Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (145)
Raspunsuri - Pagina 7
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BELLEANE numai piticul meu nu se uita la desene? |
Nici Victoria nu se uita la desene, in schimb ii plac programele ptr. copii cu multa muzica. Nici nu se misca din fata tv-ului, danseaza, canta...
_
Mami de Printesa Victoria Isabella
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Doloress spune:
Nici Patrick nu se uita la desene. In schimb se uita la baby Einstein, numai la partile cu marionete. II plac tare scenetele alea. Apoi se mai uita la sport, hockey, fotbal, baseball, orice, numai sa fie o minge si vreo 20 de nebuni care alearga dupa ea
Oh, well, barbat ce vreti! Si pe cuvantul meu ca noi nu ne uitam deloc la sport. Deci pur si simplu e o preferinta innascuta. Abia astept sa se mai mareasca, sa-l dau la sporturi. Are o carte cu o pagina cu toate sporturile ilustrate acolo, deci pagina aia ma pune sa o citesc de 100 de ori pe zi, sa-i explic fiecare ce face, asta joaca tenis, asta face gimnastica, asta face scrima. Si incearca sa imite postura fiecaruia, are racheta de tenis, baton de hockey etc. Si cel mai simpatic e cand ajunge la scrima. Se pune exact ca ala asa, pe-o parte cu genunchii putin fandati, cu sabia in mana si face En garde! 
Noi vorbim romaneste, cateodata o mai dau in franceza, numai asa in caz ca aude cuvantul sa nu ramana interzis, mai ales daca vrem sa-l ducem la o gradinita mai mare.
Am ascultat o emisiune cu un logoped care tocmai raspundea intrebarilor parintilor legate de familiile emigrante, ce limba e bine sa o vorbim si zicea ca e bine sa vorbesti limba ta materna cu el, ca oricum franceza/engleza o invata la scoala, la gradi mai bine. Apoi a zis ca cu cat stie mai multe limbi cu atat mai bine, desi copii astia vorbesc mai tarziu, sunt mai perspicace, pentru ca creierul lor e supus unui efort mai mare decat la ceilalti copii. Si stiti cum e cu creierul, e ca un muschi care trebuie mereu exersat, cu cat e mai exersat, cu atat mai bine. Am cunostinte, quebecoase, care vorbesc numai engleza cu copii acasa, pentru ca au zis ca franceza oricum o invata la scoala. Desi ei nu sunt anglofoni.
Cea mai simpatica e prietena mea slovaca. Ea vorbeste cu fata in slovaca, sotul ei in spaniola (ca e mexican). Intre ei in casa vorbesc engleza. Fetita merge la gradi in franceza, la o romanca. Pe romanca asta o mai ajuta si mama ei din Romania cu copii, deci se vorbeste si romaneste. Zicea prietena mea ca o sa ma cheme sa-i traduc ce zice fiica-sa ca zice si cuvinte romanesti. Eram tare curioasa ce-o sa rezulte din toata nebunia asta. Acuma fetita are 3 ani, si mai mult vorbeste franceza. Desi colega mea niciodata nu ii vorbeste in franceza ca uraste cu patima limba asta.
Insa Desiree te inteleg, eu una daca as avea sot canadian, sa vorbesc cu el toata ziua engleza, mi-ar fi greu sa o dau pe romaneste. Si cand merg la servici si vorbesc cate o zi intreaga in francezam, cand vin acasa cateodata raman blocata si tot vorbesc franceza cu Patrick.
Dar si eu ca si
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
Doloress spune:
Ups, l-am trimis prea repede!
Deci, cum ziceam, si eu ca si Simonix sau Cenia tin sa stie si romaneste tare bine. Vreau chiar cand va fi mare sa fac cu el teme, bine, sub forma de joc, sa invete chiar sa scrie corect si sa vorbeasca corect romaneste.
"Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves"
Victoria_mami spune:
Doloress, asa e, daca as vb. cu daddy ro, ar fi muuuult mai usor sa vb. si cu Victoria. 
_
22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui Doloress Ups, l-am trimis prea repede! Deci, cum ziceam, si eu ca si Simonix sau Cenia tin sa stie si romaneste tare bine. Vreau chiar cand va fi mare sa fac cu el teme, bine, sub forma de joc, sa invete chiar sa scrie corect si sa vorbeasca corect romaneste. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves" |
Si eu vreau acelasi lucru, doar ca in loc de romaneste, vreau spaniola. Eu scriu, citesc si vb. fluent spaniola, desi exista cuvinte pe care nu le-am folosit niciodata, asa ca nu le stiu... dar uite ma ajuta Aelita
sau daca nu, internetul _
22.05.2008Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Doloress spune:
Fetelor, al meu sot se invarte numai printre vedete!
Stiti cui i-a facut check-in-ul ieri, la hotel? si l-a ajutat si cu bagajele si cu masina ? Lui Jack Gyllenhaal, tipul care a jucat in Broback Mountain, Zodiac, Donnie Darko. Toarna un film la Montreal. A zis ca e un tip foarte normal. Mie imi place tare de el, i-am zis sa-i ceara un autograf insa cica nu au voie, ca angajati, sa discute nimic cu ei de viata lor publica. Numai in caz ca el ar deschide discutia.
Abia astept la vara, daca o sa mai lucreze acolo, ca vine echipa Mercedes si Janson Button o sa se cazeze la ei, cred ca ma duc cu el la servici si ma ascund acolo sub biroul lui.
YLARI spune:
Wow, Doloress, ce tareee!!!
Eu am fost taaare indragostita de Jacques Villeneuve 

Ai grija cum iesi de sub birou sa nu se sperie Button!
Apropo de limbi, bunica mea a fost unguroaica, si intr-adevar vorbea romaneste perfect.
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
Doloress spune:
Ylari hehe Jacques Villeneuve e quebecos de-al nostru de-aici. Are un bar fainut in centru, Newtown (e traducerea numelui lui din franceza in engleza) unde mergeam cand eram tanara si subtirica, dupa servici, la un 5 à 7, ma intalneam cu Gabi, apoi la un concert ceva, ne intorceam seara acasa si ne apucam de nebunii, of, of alte vremuri. Parca e o scena din alta viata. ![]()
YLARI spune:
| citat din mesajul lui Doloress Ylari hehe Jacques Villeneuve e quebecos de-al nostru de-aici. Are un bar fainut in centru, Newtown (e traducerea numelui lui din franceza in engleza) unde mergeam cand eram tanara si subtirica, dupa servici, la un 5 à 7, ma intalneam cu Gabi, apoi la un concert ceva, ne intorceam seara acasa si ne apucam de nebunii, of, of alte vremuri. Parca e o scena din alta viata. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves" |
Ce mistooooo...
Am un maaare album cu poze cu el
YLARI
EVA mea
ticker
POZE
cleo78 spune:
| citat din mesajul lui Doloress Ylari hehe Jacques Villeneuve e quebecos de-al nostru de-aici. Are un bar fainut in centru, Newtown (e traducerea numelui lui din franceza in engleza) unde mergeam cand eram tanara si subtirica, dupa servici, la un 5 à 7, ma intalneam cu Gabi, apoi la un concert ceva, ne intorceam seara acasa si ne apucam de nebunii, of, of alte vremuri. Parca e o scena din alta viata. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) "Tell your children what to do, not what to be. They already are something-themselves" |
ooo...viiiiaaatzaaa meaaa.... mai apuc io sa umblu panala 3 dim. in parcuri cu tati si sa stam la povesti pe bancutza?
auziti, o mai fi bancutza noastra in Titan? era pe malul apei, langa barca aia care a fo arsa, cu pasarela pe sus sa se intre in ea, la 100m, si avea in fatza o salcie care se rupsese. Ultima data am fo acolo... cu Mara de 3 luni.
edit: dar lasa ca in 1-2 ani,sa vedeti ce o cocotzam pe Mara pe creste...
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008