ingropa in ferma parintilor lui si va pica intr-o viata fara sens sau directie...Tot ce stim e ca un front de vechi prieteni s-a reunit acum si ca vom face tot ce ne sta in putere sa ii fim alaturi, atat cat putem. Eu ieri dimineata am fost tare suparata, m-am trezit cu inima grea dar pe la 1 m-am linistit, parca ea m-a mangaiat va jur...sau probabil am luat-o din loc
Maine e weekend si avem iara de umblat, Mick pleaca duminica in State pt o sapt asa ca tre sa ma organizez sa nu trebuiasca sa ies cu fetele pe la cumparaturi c-o si-asa o sa fiu cu nervii intinsi... Deci de auzit probabil de duminica in colo...
Multumim celor care ne-au privit micul dialog si pt comentariile frumoase de pe picasa.
Va pupez, noapte buna si weekend frumos.
bujo spune:
Miky eu nu am nicio umflatura, insa cand ma doare, ma apuca niste spasme de abia pot misca si capul. Cand ma ridic din pat e jale, oricat de incet m-as misca. Masaj fac ori circular in scobitura de langa coloana, ori pe langa coloana in jos. Folosesc Diclofenac sau Boicil Forte, insa zicea Anka de niste antiinflamatoare mai tari (Aflamil, Arcoxia park). Daca ai probleme cu stomacul e de preferat sa folosesti unguente. Insa eu as merge la medic cu umflatura aia. Am o prietena care avea tot asa, niste dureri insuportabile de nu putea misca capul si a facut fizioterapie si niste injectii in ceafa (stiu ca suna sadic) pentru decompresia nervilor.
bujo mami de Filip
MIKYCRIS spune:
Bujo eu cand am fost la dr neurolog acum 1 an si iam spus si aratat umflatura aia a spus k ce am cu ea? e a mea si sa o las acolo la care tot ea imi spusese ca am tumora.
Oricum am sa schimb medicul neurolog k nu am fost multumita de pronostic?!? dar pana una alta am sa cumpar unguentele de care ai spus si am sa le folosesc. Cam de cate ori/zi?
_
ankalaura spune:
FLO draga dar trebuia sa te scuzi femeii, sa zici pardon si sa juri pe rosu ca nu o sa se mai repete!! Sau pe cravata de pionier, ca ar fi int rend cu comportamentul ei de directoare comunista. Ce vaca ma! Sigur, eu, de departe sunt viteaza, si as zice ca i-as fi zis vreo doua, cum sa mai puna pana pe cartea de pedagogie, ca se pare ca a uitat ca este "educator", care vine de la "educatie", si nu "director" de la "directie comunista"...
Anyway, naspa.
But still, tot n-ai curaj?? Las ca te mai intreb eu peste vreo 2 ani, si nici eu n-aveam curaj sa emigrez cand avea Eliza 3 ani, dar am gasit si curaj pana la 5 si jumatate ai ei
MIKI - si eu subscriu la ce zice Bujo, mergi la doctor si vezi despre ce e vorba. Chiar si antinflamatorii, sunt si alea pe diverse concentratii, se iau intr-o anumita cantitate e zi...
De unguent, mie mi-a dat doftoru' ghiara diavolului, pare ok deocamdatat, dar ma dau doar de o saptamana. Insa de Fastum gel as zice ca a fost vax albina la mine.
MONI - la noi a mers Humex ca expectorant. In rest, folosim Grindtuss de la Aboca, e natural si e bestial, si e 2 in 1, adica si pentru tuse seaca, si pentru expectoratie. Merge de la 2 ani in sus ca e cu propolis, dar eu i-as da deja Erikai de acuma ca e mare....
Eu unde vad covorul???
CAPRI - faine pozele, mi-a facut cu ochiul numele piticutei
Gata, am fost la notar deci, evident ca "nam avut stampila de pe timbru", si a constatat aia ca pe mine nu m-a bagat nimeni in intabulare cu noul nume desi am dus certificatul de casatorie, si ca in contract m-au facut "declaranta" si nu vanzator, deci te impusti ma, ca te duci la notar care cica n-ar avea voie sa greseasca, si te trezesti peste cine stie cat timp ca e nul actul, si nu afli asta decat daca mergi la altul...
Asa ca in loc s aplatesc 60 de lei, am platit 300, ca sa imi scoata la urgenta un certificat nou si sa ma bage in intabulare si sa putem semna contractele finale saptamana viitoare....
O tara plina de incompetenti nene...
La dermatolog, nu a mai fost nevoie de biopsie si operatie, ci doar de azot, dar ciupeste naspa si luni la 8 juma tre sa ma duc iar, noroc ca vine mama duminica (ha ha) si o sa aiba cine sta cu fetele.
Azi m-am tuns, m-am pedichiurat si maichiurat, saptamana vitoare ma apuc de masaj
Gata, mor de somn
Talciocul meu
MIKYCRIS spune:
Ankalaura am inteles. Am sa merg pe unguentul Dr Boicci pana ajung la doftor.
Ce vrei? Asta e ROMANIA! Multa rabdare!
_
Caprioara spune:
Helau,
Sanatate multa bolnaviorilor!
Multumesc tuturor care s-au uitat la poze si mi-au spus parerile despre sedinta foto .
Irda, multam muuuult pentru sfaturi! Eu am fost necajita rau cu fundalul, pentru ca scula de calcat vertical cu abur dupa ce am calcat un pic cu ea nu mi-a mai mers si nu am avut ce sa mai fac ca incepea sedinta... O sa incercam data viitoare sa avem mai mult spatiu, pentru ca vreau de acum sa fac sedintele foto la mine, nu la cumnata mea unde le-am facut pana acum. La mine e mai lunga camera (circa 5-6 metrii) si cred ca ar merge sa las spatiul necesar intre fundal si subiect. Si sper sa am curand si alta scula de calcat mai buna. Multumesc inca o data pentru ca ma ajuti cu sfaturi profesioniste si iti urez bafta maxima in toate proiectele! E super ceea ce faceti ! Stii ca eu va admir mult si . Mi-as lua si eu un wrap din asta, dar oare nu e prea mare Ilincu deja ca sa mai merite investitia? Tu ce sfat imi dai?
Mie mi-au iesit bine analizele in mare . Am colesterolul sub limita normalului, si cica asta e de la faptul ca am slabit atat de mult. Si nu mi-a facut calciul ionic, care sigur nu mi-ar fi iesit bine pentru ca mi-a zis la endocrinologie ca am probleme cu calciul dupa ce mi-a facut ea un test la gura. Cu tiroida stau la fel ca ultima data, adica am ATPOul 20 cand el trebe sa fie 5 si TSHul in limite normale cu tratament de eutirox de 50 in fiec dimineata; asa ca ramnan in continuare pe acelasi tratament si trebe sa fac anual analize de evaluare. Mai am de bifat analizele la gineco la inceput de martie.
Fug la nani ca-s rupta.
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Blogurile mele:
manute talentate
fotografiile-din-viata-ta
katalyna spune:
dia am vazut alvin si veveritele 2, problema era ca noi aveam invitatie de 2 persoane si nu plateam si trebuia sa fie unu care sa plateasca.
diana esti scumpica foc ioana are parul mare din nascare, la botez, adica la 6 saptamani de viata, i-am prins clame in par si stau si ma gandesc cum ar fi aratat daca nu-i taiam din par la 1 an, cred ca i le si impleteam acum azi i-am mai cumparat niste elastice pentru par (au la mega image cu 5,5 lei un set de 15-25 buc si sunt super bune) si taica-su cica sa o tund si pe ea sa-i dau o forma la par
si eu mi-as dori 3 copii, nu stiu ce va fi peste ani, insa acum numai cand imi amintesc de atacurile de panica de la nasterea ioanei ma ia cu fiori, asa ca astept si poate imi trece. sotul bineinteles ca crede ca am muri de foame cu inca un copil, dar eu stiu sigur ca nu ar fi asa. cand am ramas insarcinata cu ioana eram la inceput de criza si nici veniturile noastre nu straluceau, sotul abia isi schimbase jobul, era ceva mult mai bun pdv profesional, dar ca bani abia o duceam de azi pe maine si acum suntem un pic mai bine si avem si o gura in plus care ne mananca pe toti deci un copil este o binecuvantare.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg