Discriminarea copiilor de catre stat!!!!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Si oricum discutia cu "luam de la bogati si dam la saraci" e pura circoteca pentru poporul care se uita la TV.
Iar aia cu pensia la 65/67 e facuta special pentru generatia de decretei, altfel intra astia in colaps financiar, 6% deficit va fi numai din pensii. Da' bine zicea Vladescu ca "iesirile din sistem" sunt "mai mari"...sinistru dar adevarat.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Natasa voi v-ati luat de rudele mele, eu doar v-am atras atentia ca nu e frumos dar ca e tipic,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ada_74

Andrada, un salariat din Romania plateste 29,6% taxe din salariu, iar angajatorul mai plateste pentru el inca aproape 29%. E putin?

Si referitor la ultima intrebare, sunt nevoita sa ma auto-citez:

Constitutia României, art. 49
"(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege. "

Curtea Constitutionala, DCC 277 din 21 martie 2006

"Norma constitutionala înscrisa în cap. II privind drepturile si libertatile fundamentale nu prevede si nu permite, în definirea subiectilor dreptului la alocatiile acordate de stat, nici o alta conditie în afara aceleia ca beneficiarii sa fie copii. Aceasta consacrare a dreptului copiilor la ocrotire speciala, sub forma alocatiilor acordate de stat fara nici o discriminare, corespunde principiilor generale care stau la baza statului român, prevazute în art.1 alin.(2) din Constitutia României, si prevederilor privind ocrotirea copiilor, cuprinse în Declaratia Universala a Drepturilor Omului, în Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si în alte pacte si tratate la care România este parte. "

Ai dreptate, dar cum bine a spus cineva "cenaclul Flacara" numit si curtea constitutionala va da o alta interpretare, aplicabila din anul de gratie 2010, ca doar anul asta asa "bate vantul".

Taxele sunt mari spre foarte mari... putem sa le facem ceva? Ca mie nu mi-a venit nici o idee...

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Andrada, nu am o situatie speciala. Dar daca scrie in constitutie ca statul da alocatii copiilor, copiii mei au acest drept.

Unde scrie?

Ete aici, articolul 49 din Constitutie:
ARTICOLUL 49
(1) Copiii #351;i tinerii se bucur#259; de un regim special de protec#355;ie #351;i de asisten#355;#259; în realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acord#259; aloca#355;ii pentru copii #351;i ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protec#355;ie social#259; a copiilor #351;i a tinerilor se stabilesc prin lege.

(3) Exploatarea minorilor, folosirea lor în activit#259;#355;i care le-ar d#259;una s#259;n#259;t#259;#355;ii, moralit#259;#355;ii sau care le-ar pune în primejdie via#355;a ori dezvoltarea normal#259; sunt interzise.

(4) Minorii sub vârsta de 15 ani nu pot fi angaja#355;i ca salaria#355;i.

(5) Autorit#259;#355;ile publice au obliga#355;ia s#259; contribuie la asigurarea condi#355;iilor pentru participarea liber#259; a tinerilor la via#355;a politic#259;, social#259;, economic#259;, cultural#259; #351;i sportiv#259; a #355;#259;rii.

Mergi la inceput

Citat:

Natasa voi v-ati luat de rudele mele, eu doar v-am atras atentia ca nu e frumos dar ca e tipic,
A

Andrada, unde m-am luat eu de rudele tale???? M-am luat de faptul ca desi ti se aduc argumente ca statul roman nu functioneaza normal si tot ce face e sa dea in aia care muncesc, tu sustii in continuare ca nu intelegem noi cum sta cu solidaritatea sociala (cu parlamentarul hot si betivul cu un libidou crescut, ca sa nu ma exprim vulgar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai daca o amarata de alocatie de 42 RON lunar (deci atentie, asta inseamna 10 EUR) naste asemenea revolte, pai ce revolte s-ar isca daca s-ar stabili un ajutor social pentru toti cei fara venit cam asa ca in Suedia, vreo 200 EUR lunar (sau mai mult, cat o fi) - in conditiile in care salariatii de acolo chiar platesc impozite, nu se joaca, asa ca in Romania, cu o cota unica, fixa si mica.

Care-i salariul minim in Suedia?

Eu nu consider ca ´´ ma joc´´ cu plata impozitelor in Romania. E procentul mai mic ca-n alte parti, dar eu daca fac 3 sau 10 copiii tot atata impozit platesc, nu ca in Germania de exemplu, unde exista acele reduceri in functie de starea civila si marimea familiei.
Asta numesc eu incurajarea natalitatii: nu dam alocatii alora cu salarii bune, da le dam naibii acolo niste procente in minus din impozit cand acestia fac copii.

Pai Lady, ce reducere de impozit sa dea cand e cota unica si mica, 16%? Daca era impozit progresiv sigur ca puteau sa dea reduceri - dar cred ca ieseai mai prost. Cine stie, maine poimaine vorba lui Guestus se hotarasc sa aplice si cota progresiva - ti-ar conveni asta? cu conditia ta, sa acorde deducerile, asa cum spui ca e in DE.

Adina, ideea e ca statul nu gaseste facilitati pentru tine daca castigi peste medie, indiferent cati copii ai. Si nu este normal, daca vorbim strict dpdv al familiei cu copiii, ca ala care munceste sa plateasca aceleasi taxe indiferent daca are un copil sau 5.Ba sa i se mai si suspende copilului niste drepturi financiare pe care le-a avut.
Pentru incurajarea natalitatii eu vad normala o facilitate fiscala PENTRU CEL CARE MUNCESTE.

Din punctul meu de vedere a gasit o facilitate prin acest impozit de 16%, a mai gasit o alta facilitate prin CIC-ul de 2 ani, etc etc.

Sau poate de fapt ideea este sa fie taxati mai mult cei ce nu au copii? (ca banuiesc ca nu faci vreo referire la reducerea impozitului asta de 16%, evident ca nu-i posibil).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Andrada si totusi, cine ar trebui sa primeasca bani, cine "are nevoie", dupa parerea ta? Numai copiii cu parinti cu handicap? Nu de alta, dar in Romania nici pe un certificat medical nu te poti baza...Parintii someri? Si dupa ce isi gasesc un servici?

Cei cu salarii mici? Cat de mici?

Cei care nu lucreaza si nu au lucrat? De ce nu lucreaza? Nu stiu...Unii nu vor. Unii nu au suficienta pregatire - in sensul ca sunt analfabeti...

Cui ai da tu alocatii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

In constitutie se asigura ajutor copiilor cu handicap. Atit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Andrada, dupa ce s-a citat de n ori din constitutie ca statul acorda alocatii copiilor, tu ne spui ca scrie altceva...

In aceste conditii eu ma retrag, nu mai am argumente. Noapte buna.

Mergi la inceput

Citat:

In constitutie se asigura ajutor copiilor cu handicap. Atit.

Tu iti bati joc de noi!!! Nu raspunzi la intrebarile care ti se pun (te-am intrebat unde m-am luat de familia ta de trebuie sa suport comentarii de mahala din partea unui moderator, te-a intrebat Fomalhauti cui ai da tu alocatii) si in plus te faci ca nu vezi o fraza simpla din constitutie: Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege."
DECI alocatii pentru copii. Nu cu handicap, nu cu probleme, copii. Restul se cheama AJUTOARE. In sfirsit, nu vrei sau nu poti sa pricepi, asta e. Eu ma retrag.

Mergi la inceput