Fiv in Ungaria 92
Raspunsuri - Pagina 9
bombi spune:
Am avut miercuri punctia: 5 ovule toate de pe stinga, desi pe dreapta erau 2 foliculi mari. 4 s-au fertilizat si i-a inghetat imediat (noi facem de fapt PGD si dr a zis ca nu prea are sens cu asa putini embrioni, deoarece teoretic doar 50% sint viabili) .
Dupa 2 luni de pauza, mai incercam o stimulare si poate avem mai mult succes data viitoare.
Eu m-am simtit cam nasol dupa punctie; am avut dureri mari si am dormit toata dupa-masa. Am ramas cu burta umflata si cu 1 - 1.5 kg plus
Edit: Am vazut ca ati tot discutat de pastrarea medicamentelor. Mie mi-au spus doar de Pregnyl sa-l tin in frigider (diphereline si menopur, nu).
ank30 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rubia ank parerea mea este ca sa faci injectabil si sa nu mai astepti sa-ti propuna doctorul,ti-am zis povestea mea .Eu am facut cu 2 zile inainte de ET si pe urma la 5 zile .Dupa o saptamana am repetat analiza si iar progesteron mic si am marit doza de injectabil,adik am facut la 4 zile.Eu pur si simplu nu absorb utrogestanul la 12 ovule pe zi imi iesea progesteronul la nivel 1 ng.(daca va puteti inchipui asa ceva)-asta era la FIV 3. |
Off...rubia,sa inteleg ca progesteron injectabil nu se gaseste in tara? Oare nici in Ungaria? Problema asta o am si eu cu asimilarea ca am luat 6 utrogestan/zi si progesteronul a fost numai 7 ng si asta in ziua 18 cm.Poate influenta nivelul estrogenilor pe cel al progesteronului?Nu mai inteleg nimik.
mami_vreau spune:
ank imi pare rau ca se amana dar poate asta e un semn! sa mai astepti un pic!
bombi eu un am inteles. de ce nu-i transferati acum?
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota
bombi spune:
Pt ca avem o problema genetica si vrem sa transferam numai embrioni fara problema respectiva (50%). Dr a zis ca e mai bine sa aiba mai multi embrioni ca sa aibe sens analiza respectiva (se ia o celula in ziua 3 si se analizeaza; daca e ok, se face transfer in Z5).
Eu am avut 5 sarcini pierdute (probabil) din cauza problemei astea genetice (2 sigur) si nu am mai vrut sa repet istoria.
Dar vad ca nici cu FIV nu e asa usor. Am crezut ca mai cistigam timp, ca ramineam si greu insarcinata (cam o data pe an). Dar vad ca si FIVul se intinde pe jumate de an (daca faca 2 stimulari)
mami_vreau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bombi Pt ca avem o problema genetica si vrem sa transferam numai embrioni fara problema respectiva (50%). Dr a zis ca e mai bine sa aiba mai multi embrioni ca sa aibe sens analiza respectiva (se ia o celula in ziua 3 si se analizeaza; daca e ok, se face transfer in Z5). Eu am avut 5 sarcini pierdute (probabil) din cauza problemei astea genetice (2 sigur) si nu am mai vrut sa repet istoria. Dar vad ca nici cu FIV nu e asa usor. Am crezut ca mai cistigam timp, ca ramineam si greu insarcinata (cam o data pe an). Dar vad ca si FIVul se intinde pe jumate de an (daca faca 2 stimulari) |
aha... acum am inteles bombi! citisem ca faci pgd dar ma gandeam ca faci stimularea, pgd si transfer la acelasi ciclu! acum am vazut ca de fapt din cauza numarului mic de embrioni mai astepti o noua stimulare ca sa cresti numarul embrionilor...
te pup dulce si nu dispera! e dificil dar o sa iti iasa! Doamne ajuta!
Laura
mutatia MTHFR C677T heterozigota
balanta_tm spune:
Fetelor, am o rugaminte la voi: va rog, puteti sa imi indicati o farmacie din Budapesta unde pot gasi Gonal F si Menopur? In caz ca stimularea mea va dura mai mult de 13 zile, sa am de unde sa imi cumpar medicamente (eu voi avea la mine dozele pt 13 zile de stimulare). Nu vreau sa mi le cumpar din Viena, fiindca sunt enorm de scumpe acolo si prefer sa dau o fuga pana la Budapesta. Va multumesc.
In urma cu ceva timp, vorbeati de doze mari de stimulare. Vreti sa vedeti ce inseamna doza mare? Ce am eu: Gonal F 300 UI + Menopur 150 UI din Z1 de stimulare...Deeeeeci, vi se mai par mari dozele ce le aveti voi?
Legat de pastrarea medicamentelor la rece, eu am patit-o cu o farmacie renumita din TM: am comandat doua pen-uri de Gonal F de 450 UI si...mi le-au livrat fara nici e grija, recomandandu-mi sa le pastrez...in camera, ca 'nici noi le pastram in frigider'...Ori in prospect scria clar ca pen-urile se pastreaza maxim o luna la temperatura camerei, apoi obligatoriu in frigider...
Evident ca mi-am cerut banii inapoi si am returnat pen-urile; mi se pare inadmisibil ca farmacistele sa nu stie cum sa depoziteze niste medicamente atat de scumpe; de gentute frigorifice...nici vorba, va dati seama. A fost unica mea tentativa de a-mi cumpara tratamentul hormonal din Romania...Apoi m-am lecuit.
mire, iti trimit cele mai bune ganduri.
Va doresc succes la toate!
mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota + mutatia PAI 4G/4G homozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala
RETAM spune:
Nu inteleg de ce zici ca sunt scumpe pt ca in ungaria costa si cu aproape 50 ron mai mult o doza de gonal iar cel cu pen e si mai scump inainte de fiv din noiembrie anul trecu m-am interesat si poate ca si fetele o sa imi dea dreptate
Va
RETAM spune:
Balanta se gasesc la Farmacia Tei eu am luat de la ei online si sunt ok si ca pret au si site si nr de tel unde sa suni si sunt f draguti cu clienti