Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 17
Onana spune:
Ziua buna si de la noi, dragi burtici!
Multumim de felicitari, Ruxi, Nati, Mary, Mira, Alinutza, Madutza, Tigruta, Rocsy, Nana, Ale, Corina, Pisi, Ioana, cate o
si un
, sper doar sa nu fi uitat pe nimeni.
Sa ne ajute DD sa avem toate fetele bebici sanatosi si norocosi, fie ca sunt mai slabuti sau mai grasunei, asta mai putin conteaza.
Legat de bone, gradi, etc, la noi a fost asa: eu am vrut sa ma ocup de bebe insa nu mi-a propus neaparat de la inceput sa stau 2 ani. Am cochetat un pic si cu ideea de bona, dar auzind si vazand fel si fel de lucruri, pur si simplu nu am avut curaj sa-l las pe Matei cu un strain. Nu contest ca exista si persoane dragute, cumsecade, etc, insa sunt atat de putine...din pacate...Asa ca am ales sa ma ocup eu de Matei, chiar daca au fost momente cand imi doream sa rup aceasta rutina, sa fac si ceva cu viata mea, sa-mi folosesc creierul si sa am acele satisfactii de la job, etc.
Dar nu-mi pare rau nicio secunda ca pentru 2 ani am ales sa fac mai mult pt Matei decat pt mine, satisfactiile sunt pe masura. Acum, la aproape 2 ani stie foarte multe lucruri, vorbeste bine, se vede ca ne-a preocupat si ne-am implicat in dezvoltarea lui.
Nu sunt impotriva colectivitatii, din contra, insa eu consider ca un copil, macar pana la 2 ani are cel mai mare nevoie de mama lui.
La noi a si fost posibil, mi-a permis si job-ul si ne-am permis si financiar.
Acum as vrea sa-l dau la gradi, am observat ca el are nevoie de copii din ce in ce mai mult, este si un copil sociabil si foarte ascultator, cred ca o sa-i prinda bine. Cat despre boli, nu stiu inca ce sa zic, cred ca tine si de copil, el pana acum s-a dovedit a fi rezistent, sunt insa constienta ca nu pot fi doar lucruri bune o data cu intrarea in colectivitate.
Acum imi este teama ca nu voi reusi sa fiu echitabila si sa aplic si cu Tudor aceleasi principii, dar o sa ma straduiesc.
Ma opresc aici cu asta, sa nu va fac capu' mare.
Tatyana, curaj si la cat mai multe saptamani pt bebelina din burtica!
Fii optimista, trebuie sa iasa bine!
Sabina, sa fie un 13 cu muuuult noroc! La dublu!
Rocsy, felicitari pentru Sofia sanatoasa si energica
! Si pentru un col luung, nu-i de colo
!
Nana, arata super carutul si pare ca are de toate!
Noi suntem bine, chiar acum cand scriu se foieste Tudor prin burtica de ma cam indoaie (ziceam ca nu e prea miscacios de obicei, dar tocmai am mancat cioco muulta
), poate se gandeste si el sa sa aseze cum trebuie, sa nu mai stea de-a curmezis, ca dupa ce ca e mare nici nu foloseste spatiul eficient![]()
Trimit mesajul acum si poate reusesc sa mai revin, o zi vineri minunata, cu muult soare!
Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si
29+ Tudor
dunemaire spune:
Legat de treaba cu tratamentele alopate vs restul, eu sunt cam pe mijloc. Nu am incredere in homeopatie (explic imediat de ce) dar in schimb prefer oricand un tratament naturist gen ceaiuri / alifii din plante / meliterapie ca prima optiune la problemele usoare inainte de a ma adresa medicului pt pastilute.
Acum in ce priveste homeopatia, o vad ca placebo pur. Si placebourile sunt din ce in ce mai eficace (era un articol superb prin Wired acum ceva vreme despre efectele lor care devin pe zi ce trece mai puternice, surclasand uneori si terapie cu gene, si pilule ce fusesera pana acum considerate eficace, si remedii noi - care aveti chef de citit si minunat, un ochi aici va rog :
http://www.wired.com/medtech/drugs/magazine/17-09/ff_placebo_effect?currentPage=all ). Evident, nimeni nu are habar de ce, desi gigantii din industria medicamentelor mor sa afle motivul.
De Oscilococcinum nu ma mai apuc sa va zic cate citii, ca doamnele pro-homeopatie chiar se vor apuca de dat cu rosii dupa mine. 
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani 1/2) si o
de 26+
marylenac spune:
Aaaaa, azi noapte am avut o porcarie de vis. Se facea ca ma internasem in spital si se ocupau de mine 2 medici barbati. Si nici una, nici alta ma pregateau pt operatie cezariana. Eu le tot spuneam ca nu am nimic, cum sa nasc acum ca eu nu am decat 26 de sapt. ...ei nimic, sa ma opereze....Nu s-a intamplat nimic dar pana la urma eu dormeam alaturi de unul dintre medici pe un pervaz, la fereastra javascript:insertsmilie('
'); oricum m-am trezit usurata ca nu a fost decat un vis si ca bb nu da semne ca ar vrea sa iasa.
Referitor la bone .... e o alegere dificila. Din proprie experienta pot sa va povestesc ca eu am stat cu Matei acasa fix pana a implinit 1 an si jumatate. Apoi am revenit in campul muncii si Matei statea in cursul saptamanii la mama mea si noi il luam acasa in wkd. Pana sa ma intorc la serv. eram cam in pragul depresiei pt ca mi se parea ca nu fac nimic pt mine, nu mai stiam decat sa spal, sa calc si sa fierb toate lucrurile lui Matei, sa ies in parc, sa gatesc, sa fierb bibe, etc. Acum, privind in urma, nu as mai repeta figura. Voi sta pana la 2 ani acasa. Nu dati cu rosii...asta e parerea mea. Nimic nu va putea compensa lipsa mea de langa copilul meu. Si totusi nu am ce sa imi reprosez in leg. cu faptul ca nu am fost tot timpul langa Matei. Vorbeam zilnic de 50 de ori pe zi la tel cu mama mea, sa vad cum a dormit , ce si cat mancat, cu cine s-a mai jucat in parc, ce a mai spus...etc. Ca sa nu mai vorbesc ca de cele mai multe ori, seara ieseam noi (eu si tati) cu el in parc. Deci nu pot spune ca am lipsit la multe lucruri din evolutia lui....si totusi nu am sa mai procedez la fel.
Mami de Matei nazdravan si 
26 s
remy_mv spune:
Hello, burtici! Mai dau si eu pe aici din cand in cand...
Trebuie sa recunosc ca in ultima vreme sufar foarte tare de lene, nu sunt in stare sa fac nimic, nici sa gatesc, nici sa calc, nici sa ma uit la TV....pur si simplu nu am chef de nimic. Am senzatia ca hormonii astia isi cam fac de cap....pentru ca nimic nu-mi intra in voie..

Cred ca ma deprima foarte tare si vremea asta de afara, abia astept sa mai vad si eu putin soare, sa nu se mai intunece asa devreme, sa pot sa ies la plimbare si sa ma bucur de aer.
In rest sa stiti ca v-am urmarit, sunt la curent cu tot ce s-a intamplat...am facut si eu cioco de casa din reteta care s-a postat mai demult pe aici...tare buna a iesit...mi-am cucerit ceva prieteni cu ea
Chiar azi ar trebui sa mai fac o portie, ca i-am promis unei prietene...
Nana sunt tare curioasa cum o sa ti se para carutul cand o sa-l primesti. Eu parca sunt inca reticenta la a comanda pe net diverse lucruri. Astept cu mare interes targul de bb-ei sa pot sa le si testez...
Tatyana tu esti internata la Galati sau in Bucuresti? Sanatate multa
, bebelina sa fie cuminte si sa stea acolo la mami pana la termen...
Ale Weekend-ul trecut bebelina mea a stat numai in partea de jos si m-a bombardat de-a dreptul in col, am crezut ca vrea sa iasa, intrasem chiar in panica
, pentru ca ma durea foarte tare... Am incercat din rasputeri sa o fac sa se mute mai sus...se pare ca am reusit.. ca acum ma bombardeaza mai sus de buric...
Ce surpriza placuta a fost sa citesc ca Lia si Dragaica sunt si ele 
Va 

pe toate si ne mai "auzim"!
27+ cu 
n_a_n_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dunemaire Legat de treaba cu tratamentele alopate vs restul, eu sunt cam pe mijloc. Nu am incredere in homeopatie (explic imediat de ce) dar in schimb prefer oricand un tratament naturist gen ceaiuri / alifii din plante / meliterapie ca prima optiune la problemele usoare inainte de a ma adresa medicului pt pastilute. Acum in ce priveste homeopatia, o vad ca placebo pur. Si placebourile sunt din ce in ce mai eficace (era un articol superb prin Wired acum ceva vreme despre efectele lor care devin pe zi ce trece mai puternice, surclasand uneori si terapie cu gene, si pilule ce fusesera pana acum considerate eficace, si remedii noi - care aveti chef de citit si minunat, un ochi aici va rog : http://www.wired.com/medtech/drugs/magazine/17-09/ff_placebo_effect?currentPage=all ). Evident, nimeni nu are habar de ce, desi gigantii din industria medicamentelor mor sa afle motivul. De Oscilococcinum nu ma mai apuc sa va zic cate citii, ca doamnele pro-homeopatie chiar se vor apuca de dat cu rosii dupa mine. ![]() Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani 1/2) si o de 26+ |
Sunt total de acord cu tine in ceea ce priveste utilizarea plantelor si a mierii: eu personal nu am mai inghitit un medicament, in special antibiotice, pentru raceala, de exemplu, de fooaarte multi ani; doar plante, fructe si miere. Nici pentru otita n-am luat antibiotic: i-am dat corpului meu ragazul necesar sa lupte cu infectia, am tinut febra in frau cu comprese reci, si mi-a trecut. Bine, daca situatia s-ar fi agravat, as fi recurs la antibiotice, fara discutii.
Despre homeopatie nu mai zic nimic ca am zis ce am avut de zis, si am cam starnit pasiuni: pro si contra. Mai ales prin folosirea cuvantului placebo
Dar ce zici de nocebo? Am vazut candva pe Discovery un tip operat de cancer esofagian, iar dupa operatie i s-a spus ca mai are trei luni de trait. Tipul se conformeaza si dupa trei luni da coltu'. Faza tare e ca la autopsie n-au reusit sa-i gasesca o celula canceroasa!
Nana
27+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
Vivela spune:
eu n-o sa dau cu rosii (pe criza asta, nici daca trebuie nu dau
), dar poate imi explica si mie cineva care e faza cu placebo la un copil de 9 luni
. sau cred eu si se face copilul bine?
iar daca placebo functioneaza asa bine, e super calumea, inseamna ca o sa ma pot vindeca mereu de orice cu bombonele cu zahar
. ieftin, bun, fara efecte adverse
.
eu iau homeopatia ca pe prima alegere, insa nicidecum singura. adica daca copilul face febra 40, ii dau un belladona sau aconitum (depinde de situatie), insa n-o sa exagerez - intercalez si cu nurofen sau alt antitermic. pentru niste bubitze insa, mi se pare barbar sa bag cortizoni in el luni intregi...
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
xy 23+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
dunemaire spune:
| citat din mesajul lui n_a_n_a Sunt total de acord cu tine in ceea ce priveste utilizarea plantelor si a mierii: eu personal nu am mai inghitit un medicament, in special antibiotice, pentru raceala, de exemplu, de fooaarte multi ani; doar plante, fructe si miere. Nici pentru otita n-am luat antibiotic: i-am dat corpului meu ragazul necesar sa lupte cu infectia, am tinut febra in frau cu comprese reci, si mi-a trecut. Bine, daca situatia s-ar fi agravat, as fi recurs la antibiotice, fara discutii. Despre homeopatie nu mai zic nimic ca am zis ce am avut de zis, si am cam starnit pasiuni: pro si contra. Mai ales prin folosirea cuvantului placebo Dar ce zici de nocebo? Am vazut candva pe Discovery un tip operat de cancer esofagian, iar dupa operatie i s-a spus ca mai are trei luni de trait. Tipul se conformeaza si dupa trei luni da coltu'. Faza tare e ca la autopsie n-au reusit sa-i gasesca o celula canceroasa! Nana 27+ cu iubirici dulce, Adelina Ioana |
Pai cea mai draguta faza e ca pilulele de zahar reproduc si efectul nocebo daca il pune sfantul pe medic sa zica "s-ar putea sa va confruntati cu simptomul XYZ, nu va ingrijorati". Tragand linie, capacitatile nostre psihosomatice sunt mult, mult mai puternice decat vor sa admita o mare parte din medicii alopati. De efectele pozitive profita si cine nu trebuie, pe cele negative le ignora cine nu ar trebui. (Iar treaba asta se vede mai pregnant in sectiile de psihiatrie decat oriunde altundeva, din pacate )
Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani 1/2) si o
de 26+
n_a_n_a spune:
Am trimis un mail la cei cu caruciorul sa-i intreb cand imi ajunge coletul, si au zis ca miercuri, cel tarziu joi, il voi avea
!
Nana
27+ cu
iubirici dulce, Adelina Ioana
Madamar spune:
| citat din mesajul lui NicoletaB Luati de cititi! http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=18401 21+ ![]() |
Nico, Nana, raportat la subiectul despre alocatiile DE STAT pentru copii, care sa fie acordate functie de veniturile familiei, INDIGNAREA MEA NU MAI ARE MARGINI! Alocatia de stat nu intra in categoria largita a prestatiilor sociale, in aceasta categorie intrind alocatia complementara, alocatia monoparentala si ce se mai da acum familiilor cu venituri reduse! La aceasta alocatie DE STAT aveau acces TOTI COPIII ROMANIEI!!! Le mai trebuie sume pe care sa le verse in propriile conturi, in schimbul indicatoarelor turistice sau altor obiective "de interes" pentru tara!
Acest eveniment este fara precedent in Romania si oriunde in lume cred: ieri discutam cu o prietena din Germania care imi spunea ca statul le mareste alocatia copiilor in fiecare an cu cite 10 eur - acum ia pentru copilul de 9 luni 184 euro ... oare se compara cu felul in care statul ne lua in ris pina acum si la felul in care o va face de acum incolo, si mai si?! Cit mai poate rezista acest popor, scuze ca o spun, timpit??? Cite sa mai indure umerii nostri???
Satisfactia de a nu le fi dat votul nu mai este suficienta acum! Ii vreau linsati... mai spun asta cita vreme mai pot pentru ca am senzatia ca in curind nu vom mai putea exprima nimic cu voce "tare"!!!
Si inca o noutate: ministrul sanatatii in vizita in orasul Nanei, limiteaza si ala termenele de acordare a concediilor medicale http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=18397 . Daca "umbla" la OUG 158/2005 probabil ca se leaga si de acest termen permisiv in cazul prenatalului de care unele dintre noi beneficiem: 63+63 zile, cumulate, cu limita pastrarii a 42 zile dupa... e greu ce ne-asteapta!!!
Mary
26+ cu minune de 
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”
Madamar spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui n_a_n_a
![]() ![]() Sa stii ca si eu m-am gandit sa nu ma miceasca la cusut Nana 27+ cu iubirici dulce, Adelina Ioana |
Sugestie: iti iei un marker permanent si-ti tragi o dunga inainte sa se apuce de cusut... sa nu mai greseasca "reperul":)!!!
Altele care au nascut saracele se declara nemultumite ca le lasa ... de se aude cu ecou pe-acolo! Asa ca fiti multumite ca va miceste!:)
Mary
26+ cu minune de 
evolutia lui bebe
„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”