Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (145)
Raspunsuri - Pagina 6
mi_bebelina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura SI noi bem bibe dimi si seara, dar nu pe post de biberon, ca nu l-a adormit niciodata. deocamdata nu ma stresez sa-l scot, sunt bucuroasa ca bea lapticul. Ce frumu e afara, ce as iesi, dar nu ma risc, dupa ce doarme, poate vine Bogdan mai repede si ne scoate el. ce bine ca e wee!!!! pupici Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 30+ Ilinca Sabina |
Mai fetelor da ce limbarita ati avut....eu tocmai am terminat de facut mancare, am adormit cupchilu si acum tre' sa ma apuc de curatenie.....nu-mi place deloc vinerea ca prea sunt bagata in priza...ba da, imi place vinerea, dar ,mai pe seara cand toata treaba e gata.
Mai Gabitzam cand am citit de Raducu m-am cam speriat....adicatelea copilasii vostri beau lapte cam cat bea si Delia...cu mentiunea ca Delia nu mananca si altceva....acum tot e mai bine ca a inceput sa ciuguleasca. Ciorba nu mananca mai mult de 50 g, parca e un cantar setat la 50 g, in rest cate 1 cm patrat de biscuit sau snitel sau salam...la recomandarea lui Inais am inceput sa ii dau Energotonic Junior de la Plantextrakt...sa vedem..........
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui cenia Desiree: fiecare face cum si ce doreste. asa si tu cu printesa ta. eu m-as intrista in locul sorei tale. si acuma sa nu te superi, dar nu e bine sa insisti tu pesonal atit de mult cu engleza, mai ales daca ai accent de est europeanca, ci sa o lasi pe Victoria sa invete de la daddy daca nativ , sau sa asimileze pe parcurs, caci va avea probleme cica, mai tirziu. |
Da, daddy e canadian. Nu ma supar deloc, orice parere e binevenita. Dar, din ce am citit eu, e indicat, chiar daca nu ai vorbi corect, sa vb. cu ei oricum, ca cica macar le pui bazele limbii respective, apoi restul invata ei corect la gradi, scoala. Asta e ce am citit eu, cine stie cum o fi mai bine.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui simonacip [ Desiree, dc nu mai aveti intentia sa va intoarceti nu prea are de ce sa invete romana, doar asa de dragul tau de a vorbi cu e ain romana si datorita avantajului ca tu o poti invata rapid si usor romana. Oricum, imi place mult cum repeta ea Jeez, parca o si vad ![]() Simona, mami de baieti ![]() "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui" |
Daddy e canadian, asa ca no way sa mma intorc in Ro... si chiar nu o ajuta si spaniola o vorbesc fara accent (Cenia :) )
_
elenuca spune:
Ne mai primiti si pe noi ??? da, stiu, suntem niste chiulangioaice, rusinica sa ne fie !!! Dar primitem sa recuperam, usor, usor. Am citit rapid ultimul capitol si incerc un mic conspect.
Multa sanatate si recuperare usoara pentru bebe de Alex&Sara, am vazut ca operatia a decurs bine, slava Domnului, tinem pumnii pentru urmatoarea
Sanatate lui Mateias si Patrick si celorlati puiuti bolnavoiri.
Ylary, m-am socat ce am citit de socrii tai, asa cevaaaa zau ca nu credeam ca exista. Lasa draga mea ca o sa aveti casuta voastra si o sa va linistiti, iti promit eu! Cat despre nasa, ce cunoscut imi suna...

Luminel, noi nu am mai pus caciulita dupa baie de vreo 7-8 luni, ne uscam bine la par stergem bine urechiutele si gata. In casa am undeva intre 24-25 de grade. Ne-a ferit Doamne Doamne de raceli pana acum, sa speram ca si de acum incolo.
RealLaura, noi avem show de nani in fiecare seara , intre o ora si o ora jumatate, ma pune sa-i spun povesti, incep cu capra se razgandeste si imi cere cu baba (pungutza cu doi bani), n-apuc sa zic doua fraze ca imi cer cu piticii, apoi cu "cufita losie" si iese o minunatie de mixpoveste de ma adoarme pe mine inaintea ei. Nu tace decat daca ii spun ca s-au culcat toti, gugustiuci, caini, pitici, cocosi, gaini, iezi lupi, etc... tace, dar ochii cat cepele
si de multe ori cand zic ca s-a culcat si dau sa ma ridic din pat, numai ce o aud...< mami une peci?>
Si o luam de la capat. Cu tati am incercat de cateva ori dar mai tare se energizeaza, sare de la unul la altul daca plec eu ma striga , daca pleaca el plange dupa el.. show daca va zic...
A, si doarme cu mami in pat in ditai patu' de 2m/2m, iar tati chinuit pe canapea in sufragerie.
Adriana 78, ai dreptate cu ajutorul se schimba situatia, dar numai tu cu copilul e tare greu, noi mergem de manutza cate o ora , o ora jumatate pe zi, nu va spun fetelor ce obosita sunt dupa asta, dupa ce o culc pe Liz, ma bag langa ea si eu... iar seara sunt terminata, la 11 sunt pa. Si tati ma critica ca ar treui sa mai ies, usor de spus, dar cum nu am ajutor in Bucuresti, doar mama cand vine de la tara din cand in cand, e mai greu. Si atunci, la fel procedez si eu, prefer sa nu mai ies, dar nici asa nu e bine ca ajungi sa te
...greu...
Cred ca am ratat pozele cu puiutzi, ma duc sa le gasesc.
Acum despre noi, suntem bine, crestem, aveam peste 86 cm la ultima masuratoare si vreo 13 kg asa, extrem de energica, ma doare capul cat vorbeste si nu numai ca vorbeste dar intreaba si trebuie sa raspund, cunoaste toate desenele de pe bebetv, jimjam, bebe einstein, asa ca se gandeste ca eu nu le stiu
si se apuca sa-mi povesteasca ce fac maimutoii aia pe acolo... nu pot sa schimb canalul ca vine cu telecomanda <potim mec> si-mi cere sa dau pe bebeteu (bebetv). Mai nou e indragostita de dvd-ul cu ea de asta vara de la tara de la bunici, numai la asta s-ar uita <mami, liuca, vezi, liuca> .Nu stiu ce sa mai inventez ca s-a plictisit de puzzle, de carti, de jucarii, de papusi, ne pitim si striga dupa mine <ainaaa, cauta liuca> si apoi tot ea < s-a acuns aici dupa usa>
. Ne jucam uneori de-a manechinele, adica ne imbracam in rochite , ne punem pampoane si defilam prin casa. Ce sa fac am dat in mintea ei ca altfel nu ma inteleg cu donsoara.
Cat despre laptop (lepot) imposibil sa ma lase sa il deschid si ca sa ma linisteasca mi-l scoate din priza, la fel si cu tv-ul daca nu-i convine canalul il stinge de la buton si apoi rade smechereste.
Am fost sa vedem cresa de la Drumetul Cresa Drumul Taberei , vrem sa facem dosarul sa o insriem aici din aprilie.
Vai ce m-am intins... fug ca s-a trezit pitica, ne imbracam si mergem in parc in Moghioros e soare si frumos, sa mai prindem o ora de joaca.
Va pup pe toate, m-ati lipsit 
Elenuca mami de
Lizuca 29 Mai 2008
cenia spune:
Desiree: ups! te-a deranjat! sorry! nu vreau sa ies din tiparele de aici de curtoazie si buna dispozitie si sa te superi!
sper ca esti constienta ca asta e cam imposibil fara accent la second sau a 3-a language, deci, din nou, nu vreau sa fiu rea!
eu am citit ca nativii (unei limbi oricare ar fi ea, dar mai ales engleza) "descopera" usor (auditiv) pe cineva care a crescut cu un parinte bilingual.
la urma urmei, so what? doar nu vrei sa o faci comentator tv sau alt star tv!?
dar dam si noi pe aici cu sfaturidespre biberoane, limbi straine ca babele! sfatul era sa nu insisti cu pronuntia, nu sa nu inveti copilu 2 sau chiar 3 limbi! doar sunt ca niste bureti, absorb informatia mai rapid ca noi. cunosc o familie aici care vorbesc 3 limbi. deci se poate. bineinteles ca trebuie sa vorbesti cu copilul! si eu intrebam oare cind o sa vorbeasca primul meu copil, inteleg ca e baiat dar... si ce raspuns am primit:"cind o sa taci tu, o sa inceapa el sa vorbeasca!" mi-am dat seama ca insistam prea mult! si totusi nu a inceput la 3 ani, cu virsta intrebarilor, ci abia acum ma inebuneste de cap (are 4ani) cind conduc, cind vorbesc la telefon etc. are mereu ceva de intrebat. si cind era bebe nu zicea nik, dar nik. nici nu comunica bine, facea crize de tantrumuri ca nu stia cum sa imi explice.
la al doilea am invatat din experienta, las totul chiar sa ia foc si ne concentram pe ce anume vrea: o iau in brate si incepem sa aratam: aia? cana ( trebuie sa zici numele obiectului nu aia sau ailalta), lapte?, sticla? etc. pina la urma chiar daca ii distragi atentia de la criza si tot e bine ca se linisteste. asa mi se pare ca comunic mai bine cu puiul meu care e la virsta " crazy 2" considerata de la 2 la 4 ani, cind e plin de frustrari ca nu poate comunica ce vrea.
dar trecem si peste asta si vor veni altele!
acum avem muci
si de la 3 a stat treaza cu daddy, la 6 mi-a predat-o. a plins dupa el cu jale si mi-a cerut lapte si nenes =desene. is chioara de somn vad ca adormit pe canapea. e ora 7 dimineata si trebuie sa ma apuc de treaba! mai stau pe aici cu voi!
YLARI spune:
| citat din mesajul lui BELLEANE numai piticul meu nu se uita la desene? |
Stai linistita, nici Eva nu se uita
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
YLARI spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui mi_bebelina
Mai fetelor da ce limbarita ati avut....eu tocmai am terminat de facut mancare, am adormit cupchilu si acum tre' sa ma apuc de curatenie.....nu-mi place deloc vinerea ca prea sunt bagata in priza...ba da, imi place vinerea, dar ,mai pe seara cand toata treaba e gata. Mai Gabitzam cand am citit de Raducu m-am cam speriat....adicatelea copilasii vostri beau lapte cam cat bea si Delia...cu mentiunea ca Delia nu mananca si altceva....acum tot e mai bine ca a inceput sa ciuguleasca. Ciorba nu mananca mai mult de 50 g, parca e un cantar setat la 50 g, in rest cate 1 cm patrat de biscuit sau snitel sau salam...la recomandarea lui Inais am inceput sa ii dau Energotonic Junior de la Plantextrakt...sa vedem.......... Deliutza Broscutza Deliutza micutza |
Of, mi_bebelina, imi pare rau ca nu papa scumpetea... poate o sa-i creasca apetitul de la vitamine

YLARI
EVA mea
ticker
POZE
YLARI spune:
Lumi, unde umbli, bre?
E o reclama la tv cu strumfii, si a si inceput Eva sa mi-i artate
aaaaa, aaaaa, cand spre tv, cand spre strumfii nostri
Belleane cred ca vor urma desenele ![]()
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui cenia Desiree: ups! te-a deranjat! sorry! nu vreau sa ies din tiparele de aici de curtoazie si buna dispozitie si sa te superi! sper ca esti constienta ca asta e cam imposibil fara accent la second sau a 3-a language, deci, din nou, nu vreau sa fiu rea! eu am citit ca nativii (unei limbi oricare ar fi ea, dar mai ales engleza) "descopera" usor (auditiv) pe cineva care a crescut cu un parinte bilingual. la urma urmei, so what? doar nu vrei sa o faci comentator tv sau alt star tv!? dar dam si noi pe aici cu sfaturidespre biberoane, limbi straine ca babele! sfatul era sa nu insisti cu pronuntia, nu sa nu inveti copilu 2 sau chiar 3 limbi! doar sunt ca niste bureti, absorb informatia mai rapid ca noi. cunosc o familie aici care vorbesc 3 limbi. deci se poate. bineinteles ca trebuie sa vorbesti cu copilul! si eu intrebam oare cind o sa vorbeasca primul meu copil, inteleg ca e baiat dar... si ce raspuns am primit:"cind o sa taci tu, o sa inceapa el sa vorbeasca!" mi-am dat seama ca insistam prea mult! si totusi nu a inceput la 3 ani, cu virsta intrebarilor, ci abia acum ma inebuneste de cap (are 4ani) cind conduc, cind vorbesc la telefon etc. are mereu ceva de intrebat. si cind era bebe nu zicea nik, dar nik. nici nu comunica bine, facea crize de tantrumuri ca nu stia cum sa imi explice. la al doilea am invatat din experienta, las totul chiar sa ia foc si ne concentram pe ce anume vrea: o iau in brate si incepem sa aratam: aia? cana ( trebuie sa zici numele obiectului nu aia sau ailalta), lapte?, sticla? etc. pina la urma chiar daca ii distragi atentia de la criza si tot e bine ca se linisteste. asa mi se pare ca comunic mai bine cu puiul meu care e la virsta " crazy 2" considerata de la 2 la 4 ani, cind e plin de frustrari ca nu poate comunica ce vrea. dar trecem si peste asta si vor veni altele! acum avem muci si de la 3 a stat treaza cu daddy, la 6 mi-a predat-o. a plins dupa el cu jale si mi-a cerut lapte si nenes =desene. is chioara de somn vad ca adormit pe canapea. e ora 7 dimineata si trebuie sa ma apuc de treaba! mai stau pe aici cu voi! |
NU! Pe cuvant ca nu m-a deranjat, doar ca am eu un fel mai agresiv de a comunica, mai ales daca nu suntem fata-n fata stiu ca suna agresiv, dar nu stiu cum sa ma exprim altfel... scuze.
Pe cuvant ca nu m-am suparat, draga mea, schimbam idei, informatii, nu e motiv de suparare. Acum iti dau eu 2 exepmle care contrazic ce spui tu (nah, uite si asta suna aiurea, dar cum sa formulez altfel??? ) mama mea, crescuta cu parinti germani, in casa si la scaoala a vorbit numai germana, pe strada, afara, la joaca cu copiii vorbeau ungureste, la scoala aveau ora de lb. romana si in oras se vorbea romaneste (Lugoj). Nu a avut niciodata accent in lb. romana. Sotul meu, crescut din parinti scotienti, nascut in Canada, crescut in Scotia pana la 6 ani, apoi au revenit in Canada. Eu cand i-am cunoscut parintii, nu i-am inteles

_

de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
30+