Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 17
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada In constitutie se asigura ajutor copiilor cu handicap. Atit. |
Pe hartie da,,,,e usor sa scrii sau sa spui,,cand e vorba de a si da,,mai greu,si oricum cu cei 42 lei nu intreti nici un copil normal dar unul cu handicap,,,,,si ptr linistea voastra nu il intretii si recuperi nici macar cu ajutorul care ti-l da ca insotitor,,,
Deci cred sincer ca ar trebui schimbata constitutia,,,si oamenii care o aplica,,,
Andries spune:
citat din mesajul lui Andrada In constitutie se asigura ajutor copiilor cu handicap. Atit. |
Bre' ne-ai ametit cu raspunsurile astea scurte si mitraliate. Ok, ne lamuriram ... de azi alocatia de stat e "recalificata" in ajutor social si trebe' sa dovedim ca avem nevoie de ea. E ca la "forfetar" ... "stiu ca faceti profit, deci scoateti banu' by default".
Deci nu as avea nimic de comentat daca argumentau si guvernantii atat de sec ca si tine, dar ma enerveaza telenovela ieftina cu marele stat stil Robin Hood (Andrii Popa in varianta mioritica) care face si drege dreptate pentru "saraci"...acordurile comuniste rasuna extrem de deranjant in urechile mele, atat de deranjant cum nu-ti poti imagina.
Andries
bertha spune:
Prieteni, pe cuvantul meu ca am obosit citind la nesfarsit comparatii aberante intre Romania, Finlanda, SUA etc. Nu zic sa nu ne uitam peste gard in tarile civilizate, sa ne inspiram si sa tindem sa devenim si noi civilizati...dar e atat de greu sa pastram proportiile?! Evident ca in alte tari impozitele sunt mai mari, insa uitam sa vedem si cum se utilizeaza acei bani, cum sunt administrati de catre stat banii publici.
Si sa nu veniti sa-mi spuneti ca suntem o tara saraca, pt ca, atata timp cat atatia se bat pt putere cu atata forta, e clar ca inca sunt destule de furat in tara asta.
A! as mai aduga ca n-am vazut utopie mai mare decat sa crezi ca pe distinsii nostri guvernanti i-a apucat asa subit un avant de mila pt cei cu venituri putine. Cre'ca se zvarcolea Boc in somn cand se gandea cati romani mananca paine cu ceapa.
Bertha, mami de frumuseti rare - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Andries spune:
Dar am o intrebare de 1000 de puncte, cum armonizeaza ei cu legislatia europeana, a se vedea formularu E 411 ??
Ii da negatie din tara pe motiv ca e "copil de parinte bogat" ...ha ha ha ...si ia alocatie de acolo, sa spunem Belgia cu peste 100 euro alocatie?
acolo daca muncesti, iei alocatie, nu e "ajutor social", deci ...exista si oameni care chiar pricep ca munca-i munca! E' ... ia sa vedem ce spune nenea Seitan...
Andries
Jasmine spune:
Andrada ai reusit sa faci praf discutia asta,de una singura,bravo tie!
si eu te-am intrebat de 2 ori ceva,ca si Natasa,dar vad ca la ce nu-ti convine nu raspunzi,te prefaci ca nu vezi/nu auzi;doar trantesti niste replici scurte si taioase,complet neargumentate,dar care transmit continuu mesajul ''sunteti niste prosti''
te-ai descurcat minunat in rolul asta indarjit de Gica-Contra si in final nimeni n-a inteles care e de fapt punctul tau de vedere
n-am mai vazut de mult timp asa un dialog al surzilor
ma intorc la Odisee,sper ca nu activezi si pe-acolo ca moderator
33+
ruxij spune:
Bai, va faceti ca ploua, i-ati zis Andradei ca probabil are ea in Romania neamuri care fac parte din categoria alora care fac copii pe banda rulanta. Asa ca v-ati luat aiurea in tramvai de familia ei si dupa care cica "unde, unde". Acolosha doua pagini mai in spate.
In Constitutie scrie statul acorda alocatii pt. copii, nu scrie pentru TOTI copiii. In continuare statul va asigura alocatii pt. copii, dar nu pentru toti copiii. Asa ca e constitutional. Ce face statul cu banii aia e altceva. Nu cred nici eu ca ii ia de la voi si ii da fix la aia mai saraci. Doar mai face economie la buget, luand aia 42 lei de la cei care n-au nevoie de ei. E criza.
Andries spune:
citat din mesajul lui ruxij Bai, va faceti ca ploua, i-ati zis Andradei ca probabil are ea in Romania neamuri care fac parte din categoria alora care fac copii pe banda rulanta. Asa ca v-ati luat aiurea in tramvai de familia ei si dupa care cica "unde, unde". Acolosha doua pagini mai in spate. In Constitutie scrie statul acorda alocatii pt. copii, nu scrie pentru TOTI copiii. In continuare statul va asigura alocatii pt. copii, dar nu pentru toti copiii. Asa ca e constitutional. Ce face statul cu banii aia e altceva. Nu cred nici eu ca ii ia de la voi si ii da fix la aia mai saraci. Doar mai face economie la buget, luand aia 42 lei de la cei care n-au nevoie de ei. E criza. |
Ruxi eu nu ma fac ca ploua si nici nu ma iau de neamurile nimanui.
Atata pretentie am si eu de la statul roman: sa nu mai scoata "interpretari din palarie" ale legilor, de pe o zi pe alta (asezonate cu parfum de haiducie).
By the way alocatia este reglementata de legea 61/1993 republicata in 2009 in care am un minunat art 1:
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.
plus mai multe articole despre "calificari", etc... cine are rabdare sa citeasca, eu nu mai dau copy paste aici.
Si pentru ca "e criza" si nu mai avem de unde fura (si nici buget de reparat gropi nu mai avem ca am cheltuit cu zapada de 4 ori cat era planificat - zise nenea Berceanu) hai sa facem o economie, segregam copii pe criterii de venituri parinti.
Ca asa ne tuna noua, de azi.
Ca asa facem noi, schimbam si codul fiscal in cursul anului, chit ca in lege scrie ca nu e voie.
Ca daca ne enervam cerem si TVA fara baza legala, ca doar putem bloca conturile, suntem ANAF no problem.
Ca daca e nevoie de bani gasim noi de unde sa taiem, numai poporul sa stea linistit la TV injurand vartos nesimtitii de patroni care sug sangele poporului.
Ca nici in educatie nu e cazul sa mai investim, lumea are "goagal" si-i ajunge.
Sa mai spun? Come to Romania my dear, dar nu in vacanta.
Andries
ruxij spune:
Nu, multumesc, mai bine vino tu in America . Una-doua vad ca va luati de persoane, vino in Romania sa mananci salam cu soia, stim noi ca ai neamuri care stau pe spinarea noastra samd. Vino cu argumente, lasa persoanele in pace. Ca e coruptie, stiu. Eu stiu ca peste tot in lume se fac reduceri de fonduri de la buget, indifierent care guvern e mai corupt si care mai ne-corupt. Era sa ramana doar Romania fara taieri de fonduri, pe motiv ca aia in Ro fura mai tare ca restul, si atunci sa isi taie singuri furaciunile in loc sa taie bugetul. Voi chiar vorbiti serios, asa credeti ca merge? Mie imi taie compania pensia, fondurile de la bugetul de stat s-au taiat pt. scoli si pentru universitatea la care lucrez, leafa se ingheata al doilea an la rand si nu se prevede o revenire nici la anul, alocatie nu primesc si astea's consecintele crizei si aici, e destul de nasol. Nu cred ca in Ro taierea a 42 lei pt cei cu venituri mai mari e singura sau cea mai mare problema.
Oricum, dc. legea e asa cum zici, ar tb sa o schimbe intr-adevar, inainte sa taie alocatiile in functie de venituri. Legea aia e de pe vremea lui Ceasca.
tlaura spune:
S-a scris mult la subiectul asta; cel putin de ieri pana azi cam 9 pagini; nu am timp acum sa le citesc pe toate, le-aam citit doar pe ultimele 2; ce am observat? ca cele plecate din tara sunt sustinatoare ale politicii guvernului, cel putin la subiectul aloctie. Am si eu o intrebare: voi primiti alocatia asta de la statul roman? cred ca nu! Atunci cu ce drept va dati cu parerea? Sau ma rog, va puteti da cu parerea, e dreptul vostru; dar nu ne mai faceti pe noi cei care nu sustinem acest demers, din diferite motive, sa ne simtim meschini si lipsiti de orice urma de compasiune fata de cei mai nevoiasi decat noi! Da, stam, sau nu stam in aia 40 de lei! care-i treaba voastra? Eu am facut si fac mai multe donatii decat toti banii dati de stat pana acum; si nu numi eu! Cine nu a ajutat macar o data n viata pe cineva mai nevoiasi decat ei? Problema nu e asta, macar sa se duca banii unde ar trebui, dar eu sunt mai mult decat convinsa ca nu asta se va intampla. Haideti sa fim seriosi, chiar credeti ca nu mai pot dormi guvernantii de mila celor ssaraci?
Sunteti naivi oameni buni daca asta credeti! Noi nu avem asa ceva in tara! Pe de alta parte, nu toti cei care primesc ajutoare sau vor primi aloatii mai mari pentru copii ii merita. Stiti ca tiganii care au palate la marginea Bucurestiului traiesc din fel de fel de subventii si ajutoare de la stat? Au la porti masini de zeci de mii de euro, lanturi de aur la gat de la fel de multi bani, si totusi primesc ajutoare sociale? (stiu acum o sa ma raporteze cineva la moderatori ca am zis tigani; bine pot fi si chinezi, raportati-ma fiindca le-am spus chinezi, chinezilor)! cata ipocrizie!!!!