*LMA Ghiocei de martie - aprilie 2006 (67)*
Raspunsuri - Pagina 15
mihaser spune:
Neata!
Lara si Nick! Sa cresteti mari si sanatosi! Distractie maxima la party! 

Noi suntem bolnavioare...pe Cri l-am dus la gradi, dar pe Eli am oprit-o acasica!
Sper sa o duc la pediatru dupa-masa.
alinaalex spune:
MATEI
BIA
ANA
NIK
LARA !!!
sa cresteti mari si sanatosi!!!
Alina, mami de Marc (28.03.2006) si Roberta (21.12.2009)
Stefanna spune:
NICKLARA
LA MULTI ANISORI SI DRAGOSTE DIN BELSUG!
BIUTA multumim mult de tot de aprecieri.VAzut ochiosul tau.Sa iti traiasca si ca creasca mare si mereu asa frumuos cum e .
MIHASER pupici sa treaca de raceala, si multumiri multe pt complimentele facute lui Lucutz.
DELIA, esti tare draguta daca ochii tai de mama super indragostita de falcaul ei il vad si pe Lucutz al meu dulce.
AIDA, ma supar de chestia cu laptele, pt ca "compartimentele" destinate stocarii de combustibil sint ffffffffffff proeminente si ma asteptam sa produca pe masura... in rest, crede-ma ca stiu ca va creste f bine si cu lapte praf...Bianca e dovada.
ANDREEA, am apucat zilele trecute sa iti trimit un e-mail
Plec la iubirea mea...mai fetelor nu am crezut ca voi fi capabila sa il iubesc asa muuuuuuuuuuuuuuuuuult.DELIA,cred ca am furat din caracteristicile tale, ca cioara mea mica nu e nimeni pe lume![]()

Stefanna mami de
BIANCA-NICOLA si
LUCA ALEXANDRU
Delia21 spune:
Stefana,e dulce rau...LUCA;eu sunt dintre cele care saliveaza abundent cand vad bebei,i-as lua acasa pe toti,...exact ca o pasare care fura puii altora
.Abia astept sa am si eu minuni asa de mici
.Si relativ la iubit...Stefana...are un fel al ei de a iubi....indiferent pe cine.Nu m-am indoit nici o clipa ca vei fi la fel de iubareata si topita dupa flacau ...exact ca dupa Bia.Sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta cu ei!!!Cresc ...nedrept de repede!!!

aida_o spune:
Buna, fetele.
Dupa citeva saptamini in care am incercat sa inteleg ce se-ntimpla cu Alexandra, care se trezeste noaptea tipind, cred ca am deslusit misterul. Aseara am stat si am cautat date pe internet, despre afectiunile somnului la copii. Sunt aproape sigura ca e vorba de "terori nocturne".
Ce se-ntimpla: aproape in fiecare noapte, Alexandra se trezeste (cam la 1-2 ore dupa ce a adormit), plingind tare. Aproape ca urla. De regula e foarte, foarte speriata. Atit de speriata, incit tremura de frica... Priveste in gol, cu niste ochi mari, speriati. Nu raspunde la intrebari, nu vrea absolut deloc sa comunice, sa spuna de ce plinge... si chiar si daca incearca sa-ti raspunda la intrebari, cuvintele ei nu au niciun sens, sunt jumatati de cuvinte. Se plimba prin camera de parca e somnambula (deci nu vrea sa stea intr-un loc, sa se calmeze)... Se indreapta spre pereti, spre usa de la dulap, spre geam. Spre locuri care nu fac sens sa te duci asa, fara scop, daca ai fi treaz si ai vedea ce faci.
Aseara a fost prima data cind am realizat: Alexandra, desi merge prin camera si are ochii deschisi, nu e treaza! Asta m-a facut sa caut date pe internet si sa fiu sigura ca avem de-a face cu o afectiune a somnului, si nu e nicidecum vorba de cosmaruri (ea chiar imi si raspunde, dupa ce insist de multe ori, si-mi spune ca nu, nu a visat urit).
Daca o luam in brate sa o calmam, se enerveaza si urla si mai tare, se lupta cu noi. E foarte infricosator si frustrant sa o vezi cum face si sa stii ca nimic din ce faci nu o ajuta, ba, dimpotriva, daca incerci sa interactionezi cu ea, face si mai urit, se lupta cu tine, se incovoaie de spate sa-i dai drumul.
Ca parinte, e terifiant sa asisti la asa ceva.
Macar acum stim ca nu e bine sa incerci sa interactionezi cu ea, in starea respectiva. Ca noi mereu incercam sa vorbim cu ea, sa o luam in brate... ce-ar face orice parinte care isi vede copilul foarte speriat si dezorientat. Habar n-aveam ca, de fapt, puneam paie pe foc.
Ce am gasit pe internet - In engleza: www.drhull.com/EncyMaster/N/night_terrors.html" target="_blank">night terrors si in romana, jos:
Teroarea nocturna
"Teroarea nocturna (Pavor Nocturnus) este caracterizata printr-o trezire brusca din somn insotita de tipete sau urlete. Pe parcursul episodului, pulsul si ritmul respirator cresc iar ochii copilului pot fi deschisi. Mai mult ca sigur ca el nu isi va aminti ce s-a intamplat in afara de faptul ca s-a trezit si s-a simtit speriat.
Teroarea nocturna apare in prima treime a ciclului de somn, atunci cand copilul este in starea de somn profund. In loc sa se trezeasca sau sa treaca intr-o noua etapa a somnului, copilul ramane "intepenit" intre etape. Aceasta se intampla la aproximativ 15% dintre copiii mici si poate fi cauzata de o stare avansata de oboseala sau de o intrerupere a ciclului de somn.
In sine, terorile nocturne nu sunt periculoase, dar ceea ce se intampla in timpul lor poate fi. Copilul poate sari din pat sau poate face ceva ce nu ar face in mod obisnuit.
www.reclama/modules.php?name=News&file=print&sid=344" target="_blank">sursa
O cauza certa a trezirilor, este faptul ca nu se odihneste suficient. Ea nu mai vrea sa doarma de prinz. La asta, adaugam si faptul ca se trezeste foarte devreme dimineata (6, 7 dimineata), pentru a merge la gradinita. Uneori, adoarme in masina (in drum spre casa), lucru care, din nou, o afecteaza (pentru ca, odata ajunsa acasa si scoasa din masina, se trezeste si de multe ori plinge, fiind obosita). Odata trezita, nu mai vrea sa se culce, mai ales daca e inca lumina afara.
In weekend, cum se face lumina, s-a si trezit. Degeaba am incercat sa-i punem draperii inchise la culoare, ca sa-i facem mai intuneric; ea vede o raza de lumina, si stie deja ca s-a facut zi. Nu e chip s-o mai culci, atunci. Numai seara, cind se lasa intunericul, mai accepta sa se culce.
Inainte de culcare, in fiecare seara, eu ii citesc o poveste si am grija sa se culce vesela. Ii acordam atentie cit de mult posibil, nu e nicidecum un copil neglijat (ca sa nu se creada ca de cind cu Sophia, am neglijat-o). Si nu se uita la nimic violent sau infricosator, la tv. Deci nu cred ca se poate vorbi de vreo trauma psihica de dinaintea mersului in pat.
Cam asta facem noi. Mai e cineva cu problema asta?
aida_o spune:
Deci... va dati seama ca eu acum ma trezesc pentru 2 copii si-s epuizata, da? :) Asa ca sa ma iertati daca am uitat sa-i urez vreunui pui de ziua lui...
La Multi Ani, cu multe bucurii!
Andrei Ioan
Mario Valentin
Bogdan
Matei
Alesia Ioana
Matei Calin
Anne Bianca
Ana
Bia :)
Nick
Lara
Stefanna spune:
ANDREEA primit mesagelul ala frumos, cu o fetita scumpa care mi se pare mie ca aduce binisor cu Thea.Promit sa raspund curand... acum te rog frumos si pe tine sa extinzi putin notiunea de curand![]()
Stefanna mami de
BIANCA-NICOLA si
LUCA ALEXANDRU
aida_o spune:
www.sleepeducation.com/Topic.aspx?id=60" target="_blank">Cum se diferentiaza afectiunile somnului, la copil.
ANDREEA GEORGIANA spune:
Nickolas, Lara, Stefania & Maria, LA MULTI, MULTI, MULTI ANI, FRUMOSI SI PLINI DE BUCURII SI NOROC!

Aida, d-ra mea a avut o perioada (sfarsitul anului trecut, inainte de a se naste Anna) in care facea exact asa. Ne speriam cumplit, ea urla ca un animalut ingrozit si, exact ca Alex, se lupta cu noi. De multe ori avea ochii inchisi, alteori erau deschisi si era semilucida etc. Acum a trecut, slava Domnului si sper sa nu mai revina.
Mihaser, am vazut pozele voastre si...chiar ca nu va sta rau cu 3 pui :)Seamana tare bine Eli cu Cris. Cum se simt, ceva mai bine? Tuse si muci, nu-i asa? Ne-am luptat cu asta toata iarna cea lunga si scarboasa.
35 de copii sunt pe lista, sper sa fie prezenti si apti de party toti. Avem foarte multi prieteni (si ma refer la cei adevarati si vechi, cu care ne vedem des si de care ne leaga amintiri dragi). Evident ca vin si ambii parinti, deci chiar va fi ca o nunta. Inainte de botez, ca asa se face
![]()
Biuta, mare si ochios e Anthony! Ce bine ca mai scrii si tu despre voi, desi nu suficient
. Dar inceputul e promitator...
Delia, nu-ti sta rau pe barna! Da' tu n-ai facut gimnastica la Deva? Cum de te-ai tinut departe de acest sport? Rudy mai inoata?
Ciuf, eu n-am curaj sa o las pe d-ra mea cu foarfece la indemana acasa, dar la gradi sigur se indeletniceste cu asta, mai ales ca este topita dupa pictura, modelaj si alte activitati artistice.
Stefanna, am inceput sa-ti scriu un mesaj de ieri seara, dupa ce am culcat fetele, dar n-am reusit sa-l termin. Aida a fost mai norocoasa![]()
Dianad, bine ai revenit! In ce consta noul job, este tot in invatamant sau e mai bine? In cazul in care mai este ceva bun in tara asta condusa/guvernata de ageamii de cea mai joasa speta
Irina, voi ce mai faceti? Venim sambata in orasul vostru minunat, la botezul bb-lusului unor prieteni buni. Sper sa fie cald, sa vada d-ra T. si marea noastra.
Poli, cum ati petrecut voi? Poze!!!!!!!!! Tu te-ai acomodat la noul job?
Am fost astazi sa iau mai multe jucarii, impreuna cu soacra mea de la cel mai frumos magazin posibil (i m a g i n a r i u m) si am stat toata dimineata acolo. Am avut de luat cadouri pt. nepotelul care a ajuns la 1 an, incredibil, pt. ale mele (din partea socrilor, la recomandarea mea
), pt. alti doi copilasi, asa ca am porbagajul masinii plin cu jucarii si astept sa adoarma fetele ca sa le introducem in pivnita. Mica d-ra a primit un bouncer nou (cadou de botez de la bunici) si acum trancaneste de zor in timp ce se leagana frenetic. Cel vechi se legana cu ajutorul piciorului sau mainii, dupa ce a avut grija draga surioara mare sa se tranteasca pe el si sa-l distruga.
In rest, ma chinui sa slabesc (fara a tine vreun regim
). Poate pleca iarna cu tot cu surplusul meu de greutate
, ca sa arat si eu bine la evenimentele care urmeaza.
E cineva la poarta, fug,revin!