Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (43)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui discordia

Da, nana revine la forma initiala. Dar la mine a mai fost o problema: la nastere mi-au facut epiziotomie, iar doctorita imi spunea dupa ce m-a cusut ca mi-a facut "gaurica" mai mica decat o aveam. Initial, nu am crezut-o, dar s-a dovedit ca nu m-a mintit, caci sotul a avut ceva de tras pana a largit-o iar, de parca as fi fost iar virgina . Asta e si acum temerea mea cea mare, mai mare decat durerile nasterii, ca daca voi ajunge iar sa ma taie, sa nu ma coasa prea rau pe urma.

mamica de fetita si 27s+ cu

Sa stii ca si eu m-am gandit sa nu ma miceasca la cusut , dar am zis ca poate aiurez de una singura. Oricum si asa e destul de amarata si pe lung si pe lat, ca tot timpul trebuie sa avem grija sa nu devina dureros in unele pozitii .

Nana 27+ cuiubirici dulce, Adelina Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_09 spune:

Citat:

Da, nana revine la forma initiala. Dar la mine a mai fost o problema: la nastere mi-au facut epiziotomie, iar doctorita imi spunea dupa ce m-a cusut ca mi-a facut "gaurica" mai mica decat o aveam. Initial, nu am crezut-o, dar s-a dovedit ca nu m-a mintit, caci sotul a avut ceva de tras pana a largit-o iar, de parca as fi fost iar virgina . Asta e si acum temerea mea cea mare, mai mare decat durerile nasterii, ca daca voi ajunge iar sa ma taie, sa nu ma coasa prea rau pe urma.

mamica de fetita si 27s+ cu

Trufanda erai

poze
Cristina cu Seby 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikalyna

Buna ziua burtici!

Din cate stiu eu, daca al doilea bb se naste inainte ca primul sa implineasca 2 ani, poti sa renunti la indemnizatia pentru cresterea copilului pt primul si sa depui dosar pentru cel de-al doilea copil. Deci mai iei inca 2 ani de la nasterea celui de-al doilea copil. Plus alocatie pt primul copil (200 lei pana la implinirea a 2 ani si 42 lei dupa implinire), alocatie pentru cel de-al doilea copil (200 lei pana la 2 ani)

As avea si eu o intrebare pt cele care au obtinut scurtarea programului la 6 ore: ati ajuns cumva la vreo comisie de evaluare?
Ca pe mine m-au trimis de la serviciu la medicul de la medicina muncii si acolo medicul mi-a spus ca nu tine de el sa-mi dea reducerea programului de lucru; ca trebuie sa ajung la comisia de evaluare(parca asa a spus).

Din fericire cei de la resurse umane n-au vorbit direct despre cazul meu si imi dau voie sa plec dupa 6 ore de la serviciu. Vroiam sa stiu in cazul in care totusi vor vorbi.

Sa-ti spun cum cred eu ca e: este o O.U.G. (96/2003, daca tin bine minte) privind protectia maternitatii la locul de munca. Aici scri eca este suficient sa faci o cerere catre superior in care sa soliciti reducerea programului de lucru, conform reglementarilor legale in vigoare, la care sa atasezi o adeverinta de la medicul de familie (deci nu de la ginecolog) prin care acesta sa recomande reducerea programului de lucru cu 1/4. Nu este nevoie de nicio comisie, dar din pacate sunt putini medici care stiu de aceste prevederi legale, eu asa am procedat si pana la urma au acceptat, nu insa fara sa ma chinui sa-mi apar drepturile.
A! Si tot in aceasta lege care protejeaza maternitatea scrie ca nu poti beneficia de aceste drepturi fara sa-ti anunti in prealabil angajatorul ca esti insarcinata, atasand si o adeverinta de la medicul de familie.
So, intai ii instiintezi in mod oficial si apoi aduci hartia cu solicitarea privind programul redus, insotita de dev de la medicul de familie care recomanda acest lucru.
Sper ca ti-am fost de folos cu aceste explicatii.

Sorana, mami de Matei (21.02.2008) si 29+ Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dunemaire spune:

Dau si eu cu prezenta, ca am ajuns din nou prin fata calculatorului si am reusit sa recuperez toate capitolele ramase restante la citire.

Baiatul nostru s-a transformat in fetita, aproape 100% sigur de vreme ce alaltaieri ne-a aratat la eco o pasa de toata frumusetea. Singura problema care deriva din treaba asta e ca habar nu avem cum sa o cheme. Rog o fata priceputa sa opereze schimbarea de carucior la listuta.

Eco a iesit bine, suntem in grafic cu marimea, ba la capsor a iesit cu o saptamana peste (deh, capoasa ca muma-sa ), activa de nu se mai poate si pudica din nou, isi tinea tot timpul fie cordonul , fie un picior in fata obrazului cand sa o prinda ecografista in 3d sa ne-o arate . La un moment dat a si inceput sa caste de plictiseala la incercarile noastre de a o convinge sa-si miste piciorutul de acolo .

Au inceput si la mine arsurile stomacale, mai ales seara e rau de tot. Mai nou se dau lupte intense intre pofta mea de o portocala sau ceva cu ceapa / piper si constiinta faptului ca o sa platesc pentru respectiva pofta. Mai rontai biscuiti, mai beau niste lapte si se amelioreaza cat de cat. Cu rinita de sarcina e deasemenea nasol, trag in timpul somnului niste concerte de sforaituri de imi trezesc bietul barbat.

Picioarele incepusera sa mi se umfle de nu imi mai vedeam osul gleznei, iar verigheta era de nepurtat, pana am descoperit un ceai excelent de la Fares (cumparat de la un Plafar dar ma gandesc ca se gaseste si prin alte parti) intitulat mai mult decat sugestiv "Diuretic pentru gravide". Nu are contraindicatii, gustul e OK si ..am glezne din nou . Recomand cu caldura.

Andrea, mama de Timea Christiane (6 ani 1/2) si o de 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_09

Citat:

Trufanda erai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariam79 spune:

Cris_09, pt. carcei mie giencologul mi-a dat magneziu, si nu mai am carcei de cand am inceput sa iau. MagneB6 mai exact. A spus ca pot lua pana la 5 pe zi. M-am limitat la 2, si parca nici nu mai dorm asa de tare pe mine in timpul zilei. Bine... nu mai dorm nici noaptea, daca le iau prea tarziu.

Nana, frumos carutz. Abia astept sa-i iau si eu la bebelina patut si carutz. Mai stau putin, dar prin martie tot trebuie sa le comand.

Alesicoo, pasa mai doare si la mine, ca sta bebe cu picioarele fix pe acolo. Si am intrebat pe nenea Gine, s-a uitat cu sonda de la ecograf, a zis ca e in regula si simt durere pt. ca sta bebelina cu picioare in zona aia. Insa are si tatyana dreptate. Mai bine intreaba la medic, sa se uite si sa vada colul cimva, eco sau consult. Paza buna trece primesjdia rea.

Dienutza, multumim de listutza. Am salvat-o, printre alte listutze pe care le-am mai strans. O sa ma apuc intr-o zi sa le organziez mai bine.

Dunemaire, bine ai revenit. Eu chiar o sa caut ceaiul ala. Nu se umfla chiar rau gleznele, dar se vede dunga de la soseta seara.

Ana 27+ Miruna-Nicola
bebica mea mica si scumpica

ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata!

Aici...ninge; stiu, stiu ca voi v-ati saturat insa mie imi place, mai ales ca nu a mai nins de mult. Dar poate vine la voi primavara si la noi ninsoarea.

Nana, super caruciorul; am vazut si eu unul cu 3 roti ieri in aeroport (a venit unul din fratii cei mari ai Arturicilor); era cu 3 roti insa ingust, nu imens, nu stiu cum sa descriu; o sa scotocesc dupa el pana in voi gasi.

Felicitari pentru echo celor ce ati venit cu vesti proaspete.

Pe mine ma dispera de vreo 2 zile niste bubite; au inceput cu burta si acum mai am cate una pe ici colo; nu ar fi o problema insa ma manancaaaaaaaaa. Miercuri merg la dr, de-abia astept; ieri in farma mi-a dat o crema cu hidrocortizon, nu prea imi vine sa ma dau insa farmacista a zis ca nu e o problema; doar rar dau si doar pe cate o bubita, cea care e in "reprezentatie" sa ma enerveze pe mine

O zi faina!

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 29+

Mergi la inceput

Adrea, welcome back! Si felicitari pentru inca o !!! Si a mea avea capsorul mai mare cu o saptamana si doua zile la ultima eco. Sper ca ceea ce creste inauntru sa fie nu numai mare ci si cat se poate de cret .
Si mai avem ceva in comun: si io sforai de rup de ceva vreme ! Ma mai potolesc daca stau fara perna sub cap, habar n-am de ce, dar in cazul asta ma doare spatele si se agraveaza arsurile...

Mergi la inceput

Ioana (arturica), oare dac-ai incerca sa te dai pe bubite cu mixtura mentolata sau ceva alcool camforat nu te-ar ajuta cu mancarimea? Abia astept sa pun mana pe carucior, sa vad ce-i de capul lui, ca asa pe net, mie mi-a luat mintile ! Cel mai mult a contat faptul ca e fff usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marylenac spune:

Buna tuturor,

Vaaaai, fetelor, ce viteza aveti la scris...de-abia acum am reusit si eu sa citesc din urma. Oricum ma bucur pentru cele ce au fost la dr. sau eco si totul e in grafic.

Eu nu am de raportat mare lucru decat un bb tare, tare jucaus in burtica. Eu deja ii spun Bocanila. Cateodata imi da adevarate reprezentatii. Din cate imi aduc aminte, Matei parca nu se destrabala in halul acesta ...la varsta asta....dar lasa ca mai suporta mami...ca deh...

Dienutza, multumim de listuta. Si eu o salvez si am sa adaug si eu "Instructiunile de folosire" pe care le-am primit pentru Matei de la dr. neonatolog la externare.

Mami de Matei nazdravan si 26 s

Mergi la inceput