Discriminarea copiilor de catre stat!!!!
Raspunsuri - Pagina 15
diana_jors spune:
Eu nu inteleg de ce ziceti voi ca lasam putini bani la stat. Lasam 16% impozit, dar mai lasam si CAS, somaj, asigurari de sanatate, si in plus de asta mai lasa si angajatorul inca o gramada de bani. Ia vedeti ca sa ia un angajat www.calculatorsalariu.ro/?action=sims2&suma=3000" target="_blank">3000 lei, cati bani ajung la stat (2500, adica aproape cat iei in mana). Mie nu mi se pare deloc putin...
Mie de exemplu nu mi se pare normal nici sa dau o gramada de bani la sanatate pentru plamanii fumatorilor. Ma rog, ar fi multe de zis, dar asta e, astia sunt banii pe care ii dam... eu nici n-am prins acei 85% in CIC, probabil la norocul meu se revine la cei 600 de cei pana ajungem si noi sa facem al doilea copil (dupa ce ne bagam datori vanduti la banca pentru casa).
Ah, inca ceva: gradinita. Imi scade cineva de la calcule gradinita particulara? Nu spuneti ca l-as putea duce la stat, ca daca il duc eu la stat (da, as avea bani de spaga) ar ramane pe drumuri un copil ai carui parinti nu isi permit particulara, deci nici asa nu e bine...
Deci de la nivelul "instarit" al salariilor noastre, rog sa se scada chiria/rata pt casa si gradinita particulara, sa vedem ce ramane.
Ma rog, dupa cum am zis mai sus, nu m-ar deranja sa mi se dea posibilitatea sa renunt la alocatie, dar nu sa mi se taie pentru ca cineva ma considera "instarita" (da, am o problema cu termenul )
Ah, daca se intampla ceva si unul din noi ramane somer cateva luni si ajungem sa avem nevoie de alocatie, ce facem? Umblam 2 luni ca sa facem dosarul, pentru ca apoi la reangajare sa ni se taie din nou?
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
Fomalhauti spune:
Andrada, nu am o situatie speciala. Dar daca scrie in constitutie ca statul da alocatii copiilor, copiii mei au acest drept. Stiu, cineva a scris ca nu scrie ca statul da alocatie tuturor copiilor. Ma intreb cum scrie in constitutie ca statul garanteaza proprietatea sau ca statul garanteaza proprietatea TUTUROR. Daca scrie doar ca statul garanteaza proprietatea (sau apara sau garanteaza dreptul la proprietate...), ei, bine, atunci e vorba doar de unii....
In general statele civilizate dau alocatie copiilor sau alte drepturi parintilor (de exemplu le scad impozitele). Cred ca ideea generala este ca statul are nevoie de copii. Nu de foarte multi dar nici de prea putini. Statul are nevoie sa se nasca un numar de copii. In plus, are nevoie ca acesti copii sa beneficieze de cat mai multa educatie.
Eu nu am facut copii de dragul statului, nici statul nu mi-i creste. Totusi statul are un interes, un beneficiu viitor fiindca eu am copii si de aceea mi se pare firesc sa ma sprijine in diferite feluri. Cred ca ar fi acceptabil ca statul sa nu acorde deloc alocatii in conditiile in care ar oferi invatamant cu adevarat gratuit, asistenta sanitara cu adevarat gratuita...In Romania chiar nu este cazul.
Nu simt ca statul imi da "pomana" si nici nu simt ca imi da prea mult. Nu simt ca mi-a dat vreodata prea mult si in general am incercat sa profit de tot ce mi-a dat. Si, da, eu, ca si multe alte mame, consider ca e un drept al meu sau al copiilor sau al familiei noastre sa primim aceasta suma de bani.
ladyJ spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Pai Lady, ce reducere de impozit sa dea cand e cota unica si mica, 16%? Daca era impozit progresiv sigur ca puteau sa dea reduceri - dar cred ca ieseai mai prost. Cine stie, maine poimaine vorba lui Guestus se hotarasc sa aplice si cota progresiva - ti-ar conveni asta? cu conditia ta, sa acorde deducerile, asa cum spui ca e in DE. |
Adina, ideea e ca statul nu gaseste facilitati pentru tine daca castigi peste medie, indiferent cati copii ai. Si nu este normal, daca vorbim strict dpdv al familiei cu copiii, ca ala care munceste sa plateasca aceleasi taxe indiferent daca are un copil sau 5.Ba sa i se mai si suspende copilului niste drepturi financiare pe care le-a avut.
Pentru incurajarea natalitatii eu vad normala o facilitate fiscala PENTRU CEL CARE MUNCESTE.
Jasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrada si daca luati 42 de lei va mai unge pe suflet. |
de acum e rea-vointa,nu te mai cred ca nu pricepi ce ti se spune aici.
singura explicatie pe care o gasesc eu pt atitudinea ta e ca ai rude sau prieteni in RO din patura sociala care freaca menta,toarna copii pe banda rulanta si ii scoate la inaintare ca sa primeasca ajutoare de la stat toata viata
daca nu e nici asta....atunci ma dau batuta,chiar nu pot sa port o discutie care nu se bazeaza cat de cat pe logica
33+
Andrada spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Andrada, nu am o situatie speciala. Dar daca scrie in constitutie ca statul da alocatii copiilor, copiii mei au acest drept. |
Unde scrie?
Andrada spune:
citat din mesajul lui Jasmine singura explicatie pe care o gasesc eu pt atitudinea ta e ca ai rude sau prieteni in RO din patura sociala care freaca menta,toarna copii pe banda rulanta si ii scoate la inaintare ca sa primeasca ajutoare de la stat toata viata |
Cind eram eu in ro se zicea mai concis: ma-ta !
Dar ideea romane. Daca prin maieutica si logica lui Aristotel nu merge trebuie sa te iei de copiii, parintii sau fratii interlocutorului in ordinea afinitatii de ADN.
Ada_74 spune:
Andrada, un salariat din Romania plateste 29,6% taxe din salariu, iar angajatorul mai plateste pentru el inca aproape 29%. E putin?
Si referitor la ultima intrebare, sunt nevoita sa ma auto-citez:
Constitutia României, art. 49
"(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege. "
Curtea Constitutionala, DCC 277 din 21 martie 2006
"Norma constitutionala înscrisa în cap. II privind drepturile si libertatile fundamentale nu prevede si nu permite, în definirea subiectilor dreptului la alocatiile acordate de stat, nici o alta conditie în afara aceleia ca beneficiarii sa fie copii. Aceasta consacrare a dreptului copiilor la ocrotire speciala, sub forma alocatiilor acordate de stat fara nici o discriminare, corespunde principiilor generale care stau la baza statului român, prevazute în art.1 alin.(2) din Constitutia României, si prevederilor privind ocrotirea copiilor, cuprinse în Declaratia Universala a Drepturilor Omului, în Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si în alte pacte si tratate la care România este parte. "
Andries spune:
citat din mesajul lui Andrada si daca luati 42 de lei va mai unge pe suflet. |
pe mine nu ma unge nicaieri daca iau 84 de lei pe luna de la stat, motiv pentru care ii las dreaq de bani de alocatie, nici nu merita efortul de a discuta.
DAR...ideea este ca in "contractul" cu statul unii au mai multe parghii decat altii, nu? Ca persoana fizica ai un tip de contract, persona juridica altul, parlamentar ...alt contract si interlop cu totul altceva... e o problema de alegere personala, eu asa o vad.
Unii au ales "contractul de tip: asistat social", castiga o alocatie, ceva ajutor de la primarie, etc plus pachet de paste si 20 de ron la votare cu poza votului in telefon
Hai sa vedem big picture... pai eu nu am putut sa stau acasa pentru 4000 de ron (de-au zis toti ca's dusa) .., ce mai conteaza 40? Am un alt "contract" cu statul in care optiunea de 40 de ron e nesemnificativa...da' nu pot totusi sa nu remarc cat sunt de parsivi cand au bagat alocatia la categoria "ajutor social"
Andries
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Cind eram eu in ro se zicea mai concis: ma-ta ! Dar ideea romane. Daca prin maieutica si logica lui Aristotel nu merge trebuie sa te iei de copiii, parintii sau fratii interlocutorului in ordinea afinitatii de ADN. |
Aici m-ai convins. Ai niste argumente imbatabile, de un bun-simt cum rar mai intilnesti.
Jasmine spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Andrada
Cind eram eu in ro se zicea mai concis: ma-ta ! Dar ideea romane. Daca prin maieutica si logica lui Aristotel nu merge trebuie sa te iei de copiii, parintii sau fratii interlocutorului in ordinea afinitatii de ADN. |
imi pare rau daca asta ai inteles,eu nu asta am vrut sa spun
vorbesti de logica lui Aristotel in timp ce te faci ca nu pricepi chestii simple,de logica elementara,pe care mai multe persoane ti le-au explicat cu rabdare si cu exemple concrete
in plus,de cand ai intervenit in discutie ai un ton artagos,agresiv si jignitor la adresa interlocutorilor tai
si esti moderator!
33+